www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

48ωρη απεργία σε ΟΣΕ και προαστιακό

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και τις αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, εξήγγειλε πριν λίγο 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, 26 και 27 Ιανουαρίου.

Τις συγκεκριμένες ημέρες λοιπόν, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων και του προαστιακού. Εξαιρούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, τα οποία καταργούνται μεν στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Μεταβολές επέρχονται και στα αυριανά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια : IC 74, IC 75, 604, 504, 505, το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και το 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια.

Επίσης, καταργούνται τα δρομολόγια 1558, 2530, 2533 στη διαδρομή Αθήνα-Χαλκίδα, 753, 757 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, 1586, 1587 Λάρισας- Βόλου και άλλα 10 δρομολόγια του

Η προβολή 3D προκαλεί ναυτία και πονοκέφαλο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν κούραση στα μάτια, θαμπή όραση, ζαλάδα, πονοκεφάλους και ναυτία μετά από προβολή τρισδιάστατου περιεχομένου σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Οφθαλμίατρων.


Την ώρα που η βιομηχανία της διασκέδασης «χώνει» δισεκατομμύρια στην τρισδιάστατη προβολή και κερδίζει άλλα τόσα από τις ταινίες 3D η Αμερικανική Ένωση Οφθαλμιάτρων ενημερώνει ότι πολλοί από αυτούς που πάσχουν ήδη από κινητικά προβλήματα είναι πιο πιθανό να νιώθουν ζαλισμένοι μετά από 3D προβολές.

Αυτό συμβαίνει επειδή η στερεοσκοπική εικόνα προσπαθεί να «κοροϊδέψει» τα μάτια μας δίνοντάς μας την ψευδαίσθηση ότι τα αντικείμενα βρίσκονται σε άλλη απόσταση από αυτή της οθόνης. Ακριβώς όμως επειδή η οθόνη δεν είναι σε άλλη απόσταση αλλά βρίσκεται σταθερή, η προβολή 3D

Απόφαση Υπ.Οικονομικών για το συνελεστή ΦΠΑ στα πιστωτικά τιμολόγια

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1003/03.01.2011, η οποία εκδόθηκε για να παρασχεθούν οδηγίες λόγω της από 01.01.2011 αύξησης των συντελεστών Φ.Π.Α. (ν.3899/2010), διευκρινίζεται ότι στα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά, ο Φ.Π.Α. υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές.


Ειδικά όμως για τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται λόγω εκπτώσεων επί κύκλου εργασιών (εκπτώσεις τζίρου - ΠΟΛ 1212/22.07.1996) επισημαίνεται ότι, για την περίπτωση που αυτές αφορούν σε πωλήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο πριν όσο και μετά από οποιαδήποτε μεταβολή συντελεστών (αύξηση ή μείωση), μπορούν να εκδίδονται πιστωτικά τιμολόγια με περισσότερους του ενός συντελεστές Φ.Π.Α.

Οι συντελεστές αυτοί θα εφαρμόζονται επί των εκπτώσεων που παρέχονται σε πελάτες για πραγματοποιηθείσες αγορές, φορολογηθείσες με τους συντελεστές αυτούς (π.χ. 01.01.2010 - 14.03.2010 συντελεστής 19%, 15.03.2010 - 30.06.2010 συντελεστής 21% και 01.07.2010 -

Κύκλωμα εξαπατούσε καταναλωτές μέσω Διαδικτύου

Στη σύλληψη κυκλώματος που εξαπατούσε καταναλωτές με δήθεν προϊόντα που πουλούσε μέσω ίντερνετ, προχώρησε το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες χρηστών.


Οι αρχές συνέλαβαν μία Βουλγάρα, 31 ετών, την ώρα που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ τράπεζας, ενώ καταζητούνται ακόμα ένας 40χρονος Έλληνας και μία 29χρονη από την Αλβανία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δημοσίευαν σε ιστοσελίδες καταλόγους με προϊόντα ζώων αλλά και άλλες υπηρεσίες. Οι πελάτες έστελναν τα χρήματα αλλά δεν έπαιρναν ποτέ τα προϊόντα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 31χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις με ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Αισιόδοξος για το χρέος του Πειραιά ο Βασ. Μιχαλολιάκος

Με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλ. Αντωνόπουλο συναντήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασ. Μιχαλολιάκος, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα οικονομικά προβλήματα της πόλης. Το χρέος του δήμου υπολογίζεται σε 139 εκατ. ευρώ.


Ο δήμαρχος Πειραιά πρότεινε, μεταξύ άλλων,αύξηση των κεντρικών πόρων του δήμου για να μπορεί να εγγυηθεί τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με τη συμφωνία για περίοδο χάριτος τουλάχιστον τεσσάρων ετών, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του επιτοκίου, αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου.

"Φεύγω πιο αισιόδοξος από ότι ήρθα", τόνισε μετά τη συνάντηση ο Βασ. Μιχαλολιάκος,

Ανοίγουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Από τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα εξυπηρετούνται οι ανήμποροι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, αρχής γενομένης από τον Πειραιά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας.


Τα φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το "άνοιγμα" του επαγγέλματος από την κυβέρνηση. Το περασμένο Σάββατο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε πανελλαδικές απεργίες, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στη σημερινή γενική τους συνέλευση.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Θα είναι ανοιχτά για το κοινό από

Το κιλό έχει χάσει βάρος!

Τελικά προβλήματα βάρους στην εποχή μας έχουν ακόμα και οι μονάδες μέτρησής του! Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ετοιμάζεται να δώσει ένα νέο μη φυσικό ορισμό στο κιλό, μετά την ανακάλυψη ότι το μεταλλικό πρωτότυπό του, που χρησιμοποιείται ως διεθνές πρότυπο, ζυγίζει πια λιγότερο -για λόγους μυστηριώδεις.


Σήμερα, το διεθνές πρότυπο του κιλού είναι ένας κύλινδρος από λευκόχρυσο (πλατίνα) και ιρίδιο, ύψους και διαμέτρου περίπου 3,9 εκατοστών, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο και στεγάζεται από το 1889 (όταν έγινε η πρώτη διεθνής συνδιάσκεψη για τον καθορισμό διεθνών μέτρων και σταθμών), σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών (ΒΙΡΜ) στις Σέβρες, έξω από το Παρίσι.

Εδώ και 122 χρόνια, το διεθνές πρότυπο κιλό έχει βγει από την κρυψώνα του μόνο τρεις φορές για να συγκριθεί με τα εθνικά πρότυπα κιλά που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες του κόσμου. Έτσι, υπήρξαν ενδείξεις ότι το κιλό χάνει βάρος σιγά-σιγά. Το 2007, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το μέταλλο του πρότυπου κιλού είναι περίπου 50 μικρογραμμάρια ελαφρύτερο από το μέσο βάρος των -αρκετών- δεκάδων προτύπων απομιμήσεών του, πράγμα που ισοδυναμεί με μια απώλεια βάρους αντίστοιχη ενός μικρού κόκκου άμμου. Μια πιθανή επιστημονική εξήγηση είναι ότι σταδιακά το κράμα λευκόχρυσου-ιριδίου απώλεσε ένα μέρος από τα αέρια που βρίσκονται σε αυτό από τότε που

Μεγάλες συγκεντρώσεις εξασθενούς στον Ασπρόπυργο

Υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων ανιχνεύτηκαν, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, στην περιοχή Συντριβάνι του Ασπροπύργου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μέσα Νοεμβρίου, οι συγκεντρώσεις χρωμίου είναι πάνω από τα 170 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι το εξασθενές χρώμιο.

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε βιομηχανίες της περιοχής και

Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη των «Πυρήνων»

Για το πρωί της Τρίτης διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".


Το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων των κατηγορουμένων, καθώς νωρίτερα και οι εννέα κατηγορούμενοι απέσυραν τις εντολές τους προς τους συνηγόρους τους.

Λίγο πριν τη διακοπή του δικαστηρίου σημειώθηκε μεγάλη ένταση με αφορμή τη διαταγή της προέδρου προς τους αστυνομικούς για να απομακρυνθεί από την αίθουσα μία νεαρή κοπέλα, που μίλησε δυνατά.

Όταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί φωνάζοντάς τους να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν.

Η κατάσταση γρήγορα εκτραχύνθηκε, άρχισαν οι μεν να σπρώχνουν τους δε και στην αίθουσα εμφανίστηκε διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, οι άνδρες της οποίας με τα γκλοπ

Νέο ελπιδοφόρο εμβόλιο κατά της φυματίωσης

Ένα νέο εμβόλιο, που μπορεί να προστατεύσει τόσο πριν όσο και μετά την έκθεση στο μολυσματικό βακτήριο της φυματίωσης, ανέπτυξε μια διεθνής επιστημονική ομάδα, ένα επίτευγμα που αυξάνει κατά πολλά χρόνια την παροχή προστασίας σε σχέση με ό,τι είναι σήμερα δυνατό.


Οι ερευνητές από τη Δανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιρλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Πέτερ Λάβετζ Άντερσεν του Ινστιτούτου Στάτενς Σέρουμ της Κοπεγχάγης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσαν ότι το νέο εμβόλιο συνδυάζει πρωτεΐνες, οι οποίες πυροδοτούν μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο απέναντι στις ενεργές όσο και στις λανθάνουσες μορφές του μυκοβακτηρίου της νόσου (Mycobacterium tuberculosis).

Όπως είπαν οι ερευνητές, εκτός από τον αρχικό εμβολιασμό στα μικρά παιδιά, θα είναι δυνατό να χορηγηθεί μια συμπληρωματική δόση σε μεγαλύτερα παιδιά και σε νεαρούς ενήλικους, κάτι που θα

Ο ύπνος «ξυπνά» τον εγκέφαλο

Ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεχνάει κανείς κάτι, ειδικά αν είναι μαθητής, είναι να παίρνει ένα γρήγορο υπνάκο μετά το διάβασμα και γενικότερα την μάθηση νέων πραγμάτων, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ελβετική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες ότι ο εγκέφαλος συγκρατεί καλύτερα τις μνήμες, όταν έχει μεσολαβήσει ύπνος.


Οι ερευνητές, υπό την Σουζάν Ντίκελμαν του Τμήματος Νευροενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου του Λούμπεκ και τον Μπιόρν Ρας του Τμήματος Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Βασιλείας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν πειράματα απομνημόνευσης με 24 εθελοντές. Η μελέτη έδειξε ότι ο εγκέφαλος διαφυλάσσει καλύτερα τις μνήμες αν έχει μεσολαβήσει ύπνος.

Η διαδικασία αποθήκευσης και ανάκλησης πληροφοριών (πιο απλά η μάθηση και η μνήμη) είναι άκρως πολύπλοκη. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι φρέσκες μνήμες αποθηκεύονται προσωρινά στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου. Η νέα ενεργοποίηση αυτών των μνημών λίγο μετά την μάθηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην μεταφορά τους στον πιο μόνιμο "αποθηκευτικό

Ένταση στη δίκη των «Πυρήνων»

Νέα ένταση προκλήθηκε πριν λίγο στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων προπηλάκισαν ένα άτομο που φορούσε πολιτικά, γιατί όπως είπαν, τραβούσε πλάνα μέσα στη δικαστική αίθουσα με το κινητό του τηλέφωνο, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για αστυνομικό.

Οι δικαστές, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης, αποχώρησαν από την αίθουσα, όπως είχαν πράξει προηγουμένως και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη των αιτημάτων τους για μαγνητοφώνηση της ακροαματικής διαδικασίας και παρακράτηση των στοιχείων

Πανελλαδική απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου

Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας προκήρυξε για τις 10 Φεβρουαρίου το ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβαλλόμενη, όπως αναφέρει, από την κυβέρνηση και την τρόικα ακρίβεια. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.


Επίσης το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του καλεί σε ανυπακοή με αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και ζητά

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου των πνευμόνων

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού ενδέχεται να βοηθούν και στην καταπολέμηση του καρκίνου των πνευμόνων σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα.


Τα πρώτα ευρήματα της μελέτης, που προκειμένου να επιβεβαιωθούν θα χρειαστούν μεγάλης κλίμακας ιατρικές δοκιμές, δείχνουν ότι τα αντί-οιστρογόνα ενδέχεται να μειώνουν τον αριθμό των θανάτων από καρκίνο των πνευμόνων.

Εδώ και πολλά χρόνια οι ορμόνες έχουν συνδεθεί με ορισμένες μορφές καρκίνου και ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, κατά τη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Γενεύης αναρωτήθηκαν, αν η αύξηση των οιστρογόνων οδηγεί σε αύξηση των θανάτων από καρκίνο, μήπως η μείωση των οιστρογόνων θα είχε το αντίστροφο

Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία της Αθήνας από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας αναμένεται να συναντηθεί με συνδικαλιστές του Μετρό, του Τράμ και των τρόλεϊ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον
Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ξεκινά η διάθεση των καρτών

Στη διάθεση του κοινού δίδεται από σήμερα η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, το κόστος της οποίας φτάνει τα 450 ευρώ, 100 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η εν λόγω κάρτα καλύπτει όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και τον προαστιακό στο τμήμα της γραμμής του

Ο καιρός στις 24.01.2011

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 4 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το απόγευμα. Τοπικά ισχυροί δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με βροχή από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο