www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αισιόδοξος για το χρέος του Πειραιά ο Βασ. Μιχαλολιάκος

Με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλ. Αντωνόπουλο συναντήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασ. Μιχαλολιάκος, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα οικονομικά προβλήματα της πόλης. Το χρέος του δήμου υπολογίζεται σε 139 εκατ. ευρώ.


Ο δήμαρχος Πειραιά πρότεινε, μεταξύ άλλων,αύξηση των κεντρικών πόρων του δήμου για να μπορεί να εγγυηθεί τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με τη συμφωνία για περίοδο χάριτος τουλάχιστον τεσσάρων ετών, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του επιτοκίου, αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου.

"Φεύγω πιο αισιόδοξος από ότι ήρθα", τόνισε μετά τη συνάντηση ο Βασ. Μιχαλολιάκος,
χαρακτηρίζοντας γόνιμη τη συζήτηση.

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Αναμένεται να συζητηθούν η εισήγηση του δημάρχου για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά και το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στο "Κανάλι 1", που παραμένουν απλήρωτοι και πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

Εν τω μεταξύ, ενημέρωση για τα παραπάνω ζητήματα ζήτησε με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας. Πρότεινε, επίσης, τη συγκρότηση επιτροπής που θα ερευνήσει σε βάθος 20ετίας το χρέος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: