www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αποτελέσματα Σούπερ Λίγκα

Ολυμπιακός - Ξάνθη                          0-0
Ατρόμητος - Παναθηναΐκός                0-3
Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός      3-1                                     
Λάρισα - ΠΑΟΚ                                  2-1
ΑΕΚ - Πανιώνιος                                 1-1
Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα                     2-0
Άρης - Λεβαδειακός                            1-0
Καβάλα - Εργοτέλης                            1-3

Το Βέλγιο αρνείται να αποκτήσει Αλβανική Μειονότητα

Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

Το Βέλγιο από τις αρχές Μαρτίου 2010 βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκτήσει ...αλβανική μειονότητα!

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν χιλιάδες Αλβανοί υπήκοοι της Σερβίας και της ΦΥΡΟΜ εκμεταλλεύθηκαν την άρση της βίζας ....

Μελβούρνη: «Στηρίζουμε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας»

Σε μαζική εκδήλωση υπέρ του να συμπεριληφθεί η ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών εξελίχθηκε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ «Αντίποδες» το Σάββατο το βράδυ στην Λόνσντεϊλ Στριτ, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Το έναυσμα το έδωσε ο ίδιος ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τζον Μπράμπι ο οποίος κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στα κρατικά σχολεία ολόκληρης της επικράτειας, δηλώνοντας επίσης ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να περιληφθεί στις οκτώ γλώσσες που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να διαβιβάσει τις απόψεις της πολιτειακής κυβέρνησης στην κυβέρνηση της Καμπέρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του εκτιμά απεριόριστα την προσφορά του Ελληνισμού στην οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ανάπτυξη της πολιτείας.

Ο κ. Μπράμπι επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια για τον καλλωπισμό της ελληνικής γωνιάς της Λόνσντεϊλ Στριτ.
protothema

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωΐ , δημιούργησαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

΄Ετσι δεν έφυγαν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη και τα δελφίνια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κλειστό παρέμεινε το πορμείο Αιγίου - Αγίου Νικολάου.

Η Μέρκελ απέρριψε προχθές την πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν για την ίδρυση τουρκικών σχολείων στη Γερμανία.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ απέρριψε προχθές την πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν για την ίδρυση τουρκικών σχολείων στη Γερμανία, ενώ επέμεινε στη θέση της περί ειδικής σχέσης Τουρκίας – Ε.Ε. και όχι ένταξης.

Μία εβδομάδα πριν από το ταξίδι της στην Τουρκία, η ......

Πάνε να παραγγείλουν πυροσβεστικά αεροπλάνα σε εργοστάσιο που έχει κλείσει!

Έγινε μάλιστα και παρουσίασή τους στο Πεντάγωνο!

Επιτροπή για να εξετάσει τις δυνατότητες για αγορά 10 πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει συστήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 Η επιτροπή ακόμα δεν έχει υποβάλει πόρισμα, αλλά ακούγεται έντονα ότι κάποιοι ανώτατοι  ...

Η Ελλάδα διώχνει τους Έλληνες

'Ολο και πιο συχνά, στις γεμάτες ανησυχία συζητήσεις για το μέλλον της Ελλάδας εκφράζεται το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κύματος φυγής νέων (και μεγαλύτερων σε ηλικία) στο εξωτερικό· επιβεβαίωσης του σκοτεινότερου «σεναρίου», να εγκαταλείψουν την παραπαίουσα χώρα οι ικανοί, οι γνώστες, οι πρόθυμοι, οι πεισματάρηδες, όσοι δεν θα θέλουν να εκλάβουν ως τύχη την εξεύρεση μιας κακοπληρωμένης θέσης εργασίας, χωρίς αναγνώριση και προοπτικές.

Με τον ιδιωτικό τομέα να μην μπορεί να απορροφήσει άλλους σταθερά απασχολούμενους, με την ....

Κάλαντα της Κυριακής των Βαΐων

Ίσως να μην το ξέρετε αλλά σήμερα Κυριακή των Βαΐων, τα παλιότερα χρόνια τουλάχιστον έλεγαν κάλαντα.

«Ήρθε ο Λάζαρος ,

ήρθαν τα Βάγια ,

ήρθε η Κυριακή που τρών’ τα ψάρια.

Βάγια ,Βάγια και Βαγιώ,

Τρώνε ψάρι και κολιό.

Και την άλλη Κυριακή,

Τρώνε το ψητό τ’αρνί .

H USB ζυγαριά

H Withings Online Scales είναι μια πρωτότυπη ζυγαριά η οποία εκτός από το βάρος μετρά και το Δείκτη Σωματικής Μάζας.


Όλα αυτά όμως γίνονται μέσω του WLAN που μεταφέρει τα δεδομένα της στον server της ενώ μια online εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης καθώς και διαχείρισης των δεδομένων.

Τέλος αν θέλετε το βάρος σας μπορεί εμφανίζεται αυτόματα στο twitter, κάθε φορά που ζυγίζεστε.

Η online ζυγαριά έχει διαστάσεις 32x32x2,3 εκατοστά και ζυγίζει 2,3 κιλά. Στη συσκευασία της περιλαμβάνονται τέσσερις μπαταρίες ΑΑΑ, ένα καλώδιο USB μήκους 1,5 μέτρων, τέσσερα ποδαράκια στήριξης και μια μετρητική ταινία για να εκτιμάτε το Δείκτη Σωματικής Μάζας. Η τιμή της είναι 129€

newsit

Μεγαλύτερη ασφάλεια προσφέρει η Google στο Gmail !

Όταν κάποιος είναι συνδεδεμένος στο Internet ποτέ δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος οτι είναι ασφαλής αφού υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν ευκαιρία για να τον εκμεταλλευτούν.


Η Google, θέλοντας να προσφέρει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στους χρήστες του Gmail, ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ειδοποιεί τον κάθε χρήστη σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό του.

Με τον όρο "ύποπτη δραστηριότητα" εννοεί την πρόσβαση στο λογαριασμό από δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αν λοιπόν είστε χρήστης του Gmail και διαμένετε στην Ελλάδα, η Google θα σας ενημερώσει με μήνυμα σε κόκκινο φόντο αν κάποιος απο το εξωτερικό συνδεθεί στο λογαριασμό σας.

Επειδή όμως αρκετοί είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά η Google, επέλεξε να μείνει στην τακτική της ειδοποίησης και όχι στο κλείδωμα του λογαριασμού για λόγους ασφαλείας.
newsit

Δεν θα μείνουν τελικά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και να προσφέρει ένα Πασχαλινό δώρο στους κατοίκους των νησιών που με ανυπομονησία περιμένουν να δουλέψουν σ' αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς.

Για την ιστορία: Ζητούν να αποσύρει η Κυβέρνηση τα νέα φορολογικά μέτρα και ειδικότερα αυτά που προβλέπουν αύξηση της ειδικής φορολόγησης των ναυτικών σε 6% από 1% για τα κατώτερα πληρώματα και σε 9% από 3% για τους αξιωματικούς.

Περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Κυριακή των Βαΐων σήμερα

Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ὡσαννά· εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου, ὁ βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ».

Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.

Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.
xfe

Ματαιώσεις - αλλαγές δρομολογίων ΟΣΕ στις 29 και τις 30/3


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ύστερα από την εξαγγελία τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας της ΠΟΣ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών) για τις 30 Μαρτίου 2010 και για τις ώρες 06.00 - 09.00, 14.00 - 17.00 και 21.00 - 00.00, επέρχονται στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου οι παρακάτω μεταβολές:

Α. ΣΤΙΣ 29-03-2010, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. Μεταξύ Αθήνας – Δικαίων – Αθήνας ....