www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Άμεση βάδιση μετά από αντικατάσταση γόνατος λόγω χρόνιας οστεοαρθρίτιδας

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 Άμεση βάδιση μετά από αντικατάσταση γόνατος, λόγω χρόνιας οστεοαρθρίτιδας, προσφέρει στους ασθενείς μια νέα επεμβατική τεχνική, τα θεαματικά αποτέλεσμα  της οποίας παρουσιάστηκαν από διάσημους  ορθοπεδικούς στο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αρθροπλαστικών στο Ορλάντο των Η.Π.Α (11-14 Δεκεμβρίου)!

Οι ασθενείς μετά την αντικατάσταση γόνατος, βαδίζουν αμέσως  και οι περισσότεροι απ  αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι τους την ίδια ή την επόμενη  ημέρα, ακολουθώντας σύντομο πρωτόκολλο αποκατάστασης!

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη νέα τεχνική δίνουν πράγματι εκπληκτικά αποτελέσματα και οι ασθενείς μπορούν να βαδίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης»

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι δίνει νεανικά μάτια

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Χωρίς νυστέρι, ανώδυνα  και με την έγχυση αυτόλογου λίπους γυναίκες κα άνδρες μπορούν άμεσα  να αποκτήσουν νεανικά μάτια, απαλλαγμένοι από μαύρες σακούλες και πεσμένα βλέφαρα!

Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής στον τομέα της βλεφαροπλαστικής, με τη  νέα τεχνική micro fat grafting, «δίνει νεανικά μάτια», καθώς τα μάτια αποτελούν το κυρίαρχο αισθητηριακό μας όργανο και το πρώτο σημείο που παρατηρούμε σ’ έναν άνθρωπο.

«Για πολλούς αιώνες, τα μάτια, κυρίως τα γυναικεία,  έχουν υπάρξει το επίκεντρο μεγάλης προσοχής. Τα βλέφαρα, οι βλεφαρίδες και η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια έχουν αποτελέσει αντικείμενο ατέλειωτων παραλλαγών όσον αφορά τις αποχρώσεις, τη μορφή και τον καλλωπισμό τους, σε κάθε πολιτισμό στην ιστορία του κόσμου»  αναφέρει ο   πλαστικός χειρουργός  κ Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

 Μάλιστα προσθέτει ο κ Νταμάγκας, «στους πολιτισμούς πολλών χωρών, η επαφή με το βλέμμα συνιστά μια πνευματική και αναζωογονητική εμπειρία. Επίσης,  με το βλέμμα εκφράζουμε

Οι εταιρείες που μας τάϊζαν άλογα και μουλάρια - Τα πρόστιμα

Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από… μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».

Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε:

1.Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.

Ψηφίστηκε με κάποιες αλλαγές το νομοσχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων

Επειτα από πολλές αλλαγές και με στόχο να ικανοποιηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των ακινήτων το 2014.

Με το νέο σχέδιο, που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη στη Βουλή, μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί, ενώ σε κάθε περίπτωση ο φόρος είναι μικρότερος για όσους κατέχουν μόνο κατοικίες σε σχέση με τους φόρους που καταβάλλονται σήμερα. Ωστόσο, όσοι διαθέτουν –εκτός από κατοικίες– οικόπεδα και αγροτεμάχια δεν αποκλείεται να καταβάλουν υψηλότερους φόρους το 2014.

Ο νέος φόρος προβλέπει εκπτώσεις 40% - 60% για κτίρια ειδικών συνθηκών (διατηρητέα και απαλλοτριωμένα) καθώς και για τα ημιτελή κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται, αλλά και απαλλαγές με εισοδηματικά κριτήρια για τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανέργους και ανάπηρους.

Το νέο σύστημα φορολογίας των ακινήτων προβλέπει την επιβολή ενός φόρου ανά ακίνητο και ενός συμπληρωματικού φόρου, όπως είναι σήμερα ο ΦΑΠ, αλλά με αύξηση του ατομικού αφορολόγητου

Κόβεται το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους κάτω των 65 ετών από 1η Ιανουαρίου

Κόβεται το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους κάτω των 65 ετών από την σύνταξη Ιανουαρίου

Στις συντάξεις του Ιανουαρίου 2014 δεν θα καταβληθεί το  ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους κάτω των 65 ετών ,όπως προβλέπει εγκύκλιος που έχει σταλθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με τα νέα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι συνταξιούχοι για να την λάβουν .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία  από 1/1/2014, το προβλεπόμενο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή όπως ονομάζεται για συντομογραφία το ΕΚΑΣ, καταβάλλεται στους συνταξιούχους λόγω Γήρατος, Αναπηρίας και