www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικά η υποβολή της δήλωσης ακινήτων Ε9

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη τελικά η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, στο taxis net όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η μετάθεση της ημερομηνίας (από τον Σεπτέμβριο η ημερομηνία έναρξης μεταφέρθηκε για την 1η Δεκεμβρίου) οφείλεται στον νέο σχεδιασμό, που προβλέπει τη διαμόρφωση της διαδικτυακής εφαρμογής, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις

Στο Facebook και χωρίς ονόματα η απάντηση Ζησιάδη για τις καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία

Με ανάρτηση μέσω facebook επέλεξε καταρχήν να απαντήσει στην επιστολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών Ευάγγελου Αργύρη, ο βουλευτής της Ελβετικής Ομοσπονδία Ιωσήφ Ζησιάδης για το θέμα των καταθέσεων ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες.

Παρότι τη σχετική καταγγελία ο κ. Ζησιάδης την είχε κάνει σε τηλεοπτική εκπομπή, στην παρούσα του επιστολή –απάντηση αποφεύγει να αναφέρει οτιδήποτε για καταθέσεις ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, αλλά μέμφεται τις κυβερνήσεις από το 2005

Επιστολή της «Ενωτικής Κίνησης» προς πολιτικούς φορείς και κινήματα


Επιστολή προς τους πολιτικούς Φορείς και τα κινήματα (ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΚΚΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Κ.Κ.Ε., ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΣΠΙΘΑ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) απέστειλε η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση κοινών δράσεων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:


«Ως γνωρίζετε προχωρήσαμε πριν τρεις εβδομάδες στη συγκρότηση της «Ενωτικής Κίνησης» που κύριο σκοπό έχει να δυναμώσει την ενότητα και αποτελεσματικότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων και όσων επιθυμούν τη δημοκρατική ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας. Να συμβάλλει στη διαμόρφωση συμμαχιών ανάμεσα σε

΄Αρχισε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού


΄Αρχισε το απόγευμα η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα τις Τρίτης, 6 Δεκεμβρίου, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Για σήμερα Παρασκευή αναμένονται τοποθετήσεις εισηγητών των κομμάτων, ενώ το Σάββατο θα ανοίξει ο κατάλογος των εγγεγραμμένων βουλευτών και θα μπορούν να παρέμβουν και οι υπουργοί.

Οι αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται να λάβουν το λόγο την Τρίτη και η

Πως θα πάρετε ρεύμα από τη ΔΕΗ μετά την τακτοποίηση του αυθαιρέτου

Με την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, οι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, με βάση το σχετικό νόμο η σύνδεση πραγματοποιείται με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας μετά την καταβολή της α’ δόσης του ειδικού προστίμου.

Για τη σύνδεση υποβάλλεται στη ΔΕΗ

Δισεκατομμύρια… στέλνουν οι μετανάστες στις χώρες τους

Στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται το ποσό που φεύγει σχεδόν κάθε χρόνο από Ελλάδα με προορισμό τη γειτονική Αλβανία από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και πληρώνουν το προσωπικό τους με «μαύρα».

Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά: Το ένα δισ. ευρώ που πήγε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων πέρυσι

Νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη στην ΕΡΤ

Να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, την Δευτέρα και την Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές στους μισθούς τους.

Η συνέλευση ήταν για τους δημοσιογράφους σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, ενώ πέρα απ' την 48ωρη στην ΕΡΤ αποφασίστηκε, για τα υπόλοιπα ΜΜΕ στο Δημόσιο, 24ωρη απεργία την Δευτέρα και στάσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ έχουν προκηρύξει

Έκλεισε η ιστορική εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έντυπη δημοσιογραφία, καθώς οι εφημερίδες κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Σειρά στο «λουκέτο» πήρε η ιστορική εφημερίδα της Βορείου Ελλάδος «Αγγελιοφόρος», η οποία ετοιμάζεται ν΄αναστείλει την καθημερινή της έκδοση.

Πλέον, θα κυκλοφορεί μόνο η κυριακάτικη έκδοση της, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τους εργαζόμενους σ΄αυτήν.

