www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αποκλείεται αναδιάρθρωση του χρέους

Την συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής του 2010 και για την επομενη τριετία με κύριους άξονες την μείωση των κρατικών δαπανών, την διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προαναγγέλει με συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Οικονομικών.


Ο κ.Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει αύξηση των συντελεστών των φόρων και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους και θα επανέλθει στις αγορές εντός του έτους, με πρώτη προσπάθεια το «ομόλογο της διασποράς», το οποίο θα απευθύνεται στους Ελληνες ομογενείς με απόδοση «μικρότερη από τοσημερινό επιτόκιο της αγοράς».

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει την αντίθεση του στις πρόωρες εκλογές, ενώ αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του από τη ΝΔ στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, σε μικροπολιτικές

Διαθέσιμες από αύριο οι ετήσιες κάρτες των 450 ευρώ

Οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών από αύριο θα είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού. Οι κάρτες θα έχουν ισχύ μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012.


Όσον αφορά τις τιμές, το κόστος τους θα είναι 450 ευρώ έναντι 350 που στοίχιζαν οι ετήσιες κάρτες για το 2010. Οι αυξήσεις αποφασίστηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για μείωση των ελλειμμάτων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Η νέα κάρτα καλύπτει όλα τα ΜΜΜ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και τον Προαστιακό στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί. Από αύριο θα διατίθεται επίσης και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ αξίας 200 ευρώ. Εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα - Σαρωνίδα της γραμμής Ε22.

Αύριο συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και

Φοβάται την επιβολή νέων μέτρων ο Α.Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να αποδειχθούν ατελέσφορες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους κι έτσι να επιβληθούν οριζόντια μέτρα, παραδέχθηκε δε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής και εκτίμησε ότι στους προσεχείς μήνες θα είναι εμφανές εάν η κατάσταση θα έχει αντιστραφεί τονίζοντας παράλληλα ότι «το 2011 θα είναι το έτος της ουσιαστικότερης πολιτικής παρέμβασης ελληνικής κυβέρνησης μετά το 1974».


Τον κ.Λοβέρδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τον ανησυχεί ιδιαίτερα η εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 και τόνισε πως αυτό είναι το κύριο μέλημά του έτσι ώστε να "μη χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα επί δικαίους και αδίκους".

"Όλοι θα πρέπει να δίνουμε στοιχεία μήνα με το μήνα για να ξέρουμε τι θα συμβεί προς το τέλος του α' εξαμήνου του έτους", επεσήμανε προσθέτοντας ότι υπάρχει αγωνία για να μην "ξαναπροκύψουν οι

Ο καιρός στις 23.01.2011

Βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους, περιμένουμε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 ως 15 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς. Μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν.