www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σεισμική δόνηση νοτιοδυτικά του Αιγίου

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 0, 27χλμ νοτιο-δυτικά του Αιγίου σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ.

Η δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Αττικής. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε

Για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκαν Γ. Ντάσκας, Γ. Βλάχος, Γ. Αυτιάς

Για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου καταδικάστηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν αναφερθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Το δικαστήριο έκρινε συκοφαντικές τις αναφορές των δημοσιογράφων Γιάννη Ντάσκα, Γιώργου Βλάχου και Γιώργου Αυτιά, στο πρόσωπο του πρώην υπουργού και επιδίκασε να πληρώσουν το ποσό των 15.000 ευρώ (ο καθένας). Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός ζητούσε ως αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Θ. Ρουσόπουλος αναφέρει: «Τρία χρόνια μετά από μια τεράστια προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική περιπέτεια, όλες οι εις βάρος μου κατασκευασμένες

Απευθείας στην Τράπεζα Πειραιώς τα έσοδα της Εγνατίας Οδού

Όλα τα έσοδα από τον σταθμό διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην κρατική Εγνατία Οδό, εισπράττονται απευθείας από την τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα μάλιστα αναμένεται να διεκδικήσει και τα έσοδα από έξι ακόμα σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν στην Εγνατία τους επόμενους μήνες.

Το 2006 η τράπεζα Πειραιώς και το δημόσιο συνήψαν δάνειο ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα για τον οδικό άξονα. Το δημόσιο έβαλε ως εγγύηση τα έσοδα από τους 13 σταθμούς διοδίων, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, έπρεπε να λειτουργήσουν έως τον Απρίλιο του 2010.

Ωστόσο ο μοναδικός σταθμός διοδίων στην Εγνατία ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποφασίστηκε όλα τα έσοδα να αποδίδονται στην τράπεζα για την αποπληρωμή του

Στις τράπεζες πρέπει να παρουσιαστούν οι συνταξιούχοι

Στις τράπεζες που λαμβάνουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να παρουσιαστούν οι δικαιούχοι από την 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του ΙΚΑ.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα

Κίτρινη κάρτα στα Σκόπια από Βρυξέλλες για το άγαλμα που μοιάζει με τον Μέγα Αλέξανδρο


Η ΠΓΔΜ θα κινδυνεύει να χάσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας εάν δεν σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και συνεχίσει τις «προκλητικές κινήσεις» απέναντι στην Ελλάδα, προειδοποίησε χθες ο Επίτροπος για τη διεύρυνση Štefan Füle.

Ο Επίτροπος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό κανάλι Α1, ένα από τα λίγα κανάλια που ασκούν κριτική και το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να «αποσιωπήσει».

Ο Füle ερωτήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης Gruevski να εγκαταστήσει το άγαλμα του «πολεμιστή στο άλογο» που μοιάζει με τον Μέγα Αλέξανδρο στο κέντρο των Σκοπίων, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα. Το σαββατοκύριακο τελικά, το άγαλμα ύψους 12

Προστατεύει τους αγοραστές στο Διαδίκτυο η ΕΕ με νέους κανόνες για την επιστροφή προϊόντων και χρημάτων


Καταναλωτές και επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη νέα νομοθεσία για τα δικαιώματα των καταναλωτών στην Ευρώπη, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν με την έγκριση της Οδηγίας για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή από το Κοινοβούλιο την (Πέμπτη 23 Ιουνίου).

Την περασμένη εβδομάδα (16 Ιουνίου) η επιτροπή για την εσωτερική αγορά και την προστασία των καταναλωτών του ΕΚ υποστήριξαν κατά την πρώτη ανάγνωση μια συμφωνία-συμβιβασμό για το σχέδιο νόμου που αποφασίστηκε στις 6 Ιουνίου, μεταξύ των αντιπροσώπων και των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ψήφιση της πρώτη ανάγνωσης αυτή την εβδομάδα στην ολομέλεια.

Σχέση «win-win» για τις επιχειρήσεις-καταναλωτές

«Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές βγαίνουν κερδισμένοι. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς μια πραγματική κοινή εσωτερική αγορά στην Ευρώπη», είπε ο κεντροδεξιός Γερμανός

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων στην ιστοσελίδα του υπουργείου

Από τη μία μετά το μεσημέρι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους από τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ακολουθώντας την παραπομπή και (http://results.minedu.gov.gr ) πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε

Ματαιώθηκε η συναυλία της Amy Winehouse στην Ελλάδα


Η Βρετανίδα τραγουδίστρια της σόουλ Amy Winehouse ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα και την Τουρκία, έπειτα από τη σκανδαλώδη εμφάνισή της το βράδυ του Σαββάτου στη συναυλία της στο Βελιγράδι, όπου παρουσιάσθηκε υπερβολικά μεθυσμένη για να τραγουδήσει.

«Παρά την επιθυμία της να τιμήσει τις δεσμεύσεις της, παραδέχθηκε μαζί με τους μάνατζέρ της ότι δεν είναι σε θέση να φθάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και θα επιστρέψει στην πατρίδα της», ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο μάνατζέρ της, προσθέτοντας ότι η σταρ «ζητάει συγγνώμη από τους θαυμαστές της» .

Η Amy Winehouse γιουχαΐστηκε το Σάββατο το βράδυ στο Βελιγράδι. Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης υπαίθριας συναυλίας της παρουσία 20.000 ατόμων, η 27χρονη τραγουδίστρια δεν κατόρθωσε παρά να μουρμουρίσει μερικούς στίχους, χωρίς να κατορθώσει να ακολουθήσει τους μουσικούς της και εγκατέλειψε τη σκηνή δύο φορές.

Πολλοί θαυμαστές της, ορισμένοι από τους οποίους είχαν έλθει στο Βελιγράδι από τις γειτονικές χώρες, διαμαρτυρήθηκαν για το σκάνδαλο, γιουχάροντάς την ώρα που τρέκλιζε, ενώ οι μουσικοί της

Τα σχέδια για το Φαληρικό όρμο

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρουσιάσει τα σχέδια για το νέο Κέντρο πολιτισμού που θα κατασκευαστεί στον Φαληρικό όρμο. Ένα κέντρο που θα είναι για όλους τους πολίτες και σχεδιάζεται από τον ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano.

Ανταποκρινόμενο στην αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χρηματοδότησε την εκπόνηση αρχικής προμελέτης (Master Plan), ύψους 3 εκατομμυρίων εύρων, με σκοπό την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Παλαιού Φαλήρου).

Η δωρεά του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαληρικού Όρμου, αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκπόνηση της προμελέτης και είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει εξ

Αιχμές Μητσοτάκη - Σπηλιωτόπουλου σε Σαμαρά για το ναυάγιο της συναίνεσης

Με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σημείο αιχμής της συζήτησης το ναυάγιο της συναίνεσης για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με βουλευτές της ΝΔ να αφήνουν αιχμές και για τη στάση του αρχηγού τους.

Ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος κατά την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τόνισε ότι «το ίδιο το πολιτικό το σύστημα θα πρέπει να βρει το θάρρος για λύσεις κόβοντας τους εναγκαλισμούς και τους γόρδιους δεσμούς».

Υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων λέγοντας ότι με αποφασιστικό τρόπο χρειάζεται να υλοποιηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές ενώ επέκρινε τη στάση της ΝΔ στο θ’έμα της συναίνεσης, υποστηρίζοντας ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε θεσμικά και απευθύνθηκε στην κοινοβουλευτική

Βρετανικά ΜΜΕ: Συνολική λύση ή πτώχευση και δραχμή;

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, χρησιμοποιώντας δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρουν ότι εξαρτάται πλέον από την Ελλάδα. Γίνεται εκτενής αναφορά στη συνεδρίαση της ελληνικής Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς και στη μαζική συγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα εγκριθεί μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης με «σκληρές» προσωπικότητες, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τονίζεται επίσης ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει «να σπάσει δύο καρύδια που αποδείχθηκαν σκληρά για τον προκάτοχό του», τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού συστήματος και τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup κυκλοφόρησε ένα υπόμνημα από ομάδα οικονομολόγων που

Χάκερς χτύπησαν και την SEGA

Θύμα κυβερνοεπίθεσης δέχτηκε μετά τη Sony και τη Nintendo, η ιαπωνική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών, Sega.

Η εταιρία παραδέχθηκε ότι εκλάπησαν από την βάση δεδομένων της στοιχεία για περίπου 1,3 εκατομμύρια πελάτες της.

Το BBC, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, μετέδωσε πως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παραβιάστηκαν στοιχεία των χρηστών του online δικτύου Sega Pass, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης κ.α., διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αριθμοί

Λ. Έλιοτ: «Η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη»

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέρεται σήμερα σε άρθρο του Λάρι Έλλιοτ στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

O βρετανός αρθρογράφος όπως και πολλοί συμπατριώτες του «συμβουλεύουν» τους αξιωματούχους της ευρωζώνης να «διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη» -στην οποία ως γνωστόν δεν ανήκει η Βρετανία.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και το άρθρο του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στη Daily Telegraph στο οποίο επιχειρηματολογεί υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδας «ως μόνη δίκαιη τιμωρία για την προκλητική διαχείριση των δημοσιονομικών της». Ο Τζόνσον, όπως και μεγάλη μερίδα των Τόρις της Βρετανίας, όπως γράφει ο Guardian, συμμερίζεται την άποψη ότι «η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν θα πρέπει να

Όλι Ρεν: Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία

Το δίλημμα έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής ή χρεοκοπία έθεσε προς το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινή γνώμη ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν λίγες ώρες μετά το ανακοινωθέν του Eurogroup που ανέφερε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στην ελληνική βουλή.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται, γιατί η εναλλακτική, η χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους πριν από την συνάντησή του με υπουργούς Οικονομικών, ο επίτροπος Ρεν τάχθηκε επίσης υπέρ της ενίσχυσης των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης.

Ο κ. Ρεν δήλωσε «πεπεισμένος ότι θα οριστικοποιήσουμε την συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης (ESM) και πως θα αποφασίσουμε να αυξήσουμε τις δυνατότητες δανειοδότησης του EFSF».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ο νέος έλληνας ΥΠΟΙΚ θα βρεθεί την

Εντείνονται οι πιέσεις κατά του καπνίσματος από την ΕΕ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να διευρύνει το πεδίο των εμπορικών κανόνων για τα τσιγάρα, για να καλύψει δυνητικά επιβλαβή ηλεκτρονικά τσιγάρα, αρτύματα ακόμα και στρατηγικές μάρκετινγκ, ως μέρος μια ευρύτερης εκστρατείας που ξεκίνησε χθες (16 Ιουνίου) με στόχο να παροτρύνει τους Ευρωπαίους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Η εκστρατεία επικεντρώνεται γύρω από ένα νέο online εργαλείο, που ονομάζεται «iCoach», μια ελεύθερα προσβάσιμη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία είναι η πρώτη που απευθύνεται σε καπνιστές υπαλλήλους της ΕΕ σε μια προσπάθεια να τους αναδείξει ως το καλό παράδειγμα.

Διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, το «iCoach» περιέχει έναν αριθμό διαφορετικών σταδίων σχεδιασμένα να προσφέρουν στους καπνιστές- συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν πρόθεση να το κόψουν και εκείνων που κινδυνεύουν από υποτροπή- πρακτικές συμβουλές για το πώς να ξεπεράσουν τον εθισμό στη νικοτίνη.

Αποτελεί το κεντρικό μέρος της νέας εκστρατείας που ονομάζεται «οι πρώην καπνιστές είναι ασταμάτητοι», ξεκίνησε από τον Επίτροπο Υγείας John Dalli χθες, και στοχεύει κυρίως στους καπνιστές ηλικίας μεταξύ 25 και 34.

Κατά την έναρξη χτες, ο Dalli είπε στην EurActiv ότι έχει μελετήσει το ενδεχόμενο για περαιτέρω

Κολλίτζας: Χρειάζεται μείωση του δημοσίου τομέα

Αισιόδοξος ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα που σημειώνονται σήμερα, τελικά η ευρωζώνη θα καταφέρει να βρει τον βηματισμό της εμφανίστηκε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Τρύφωνας Κολλίντζας μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα».

«Πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάμε σε νέα ευρωζώνη με καλύτερους θεσμούς από πριν» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Γερμανίας από την ευρωζώνη καθώς το ευρώ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τη χώρα.

«Το θέμα είναι να μην έχουμε πτώχευση ή στάση πληρωμών. Νομίζω ότι έχουμε φύγει από αυτόν τον κίνδυνο, γιατί το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί και θα πάρουμε την επόμενη δόση που θα μας δώσει

ICANN: Επαναστατικές αλλαγές στο διαδίκτυο

Σε λίγες ώρες το διαδίκτυο φαίνεται να γυρίζει σελίδα καθώς ο οργανισμός ICANN ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Ονομάτων Περιοχής (Domain Νame System- DNS).

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του ICANN, που έχει την υψηλή εποπτεία στο σύστημα ονοματοδοσίας του διαδικτύου, συνεδριάζει στη Σιγκαπούρη προκειμένου να ψηφίσει επί ενός σχεδίου, το οποίο θα επιτρέψει την υιοθέτηση χιλιάδων νέων καταλήξεων στις διευθύνσεις των ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένων καταλήξεων σε γραφή πέραν της λατινικής, όπως η κινεζική ή η αραβική.

Η κατηγοριοποίηση των νέων καταλήξεων θα μπορούσε να γίνει βάσει τομέα ενδιαφέροντος, εθνικότητας ή γεωγραφίας. Σήμερα, πέραν των «.com», «.org» και «.int» είναι διαθέσιμες περίπου 300

G7: Τηλεφωνική διάσκεψη με θέμα την ελληνική κρίση

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) είχαν το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική διάσκεψη σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Στην ομάδα G7 συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

Η τηλεφωνική διάσκεψη έγινε ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άρχιζαν συνομιλίες στο Λουξεμβούργο, που αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας.

Οι Eυρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισ. ευρώ της συμφωνίας δανεισμού τριετούς διάρκειας που είχαν συνάψει με την Αθήνα την περασμένη χρονιά η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ,

Απεβίωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης

Aπεβίωσε την Κυριακή το βράδυ σε ηλικία 60 ετών ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και είχε σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Θεσσαλονίκης το 2000, και επανεξελέγη το 2004 και το 2009.

Ο Άγγελος Τζέκης εργαζόταν στην ΚΥΔΕΠ, όπου και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. της

Βρέθηκε εμβόλιο που καταπολέμα τον καρκίνο του προστάτη

Εμβόλιο που απ' ότι φαίνεται θεράπευσε καρκίνο του προστάτη σε πειραματόζωα, ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν βρετανοί ερευνητές.

Το εμβόλιο δρα προκαλώντας το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας όμως ανέπαφα τα υγιή κύτταρα.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πάντως, ότι παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα χρειάζονται περισσότερες έρευνες και θα χρειαστούν χρόνια πριν αναπτυχθεί αποτελεσματικό αντικαρκινικό εμβόλιο για ανθρώπους.

Η ανακοίνωση στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine αναφέρει ότι στο ειδικό αυτό εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε γενετικός κώδικας υγιών κυττάρων του προστάτη τα οποία τοποθετήθηκαν στο

Μαγκριώτης: Η ευθύνη στις τράπεζες για τη μη μείωση των διοδίων

Την εκτίμηση ότι έως το καλοκαίρι μπορεί να γίνει μείωση στα κόμιστρα των διοδίων αν αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί οι τράπεζες εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης επέρριψε στις τράπεζες την ευθύνη για το «μπλόκο» στη μείωση των κομίστρων και την παύση των έργων σε ορισμένα εργοτάξια που υπάρχουν σε αυτοκινητόδρομους.

«Σταμάτησαν κάποια εργοτάξια στους αυτοκινητόδρομους, οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα και η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών η ευθύνη στις τράπεζες που είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση, όμως έχουν σταματήσει. «Για να πούμε στις τράπεζες ‘φύγετε’ θα

ΔΕΗ: Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας ανά περιοχή, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης για το διάστημα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι έχει ως εξής:

12:00-13:00: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.
13:00-14:00: Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.
14:00 - 15:00: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.

Επιπλέον, διακοπές ρεύματος θα γίνουν στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00 και στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν περικοπές σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, πολύ μεγάλη τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα κλπ. Παράλληλα γίνεται