Χαρακτηριστικό είναι πως από την

Ερωτήσεις Ι. Κοραντή για τις νέες τουρκικές προκλήσεις


Eρωτήσεις προς τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις, με το διάπλου της κορβέτας, αλλά και την είσοδο F-16 στο κεντρικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοραντής ρωτά τον κ. Δήμα πώς αξιολογεί τη στάση της Τουρκίας ειδικά αυτή τη περίοδο, αλλά και αν θα αφήσει αναπάντητες, επί του διπλωματικού πεδίου, τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Στον κ. Αβραμόπουλο απευθύνει το ερώτημα πώς προτίθεται να αντιδράσει στις νέες προκλήσεις αλλά

Ικανοποίηση ΝΔ για άρση καμποτάζ και μείωση εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «έστω και με καθυστέρηση» γίνονται πράξη δύο καίριας σημασίας προτάσεις του κόμματος, και συγκεκριμένα η πλήρης άρση του καμποτάζ και η μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης εκτίμησε ότι η πλήρης άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα θα τονώσει τον τουρισμό και θα δώσει «μία ένεση ρευστότητας στην αιμορραγούσα οικονομία μας».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη η μείωση της εθνικής συμμετοχής στο

Έκοψε τις φλέβες του αξιωματικός στο Πεντάγωνο

Συγκλονίζει την Πολεμική Αεροπορία η είδηση ότι ένας αξιωματικός με το βαθμό του υποσμηναγού επιχείρησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του μέσα στο σπίτι του!

Ο στρατιωτικός, διαχειριστής στη μοίρα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι έπειτα από έλεγχο στο ταμείο του οποίου είχε την ευθύνη διαπιστώθηκε έλλειμμα που υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ευρώ!

Ο έλεγχος των παραστατικών και η

Η τράπεζα της Αγγλίας θεωρεί σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας


Σίγουρη θεωρεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας η Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με το bankingnews.
Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας τονίζει ότι η χρεοκοπία της χώρας μας θα συμβεί σίγουρα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ δίνει αυξημένες πιθανότητες στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Λιγότερες, αλλά διόλου, αμελητέες

Τι άλλο θέλετε;

























Υπόμνημα ΣΕΒ στο ΥΠΟΙΚ για φορολογικά ζητήματα


Αναλυτικό τεχνικό υπόμνημα για την άμεση διευθέτηση σειράς φορολογικών θεμάτων υπέβαλε ο ΣΕΒ προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνοντας ότι οι προτάσεις του δεν ενέχουν σημαντικό δημοσιονομικό κόστος, ο Σύνδεσμος ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα βασικά προβλήματα, όπως η μείωση επιβαρύνσεων που επιδρούν ευθέως στο κόστος των εταιριών και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που, όπως σημειώνει, παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν βελτιωθεί.

Μεταξύ άλλων προτείνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ΚΒΣ , η εφαρμογή του Πιστοποιητικού Φορολογικού Συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, η εκλογίκευση των ρυθμίσεων για τις ενδοομιλικές συναλλαγές και η επανεξέταση των νέων Ποινικών

Εφορία: Κληρώθηκες; Θα ελεγχθείς!


Με αντικειμενικά κριτήρια και ηλεκτρονική μέθοδο θα προκύπτει το δείγμα των φορολογούμενων που θα ελέγχεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με απόφαση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλου οι εντολές διενέργειας φορολογικού ελέγχου για μεγάλες επιχειρήσεις θα εκδίδονται μόνο για υποθέσεις που έχουν επιλεγεί μέσω

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Νέος κύκλος Executive MBA


Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ξεκινάει από την 1η Δεκεμβρίου το τελικό στάδιο υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive MBA (Διοίκηση Επιχειρήσεων για στελέχη), του οποίου ο πέμπτος κύκλος σπουδών έχει αφετηρία την 27η Ιανουαρίου 2012.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κυρίως στελέχη επιχειρήσεων από Βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα. Η

Ανανέωση των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών ζητεί η ΝΔ

Θέματα εκλογικών διαδικασιών συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Αθανάσιος Σκορδάς.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε την ανάγκη ανανέωσης των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών. «Επισημάναμε ότι ιδίως σήμερα, οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίζουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας», τόνισε, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό, χρειάζεται να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία και έγκαιρη ενημέρωση των ετεροδημοτών.

Ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκε από την ηγεσία του

Εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων αλλοδαπών στα Κ.Πατήσια


Εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων αλλοδαπών ανακάλυψαν στα Κάτω Πατήσια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Στην επιχείρηση που οργανώθηκε, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, δύο Πακιστανοί και ένας Ινδονήσιος, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία εγγράφων κατ' εξακολούθηση και άλλα αδικήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις αλλοδαποί, μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια σύγχρονο τεχνολογικό εργαστήριο πλαστογραφίας. Το οργανωμένο αυτό κύκλωμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατασκεύαζε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και προμήθευε, έναντι χρηματικής αμοιβής, ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς Ασιατικής κυρίως καταγωγής, οι οποίοι τα

Αναβάθμιση των ΕΑΣ ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης


Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων από τα πέντε εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, παρουσία του βουλευτή Επικρατείας του Ι. Κοραντή και του Γραμματέα Συνδικαλισμού του κόμματος, Γ. Κανελλόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι το κράτος πρέπει να διατηρήσει την πλειοψηφία του στα ΕΑΣ και να φροντίσει άμεσα για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Έρευνα συνδέει το αυξημένο σάκχαρο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου


Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Yeshiva. Τα ευρήματα που παρατηρήθηκαν σε σχεδόν 5.000 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, δημοσιεύονται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘British Journal of Cancer’.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες των οποίων τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης νηστείας μετρήθηκαν στην έναρξη της έρευνας και στη συνέχεια αρκετές φορές, τα επόμενα 12 χρόνια.
Μέχρι το τέλος της 12ετούς περιόδου, 81 από τις γυναίκες είχαν εμφανίσει καρκίνο παχέος εντέρου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στην αρχή της έρευνας σχετίζονταν με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και ότι οι γυναίκες που ανήκαν στο υψηλότερο τρίτο των αρχικών επιπέδων γλυκόζης είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν εμφανίσει το συγκεκριμένο είδος καρκίνου σε σχέση με γυναίκες που ανήκαν στο χαμηλότερο τρίτο. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια όταν οι επιστήμονες εξέτασαν επανειλημμένες μετρήσεις γλυκόζης. Δεν φάνηκε σχέση μεταξύ των

ΣτΕ: Στους επόμενους μήνες η απόφαση για το ειδικό τέλος


Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών αντισυνταγματικότητας του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Νόμου 4021/2011. Η απόφαση αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι στις προσφυγές των φορέων κατά του τέλους, ως λόγοι ακύρωσής του προβάλλονται, μεταξύ άλλων, οι εξής:


- Η παράβαση του άρθρου 1 παρ. 3 και άρθρου 26 παρ. 2 του Συντάγματος, αφού ο νόμος αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρίες καθήκοντα κρατικής εξουσίας (υπολογισμός και είσπραξη τέλους ακινήτων,

Δεκάχρονος νικά τον καρκίνο

Πριν από τέσσερα χρόνια ο μικρός Κόνα Μπρούμ διαγνώστηκε με καρκίνο και μετρούσε έντεκα όγκους σε όλο του το σώμα. Σήμερα έχει μείνει μόνο ένας καθώς ο Κόνα συνεχίζει να δίνει τη σκληρή του μάχη.

Η χημειοθεραπεία δεν έφερνε τα αποτελέσματα που περίμενε η οικογένεια του και οι γιατροί του κι έτσι αποφάσισαν να στραφούν σε μία εναλλακτική θεραπεία.

Το κόστος τεράστιο, μεγαλύτερο από 200.000 λίρες. Το αποτέλεσμα όμως τους δικαιώνει.

Η οικογένεια του Κόνα αναζητούσε τη θεραπεία που θα έκανε ο μικρός κατά του νευροβλαστώματος, μίας μορφής καρκίνου που χτυπά περίπου ογδόντα παιδιά το χρόνο στη Βρετανία.

Το 2007 άκουσαν για μία ιδιωτική κλινική στο Μεξικό που χορηγούσε μία θεραπεία που ονομάζεται

Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά


Τα παιδιά, τα οποία εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών που ρυπαίνουν το περιβάλλον, γίνονται πιο κοντά από τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, υπό την Τζέην Μπερνς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Pediatrics” της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν επί τρία χρόνια περίπου 500 αγόρια ηλικίας οκτώ και εννέα ετών σε μια περιοχή της Ρωσίας, η οποία θεωρείται άκρως μολυσμένη λόγω της παρουσίας ενός χημικού εργοστασίου.
Όπως διαπιστώθηκε, όσα παιδιά είχαν τα υψηλότερα επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB) στο αίμα τους, εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος, ήσαν κατά μέσο όρο σχεδόν τρία

Εγκύκλιος για τέλος ακινήτων: Έως τις 20/1 οι αιτήσεις για διορθώσεις

Αιτήσεις για διορθώσεις επί του τέλους ακινήτων σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά και την τιμή ζώνης θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες στους δήμους των περιοχών τους μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εφόσον προκύπτει διαφορά με βάση το αρχικό ποσό, τότε αυτή θα αφαιρείται από το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο χαμηλό τέλος εντάσσονται και τα πρόσωπα που παρουσιάζουν κάθε είδους αναπηρία από 80% και άνω, ενώ προβλέπεται η αναστολή διακοπής ηλεκτροδότησης εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου.

Επίσης αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης όταν διαπιστώνεται η παντελής απουσία οποιουδήποτε εισοδήματος ή άλλου περιουσιακού στοιχείου πλην του ακινήτου.

Τέλος προβλέπεται η δημιουργία τριμελών επιτροπών (οι οποίες θα αποτελούνται από έναν

Κύμα παραιτήσεων από κομματικά αξιώματα στη ΝΔ ενόψει εκλογών

Μαζικές και ταχύτατες εξελίξεις στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ προκάλεσε –μεταξύ άλλων-   χθεσινό δημοσίευμα για τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε «γαλάζιους» βουλευτές και πολιτευτές, εξαιτίας της διατήρησης από τους δεύτερους, θεσμικών αξιωμάτων που αξιοποιούνται για προσωπικό, προεκλογικό τους όφελος.

Όπως επεσήμαινε το δημοσίευμα, νυν βουλευτές –ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, αν δηλαδή ανήκουν στους «σκληροπυρηνικούς», τους «φιλελεύθερους» ή τους «προεδρικούς»- είχαν... ανέβει στα κεραμίδια, διαπιστώνοντας ανήθικο πόλεμο σε βάρος τους από την πλευρά διαφόρων υποψηφίων –και δυνάμει- βουλευτών, οι οποίοι «τους έκσαβαν το λάκκο» στις τοπικές

Θα απαγορεύσουν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μπορεί η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους στην Αμερική να έκανε του υπέρμαχους της απαγόρευσης να χαμογελούν, κάποιοι, όμως, είχαν βρει έναν τρόπο για να συνεχίζουν να γεμίζουν τις τσέπες τους.

Μετά την απαγόρευση, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που προσφέρεται σε πολλές γεύσεις, απέκτησε μεγάλο αριθμό φανατικών, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Ήδη στην Αμερική έχουν ξεκινήσει προσπάθειες να περιοριστεί η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς τα ποσοστά των παιδιών που έχουν

Microsoft: Αναβαθμίσεις στο Office 365 και το SkyDrive


Το πρώτο μεγάλο update για την cloud υπηρεσία Office 365 ανακοίνωσε στις 29 Νοεμβρίου η Microsoft ενισχύοντας την υπηρεσία με περισσότερα από 30 νέα χαρακτηριστικά για ακόμα καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία στο σύννεφο.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι 22 επιπλέον αγορές θα έχουν τη δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης της cloud πλατφόρμας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Office 365 προσφέρει στους χρήστες μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία στο cloud, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online.

«Μέσα σε πέντε μόλις μήνες διάθεσης, το Office 365 έχει καταφέρει να "πείσει" ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να μεταβούν στο σύννεφο και να αξιοποιήσουν τα καινοτόμα εργαλεία της Microsoft που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητά τους. Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων στο cloud, η Microsoft ανακοινώνει την ενσωμάτωση νέων

Διατροφή κατά του άγχους και της κατάθλιψης


Η οικονομική κρίση στη χώρα μας εκτός όλων των άλλων δεινών, έχει αυξήσει δραματικά τα επίπεδα άγχους και τα κρούσματα κατάθλιψης. Μπορεί η διατροφή να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το άγχος και την κατάθλιψη; Κι όμως μπορεί!

Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος μεταξύ άγχους, διατροφής και οξειδωτικού στρες, όπου το ένα πυροδοτεί το άλλο. Με τον όρο οξειδωτικό στρες, εννοούμε την ανισορροπία μεταξύ βλαβερών μορίων που κυκλοφορούν στο σώμα (ελεύθερες ρίζες) και των αμυντικών (αντιοξειδωτικών) μηχανισμών, γεγονός που επιφέρει την καταστροφή των υγιών κυττάρων και του DNA. Συνήθως, ο οργανισμός είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη βλαπτική δράση των μορίων αυτών, όμως, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το άγχος και η μολυσμένη ατμόσφαιρα μειώνουν την ικανότητα αυτή.

Επειδή το να αντιμετωπίσουμε το άγχος είναι αρκετά δύσκολο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να το αντιμετωπίσουμε έμμεσα! θα έχουμε σίγουρα

«Επωφελείς για τη χώρα οι αποφάσεις της 26ης/10»


Οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τη χώρα και η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή τους, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα αν επιδιώξουμε περισσότερη και βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί πάγιο στρατηγικό ορίζοντα της χώρας μας, σημείωσε ο κ. Παπαδήμος και παρέπεμψε στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου, όπως είπε, θα συζητηθεί ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.

Για το θέμα του PSI, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών είναι σε εξέλιξη και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για το περιεχόμενό της, σημείωσε ότι όσο αυτή η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, σενάρια, αιτήματα και πληροφορίες σχετικά

Μειωμένο τέλος ακινήτων για ευπαθείς ομάδες


Την καταβολή μειωμένου τέλους ακινήτων για πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με βαριά αναπηρία, προστάτες ατόμων με βαριά αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους προβλέπει μεταξύ άλλων σχετική εγκύκλιος, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερωτήση της γενικής γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται επίσης διαδικασία για

Σφράγισμα και 5.000 ευρώ σε καφενείο της Βουλής


Για 15 μέρες σφραγίστηκε το καφενείο της Βουλής στην ΠΓΜΔ, καθώς οι βουλευτές είχαν γράψει το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους στα παλιά τους τα παπούτσια!

Η αγορανομία σε έλεγχο που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι οι εκπρόσωποι του λαού, στα διαλείμματα των συνεδριάσεων μετέτρεπαν το καφενείο σε τεκέ,

Ψάρι στη σχάρα για γερό μυαλό


Η κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ενδέχεται να προλαμβάνει το Αλτσχάιμερ στα άτομα μιας κάποιας ηλικίας, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Προσοχή όμως: τα ψάρια δεν πρέπει να είναι τηγανητά.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με τη μελέτη τους, ο συγκεκριμένος τρόπος μαγειρέματος καταστρέφει τα ευεργετικά για τον εγκέφαλο συστατικά τους – δηλαδή τα λιπαρά οξέα ω-3. Αντίθετα, τα ψητά ή στη σχάρα ψάρια αναδεικνύονται ως άκρως ωφέλιμα για τη νοητική υγεία αφού οι ηλικιωμένοι που τα καταναλώνουν μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα φαίνονται να παρουσιάζουν τρεις ως πέντε φορές λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι άλλοι επιστήμονες αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα με επιφύλαξη, εντοπίζοντας κενά στη μεθοδολογία.

Παράλληλα μια άλλη μελέτη που έγινε στη Γερμανία διαπίστωσε ότι η ομαδική θεραπεία με τραγούδια και δραστηριότητες που ασκούν το σώμα – όπως το μπόουλινγκ – αλλά και το πνεύμα – όπως οι σπαζοκεφαλιές – φαίνονται να βάζουν φρένο στην εξέλιξη της άνοιας, ξεπερνώντας ενδεχομένως σε επιδόσεις τις εξειδικευμένες φαρμακευτικές θεραπείες.

Ψάρι σε συχνότητα


Στο πλαίσιο της πρώτης μελέτης, η οποία παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βορείου Αμερικής, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ ρώτησαν 260 υγιείς εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη πόσο συχνά κατανάλωναν ψάρι και με ποιον τρόπο

"Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών"

Πρωτόκολλο Εικοστό

Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.

Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν’ αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.

Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν’ απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά…       

επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.

Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.

Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα

Με διαδικασίες- εξπρές ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Την απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου για άμεσο και αποτελεσματικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καλούνται να υλοποιήσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο είναι συγκεκριμένα, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και να έχει γίνει πράξη το προτεινόμενο σχέδιο. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί και γιατροί αποτελούν τις εργασιακές ομάδες για τις οποίες η τρόικα ζητεί... άμεσα νέα πορεία υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.


Το δικηγορικό επάγγελμα οδεύει προς πλήρη απελευθέρωση, καθώς θεσμοθετείται η δημιουργία εταιρειών με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα (οι αντιδράσεις τους προηγούμενους μήνες το είχαν αποκλείσει), ενώ οι συμβολαιογράφοι εκτιμάται ότι θα έχουν νέες μειώσεις στις αμοιβές τους

Νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημόσια ΜΜΕ


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί) με αίτημα την κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου και την υπογραφή ΣΣΕ.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες

Ο καιρός στις 02.12.2011


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά και παγετό τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από 8 έως 17 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μέχρι σχεδόν