www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΣτΕ: Άκυρα τα πρόστιμα σε Vodafone και Ericsson για τις υποκλοπές

Μη νόμιμες χαρακτήρισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) βάσει των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 76 εκατ. ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και 7,3 εκατ. ευρώ στην Ericsson για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006.

Η ΑΔΑΕ είχε επιβάλει πρόστιμο στη Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών και στην Ericsson , που ήταν προμηθευτής του λογισμικού της πρώτης, επειδή δεν έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προληφθούν και αποτραπούν οι υποκλοπές.


Με τις υπ’ αριθμ. 3319 και 3320/2010 αποφάσεις της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις δύο εταιρείες είναι άκυρα επειδή οι συνεδριάσεις των μελών της ΑΔΑΕ δε

Μήνυση πεζών για τις αντηρίδες στους δρόμους

Μήνυση για την ύπαρξη συρμάτων αντιστήριξης στύλων ΔΕΗ και τηλεφώνων υπέβαλαν οι πρόεδροι της Ένωσης Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης και του Σωματείου «Αναπηρία σήμερα», Φώτης Μπίμπασης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ζητούν να κινηθεί ποινική δίωξη κατά πάσης υπεύθυνης αρχής και παντός υπευθύνου, επικαλούμενοι την «επικινδυνότητα αυτών των συρμάτων για τους διερχόμενους πεζούς και ιδιαίτερα για άτομα με αναπηρία».

Οι αντηρίδες αυτές, όπως υψώνονται διαγώνια προς την κορυφή της κολόνας, εισέρχονται εγκάρσια στο διάδρομο διέλευσης των πεζών σε ύψος κάτω του 2,20 και αποτελούν κίνδυνο τραυματισμού για τους πεζούς, ειδικά για ανθρώπους με μειωμένη όραση, υπερήλικες, παιδιά ή αφηρημένους.


Ειδικά για τους τυφλούς που χρησιμοποιούν μπαστούνι αποτελούν θανάσιμες παγίδες καθώς το μπαστούνι δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη βάση του κεκλιμένου αυτού εμποδίου.

Το ίδιο πρόβλημα για τους τυφλούς δημιουργούν οι στύλοι με τηλέφωνα όπου το προστατευτικό κουβούκλιο προεξέχει και

Η λύση του Μήτσου

Στον πρώτο διάδρομο αριστερά, πρώτη πόρτα δεξιά, υπάρχει ένα δωμάτιο με τρεις ντουλάπες. Η κάθε ντουλάπα κρύβει ένα μυστικό. Είναι οι τρεις λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η μία είναι η λύση Παπανδρέου, η άλλη η λύση Σαμαρά και η τρίτη η λύση του Μήτσου. Μία, όμως, από όλες αυτές τις λύσεις είναι παγίδα. Ο παίκτης που θα την επιλέξει χάνει τα πάντα!


Η λύση Παπανδρέου είναι η εξής: Βάζουμε μπροστά το ΔΝΤ και όπου μας βγάλει. Το πολύ – πολύ, αν κάτι πάει άσχημα, θα καταγγείλουμε τα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού που αποφάσισαν να μας … εξοντώσουν. Τρέχα γύρευε, δηλαδή.

Η λύση Σαμαρά είναι η ακόλουθη: Αφήνουμε τον Γιώργο να βγάλει το φίδι από την τρύπα και αν το φίδι τον φάει, τότε είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα έχει λήξει. Κανείς δεν θα μπορεί να του ζητήσει

Φυγάδεψαν τον Πρωθυπουργό μέσω Δομοκού!



Πρωτοφανής διασυρμός ενός πρωθυπουργού που κρύφτηκε μετά την προεκλογική φιέστα στη Λάρισα.Φοβήθηκε να αντικρύσει τους καθημερινούς πολίτες στα μάτια και πήρε τα βουνά!Τι απέκρυψαν οι Αρχές και δεν αποκάλυψαν τα συμβατικά ΜΜΕ για την περιπλάνησή του από.......

χωρίου εις χωρίον στην ορεινή κεντρική Ελλάδα χθές Κυριακή.

Εναν άνευ προηγουμένου αυτοεξευτελισμό υπέστη την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας οδικά από τη Λάρισα.Φοβήθηκε να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες που

Ανακαλύφθηκαν τα γονίδια της πρόωρης εμμηνόπαυσης

Μια απλή γενετική εξέταση μπορεί μελλοντικά να προβλέπει ποιες γυναίκες θα έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση, πολλά χρόνια πριν αυτή εμφανιστεί, καθώς βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν τέσσερα γονίδια που επηρεάζουν την ηλικία της εμμηνόπαυσης.


Οι ερευνητές, υπό την Άνα Μάρεϊ της Ιατρικής Σχολής Χερσονήσου του πανεπιστημίου του Έξετερ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό ανθρώπινης γενετικής “Human Molecular Genetics”, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Τέλεγκραφ» και «Ιντεπέντεντ», ανέφεραν ότι η ικανότητα μιας γυναίκας να γεννήσει παιδί, μειώνεται κατά μέσο όρο δέκα χρόνια πριν αρχίσει η εμμηνόπαυση.

Συνεπώς, όσες γυναίκες πρόκειται να έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση και καθυστερούν τη γέννηση ενός παιδιού μετά τα 30 τους, είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα σύλληψης.

Η νέα ανακάλυψη αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία ενός εύκολου και φθηνού γενετικού τεστ (με κόστος γύρω στα 60 ευρώ) που θα βοηθά τις γυναίκες στην ηλικία των 20 - 30

Η μαύρη σοκολάτα ρίχνει τη χοληστερίνη των διαβητικών

Ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγξουν το επικίνδυνα υψηλό επίπεδο χοληστερόλης τους, πράγμα που συνεπάγεται ευρύτερα οφέλη της σοκολάτας για την καλή λειτουργία της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως πυροδότησε αντιδράσεις.


Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές θερμίδες και λίπος, από την άλλη όμως είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που υπάρχουν στο φυτό κακάο από όπου προέρχεται η σοκολάτα και οι οποίες -σύμφωνα με άλλες μελέτες- μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Η νέα έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου Hull, υπό τον καθηγητή Στιβ Άτκιν, που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό για το διαβήτη “Diabetic Medicine”, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσε ότι το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών, στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η «καλή» χοληστερόλη τους

Το ροχαλητό σκοτώνει την ερωτική ζωή

Έρευνα στην Αυστραλία έδειξε ότι οι γυναίκες της χώρας πιστεύουν πως ο έρωτας και το …ροχαλητό δεν πάνε μαζί.


Από την έρευνα αυτή προκύπτει πως το ροχαλητό σκοτώνει την ερωτική ζωή.

Συνολικά ρωτήθηκαν 500 γυναίκες, σε όλη την χώρα και το 50% απάντησε πως το ροχαλητό των συντρόφων τους χάλασε την ρομαντική τους σχέση, ενώ ένα ποσοστό 40% δηλώνει πως κοιμάται σε ξεχωριστά δωμάτια «για να αποφεύγει το μαρτύριο».

Επίσης το 30% δήλωσε πως λόγω του ροχαλητού έχει συχνά καυγάδες με το σύντροφο και το 6% απάντησε πως το ροχαλητό διέλυσε

Έργα στη διασταύρωση Πειραιώς και Χαμοστέρνας

Από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης στην υπόγεια διάβαση, στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας.

Από τις 06:00 έως τις 19:00, θα εκτελούνται καθημερινά εργασίες συντήρησης-καθαρισμού φρεατίων και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού. Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε 1 λωρίδα, ανά κατεύθυνση.

Από τις 20:00 έως τις 06:00 το πρωί της επομένης, θα πραγματοποιείται πλύσιμο και χρωματισμός των τοιχίων της οροφής της διάβασης, με

Στο διαδίκτυο "φόρα - παρτίδα" τα στοιχεία όλων των φορολογουμένων!



Καταργείται το φορολογικό απόρρητο για τον κάθε έλληνα πολίτη.


Δήλωση - βόμβα έκανε ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης. Μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", αποκάλυψε οτι από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο τα στοιχεία του κάθε ενός από τα 8,5 εκατομμύρια φορολογουμένων και το ειδόδημα το οποίο έχουν δηλώσει.

΄Οπως είπε, υπήρχε από το παρελθόν η δυνατότητα, και η υποχρέωση σε όλες τις οικονομικές εφορίες, να δημοσιεύεται κατάλογος με όλους τους φορολογουμένους που υπάγονται σε κάθε

Νέα φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης

Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία. Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Οστεοπόρωσης, έγινε γνωστό ότι το αντίσωμα της σκληροστίνης, μιας πρωτεΐνης που παράγεται από τα οστεοκύτταρα, αποτρέπει την καταστολή των οστεοβλαστών, οι οποίοι παράγουν συνεχώς νέο οστό.


Σε κλινικές μελέτες προέκυψε ότι μια μόνο υποδόρια ένεση του παράγοντα αυτού αύξησε την οστική πυκνότητα στη σπονδυλική στήλη κατά 5,3% και στο ισχίο κατά 2,8% σε μόλις 3 μήνες.

Επίσης, διαπιστώθηκε ταχεία και σημαντική ανταπόκριση των ασθενών, με μείωση των καταγμάτων στους σπονδύλους κατά 68% και στο ισχίο κατά 40%, στο φάρμακο denosumab, που έχει ήδη

Βρήκαν το «διακόπτη» της κατάθλιψης

Σε νέα φάρμακα που καταπολεμούν την κατάθλιψη αναμένεται να οδηγήσει η ανακάλυψη ενός γονιδίου, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της νόσου.


Ερευνητές από το Πανεπιστημίου Yale, ανακάλυψαν πως το γονίδιο με την ονομασία ΜΚΡ-1 ασκεί διπλάσια δράση σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη σε σύγκριση με αυτούς που δεν αντιμετωπίζουν συναισθηματικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, επιστήμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν το γονίδιο αναλύοντας δείγματα ιστών εγκεφάλου από 21 πτωματικούς ασθενείς η οποίοι είχαν διαγνωστεί με μείζονα κατάθλιψη και

Το... ασήμι στη μάχη εναντίον του κρυολογήματος

Μια «ασημένια σφαίρα» εναντίον του κοινού κρυολογήματος και άλλων ασθενειών ανέπτυξαν βέλγοι επιστήμονες. Με αυτήν «εξοπλίζουν» βακτήρια, τα οποία αποκτούν την ικανότητα να καταπολεμούν τους ιούς.


Ήδη, διαπίστωσαν ότι μπορούν να εξολοθρεύουν με την βοήθειά της τον νοροϊό, ο οποίος αποτελεί συνηθισμένη αιτία γαστρικών ιώσεων τον χειμώνα, με κύριο χαρακτηριστικό τους έντονους εμέτους.

Η έκθεση δειγμάτων νοροϊού σε βακτήρια «εξοπλισμένα» με μικροσκοπικά σωματίδια αργύρου, είχε ως επακόλουθο την αδρανοποίησή του, γράφει η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ίδια τεχνική μπορεί να αδρανοποιήσει και άλλους ιούς, όπως αυτοί που

Παράθυρο αλλαγών στην καπναπαγόρευση

Παράθυρο για αλλαγές στην αντικαπνιστική νομοθεσία άφησε ανοιχτό ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».


Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το Δεκέμβριο θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία εφαρμογής του νόμου, ενώ αναφερόμενος στην πρόθεση των εστιατόρων να μην τον εφαρμόσουν, είπε ότι δεν είναι σωστό να αλλάξει ένας ο νόμος πριν δείξει στην πράξη τις αδυναμίες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στους τοπικούς άρχοντες απροθυμία να κάνουν ελέγχους,

Mε φορολογική ενημερότητα η επιστροφή φόρου πετρελαίου λέει το υπ. Οικονομικών

Μόνο οι δικαιούχοι που είναι φορολογικά ενήμεροι θα εισπράττουν άμεσα την επιστροφή φόρου και ΦΠΑ του πετρελαίου θέρμανσης ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους αναφέρει με απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών.


Αρχικά με το υποσύστημα Εσόδων του ΟΠΣΦ (TAXIS), θα εξετάζεται κατά πόσον κάθε ένας από τους δικαιούχους ΔΙΠΕΘΕ είναι φορολογικά ενήμερος. Ο έλεγχος θα γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα για όλη την περίοδο θέρμανσης στις 2 και στις 17.

Στη συνέχεια, όσοι είναι ενήμεροι θα παίρνουν πίσω την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου Θέρμανσης και του αναλογούντος ΦΠΑ απευθείας στον Τραπεζικό τους λογαριασμό.

Από την άλλη, όσοι δικαιούχοι δεν είναι ενήμεροι, ή έχουν χρέη θα ενημερώνονται με e-mail ότι λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων το προς επιστροφή ποσό μεταβιβάζεται στην αρμόδια

Την Τετάρτη η προκήρυξη για 272 προσλήψεις στην ΕΡΤ

Την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη δημοσίευση της προκήρυξης για την πλήρωση 272 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από την ΕΡΤ.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 26/10/2010 έως και τις 4/11/2010. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση συγκεκριμένης φόρμας, ενώ οι θέσεις που αφορούν στην ΕΡΤ-3 θα προκηρυχτούν απευθείας από την ίδια. Θα ακολουθήσει προκήρυξη για την πλήρωση και των υπόλοιπων θέσεων που θα φθάσουν συνολικά (εντός και εκτός ΑΣΕΠ) τις 700.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΡΤ:


Tην Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, η ΕΡΤ Α.Ε. θα δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για την πλήρωση 272 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Οι θέσεις αυτές

Δίωξη και για τους πέντε «Βατοπεδινούς» υπουργούς προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Στην κατάθεση τεσσάρων πορισμάτων για την υπόθεση Βατοπεδίου, όσων ακριβώς και τα κόμματα που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή, μετά την αποχώρηση της Ν.Δ, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ .Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει την παραπομπή και των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Ν.Δ που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Το πόρισμα που θα υπογράψουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει στο Δικαστικό Συμβούλιο τους Πέτρο Δούκα, Απόστολο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο

Γύρισε πίσω το αεροπλάνο Σαμαρά λόγω κακοκαιρίας

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Χίο, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.


Το αεροσκάφος στο οποίο μετέβαινε ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε δύο φορές να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Χίου, δεν κατέστη όμως εφικτό λόγω έντονης βροχής. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Η διήμερη περιοδεία του προέδρου

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε η Απογευματινή Α.Ε.

Αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Απογευματινή Α.Ε., η εταιρεία που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα.

Επιδιώκει να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του 51% των πιστωτών της προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη της και να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης.


Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να συζητηθούν στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η ΕΣΗΕΑ για την μη καταβολή των δεδουλευμένων του Αυγούστου στους

Απεργούν οι αρχαιολόγοι την Πέμπτη

Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αντιδρώντας στην εισβολή της αστυνομίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.


Οι αρχαιολόγοι καλούν τους πνευματικούς ανθρώπους να δηλώσουν την αντίδρασή τους στην εισβολή της αστυνομίας στην Ακρόπολη. Καλούν

Στους δανειστές της περνά η Wind Ελλάς

Αλλάζει χέρια η Wind Ελλάς και από τον όμιλο της Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ναγκίμπ Σαουίρις περνά στον έλεγχο των δανειστών της.

Στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας διαγράφονται τα δάνεια της εταιρείας, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες δεσμεύονται για την ενίσχυση της Wind Ελλάς με κεφάλαια συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα διατεθεί για την αποπληρωμή άλλων υποχρεώσεων της εταιρείας. Παράλληλα προβλέπεται η τοποθέτηση νέων μελών στο Δοιηκητικό Συμβούλιο, ενώ ο Ν. Ζαρκαλής παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.


Όπως ανακοινώθηκε η προσφορά "έχει αναληφθεί από τους Mount Kellett Capital Management (UK) LLP, Taconic Capital Advisers UK LLP (για λογαριασμό ορισμένων κεφαλαίων), Providence Equity Capital Markets LLC (για λογαριασμό ορισμένων κεφαλαίων), Anchorage Capital Group LLC (για

«Καλημέρα» Καρατζαφέρη στον Κ. Μητσοτάκη

Αιχμές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τα 92α γενέθλιά του. Ευχήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. «καλημέρα», κάνοντας σαφή αναφορά στην «καληνύχτα» που που του είπε προ ολίγων ημερών η Ρηγίλλης.

Όσον αφορά κάποια απολωλώτα πρόβατα,μην τα συνερίζεστε,ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι", πρόσθεσε ο πρέοδρος του ΛΑΟΣ.


Κάνοντας λόγο για "εφηβικά" γενέθλια, ευχήθηκε στον Κ. Μητσοτάκη "μακροημέρευση,με την πνευματική καθαρότητα που σήμερα διαθέτετε,με την ευθυκρισία που σας διακρίνει και με την

Το ψηφοδέλτιο Μητρόπουλου για την Αττική

Στη δημοσιότητα έδωσε ο συνδυασμός «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο» τα ονόματα των υποψηφίων που θα πλαισιώνουν τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός υποστηρίζεται από το Συνασπισμό.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ


«ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Παναγιώτη

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Mήνυση για διάρρηξη υπέβαλε ο Α. Τσοχατζόπουλος

Μήνυση κατά αγνώστων για διάρρηξη στο πολιτικό του γραφείο, στην Κυψέλη τα ξημερώματα του Σαββάτου, υπέβαλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, από το γραφείο του αφαιρέθηκαν από ένα χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και από τη βιβλιοθήκη ντοσιέ με προσωπικά του δεδομένα, καθώς και μικρό χρηματικό ποσό. Το περιεχόμενο των ντοσιέ, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν οικονομικά στοιχεία, αποδείξεις πληρωμών, στοιχεία δικαστικών του αντιπαραθέσεων και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα.

Ο ίδιος δήλωσε πως τα έγγραφα κλάπηκαν με στόχο τη μικροπολιτική εκμετάλλευση και έκανε λόγο

Στοπ στις συντάξεις «μαϊμού» με τη βοήθεια των ληξιαρχείων

Τα ληξιαρχεία ενεργοποιεί το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα καταστρατήγησης των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτήςυπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, σχετικά με τις περισσότερες από 10.000 συντάξεις που φέρεται να χορηγεί το ΙΚΑ σε δικαιούχους που έχουν πεθάνει, η χορήγηση των συντάξεων θα γίνεται πλεόν μετά από τη διασταύρωση

Συμβολική κατάληψη του ΥΠΠΟ από συμβασιούχους

Συμβολική κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησαν σήμερα οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.


«Ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται. Ενώ το σωματείο καλεί σε διάλογο, οι τρεις υπουργοί δηλώνουν απόντες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, Νίκος Χασομέρης και συμπλήρωσε: «Μας παραπέμπουν σε διοικητικό υπάλληλο, ο οποίος μας ζητά τα αιτήματα, τα οποία είναι γνωστά εδώ και μέρες. Εμείς συζητάμε μόνο με την πολιτική ηγεσία». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των συμβασιούχων επεσήμανε ότι οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς την καλή μας θέληση την δείξαμε. Από εδώ και πέρα θα έχουν να

Ανακαλεί προϊόντα με αλλιεργιογόνες ουσίες ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρία προϊόντα της εταιρείας Delhaize, παραγωγής Ταϊλάνδης, τα οποία περιέχουν γλουτένη και σόγια, αλλεργιογόνα συστατικά που δεν αναφέρονται στην επισήμανση της συσκευασίας.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο προϊόντα ρυζομακάρονων (noodles) στιγμιαίας παρασκευής, με άρωμα γαρίδας, με τις εμπορικές επωνυμίες "Delhaize Bag Noodles, Shrimp flavor 60 γρ.", barcode 5400111145143 και "Delhaize Cup Noodles, Shrimp flavor 70 γρ.", barcode 5400111145181, στις συσκευασίες των οποίων δεν αναφέρεται ότι περιέχουν σόγια, καθώς και για προϊόν γλυκιάς σάλτσας σόγιας, με την εμπορική επωνυμία "Delhaize Sweet Soy Sauce" σε γυάλινη συσκευασία των 200 ml,

Ο Μπιν Λάντεν φέρεται να κρύβεται στο Πακιστάν

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι πιστεύεται πως κρύβονται σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο σε σπίτια στο βορειοδυτικό Πακιστάν σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του ΝΑΤΟ.


"Κανείς από τα την Αλ Κάιντα δεν μένει σε σπηλιά", δήλωσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

"Αντιθέτως, η ηγεσία της Αλ Κάιντα πιστεύουμε πως ζει ιδιαιτέρως άνετα, οι ντόπιοι κάτοικοι τούς προστατεύουν, ακόμη και μέλη των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών", πρόσθεσε.

Το Πακιστάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι προστατεύει μέλη της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρεχμάν Μαλίκ, στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί ψευδείς όλες οι πληροφορίες για τον τόπο διαμονής και παραμονής της ηγεσίας της Αλ

Η ζημιά του Κόλπου οδηγεί τη ΒΡ σε εκποίηση περιουσί

Η ΒΡ πωλεί τα περιουσιακά της στοιχεία σε Βενεζουέλα και Βιετνάμ για 1,8 δισ.δολ.

Αγοραστής της θα είναι η ΤΝΚ-ΒΡ, πετρελαϊκή μικτή επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η ΒΡ μαζί με μία ομάδα Ρώσων δισεκατομμυριούχων. Η TNK-BP θα καταθέσει 1 δισ. δολ. στις 29/10 και θα πληρώσει το υπόλοιπο με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο α' εξάμηνο του 2011, δήλωσαν οι δύο πετρελαϊκές εταιρίες σήμερα.

Στη Βενεζουέλα, η TNK-BP θα κερδίσει το 16,7% της PetroMonagas SA, το 40% της Petroperija SA και το 26,7% της Boqueron SA. Οι εταιρίες αυτές είναι μικτές επιχειρήσεις με την Petroleos de Venezuela SA και έχουν συνδυασμένη παραγωγική ισχύ 25.000 ισοδυνάμων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως δήλωσε η εταιρία με έδρα τη Μόσχα.

Η ΒΡ σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 δισ. δολ. προκειμένου να καλύψει τα κόστη που συνδέονται με τη ζημιά από τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού. Σημειώνεται πως Ρωσία και Βενεζουέλα υπέγραψαν μία συνθήκη στις 14/10 που υποστηρίζει την εν λόγω επιχειρηματική συμφωνία Η TNK-BP αγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία σε μία προσπάθεια να επεκταθεί εκτός Ρωσίας.

"Δεδομένων των ισχυρών δεσμών με το Βιετνάμ και τη Βενεζουέλα πιστεύουμε πως αυτή η συναλλαγή θα δημιουργήσει σημαντική αξία τόσο για την TNK-BP όσο και για τους τοπικούς εταίρους της” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της TNK- BP και δισεκατομμυριούχος μέτοχος

Εστιάτορες vs υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου, αντίθετα στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Επικαλούμενα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.

Οι δύο φορείς υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει

Το σέλινο ενισχύει την μνήμη

Η λουτεολίνη (ωχρολίνη) η φυτική ουσία που περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στο σέλινο μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια μνήμης που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου του Ιλινόις.


Η μελέτη υπό τον καθηγητή Ρόντνεϊ Τζόνσον, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας “Journal of Nutrition” και όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, διαπίστωσε ότι η φυτική ουσία λουτεολίνη που περιέχεται κυρίως στο σέλινο, αλλά και στην πιπεριά, μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία και οδηγούν σε προβλήματα μνήμης.

Τα εργαστηριακά πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι η ουσία «φρενάρει» την απελευθέρωση εκείνων των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή. Τα πειραματόζωα τράφηκαν με τροφές που περιείχαν

Μείωση της φορολογίας των εταιρικών κερδών φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αλλαγές στην φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση των συντελεστών φορολογίας των διανεμόμενων κερδών και αδιανέμητων κερδών, ανακατατάξεις των συντελεστών ΦΠΑ, αλλαγές στη φορολογία της υπεραξίας των μετοχών αλλά και των τσιγάρων, καθώς και την αναδιάρθρωση των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα:

-Θα υπάρξουν διορθώσεις στο καθεστώς φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών. Στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν ότι η φορολόγηση των μερισμάτων πρέπει να αλλάξει, καθώς τα κέρδη που διανέμονται ως εισόδημα του μερισματούχου και φορολογούνται με συντελεστή 40%, έχουν ήδη φορολογηθεί και στην πηγή με συντελεστή 24%. Ομοίως, ο συντελεστής στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων, τα κέρδη δηλαδή που επαναεπενδύονται θα

Το Μνημόνιο στέλνει έναν στους 11 στο συσσίτιο

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η πρώτη δημοσκόπηση για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση.


Σχεδόν 7 μήνες μετά τις μαζικές περικοπές αποδοχών και συντάξεων, με την ανεργία να καλπάζει πάνω απ' το 12% και τον φόβο για το αύριο να μεγεθύνεται, από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -που βασίστηκε σε απαντήσεις 1.200 κατοίκων της Αττικής- συνάγεται ότι ένας στους 11 κατοίκους του νομού άνω των 18 ετών, ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι, ζουν στην ανέχεια και στρέφονται συχνά για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας, σε εκκλησίες ή σε δημόσιες υπηρεσίες αλληλεγγύης (σ.σ. συσσίτια δήμων,

Έκτακτα μέτρα του FBI σε ελληνικές πρεσβείες και προξενεία

Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχθηκαν οι ελληνικές προξενικές αρχές στις ΗΠΑ, το Τατζικιστάν και αλλούκαι έτσι σύμφωνα με το Mega έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για την προστασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι τηλεφώνησαν και απείλησαν με επιθέσεις εναντίων των κτιρίων επικαλούμενοι την αρνητική στάση της Ελλάδας στην παροχή πολιτικού ασύλου σε Ιρανούς αντικαθεστωτικούς.


Τα κτίρια των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό φρουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις και υπηρεσίες των χωρών όπου βρίσκονται, ενώ διαθέτουν και δύναμη από

Διαρροές προσωπικών δεδομένων από το Facebook

Πολλές από τις εφαρμογές που παρέχονται από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν παράσχει σε εταιρίες πληροφορίες για την ταυτότητα εκατομμυρίων χρηστών του, κατά παράβασιν των συμπεφωνημένων κανόνων εμπιστευτικότητας, τονίζεται στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προγραμματιστές των πιο δημοφιλών εφαρμογών στο Facebook έχουν διαβιβάσει σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών στο Ιντερνέτ πληροφορίες όπως το όνομα, ή τα ονόματα των φίλων δεκάδων χρηστών του, «περιλαμβανομένων και όσων είχαν επιλέξει στις ρυθμίσεις τους τις εντολές της εμπιστευτικότητας,

Σκληρή αντιπαράθεση ενόψει εκλογών

«Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το «που» θέλει να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε «ναι» στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της Οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω», υπογράμμισε από την Λάρισα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στην Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς , μιλώντας μάλιστα για «μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια». Μάλιστα, επανέλαβε την γνωστή φράση για την οποία κατ΄ επανάληψη έχει εγκλιθεί από την αντιπολίτευση και την οποία προεκλογικά υποστήριζε: «Λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε και

Τροπική θάλασσα η Μεσόγειος

Στο μέλλον, οι κάτοικοι χωρών της Μεσογείου μπορεί να γειτνιάζουν με μια τροπική θάλασσα, αφού η Μεσόγειος... μεταβάλλεται προς αυτήν την κατεύθυνση.


Aύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας, εμφάνιση νέων ειδών και εξαφάνιση παλαιών είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις μετρήσεις που πραγματοποιεί το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι κλιματικές αλλαγές θα φέρουν αλλαγές και στο θαλάσσιο οικοσύστημα. «Είναι λάθος να λέμε ότι το Αιγαίο θα καταστραφεί, απλώς θα γίνει κάτι άλλο», επισημαίνει στην «Κ» ο διευθυντής Ερευνών και συντονιστής του προγράμματος κ. Ευάγγελος

Συνεδριάζει το Εurogroup

Στο επίκεντρο των συνεδριάσεων του Εurogroup και του Ecofin θα βρεθεί, τη Δευτέρα και την Τρίτη, η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009. Μετά τους ελέγχους της Eurostat, εκτινάσσεται πάνω από το 15%.


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας.

Ωστόσο η εικόνα θα αποσαφηνιστεί μέρα τις 22 Οκτωβρίου, όταν η Eurostat, θα ανακοινώσει τα οριστικά δημοσιονομικά στοιχεία για την περίοδο 2006 – 2009.

Το φετινό έλλειμμα αναμένεται να υπερβεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα το στόχο του 7,8%, που

Επικίνδυνα φυτικά συμπληρώματα για απώλεια βάρους

Τα φυτικά συμπληρώματα που λαμβάνονται για απώλεια των περιττών κιλών υπόσχονται μια «φυσική» νίκη στη μάχη με τη ζυγαριά. Ωστόσο σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Βritish Journal of Clinical Ρharmacology» αυτά τα «φυσικά» προϊόντα περιέχουν συχνά φαρμακευτικές ουσίες που δεν είναι διόλου φυσικές.

Ερευνητές του Νοσοκομείου «Πριγκίπισσα Μαργαρίτα» στο Χονγκ Κονγκ ανέλυσαν 81 φυτικά προϊόντα αδυνατίσματος που είχαν ληφθεί από 66 ασθενείς οι οποίοι κατέφυγαν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση. Αν και οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα ευρήματά τους δεν μπορούν να αποδώσουν σε καμία περίπτωση την εικόνα της παγκόσμιας αγοράς συμπληρωμάτων αδυνατίσματος, δίνουν μια... (πικρή) γεύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της μελέτης ανιχνεύθηκαν

Κολυμβητήριο-φάντασμα στην Αθήνα

Στην (προεκλογική) ιστοσελίδα του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής- και συνεργάτη του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνη ως πρόσφατα με την ιδιότητα του προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου- κ. Β. Κικίλια φιγουράρει η φωτογραφία από τα εγκαίνια «του αναδιαμορφωμένου χώρου στο Σεράφειο Κολυμβητήριο» (της οδού Πειραιώς και Π. Ράλλη), τον Ιούνιο του 2008. Λεπτομέρεια: «Σεράφειο Κολυμβητήριο» δεν υφίσταται! Οι παράτες και τα ταρατατζούμ, παρουσία και του τότε (υπερ)υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου, αφορούσαν τις παρεμβάσεις που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο τού πολλάκις εξαγγελθέντος κολυμβητηρίου, για την κατασκευή του οποίου μάλιστα υπεγράφησαν στο παρελθόν όχι μία, αλλά δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!

Ανακοινώσεις, συμβάσεις και τελετές

Από την εποχή του κ. Δ.Αβραμόπουλου έχει εξαγγελθεί η κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στη θέση του παλαιού, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του 1999. Από τότε έχουν παρέλθει έντεκα ολόκληρα χρόνια ενώ έχει μεσολαβήσει και μια Ολυμπιάδα. Παρά ταύτα το κολυμβητήριο-κληροδότημα παραμένει ανεκπλήρωτη υπόσχεση για τους χιλιάδες κατοίκους των γύρω περιοχών (Ρουφ, Γκάζι, Πετράλωνα, Θησείο, Ταύρος). «Τα παιδιά που γεννήθηκαν έκτοτε το ακούν σαν μια μακρινή ιστορία από τους γονείς τους» αναφέρεται στο