www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Φοβάται την επιβολή νέων μέτρων ο Α.Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να αποδειχθούν ατελέσφορες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους κι έτσι να επιβληθούν οριζόντια μέτρα, παραδέχθηκε δε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής και εκτίμησε ότι στους προσεχείς μήνες θα είναι εμφανές εάν η κατάσταση θα έχει αντιστραφεί τονίζοντας παράλληλα ότι «το 2011 θα είναι το έτος της ουσιαστικότερης πολιτικής παρέμβασης ελληνικής κυβέρνησης μετά το 1974».


Τον κ.Λοβέρδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τον ανησυχεί ιδιαίτερα η εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 και τόνισε πως αυτό είναι το κύριο μέλημά του έτσι ώστε να "μη χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα επί δικαίους και αδίκους".

"Όλοι θα πρέπει να δίνουμε στοιχεία μήνα με το μήνα για να ξέρουμε τι θα συμβεί προς το τέλος του α' εξαμήνου του έτους", επεσήμανε προσθέτοντας ότι υπάρχει αγωνία για να μην "ξαναπροκύψουν οι
εξελίξεις Απριλίου - Μαΐου του 2010".

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να προσφύγει η κυβέρνηση σε εκλογές τον Μάρτιο, δήλωσε ότι μια τέτοια συζήτηση είναι επιζήμια για τον τόπο και την καταδίκασε ρητά και απερίφραστα, ενώ ερωτηθείς για το κατά πόσο θα τον ενδιέφερε η διαδοχή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει με δυσαρέσκεια τους πολιτικούς λόγω συγκυρίας και ότι δεν αφορά κανέναν αν ο οποιοσδήποτε "ακούει φωνές όπως η Ζαν Ντ' Αρκ".

Ωστόσο ανέφερε πως η μοναδική κινητικότητα που είναι αποδεκτή στην παρούσα συγκυρία είναι αυτή που θα βοηθήσει να ορθοποδήσει η χώρα.

"Όποιος βγει ζωντανός από αυτή τη μάχη θα δικαιούται να φιλοδοξεί" δήλωσε ο κ. Λοβέρδος

Κληθείς να σχολιάσει για το εάν πρέπει να δημεύονται οι περιουσίες πολιτικών που έχουν πλουτίσει από το μαύρο πολιτικό χρήμα, επικαλέστηκε το νέο νόμο Καστανίδη που όπως επισήμανε προβλέπει με σαφήνεια την κατάσχεσή τους.

Για το ζήτημα των φαρμακοποιών ο Λοβέρδος δήλωσε ότι για αυτόν αποτελεί "κόκκινη γραμμή το μέτρο της χορήγησης άδειας φαρμακοποιού σε μη φαρμακοποιό ή σε φαρμακευτικές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ".

Ερωτηθείς για την προοπτική να μπουν τα φαρμακεία στα σούπερ μάρκετ, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε κατηγορηματικός. Υποστήριξε ότι πίσω από αυτό το "πρόσχημα κρύβεται η ανησυχία για την νομοθετική απαγόρευση των περιορισμών στην είσοδο των διπλωματούχων φαρμακοποιών στο επάγγελμα". Αναφέρθηκε, επίσης, σε λίστα 543 φαρμάκων που δε θα χορηγούνται από τα Ταμεία.

Σχετικά με την αποκάλυψη εξαπατήσεων του Δημοσίου από γιατρούς και φαρμακοποιούς με σπατάλες και εγχειρίσεις χωρίς λόγο για να παίρνουν προμήθειες, ο Αντώνης Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις.

Δεσμεύθηκε για συγχωνεύσεις των νοσοκομείων από την 1η Ιουλίου καθώς και για την ένταξη του ΙΚΑ στο ΕΣΥ από την 1η Ιουνίου σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και από τα τέλη του έτους σε όλη την Ελλάδα. "Ο κόσμος έχει βαρεθεί να το ακούει αλλά να μη το βλέπει", παραδέχθηκε ο ίδιος.

Αναφορικά με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους καθώς δεν αρκούν η Δημοτική Αστυνομία και οι ελεγκτές των περιφερειακών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: