www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αναστάτωση στην Ευρώπη από τα θανατηφόρα αγγουράκια

Η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτήριο, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε έρευνα και στο πλαίσιό της ελήφθησαν δείγματα του χώματος, του νερού άρδευσης και προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια σε δύο αγροκτήματα των επαρχιών της Αλμερία και της Μάλαγα, στη νότια Ισπανία.

«Διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν οι πιθανές πηγές (μόλυνσης) ενώ εξετάζεται επίσης μια τρίτη παρτίδα από αγγουράκια η οποία προήλθε ή από την Ολλανδία ή από τη Δανία και πωλήθηκε

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Μοναστηράκι - ΄Ανω Πατήσια

Κλειστό από σήμερα έως και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το τμήμα Μοναστηράκι-Ανω Πατήσια της γραμμής του ΗΣΑΠ Πειραιάς-Κηφισιά.
Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για αυτό το τμήμα θα γίνεται: Μοναστηράκι-Αττική με τις γραμμές 2 και 3 του μετρό και Αττική-Ανω Πατήσια με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Πληροφοριακό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω

Γ. Παπανδρέου: «Προχωράμε μόνοι μας - είμαστε ανοιχτοί στη συναίνεση»


Την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το Συμβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησα να δώσουν καθαρή απάντηση. Θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης. Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί αλλά όχι εχθροί». Συνέχισε λέγοντας: «Πρότεινα να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί για τις μεγάλες αλλαγές, να έχουμε κοινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας» και υπερθεμάτισε της ανάγκης «να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και ειρήνη στη χώρα μας».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, τη μείωση του Δημόσιου

Ο καιρός στις 28.05.2011

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και από το μεσημέρι σε ορεινές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές, περιμένουμε το Σάββατο 28 Μαΐου 2011. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, μέχρι αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα από 16 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι