www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου: Ανοικτό το θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας

Χωρίς να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Καστελόριζο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου άφησε ανοικτό το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον έλληνα ομόλογό του, ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε τη δήλωση που έκανε στην «Καθημερινή της Κυριακής», ότι δηλαδή το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο.

Αναφορικά με την επίσκεψή του στη Θράκη απέφυγε να θέσει ευθέως μειονοτικά ζητήματα λέγοντας ότι θέλει να γνωρίσει την περιοχή και διευκρίνισε πως θα επισκεφτεί την

Μαρούσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Κηφισίας την Τετάρτη


Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Λ. Κηφισίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη από τις 11:00 μ.μ. έως τις 07:00 π.μ. την Πέμπτη, λόγω τοποθέτησης της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση την Κηφισιά θα διέρχονται μέσω της Βασ. Σοφίας (διασταύρωση με Λ. Κηφισίας), ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση την Αθήνα θα

Συνεχής ανανέωση: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Μαρτίου λόγω της κακοκαιρίας


Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην  Παλιά και τη Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό, για λόγους ασφαλείας των μαθητών μετά την χιονόπτωση που έπληξε την Αττική.

Οι αποφάσεις τους αναφέρονται στους εξής Δήμους - Σχολικές Μονάδες:

1. Δήμος Μαραθώνος ( Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα - Νηπιαγωγείο Βαρνάβα - Δημοτικό Σχολείο Ανατ. Νέας Μάκρης - Δημοτικός παιδικός Σταθμός Νέας Μάκρη )

2. Δήμος Διονύσου

3. Δήμος Ωρωπού

4. Του Ειδικού Δημοτικού Σχλείου και Νηπιαγωγείου Νταού Πεντέλης ( Ειδικά Σχολεία στο Δήμο

Ανθρώπινα ρομποτάκια!




Απάντηση: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Πολλοί φίλοι ρωτούν ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο, λόγω της κακοκαιρίας.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για αύριο. Θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρξει κάτι νεώτερο.

Έφτιαξαν λειτουργικά μοσχεύματα στο εργαστήριο


Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινες ουρήθρες στο εργαστήριο και να τις μεταμοσχεύσουν με επιτυχία. Τα μοσχεύματα ήταν λειτουργικά και παράλληλα άνοιξαν το δρόμο για νέες επεμβάσεις στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, καθώς προέρχονταν από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών.

Ειδικοί από το Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής τουπανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ, κατάφεραν, για πρώτη φορά, να καλλιεργήσουν ιστούς ουρήθρας σε εργαστήριο και ακολούθως να τις τοποθετήσουν σε ασθενείς και να τους θεραπεύσουν. Μάλιστα οι ιστοί που καλλιεργήθηκαν ήταν των ίδιων των ασθενών.

Λήπτες των ίδιων τους των μοσχευμάτων ήταν πέντε αγόρια από το Μεξικό που είχαν πρόβλημα στο ουροποιητικό σύστημα.

Οι ελαττωματικές ουρήθρες προκύπτουν ως αποτέλεσμα τραυματισμού, ασθένειας ήεκ γενετής

ΔΕΗ: Ειδική γραμμή ενημέρωσης για βλάβες


Eιδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης πελατών για βλάβες λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας έχει θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ.

Η ειδική αυτή γραμμή θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και θα παρέχει συνεχώς επικαιροποιημένα στοιχεία για την εξέλιξη και αποκατάσταση των βλαβών στις κατατόπους περιοχές.

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να καλούν με αστική χρέωση, από ολόκληρη την Ελλάδα, στο τηλ. 210 - 9298100, το οποίο θα λειτουργεί μέχρις ότου

Ενημέρωση της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος


Την Παρασκευή αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στο νότιο Πήλιο και τις Σποράδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ. Η επιχείρηση παρέχει επίσης ενημέρωση για τις διακοπές ρεύματος στα βόρεια της Αττικής και για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Ανδρο και την Τήνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ:



- Τις πρωινές ώρες σήμερα παρουσιάστηκε σφάλμα στην εναέρια γραμμή υψηλής τάσης 150kV από τον Υποσταθμό Βόλου ΙΙ προς τον Υποσταθμό Λαύκου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νότιο Πήλιο και στις Σποράδες. Κατά την επιθεώρηση της Γραμμής Βόλος - Λαύκος διαπιστώθηκε ότι, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών είχε καταρρεύσει ένας πυλώνας μεταξύ των χωριών Δράκεια και Αγιος Λαυρέντιος. Ήδη από το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποξήλωση του παλαιού πυλώνα και την κατασκευή νέου. Οι εργασίες ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.


Παράλληλα συνεργεία της Διανομής έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την άμεση μερική αποκατάσταση

Μειώσεις τιμών έως 62% από τις εταιρείες εστίασης του ομίλου Vivartia


Σε μειώσεις τιμών μέχρι και 62% προχωρούν οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που ανήκουν στον όμιλο Vivartia (Goody΄s, Everest Flocafe, La Pasteria και Olympus Plaza), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Vivartia δια των εταιρειών του Goody΄s, Everest, Flocafe, La Pasteria και Olympus Plaza υποστηριζόμενος και από τους franchisees των σημάτων, ανακοίνωσε τη βούλησή του να ενταχθεί στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτεία και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας για καλύτερες τιμές προς όφελος των καταναλωτών.

Ήδη οι παραπάνω αλυσίδες προωθούν στην ελληνική αγορά και τους Έλληνες καταναλωτές νέα πακέτα προϊόντων τους με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, τα οποία, με εναλλακτικές μορφές, θα

Ασφαλέστερο τεστ για το σύνδρομο Ντάουν από Κύπριους και Έλληνες ερευνητές


Κύπριοι και Έλληνες ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο ασφαλέστερο τεστ αίματος που, χωρίς καμία επεμβατική τεχνική που ενέχει κινδύνους, θα προβλέπει αν το έμβρυο είναι πιθανό να αναπτύξει σύνδρομο Ντάουν.

Το σύνδρομο Ντάουν είναι η πιο συνηθισμένη γενετική αιτία νοητικής υστέρησης. Εμφανίζεται παγκοσμίως περίπου σε μία στις 700 γεννήσεις όταν το έμβρυο έχει τρία -αντί για δύο- αντίγραφα του χρωμοσώματος 21 και ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο μεγαλύτερη μένει έγκυος μια γυναίκα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το επιστημονικό περιοδικό "Science" οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο ανάλυσης του DNA που εντοπίζει στο αίμα τις γενετικές διαφορές μεταξύ της μητέρας και του εμβρύου προβλέποντας με ακρίβεια αν το μωρό κινδυνεύει από τη συγκεκριμένη πάθηση.

Σήμερα οι γιατροί κάνουν αμνιοκέντηση κατά την 15η ή 16η εβδομάδα της κύησης συλλέγοντας με βελόνα αμνιακό υγρό για έλεγχο. Η διαδικασία ενέχει ένα μικρό κίνδυνο, της τάξης του 1% με 2%, για αποβολή του εμβρύου. Με τη νέα μέθοδο, μεταξύ της 11ης και 13ης εβδομάδας της κύησης

Να αλλάξει το μνημόνιο, επιμένει ο Αντ. Σαμαράς


Το μνημόνιο δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην ελληνική οικονομία και ζητούμενο αποτελεί η αλλαγή του, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς με δηλώσεις του μετά την πρωινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως προτίθεται να θέσει τα ζητήματα διαχείρισης του χρέους στις επόμενες Συνόδους Κορυφής της Ε.ε.

Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε πως "η Ν.Δ. στηρίζει αποφασιστικά και υπεύθυνα" το ευρωομόλογο, το αναπτυξιακό ευρωμόλογο, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του κόστους

Πρόστιμα 59.000 ευρώ για πώληση συσκεύων «εξοικονόμησης» ενέργειας


Πρόστιμα συνολικού ύψους 59.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε επτά επιχειρήσεις. Πουλούσαν συσκευές με τη χρήση των οποίων ισχυρίζονταν ότι επιτυγχάνεται μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών

«Ελληνικά Ολοκαυτώματα» : Η Μαύρη Βίβλος των Ναζιστικών σφαγών στην Ελλάδα

Τη Μαύρη Βίβλο των ναζιστικών σφαγών της περιόδου 1940-1945 σε 90 πόλεις και χωριά της Ελλάδας παραδίδει στο ελληνικό και παγκόσμιο αντιφασιστικό κοινό το «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών». Πρόκειται για έκδοση -λεύκωμα «Ελληνικά Ολοκαυτώματα, 1940-1945» 414 σελίδων γεμάτες με στοιχεία για τα φρικιαστικά αντίποινα που διέπραξαν Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι κατακτητές εναντίον αμάχων.


Στον ογκώδη αυτό τόμο ο κάθε δήμαρχος του ματωμένου τόπου απευθύνει ένα χαιρετισμό μνήμης για εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που παραμένουν ουσιαστικά ατιμώρητα, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Ακολουθεί μία τεκμηριωμένη αφήγηση της απάνθρωπης δράσης των κατοχικών στρατευμάτων με ονόματα, χρονολογίες, τοπωνύμια.
 

Η έκδοση αυτή αποτελεί το τραγικό πανόραμα των ανήκουστων εγκλημάτων του ναζισμού στη χώρα μας. Είναι ο χάρτης με τα ανοσιουργήματα του εθνικοσοσιαλισμού. Μελετώντας τα κείμενα και παρατηρώντας τις φωτογραφίες, του τότε και του σήμερα, διαπιστώνεις πως όμορφα χωριά μετεβλήθησαν σε τόπους θυσίας και μαρτυρίου. Πως πλατείες, δρόμοι, σπίτια, σχολεία, γεφύρια, πεζούλια, καλντερίμια, μονοπάτια και γιδόστρατες έγιναν τόποι σφαγείου. Και όλα αυτά … εις το όνομα του Τρίτου Ράϊχ. Πως ένα πολιτισμένος λαός-ο Γερμανικός- έφθασε να διαπράττει, "υπό τας

Ανεστάλη η αυριανή 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ


Κανονικά θα κινηθούν αύριο Τετάρτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Μετρό του ΗΣΑΠ του Τραμ και των Τρόλεϊ, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα σταθούν με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους πολίτες και για το λόγο αυτό αναβάλλουν την εξαγγελθείσα απεργία

Γ. Παπανδρέου: Ανάληψη ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις


Την ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει και θα υποστηρίξει μόνο μία λύση-πακέτο στις Βρυξέλλες.


Σεβόμαστε, είπε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων γ αυτό και οι σημερινές συναντήσεις έχουν στόχο τη συνεννόηση για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Χρειάζεται, τόνισε, ανάληψη ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υποστηρίξει (στις Βρυξέλλες) ότι μόνη λύση, είναι η λύση-πακέτο. «Ο,τιδήποτε αλλο», παρατήρησε, «δεν αποτελεί λύση και εγώ σε αυτή τη βάση θα δώσω τη

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Στο σπίτι τους θα παραμείνουν σήμερα οι μαθητές σε αρκετές περιοχές της χώρας- και στην Αττική-  καθώς τα σχολεία τους δεν θα ανοίξουν σήμερα λόγω όχι μόνο του χιονιού αλλά και των ισχυρών ανέμων που έχουν ρίξει πολλά δέντρα και πινακίδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε παλιά και Νέα Πεντέλη, Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Φυλής, Χαλάνδρι, Βριλλήσια, Βίλια, Ερυθρές, Ωρωπός (όχι η παραλία) και Θρακομακεδόνες σε

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω του χιονιού

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει και την Αττική. Στα βόρεια προάστια χιονίζει από χθες και πολλές περιοχές ξύπνησαν καλυμμένες από ένα στρώμα χιονιού.

Η λεωφόρος Πάρνηθος έχει κλείσει από το Τελεφερίκ και πάνω.Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη. Κλειστή είναι η λεωφόρος Διονύσου στην Άνοιξη και η Φυλής από Μονή
Κλειστών προς Δερβενοχώρια, η παλιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική:


Λεωφόρος Πάρνηθος, από το 22ο χλμ. (τελεφερίκ),

Γενική απαγόρευση απόπλου


Γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο, λόγω των θυεωλλωδών

Ανεστάλη η σημερινή στάση εργασίας στα τρόλλεϋ



Ανεστάλη η στάση εργασίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλλεϋ, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, λόγω της κακοκαιρίας.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου σε όλα τα μέσα

Το τραγούδι της μαμάς

Ο καιρός στις 08.03.2011


Βαρυχειμωνιά περιμένουμε την Τρίτη 8 Μαρτίου Φεβρουαρίου 2011 στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από -2 έως 9 στη Δυτική Ελλάδα, από 1 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική, από 2 έως 7 στη Νότια Ελλάδα και από 4 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ενώ πρόσκαιρα είναι πιθανό να φτάσουν και τα 10 μπ. Στο Ιόνιο Θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες στα βόρεια, ανατολικά και στα ορεινά του νομού θα είναι πυκνές περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς αλλά στα βόρεια