www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 28.09.2010

Καλό καιρό με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 27 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 16 ως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 ως 27 στη Δυτική Ελλάδα, 21 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι νοτίων-νοτιοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27-28

Νεάντερταλ: Είναι μακρινά μας «αδέλφια» και όχι «ξαδέλφια»

Οι Νεάντερταλ, οι ανταγωνιστές και πρόδρομοι του σύγχρονου ανθρώπου (homo sapiens), είχαν μεγαλύτερη έφεση και ικανότητα στην ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών, πράγμα που τους είχε επιτρέψει να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία χωρίς καμία έξωθεν βοήθεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που θέτει σε αμφισβήτηση την κυρίαρχη μέχρι σήμερα αντίληψη, ότι οι στενοί συγγενείς μας μπόρεσαν να κάνουν αξιοσημείωτες προόδους μόνο όταν ήρθαν σε επαφή με τους πρώτους homo sapiens.

Η επταετής έρευνα, υπό τον καθηγητή ανθρωπολογίας Τζούλιεν Ριλ-Σαλβατόρε του πανεπιστημίου του Κολοράντο-Ντένβερ, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο στο περιοδικό αρχαιολογίας «Journal of Archaeological Method and Theory», σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι η κλιματική αλλαγή στο παρελθόν υπήρξε εν μέρει υπεύθυνη για τον εξαναγκασμό των Νεάντερταλ να

Η Ουάσινγκτον έβαλε στο μάτι Skype, Facebook και BlackBerry

 
Με στόχο την προστασία της εθνικής ασφάλειας, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν ευκολότερα τις επικοινωνίες στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το οποίο ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει να στείλει στο Κογκρέσο το 2012, όλες οι υπηρεσίες επικοινωνιών, όπως το Facebook, το Skype, ή ακόμα και τα κινητά BlackΒerry, θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο επόπτευσης από τις αρχές. To σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα υποκλοπής και παρακολούθησης κρυπτογραφημένων

Στο ΣτΕ η άρση της επίταξης για τους μεταφορείς

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας- Θράκης για την άρση της επίταξης των φορτηγών και βυτιοφόρων.


Ο νομικός παραστάτης του Δημοσίου υποστήριξε ότι η επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας και της νομιμότητάς της. Τόνισε δε, ότι από την απεργία των φορτηγών έχει προκληθεί αδυναμία εφοδιασμού των νοσοκομείων με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος της ζωής των ασθενών, καθώς και πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των συνδικάτων υποστήριξαν ότι η επιστράτευση είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ότι με τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών των φορτηγών αυτοκινήτων, χωρίς διαπραγματεύσεις, οι ιδιοκτήτες

Ασφαλιστικός οδηγός για μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, φαρμακοποιούς

Έναν αναλυτικό ασφαλιστικό οδηγό με παραδείγματα και πίνακες, μαζί με την σχετική εγκύκλιο, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), όπου ασφαλίζονται οι μηχανικοί - εργολήπτες δημοσίων έργων(ΤΣΜΕΔΕ), οι γιατροί και φαρμακοποιοί (Τ.Σ.Α.Υ.) και οι δικηγόροι (Τ.Α.Ν.).


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οπου καταγραφονται οι νεες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης απο την 1.1.2011 με βαση το νομο Λοβέρδου (ν. 3863/2010) των ασφαλισμένων στο ΕΤΤΑ, κατοχυρώνονται:

Θεμελιωμένα Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα

- Συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης και ηλικία 58 ή 60 ετών Γενικές ή καταστατικές διατάξεις φορέων κύριας ασφάλισης που προβλέπουν τη χορήγηση σύνταξης με τη συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης και του 58ου ή του 60ου έτους της ηλικίας, έχουν εφαρμογή στους ασφαλισμένους που

Πιο μολυσμένα τα ασανσέρ από τις τουαλέτες!

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα μπουτόν κλήσεως των ορόφων στα ασανσέρ περιέχουν 40 φορές περισσότερα μικρόβια από τις… δημόσιες τουαλέτες!

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες, γραφεία και αεροδρόμια – και εντόπισε 313 αποικίες μικροβίων σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των μπουτόν των ανελκυστήρων!

Πόσες αποικίες είχαν τα «καπάκια» στις τουαλέτες; Μόλις οκτώ, λέει στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ο δρ Νίκολας Μουν, από την εταιρεία Microban Europe, ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη για το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Μεταξύ των μικροβίων που απομονώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και το κολοβακτηρίδιο, το γνωστό ως e. coli, το οποίο αποτελεί συνηθισμένη αιτία τροφικών δηλητηριάσεων αλλά και προβλημάτων όπως οι ουρολοιμώξεις.

«Σε ένα πολύβουο κτήριο, τα μπουτόν των ανελκυστήρων μπορεί να τα αγγίξουν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι κάθε ώρα έρχονται σε επαφή με κάθε είδους μικρόβια», εξηγεί ο δρ Μουν.

«Ακόμα κι αν καθαρίζονται τα μπουτόν συστηματικά – πράγμα το οποίο σπανίως γίνεται – οι

Ανυπακοή νοσοκομειακών γιατρών στην εγκύκλιο για το εξέταστρο των τριών ευρώ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αγνοήσουν την εγκύκλιο του υπουργού υγείας και δεν θα ζητούν την καταβολή εξέταστρου τριών ευρώ από τους επισκέπτες των εξωτερικών ιατρείων και των κέντρων υγείας, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους, Δημήτρης Βαρνάβας.

"Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ευθαρσώς ότι όπως αγνόησαν πριν 10 χρόνια την εγκύκλιο Αλέκου Παπαδόπουλου, η οποία τελικά περιέπεσε σε αχρηστία, έτσι θα αγνοήσουν και την εγκύκλιο του κ. Λοβέρδου και θα εξετάζουν όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη υπηρεσιών υγείας χωρίς να ζητούν κανένα πιστοποιητικό, καμιά ταυτότητα και καμιά καταβολή

Εγκρίθηκε η αιολική συνεργασία ΔΕΗ - EDF

Εγκρίθηκε από το δ.σ. της ΔΕΗ η συνεργασία της επιχείρησης με τη γαλλική EDF για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.


Πρόκειται για ένα μη δεσμευτικό κείμενο, το οποίο προβλέπει ότι θα συσταθεί κοινή εταιρεία που θα έχει την εποπτεία μικρότερων εταιρειών οι οποίες θα αναλαμβάνουν ένα έργο. Η συμμετοχή της ΔΕΗ και της EDF στο κάθε έργο θα είναι διαφορετική (51 ή 49%) σε κάθε περίπτωση.

Η συνεργασία περιλαμβάνει τη ΔΕΗ, τη θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, την EDF Energies Nouvelles και την EDF EN GREECE .

Τα έργα θα είναι:

♦Αιολικό πάρκο 250 MW στη Φλώρινα,

♦Υβριδικό έργο στην Κρήτη, Αιολικό Πάρκο ισχύος 90 MW με αντλησιοταμιευτικό σύστημα

Ρήτρα για την προστασία των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά ζητά η ΓΣΕΕ

Πρόβλεψη για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, εν όψει της μεταβίβασής τους στην Abu Dhabi Mar.


Με επιστολή της προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ζητά την προσθήκη στο σχετικό νομοσχέδιο κοινωνικής ρήτρας για τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας και την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των

Προειδοποιήσεις Moody's στις ελληνικές τράπεζες

Οι συνεχιζόμενες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αυξάνουν την πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής τους ικανότητας, αναφέρει σχόλιο της Moody's. Θεωρεί χαμηλό, αλλά όχι ανύπαρκτο, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.


Ο οίκος αξιολόγησης επιφυλάσσει θετική υποδοχή στις ελληνικές προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέροντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος που συνοδεύει τα δάνεια από την τρόικα έχει ξεκινήσει δυναμικά. Προσθέτει, όμως, ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες, όπως αποτυπώνονται από την ύφεση και την άνοδο της ανεργίας, εξακολουθούν να είναι ιδιαιτέρως δύσκολες και να επηρεάζουν το τραπεζικό σύστημα.

Εκτιμά ότι οι εξελίξεις δικαιολογούν τις αρνητικές προοπτικές που έχει ανακοινώσει για τις τράπεζες, θεωρώντας ως στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμισή τους και το γεγονός ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν κοντά στο υψηλότερο σημείο των

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών θα προχωρήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Αίτημά τους είναι η επαναπρόσληψη των εργαζομένων στους ΟΤΑ που απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει με ανακοίνωσή της ότι είναι "αποφασισμένη να αντιδράσει στην απαξίωση, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και η κυβέρνηση, τη στιγμή που εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καταπατώνται και

Η Τουρκία βυθίζει την αρχαία πόλη των Αλλιανών

Ένας αρχαιολογικός τόπος όπου... αντί να σκάβουν, τον βυθίζουν! Στη δυτική Τουρκία, στην αρχαία πόλη των Αλλιανών, οι εργάτες αδειάζουν άμμο στα θεμέλια του νοσοκομείου του Γαληνού, ενός από τους πατέρες της φαρμακολογίας, γεννημένου τον 2ο αι. μ.Χ. κοντά στη γειτονική πόλη της Περγάμου.


Μπροστά στους έκπληκτους αρχαιολόγους, στους οποίους δεν επιτρέπεται πια η είσοδος, οι εργάτες μεταφέρουν τα υλικά που θα καλύψουν τον αρχαιολογικό χώρο. Οι θέρμες, οι δεξαμενές που ακόμα γεμίζουν από μια θερμή πηγή και περιβάλλονται από προστατευτικούς τοίχους 5 μέτρων, τα μωσαϊκά, η αίθουσα με τις μονολιθικές κολώνες, οι αλέες, αφού καλυφτούν από ένα προστατευτικό στρώμα, θα εξαφανιστούν κάτω από την άμμο. Η διοίκηση αποφάσισε να γίνει η κοιλάδα τεχνητή

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2011

Ανακοινώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2011, τα οποία είναι αυξημένα για τα καινούρια Ι.Χ. καθώς έχει καταργηθεί το κριτήριο παλαιότητας και πλέον θα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου. Ενσωματώνουν φόρο μεγάλου κυβισμού για τα Ι.Χ. πάνω από 1929 κ.εκ ενώ θεσπίζονται «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τις εκπομπές co2, για αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν από 1/1/2011.


Πλέον το κριτήριο για τον υπολογισμό των τελών είναι αποκλειστικά ο κυβισμός του κινητήρα. Τα κλιμάκια έχουν αλλάξει ενώ έχει ενσωματωθεί ειδικός

Νέα έρευνα για τον ιό HIV στις ΗΠΑ

Οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και άλλοι άνδρες που έχουν ερωτικές επαφές με άνδρες αντιπροσωπεύουν το 2% του αμερικανικού πληθυσμού. Ωστόσο αποτελούν την ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τον ιό HIV και τη μόνη ομάδα στην οποία οι νέες μολύνσεις παρουσιάζουν σταθερή αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του 90.


Πρόσφατη έρευνα του Centers for Disease Control and Prevention (CDC) υποδεικνύει ότι 1 στους 5 ενεργούς σεξουαλικά ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους Αμερικανούς είναι θετικοί στον ιό HIV, εκ των οποίων το 44% δεν το γνωρίζει.

Μέχρι το τέλος του 2006 περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους (53%) που ζούσαν με τον ιό HIV στις ΗΠΑ ήταν άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες (επιστημονικά στις ΗΠΑ η ομάδα αυτή αποκαλείται MSM δηλαδή Men who have Sex with Men) ή ομοφυλόφιλοι με ιστορικό χρήσης ναρκωτικών με ενέσεις.

Στην ιστορία των ΗΠΑ, η ομάδα αυτή καταγράφει επίσης τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που

Στο ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για τις άδειες φορτηγών

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσέφυγε η Ε.Ε. κατά της Ελλάδας λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στην έκδοση των αδειών κυκλοφορίας για τα οχήματα δημόσιας χρήσης και τα ιδιωτικά βυτιοφόρα.


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 49 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο εστιάζει στην ελευθερία εγκατάστασης των επιχειρήσεων.

Οι ρυθμίσεις που δεν συνάδουν με τον νόμο της Ε.Ε. είναι αφενός η χορήγηση άδειας με βάση τις "μεταφορικές ανάγκες της χώρας" και αφετέρου η επιβολή καθορισμένων κομίστρων για τις

Μήνας εξελίξεων για τις ιδιωτικοποιήσεις ο Οκτώβριος

Εντός του Οκτωβρίου θα προσληφθούν κατά πάσα πιθανότητα οι σύμβουλοι του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας και την αξιοποίηση του φάσματος συχνοτήτων, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους που επικαλείται το Reuters. Μέσα στο μήνα αναμένεται να είναι έτοιμη και η εισήγηση των συμβούλων για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το μέλλον των κρατικών τραπεζών.


Στις 26 Αυγούστου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη των Deutsche Bank, HSBC και Lazard, οι οποίες θα αξιολογήσουν τις στρατηγικές επιλογές του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα. Στη ΔΕΠΑ, το Δημόσιο κατέχει το 65% των μετοχών (το υπόλοιπο 35% ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια) και στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το 55%. Η γερμανική εταιρία Hochtief κατέχει το 40%.

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες την Τετάρτη

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν στις μετακινήσεις τους την Τετάρτη όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων.


Συγκεκριμένα την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Τα υπόλοιπα μέσα (τρόλεϊ, μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) δεν θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ θα

Την Παρασκευή ξεκινά η 1η έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας

Την 1η Έκθεση Private-Label (έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας) διοργανώνει η HELEXPO, από 1- 3 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Palace, στο Μαρούσι Αττικής.


Η Helexpo, επικαλούμενη επίκαιρα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Nielsen, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «τα private-label προϊόντα το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2010 κατέγραψαν αύξηση 9,6% των πωλήσεών τους (σε τεμάχια), όταν στα επώνυμα αποτυπώθηκε μείωση 1,9%. Επίσης, τα private-label διεύρυναν τις πωλήσεις τους κατά 5,1%, (περί τα 500 εκατ.

Το 5% των οφειλετών του ΙΚΑ έχει ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών

Μόλις 14.835 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους 277.972 που χρωστούν συνολικά στο ταμείο, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών σύμφωνα με τον οργανισμό.

Όπως ανακοινώθηκε, έχουν υποβληθεί 20.066 αιτήσεις ρύθμισης και έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση 14.835 οφειλέτες.

Το συνολικό ποσό των οφειλών τους είναι 364.020,606,67 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 42.793.772,37 ευρώ. τα 21.470.385,13 με εφάπαξ εξόφληση και τα 21.323.387,24 με ρύθμιση 36 ή

Δεν ψηφίζει την περαίωση η Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε, δια στόματος Πάνου Παναγιωτόπουλου, ότι δεν θα υπερψηφίσει την περαίωση, θεωρώντας ότι αδικεί τους πολίτες που ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Έθεσε ως προϋπόθεση για να αναθεωρήσει τη στάση της την ακύρωση των προβλέψεων του μνημονίου για το 2011.


"Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιβάλει τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με επιβολή νέας

Συλλαλητήριο ΕΚΘ και ΕΔΟΘ την Τετάρτη

Στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων,Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, θα πάρουν μέρος το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) με συλλαλητήριο που οργανώνουν στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Στις Βρυξέλλες και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν κατά της λιτότητας και της ανεργίας.

«Τα μέτρα λιτότητας οδηγούν ολόκληρη την Ευρώπη σε ύφεση και την ανεργία σε έκρηξη. Όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, διαδηλώνουμε ενάντια στη λιτότητα, αγωνιζόμαστε για να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Όχι στην Ευρώπη της λιτότητας και της

Η διεθνής επιτροπή για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τη σύνθεση της διεθνούς συμβουλευτικής επιτροπής για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Αποτελείται από εννέα μέλη, πρυτάνεις και προέδρους πανεπιστημίων, καθώς και πρώην υπουργούς Παιδείας. Θα είναι άμισθη.


Σκοπός της επιτροπής είναι να συμβουλεύσει την κυβέρνηση για τις διεθνείς τάσεις που κυριαρχούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επίσης, θα συναντήσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς και θα καταγράψει τις προτάσεις τους.

Η επιτροπή αποτελείται από τους:

• David Naylor (Καναδάς), Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Toronto.

• Gavin Brown (Αυστραλία), πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.

• Gudmund Hernes (Νορβηγία), Πρώην Υπουργό Παιδείας και Έρευνας, Πρώην Υπουργό Υγείας και

Διήμερο... έλλειψης νερού σε Χαριλάου και Πεύκα Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό έχουν μείνει από τις 8 το πρωί διάφορες περιοχές στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η διακοπή, που οφείλεται σε εργασίες αντικατάστασης δικλείδων, θα διαρκέσει μέχρι τις 16.00, ενώ πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η περιοχή και αύριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.


Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η σημερινή διακοπή οφείλεται σε εργασίες που γίνονται στη συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα και Γαζή με Ανακρέοντος, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί των οδών Λεωνίδων με Πελοπίδου και Νικάνορος με Πελοπίδου, της περιοχής Χαριλάου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, πρόβλημα ομαλής υδροδότησης υπάρχει στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς

Ο Ευαγγελόπουλος νέος τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ

Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ στη θέση του Κώστα Σπανίδη, ο οποίος απεβίωσε αρχές Σεπτεμβρίου από ανακοπή καρδιάς. Ο κ Ευαγγελόπουλος είχε εργαστεί το διάστημα 2004-2005 ως επιτελικό στέλεχος της ΕΠΥΑ από τη θέση του τεχνικού διευθυντή Εθνικών Ομάδων, ενώ επί σειρά ετών κατείχε θέση ομοσπονδιακού προπονητή.


Η πρόσληψη του νέου επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας της ΕΠΥΑ, που ήταν πρόταση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, θα πρέπει να εγκριθεί από το ΔΣ της ομοσπονδίας στις 6 Οκτωβρίου. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ο Δ. Ευαγγελόπουλος πιάνει άμεσα δουλειά, αφού τα εκκρεμή θέματα είναι πολλά.

Ο κ. Ευαγγελόπουλος απολύθηκε πρόσφατα από τον Πανελλήνιο, αφού παρά τα 37 χρόνια προσφοράς στον

Ένταση στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης. Μεταφορείς απέκλεισαν την είσοδο σε φορτηγά που μετέφεραν λύματα και ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ.


Τα ΜΑΤ προχώρησαν στη χρήση χημικών ενώ