www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στις 24.03.2012


Λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πυκνότερες στα ηπειρωτικά, με λίγες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινότερα τμήματα, περιμένουμε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 ως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 8 ως 23 βαθμούς

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί αύριο


Κλειστοί θα είναι από αύριο Σάββατο στις 8 το πρωί, με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

 Πρόκειται για προληπτικό μέτρο της αστυνομίας, στο πλαίσιο του

Διαψεύδονται τα περί «σχεδίου διαφυγής» πολιτικών προσώπων

Τα περί ύπαρξης «ειδικού σχεδίου διαφυγής ανώτατων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της χώρας», σε περίπτωση επεισοδίων στις

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Από την Κυριακή 25 Μαρτίου θα ισχύσει η θερινή ώρα.

Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και

Γιορτή κουκλοθεάτρου το Σαββατοκύριακο στο Γκάζι

Σε μία μεγάλη γιορτή θα συμμετάσχουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου UNIMA και η Τεχνόπολις συνδιοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις .

Πρόκειται για τη Μεγάλη Γιορτή που οι κουκλοπαίκτες προσφέρουν από καρδιάς στις κούκλες και τους φίλους τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 15 παραστάσεις μεγάλης διάρκειας σε δύο θεατρικές σκηνές ,14 υπαίθριες παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια για παιδιά (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας) και παιχνίδια, εργαστήριο για ενηλίκους, εικαστικές παρεμβάσεις και δρώμενα, έκθεση κούκλας, προβολές, έντυπο υλικό και ζωντανή μουσική

Τουλάχιστον επτά κόμματα στη Βουλή σε τρεις δημοσκοπήσεις


Oκτακομματική ή επτακομματική Βουλή, βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ και υψηλά ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου καταγράφουν δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν αναλυτικά αύριο Σάββατο σε Κυριακάτικες εφημερίδες.

 Ειδικότερα, προβάδισμα 3,8% υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Στην έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 18,1%, το ΠΑΣΟΚ 14,3%, το ΚΚΕ 8,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,9%, το ΛΑΟΣ 3,6%, η Χρυση Αυγή 3,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΣΥ 2,3%, Κοινωνική Συμφωνία 1,1%, Αρμα Πολιτών 0,7% και αδιευκρίνιστη ψήφος 25,1%.

 Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται του

Κατά της έκφρασης οργής στις παρελάσεις η ΔΗΜΑΡ


«Οι παρελάσεις δεν αποτελούν πεδίο για την έκφραση της οργής των πολιτών απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές. Η αγανάκτηση των πολιτών να εκφραστεί στην κάλπη», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά ενόψει της 25ης Μαρτίου.

 Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η επέτειος της εθνικής,

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων


Δεν ευθύνεται το ΙΚΑ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους που έχουν κάνει συμφωνία με την Εμπορική και την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Ιδρύματος, τονίζει, ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχει πιστώσει κανονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, προκειμένου να επιλύσουν το

Στην Εθνική οι καταθέσεις των τριών συνεταιριστικών τραπεζών


Στην Εθνική Τράπεζα μεταφέρονται οι καταθέσεις όσων είχαν τα χρήματά τους στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες που έκλεισαν (Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε. και Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε.).

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας ήδη έχει ξεκινήσει η οργάνωση της

Σύμπλευση Σαμαρά-Ραχόι για αναπτυξιακά μέτρα-παράνομη μετανάστευση


Στην ανάγκη λήψης μέτρων ανάκαμψης των οικονομιών της Νότιας Ευρώπης συμφώνησαν ο πρόεδρος τα ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

 Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς, που πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τόνισε ότι χωρίς αναπτυξιακά μέτρα «καμία χώρα δεν πρόκειται να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση».

 Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ζεστή και ουσιαστική συζήτηση» τη

Διαφωνίες και παραιτήσεις στη ΔΗΜΑΡ για τους ανεξάρτητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι Νικηφόρος Σταματάκης, Στέλλα Νιώτη και Θανάσης Αθανασίου, εκφράζοντας την διαφωνία τους με την πρόσφατη απόφαση για την εκλογική συνεργασία με ομάδα πέντε ανεξάρτητων βουλευτών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα με τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΔΗΜΑΡ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαφωνίες είχαν εκφράσει και

Δριμεία επίθεση Μίχαλου στο ΥΠΑΑΝ για το ΓΕΜΗ


Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου στη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει ότι επιστρέφει στο υπουργείο η δικαιοδοσία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

 Ο κ. Μίχαλος καταφέρεται κατά του υπουργείου, υποστηρίζοντας πως επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στον εκατοντάχρονο επιμελητηριακό θεσμό της χώρας «αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δρα με γνώμονα το ρεβανσισμό, την εμπάθεια και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες σε βάρος των επιχειρήσεων, της αγοράς και της εθνικής οικονομίας».

Σε πολύ έντονο τόνο κ. Μίχαλος προσθέτει: «Σήμερα για δεύτερη φορά επιχειρεί το υπουργειο να υποκλέψει - μετά την υφαρπαγή των αποθεματικών των Επιμελητηρίων - τη βασικότερη

Αλ. Τσίπρας: Εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου


Η πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου μίλησε για κίνδυνο προβοκάτσιας από θεσμικά ή

Γ. Καρατζαφέρης: Με ομοψυχία να απελευθερώσουμε την πατρίδα


«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή», αναφέρει σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και συμπληρώνει πως «σήμερα κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες για την πατρίδα μας αυτές οι ιδέες προβάλλουν και πάλι σαν μια ιστορική αναγκαιότητα».

 «Ο Ελληνικός λαός είχε παρελθόν, είχε γλώσσα, είχε μνήμη, είχε δηλαδή ιστορία. Και στο όνομα αυτής ακριβώς της ιστορίας και του

Ξέσπασμα Ιερώνυμου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας


Βολές εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιασιακής περιουσίας, μία ημέρα μετά την απόρριψη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίου τροπολογίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη.

 Μεταξύ άλλων, ο κ. Ιερώνυμος κάνει λόγο για διαρκή παρεμπόδιση της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας «από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις».

 Σημειώνει μάλιστα πως «ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με

Μ. Χρυσοχοΐδης: Κάποιες ακραίες δυνάμεις θέλουν να διχάσουν το λαό

Να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι σε «ακραίες» ομάδες που επιδιώκουν την αταξία ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο χαιρετισμό που απηύθυνε για την 25η Μαρτίου, στη διάρκεια τελετής του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.


«Σήμερα οφείλουμε ως Έθνος, να δείξουμε τις αρετές μας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κρίση, έτσι ώστε να βρούμε γρήγορα την έξοδο από το τούνελ, στο οποίο έχουμε μπει», υπογράμμισε

Αννα Διαμαντοπούλου: Καλοδεχούμενη η γερμανική βοήθεια


Η Ελλάδα αποζητεί ενεργά την παροχή βοήθειας σε τεχνικό επίπεδο από τη Γερμανία και άλλα κράτη της ΕΕ, δήλωσε από το Βερολίνο η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας όμως ότι αυτή πρέπει να δίνεται στη βάση ισότιμης πολιτικής συνεργασίας.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνομιλιών της με το Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας, «υπήρχε στην Ελλάδα η εσφαλμένη αντίληψη ότι (η γερμανική

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ


Σε κατάληψη του κτηρίου όπου στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων από νοσήλια ασφαλισμένων των Ταμείων εντάσσονται στον Οργανισμό.

Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοινώθηκε ότι έχουν ήδη εκταμιευθεί 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών προς τις ιδιωτικές κλινικές.

«Γίνεται προσπάθεια με βάση τη χρηματοδοτική ικανότητα που διαθέτει η χώρα, να καλυφθούν οι

Μηνυτήρια αναφορά καθηγητών της Νομικής για το θέμα των ναρκωτικών


Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων κατέθεσαν στην εισαγγελία Αθηνών 76 καθηγητές της Νομικής Αθηνών, για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τη σχολή σχετικά με την χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 «Εχουμε φτάσει σε απόγνωση. Οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών βρίσκονται έξω από τη Νομική, όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και λαθραίων ειδών», ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης, διευκρινίζοντας ότι η μηνυτήρια

Reuters: Δεν αποκλείεται αύξηση της γερμανικής συνεισφοράς σε EFSF-ESM


Αντίθετη στην αύξηση των κεφαλαίων του νέου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης παραμένει το Βερολίνο, ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, δεν αποκλείεται να συμφωνήσει η χώρα στην ενίσχυση της δικής της συνεισφοράς.

 Η Ευρωζώνη δέχεται πιέσεις προκειμένου να ενισχύσει την συνδυασμένη χρηματοδοτική ικανότητα του μόνιμου και του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ενωμένοι θα κερδίσουμε και πάλι τη μάχη


Στη σημασία της ενότητας, της πίστης και της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο εστιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα που έχει τώρα»,

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 29/3 για «την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας»


Στάση εργασίας για το Δημόσιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τα προβλήματα του χώρου της Υγείας.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Μαβίλη στις 12:00 το μεσημέρι, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας σήμερα

Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει σήμερα, από τις 15:00-18:00, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις εγκαταστάσεις της στο Ελληνικό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και σύνθημα «Ενδυναμώνοντας το μέλλον μας με τον καιρό, το κλίμα και το νερό».

Από το 1961, η 23η Μαρτίου καθιερώθηκε σαν Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας με στόχο να καταδείξει τη σημασία που θα διαδραματίζουν ο καιρός, το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός μας, καθώς θα είναι οι καθοριστικοί

ΥΠΕΚΑ: Τέλος του χρόνου τα πρώτα γεωτρύπανα για υδρογονάνθρακες


Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπουν στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων τα πρώτα γεωτρύπανα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια ημερίδας για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι σε μερικές εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν να

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη γονική άδεια


Γονική άδεια τεσσάρων μηνών με αποδοχές -από τρεις που είναι σήμερα- και μέχρι έξι χρόνια χωρίς αποδοχές -από 3,5 που είναι σήμερα- θα μπορούν να λαμβάνουν οι γονείς, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, που εγκρίθηκε βράδυ της Πέμπτης από το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

 Το δικαίωμα της γονικής άδειας έχει πλέον κάθε εργαζόμενος, ο οποίος έχει συμπληρώσει ένα χρόνο προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη, ανεξάρτητα από την οικογενειακή του κατάσταση, εκτός από την περίπτωση που έχει στερηθεί ολικά τη γονική μέριμνα. Με τον προηγούμενο νόμο, γονική άδεια μπορούσε να ζητήσει μόνο ο γονέας που έχει την επιμέλεια.

 Εάν ο ένας γονέας πεθάνει ή του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα ή δεν έχει κάνει αναγνώριση του παιδιού, τότε η γονική άδεια ανατροφής χορηγείται στο διπλάσιο στον άλλο γονέα.

 Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά παιδιά, το

ΣΥΡΙΖΑ: Τρομολαγνεία εν όψει των παρελάσεων


Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις διαθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης εν όψει των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 Το κόμμα υποστηρίζει ότι «τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας και καταστολής, αλλά και η γενικότερη καλλιέργεια ενός κλίματος τρομολαγνείας πριν από τις εκλογές έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να

Α. Σαμαράς: Να υπηρετήσουμε με τόλμη το εθνικό συμφέρον


«Ενωμένοι και αποφασιστικοί οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο ανυπέρβλητες αντιξοότητες. Το αποδείξαμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να το αποδείξουμε και τώρα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σημειώνει ακόμη ότι «η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.

Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια

Διαγωνισμός για εκμίσθωση χώρου στην Ακτή Βουλιαγμένης


Διαγωνισμό για την παραχώρηση απλής χρήσης (εκμίσθωση) χώρου στην οργανωμένη πλαζ «Ακτή Βουλιαγμένης» για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχείρησης εκμίσθωσης μη μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής προκηρύσσει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ).

Η παραχώρηση αφορά τις θερινές περιόδους των ετών 2012 και 2013.

 Η ΕΤΑΔ Α.Ε εκτιμά ότι με την εγκατάσταση και λειτουργία επιχείρησης εκμίσθωσης μη μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων

Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν δύο αλλοδαποί, ιρακινής και συριακής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα για κατάρτιση και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών και

Εξαφανίζονται τα βαθύτερα, ψυχρότερα ύδατα των ωκεανών


Ανταρκτικό Πυθμαίο Νερό ή νερό του πυθμένα της Ανταρκτικής: πρόκειται για μια υδάτινη μάζα που περιβάλλει την Ανταρκτική, για το πυκνότερο και ψυχρότερο νερό των ωκεανών.

Δύο ωκεανολόγοι, από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και τον Εθνικό Ωκεανογραφικό και Ατμοσφαιρικό Οργανισμό (NOAA) των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσαν όμως ότι η μάζα αυτή εξαφανίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, της τάξεως των 8 εκατομμυρίων τόνων το δευτερόλεπτο, εδώ και δεκαετίες - ποσότητα νερού που, όπως λένε, ισοδυναμεί με 50 φορές τη μέση ροή του Μισισιπή.

Επιπλέον, δεν γνωρίζουν σε τι οφείλεται αυτό το φαινόμενο.

 Το Ανταρκτικό Πυθμαίο Νερό σχηματίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές γύρω από την Ανταρκτική,

«΄Οχι» ΔΗΜΑΡ στο κέντρο μεταναστών της Κοζάνης


Την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο της Κοζάνης εκφράζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 Αναφέρουν παράλληλα ότι η Δημοκρατική Αριστερά «θεωρεί ότι το υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται σε συνθήκες εκτοπισμού σε γκέτο και ξερονήσια».

 Παράλληλα, οι βουλευτές καταλογίζουν «τεράστιες ευθύνες» στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ«που τόσα χρόνια άφησαν το πρόβλημα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα των μεταναστών δεν

΄Αρμα Πολιτών: Αφού εργάζονται υπέρ της χώρας, γιατί φοβούνται;


«Αφού πιστεύουν ότι εργάζονται υπέρ της χώρας γιατί φοβούνται; Και γιατί δημιουργούν σκηνικό έντασης;», διερωτάται το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, με αφορμή τα μέτρα που

Στον Τιτάνα βρέχει μεθάνιο


Η Γη και ο Τιτάνας είναι οι μόνοι κόσμοι στο ηλιακό μας σύστημα όπου βροχή πέφτει σε στερεό έδαφος, με τη διαφορά ότι στον δορυφόρο του Κρόνου η βροχή είναι από μεθάνιο και όχι από νερό και -σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις- πέφτει κατά μέσο όρο μια φορά κάθε χίλια χρόνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ραλφ Λόρεντς του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αστρονομικό συνέδριο στο Τέξας.

Οι νέες εκτιμήσεις βασίζονται σε μελέτη των ευρημάτων του σκάφους «Κασίνι» που εντόπισε

Μ. Βορίδης: Επί της αρχής συμφωνία της τρόικας στο ν/σχ για τα ταξί


Για επί της αρχής συμφωνία της τρόικας για το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας, μεταξύ άλλων, στις επικρίσεις του πρώην υπουργού Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά με το εν λόγω νομοσχέδιο.

 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις από την πλευρά της τρόικας.

 Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν τίθεται ζήτημα τρόικας, σημειώνοντας ότι «είναι μια πολιτική

Η οικογενειακή ζωή απομακρύνει τον κίνδυνο κατάθλιψης


Aυξημένο κίνδυνο έως 80% να πάθουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσους έχουν οικογένεια, αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν μόνοι, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του Φινλανδικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Υγείας, με επικεφαλής τη Λάουρα Πούλκι-Ράμπακ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό BioMed Central, ερεύνησαν τη χρήση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων σε 3.500 άτομα με μέση ηλικία 45 ετών

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης


Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στους επισκέπτες, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, την εκπληκτική βόρεια μετόπη αρ. 32, η οποία κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η μετόπη «Ευαγγελισμός» 

Ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του Παρθενώνα, η εκπληκτική βόρεια μετόπη, που απεικονίζει την Ήρα και

Η κατάθλιψη «καραδοκεί» όταν κόβεται το κόκκινο κρέας


Οι γυναίκες που βγάζουν από το διαιτολόγιό τους το κόκκινο κρέας έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος, αναφέρει νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Deakin.

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσες καταναλώνουν λιγότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα κόκκινου κρέατος (αρνί και μοσχάρι) έχουν

Ο καιρός στις 23.03.2012


Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με νεφώσεις στα δυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 ως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 23 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα