www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

G7: Τηλεφωνική διάσκεψη με θέμα την ελληνική κρίση

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) είχαν το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική διάσκεψη σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Στην ομάδα G7 συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

Η τηλεφωνική διάσκεψη έγινε ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άρχιζαν συνομιλίες στο Λουξεμβούργο, που αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας.

Οι Eυρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισ. ευρώ της συμφωνίας δανεισμού τριετούς διάρκειας που είχαν συνάψει με την Αθήνα την περασμένη χρονιά η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ,
καθώς και στοιχεία για το υπό διαπραγμάτευση νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

Ως το πιο λεπτό ζήτημα στην διαπραγμάτευση χαρακτηρίζεται ο τρόπος εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών και άλλων ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο αυτό, κατά τρόπο ώστε οι οίκοι αξιολόγησης να μην το χαρακτηρίσουν, όπως απείλησαν, επιλεκτική χρεοκοπία, προκαλώντας πανικό στις αγορές.

ΗΠΑ: «Στηρίξτε την Ελλάδα»

Νέα παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα υπέρ της Αθήνας στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ο Λευκός Οίκος φοβάται ένα ντόμινο στην ευρωζώνη από πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας που θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην αμερικανική οικονομία.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Αμερικανός υπουργός Τίμοθι Γκάιτνερ υπενθύμισε τη θέση Ομπάμα, όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος η κρίση χρέους να υποσκάψει τη διεθνή ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: