www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σε διάλογο για τα νέα μέτρα καλεί η κυβέρνηση τα κόμματα

Τον ορισμό εκπροσώπων που θα συμμετάσχουν σε διαβούλευση για τον προσδιορισμό των νέων μέτρων ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου.


Με την επιστολή του, προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους για "έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από την Ελληνική Βουλή εντός του Μαΐου".

Ο διάλογος, σύμφωνα με την επιστολή, κρίνεται επιτακτικός για να σχεδιαστεί ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο "με στόχο τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και ανάληψη

Υπερψηφίστηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για κάμερες και 12μηνο «φακέλωμα»

Με τη στήριξη της Ν.Δ. εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, καθώς και το υποχρεωτικό προληπτικό φακέλωμα των δεδομένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των πολιτών (μέσω σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ) για 12 μήνες. «Πυρά» κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η χρήση καμερών έχει μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια στη λειτουργία τους και θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και τα ατομικά δικαιώματα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο εισηγητής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, που ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανάγκη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έκανε λόγο ο εισηγητής

Αποσύρονται παιδικές κούπες από μελαμίνη

Κούπες από μελαμίνη για παιδιά από τις οποίες υπήρξε μετανάστευση φορμαλδεΰδης, πάνω από το όριο, εντόπισε ο ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για κούπες με ειδικά σχέδια για παιδιά, προέλευσης Χονγκ Κονγκ, με την εμπορική επωνυμία «Sigikid κούπα γαλάζιο λαγουδάκι», με κωδικό προϊόντος 23497 και «Sigikid κούπα ροζ προβατάκι», με κωδικό προϊόντος 23494, που διακινήθηκαν από την εταιρεία «ΤΣΙΡΩΝΗΣ A.E.», Θεσσαλονίκη.

Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην

Αυξήσεις έως και 50% στα εισιτήρια του προαστιακού

Αυξημένα έως και 50% θα είναι από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία και εντάσσεται στη λογική να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πριν από περίπου 4 μήνες στη Βουλή.


Χαρακτηριστικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%. Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ.

Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50 και 40% αντίστοιχα. Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εισιτήρια για τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξισώνονται με

Χορήγηση ασύλου με συνοπτικές διαδικασίες

Νέα υπουργική απόφαση για τη διευθέτηση του ζητήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου σε μετανάστες, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. Με την απόφαση προωθείται ταχύρρυθμα η εξέταση, σε β’ βαθμό, των αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου, που εκκρεμούν από το παρελθόν.


Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου σε α’ βαθμό, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στο χρονικό διάστημα από 22/11/10, που τέθηκε σε εφαρμογή το μεταβατικό ΠΔ 114, μέχρι και τις 10/2/11 έχει παραλάβει 950 αιτήματα. Ήδη, έχουν διενεργηθεί 509 συνεντεύξεις και υπεβλήθη εισήγηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε 38 περιπτώσεις.

Επισημαίνεται σχετικά ότι το 2009 είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε 36 περιπτώσεις, ενώ το 2010, χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο σε 91 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 65 εξετάσθηκαν θετικά το

Αναστέλλουν προσωρινά την απεργία τους οι γιατροί

Σταματά προσωρινά η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του ασφαλιστικού οργανισμού αναστέλλουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, την απεργία τους, υποσχόμενοι να απορροφήσουν τις προσεχείς ημέρες τις καθυστερήσεις στα ραντεβού.


Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ - Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος, επεσήμανε ότι η απεργία αναστέλλεται προσωρινά, προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται στον νόμο για την υγεία και τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

«Πρέπει να κατανοήσουν οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων ότι οδεύουμε προς δραματική υποβάθμιση της υγείας. Τα αιτήματά μας δεν είναι οικονομικά, ούτε συντεχνιακά. Ζητάμε ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων όλων των ταμείων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στις υπηρεσίες

Απογραφή δικαιούχων παροχών του Οργανι΄σμού Εργατικής Εστίας εκτός Αττικής

Αρχίζει την από την ερχόμενη Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα εκτός Αττικής η απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011.


Το φετινό πρόγραμμα θα καλύψει περισσότερους δικαιούχους από πέρυσι και απευθύνεται σε 570.000 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. Η απογραφή θα γίνει κατ’ αλφαβητική σειρά ενώ για τη γνωστοποίηση των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Περιφερειακές - Τοπικές Υπηρεσίες

Τρόικα: «Πουλήστε δημόσια περιούσια»!

Αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ μεχρι το 2015 υποσχέθηκε στην τρόικα η κυβέρνηση μετά από πιέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό ζητούμενο που έθεσαν οι δανειστές μας κατά την συνέντευξη Τύπου είναι η προσήλωση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.


Σημειώνεται ότι τα έσοδα από αποκρατικοποιείς προορίζονται για την μείωση του χρέους και όχι του ελλείμματος. Ουσιαστικά η τρόικα ζητά να ρίξουμε τα φιλέτα του δημοσίου στην μάχη για την μείωση του χρέους. Πάντως το υπουργείο οικονομικών έχει θέσει ως στόχο να αντλήσει έσοδα 3

Κατάληψη δημαρχείων εξήγγειλε για τις 22 Φεβρουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωράει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια

Για κοινωνική δουλεία αλλά και εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Στις 25 Μαρτίου θα κληθείτε να πείτε το μεγάλο «όχι» ή ένα μεγάλο «ναι» τόνισε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για κοινωνική δουλεία αλλά και εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας.«Αυτά που πριν 6 χρόνια φάνταζαν εξωφρενικά, προσέθεσε, σήμερα, σε μεγάλο ποσοστό έχουν γίνει. Μένει ένα ποσοστό που δεν έχει γίνει ακόμα, το οποίο είναι αυτά που σήμερα πρεσβεύει και κελεύει η κα Μέρκελ. Δεν τοποθετηθήκατε ξεκάθαρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Η στάση σας ήταν “ναι μεν αλλά…”! Εμείς βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε ήδη “βρεγμένοι”. Τα περισσότερα που ζητά η κα Μέρκελ τα έχουμε ήδη υποστεί, ο λαός βρίσκεται σε εξαιρετική κοινωνική δουλεία.. Άρα, τι άλλο θέλει η κα Μέρκελ; Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Θέλουμε την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης στη Βουλή».

Παράλληλα, έθεσε το θέμα των αμυντικών δαπανών υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει «να διασφαλίσει τα σύνορά μας, να μην κάνει το Μπουντρούμ βόλτες στο Αιγαίο, και να μην αγοράζουμε υποβρύχια με καπέλο. Ο πλούτος της Ελλάδας έχει πάει σε τρεις χώρες που μας τα πήραν».

Και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δώσει λύση σε προβλήματα που είναι μέγγενη για τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί από μια πραγματικά κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα, δήλωσε ότι έχει ζητήσει συμπαράσταση των εταίρων για

Ζευγάρι Ρουμάνων στα χέρια της αστυνομίας για αρχαιοκαπηλία

Στη σύλληψη μίας 56χρονης Ρουμάνας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας χθες το βράδυ στο Λουτράκι. Η 56χρονη γυναίκα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα αρχιτεκτονικό μέλος με τη μορφή μαρμάρινης γυναικείας κεφαλής με επίστεψη σύμφυτης με διακοσμημένο κιονόκρανο, ύψους 60 εκατοστών.


Σήμερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 54χρονο σύζυγό της που προσήλθε στο τμήμα και δήλωσε ότι το αντικείμενο είναι δικό του.

Το αρχαίο αντικείμενο επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο, της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει

Ξεκίνησε η διάθεση του "Release Candidate"

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την έναρξη της παγκόσμιας διάθεσης της έκδοσης «Release Candidate (RC)» του νέου Internet Explorer 9, πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της beta έκδοσης και αφού στο μεταξύ η εταιρία έλαβε υπόψη της τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των περίπου 25 εκατομμυρίων χρηστών που την «κατέβασαν».


Η νέα έκδοση του δημοφιλέστερου στον κόσμο προγράμματος πλοήγησης (browser) στο διαδίκτυο προσφέρει στους χρήστες υψηλές ταχύτητες, ανανεωμένη εμφάνιση, ενισχυμένη ασφάλεια και διαλειτουργικότητα. Ο Internet Explorer 9 περιλαμβάνει επίσης μια σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δημιουργούς ιστοσελίδων με βάση τα πλέον σύγχρονα πρότυπα όπως το HTML5.

Ο νέος Internet Explorer, μεταξύ άλλων, αξιοποιεί καλύτερα τις δυνατότητες του υλικού (hardware) και, παράλληλα, χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Επιπλέον, η έκδοση RC του νέου browser περιλαμβάνει το νέο «Chakra» JavaScript engine, το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του Internet Explorer και αυξάνει περαιτέρω την ταχύτητά του. Σύμφωνα με μετρήσεις της SunSpider, η έκδοση RC του Internet Explorer 9 είναι κατά 35% πιο

Δεν κάνει πίσω το κίνημα "Δεν πληρώνω"

Αύριο στις 16:00 θα συγκεντρωθούν στα διόδια των Αφιδνών τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» προκειμένου να δείξουν την αντίδρασή τους στην καθιέρωση ως παράβαση του ΚΟΚ της άρνησης πληρωμής διοδίων. Μέλη του κινήματος έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.


Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων και γενικότερα μειώσεις των διοδίων. Επίσης, θα καθιερωθούν εκπτώσεις για όσους κάνουν πολύ συχνές διελεύσεις, ενώ θα υπάρξουν και «γενναίες διευκολύνσεις» για τις τοπικές κοινωνίες με τα

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά να μάθει ποια τμήματα ΤΕΙ έχουν ανάγκη από καθηγητές

Στοιχεία για την έγκριση πρόσληψης 2.800 μελών εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 ζητεί το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό τους στις διοικήσεις των ΤΕΙ.


Με το έγγραφό του το υπουργείο ζητεί να μάθει σε ποια τμήματα των ΤΕΙ υπάρχουν επείγουσες

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Τα δύσκολα δεν τελειώνουν το 2013

«Όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου, λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.


Ο Π. Ρουμελιώτης μάλιστα επισήμανε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ο κίνδυνος είναι μπροστά μας, χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια, από την παρούσα και τις επόμενες κυβερνήσεις».

Σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης εξήγησε ότι το ΔΝΤ ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για όλες τις χώρες και πως το επιτόκιο είναι

Ισχυρές πιέσεις από την τρόϊκα

Με κύριο θέμα τις συζητήσεις αναφορικά με το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα, παρατάθηκε για σήμερα το πρωί η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-Τρόικας με αποτέλεσμα τη μετάθεση για τις 15:00 της ώρας για τη συνέντευξη Τύπου.


Η τρόικα πιέζει για άμεσες μεταρρυθμίσεις ως προς το καθεστώς των κρατικών επιχειρήσεων καθώς εκτιμά πως θα πρέπει να είναι άμεσες οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά κάτι τέτοιο σημαίνει έμμεσες απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Από τη μεριά της η κυβέρνηση και δει το υπουργείο

Nokia - Microsoft εναντίον Google

H Νokia και η Μicrosoft ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιπαρατεθούν στη σύμπραξη της Google με την Apple στη μάχη για την επικράτηση τους στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών (smartphones), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα λογισμικού Windows Phone.


Η Nokia έχει χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην υψηλών περιθωρίων κέρδους αγορά έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών, έναντι συσκευών όπως το iPhone της Apple αλλά και προϊόντων που

Ελεύθερη αύριο η είσοδος στο Βυζαντινό Μουσείο

Τη μνήμη του εμπνευσμένου διευθυντή του Δημήτρη Κωνστάντιου τιμά το Βυζαντινό Μουσείο, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρόωρη απώλειά του.


Το Σάββατο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 θα γίνονται διαδοχικές ξεναγήσεις ανά ώρα στη μόνιμη έκθεση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών συλλογών από το επιστημονικό προσωπικό του, που προσφέρθηκαν εθελοντικά για να τιμήσουν το έργο του Δημήτρη Κωνστάντιου.

Την Κυριακή, εξάλλου, στις 12 το μεσημέρι ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Stephen Antonakos θα προσφέρει έργο του από τη σειρά «Alphavitos» (1987) προκειμένου να ενταχθεί στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Πάτρας και του Αιγαίου με αντικείμενο τη μελέτη και διαχείριση πολιτιστικών πόρων, ο Δημήτρης Κωνστάντιος υπήρξε εμπνευσμένος δάσκαλος και παράδειγμα ήθους. Άφησε πίσω του μεγάλο ανασκαφικό έργο, (Ιτς Καλέ στο κάστρο Ιωαννίνων, παλαιοχριστιανικά μνημεία στη Δωδώνη, βυζαντινό ναό στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας,

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ - Ο στρατός αναλαμβάνει την εξουσία

Η παραίτηση του Μουμπάρακ είναι γεγονός!

Μετά από 18 μέρες εξέγερσης και αιματηρών διαδηλώσεων, ο λαός της Αιγύπτου κατάφερε αυτό που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης έμοιαζε αδύνατο: την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να κάνει μια βαρησήμαντη δήλωση: ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτείται για το καλό της δημοκρατίας είπε.


Μόνο που τις τύχες της χώρας μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δε θα αναλάβει ο Ομάρ Σουλεϊμάν, αντιπρόεδρος αλλά καθόλου αρεστός στο λαό, θα αναλάνει το ανώτατο στρατιωτικό Συμβούλιο. Πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ και όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Αιγύπτου.

Η αποχώρηση που άνοιξε το δρόμο για την παραίτηση

Η άρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί, ικανοποιώντας το κυριότερο αίτημα των εξεγερμένων Αιγυπτίων και οι δεσμεύσεις του για ελεύθερες εκλογές και συνταγματική