www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αναδρομικά από αρχές του 2011 οι κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές


Τα είπε στη νύφη (τους εκπροσώπους των δανειστών) για να τ' ακούσει η πεθερά (οι φορολογούμενοι) ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, που σε ομιλία του στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ανακοίνωσε μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο ενώ προανήγγειλε ότι οι κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τις αρχές του 2011.

Ο Ευάγ. Βενιζέλος τόνισε ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου -από την 1η Οκτωβρίου- στο Δημόσιο θα σημαίνει επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς. Διευκρίνισε πως η μείωση αυτή είναι επιπρόσθετη του 15% που έχει εφαρμοστεί στους δημοσίους υπαλλήλους και του 25% στο προσωπικό των ΔΕΚΟ.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι η κατάργηση φοροαπαλλαγών θα ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές του 2011, κάτι που οι φορολογούμενοι θα αντιληφθούν πολύ καλά κατά τη σύνταξη των δηλώσεών τους το 2012 και ότι θα εξοικονομήσει γύρω στο 0,6% του ΑΕΠ, ποσοστό που υπολογίζεται πως αντιστοιχεί σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο κανόνας "1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις" θα ισχύει, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, καθ'

Σύγκρουση ελληνικού πλοίου με παναμαϊκό σε ποταμό της Κίνας


Με το πλοίο «Bodar», σημαίας Παναμά, συγκρούστηκε το υπό ελληνική σημαία πλοίο M/V «Epanorthosis», ενώ έπλεε τις πρωινές ώρες σήμερα με πλοηγό εντός του ποταμού Yangtse της Κίνας, όπως ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Poseidon Shipping Co Ltd.


Στο ελληνικής σημαίας πλοίο επέβαινε 20μελές πλήρωμα, εκ των οποίων επτά Έλληνες και 13 αλλοδαποί. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρής

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης ο ΥΠΟΙΚ

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος

Υπογραφή Παπανδρέου ζητά η τρόικα για να επιστρέψει

Τις γραπτές υπογεγραμμένες δεσμεύσεις του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού, για την τήρηση των συμφωνηθέντων πρόσφατων μέτρων, ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το κλιμάκιο της Τρόικας, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα, θέτει ως όρο να λάβει υπογεγραμμένη επιστολή από το Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία θα εγγυάται με προσωπική του ευθύνη ότι δεν θα αλλάξουν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν.

Με την εκπλήρωση αυτού του όρου, τα ανώτατα στελέχη της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, ώστε να “κλείσουν” και οριστικά τα μέτρα και να συνεχιστεί η διαδικασία για εκταμίευση της έκτης δόσης.

Οι κινήσεις αυτές, από πλευράς των στελεχών του Ταμείου, δείχνουν το μέγεθος της απώλειας της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση για την εφαρμογή των

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε όλες τις νέες στέγες

Τη πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος να καταθέσει νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ), σύμφωνα με τον οποίο θα είναι υποχρεωτική η παρουσία φωτοβολταϊκών στα νέα κτίρια κοινοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνταντίνου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι στόχος πλέον είναι να ενσωματωθεί και στον αστικό ιστό η αύξηση χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος «προσανατολίζεται να κάνει πάρα πολύ έντονη την παρουσία των φωτοβολταϊκών στις νέες οικοδομές, που θα γίνονται

Πληροφορίες για τροχαίο που συνέβη το Σάββατο στη Λ. Μεσογείων

Ευχαριστούμε όποιον το Σάββατο μεταξύ 19:30 με 20:00 το βράδυ επί της Λ. Μεσογείων στο ύψος της ΕΡΤ, κάλεσε τροχαία και ασθενοφόρο για να μεταφέρει σε νοσοκομείο μετά το σοβαρό τραυματισμό που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή, ηλικιωμένη που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από μηχανάκι.

Ζητάμε πληροφορίες από οποιονδήποτε άλλο είδε το συμβάν.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Δεκάδες λαθρομετανάστες έχουν προσβληθεί από ελονοσία

Θερίζει η ελονοσία όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις υποβαθμισμένες γειτονιές της, όπως στην 6η Διαμερισματική Κοινότητα. Οι αλλοδαποί επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τα κινητά συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στην πλατεία Βικτωρίας και Αμερικής, προκειμένου να προμηθευτούν το σχετικό χάπι που αποτελεί μέρος της θεραπείας για τη μαλάρια.

Το ανησυχητικό είναι ότι δεν πρόκειται για τρία τέσσερα άτομα, αλλά για δεκάδες, που μάλιστα νοσούν από τη χειρότερη μορφή της ασθένειας, αυτήν δηλαδή που προέρχεται από την Αφρική και κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο τεταρταίος πυρετός.

Λιγότερο επικίνδυνη είναι η ελονοσία που φέρουν οι λαθρομετανάστες από τα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα) και η οποία αντιμετωπίζεται πιο εύκολα. Κι αυτό γιατί ο τριταίος πυρετός που έχουν στην πλειονότητά τους οι νοσούντες Ασιάτες

Η ΝΔ θα καταψηφίσει την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα

Ως άτακτα φορολογικά γιουρούσια χαρακτηρίζουν στη ΝΔ την «εθνική φορολογική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως αφού το οικονομικό επιτελείο διέλυσε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό σήμερα καλεί τον ελληνικό λαό να πληρώσει την ολιγωρία, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά με επαχθή χαράτσια.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως καλλιεργεί τον πανικό και το φόβο στην ελληνική κοινωνία και κινείται με πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο, βαθαίνοντας με την φοροεισπρακτική πολιτική της την ύφεση.

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα ο κ. Βρούτσης ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή, αύριο, θα καταψηφίσει το μέτρο αυτό, το οποίο χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακό,

Δεν τα βρήκαν Λοβέρδος-φαρμακοποιοί

Σε τροχιά σύγκρουσης με το υπουργείο Υγείας μπαίνουν οι φαρμακοποιοί, μετά την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου να ανοίγουν υποχρεωτικά τα εφημερεύοντα φαρμακεία, αλλά και όλα όσα το επιθυμούν, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με εκπροσώπους του κλάδου, τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει σχετική απόφαση τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, όχι μόνο διαφώνησε ριζικά με την πρόταση του υπουργού Υγείας, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να

Ερντογάν: Μετά τη λύση η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Κύπρου


Την άποψη ότι η έρευνα για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Κύπρου πρέπει να γίνει μετά την εξεύρεση λύσης φέρεται, να μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική ομιλία που είχε μαζί του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως επισήμανε ότι μονομερείς πρωτοβουλίες θα έβλαπταν τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό. Όπως μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο, οι δύο ηγέτες «αντάλλαξαν απόψεις για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Ανώτατου Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας προς τα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου».

Ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς

Επιμένει στη δημιουργία κλίματος έντασης η Αγκυρα

΄Εντονα εξακολουθεί να αντιδρά η Τουρκία στην άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες για φυσικό αέριο στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη (ΑΟΖ). Ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πιρί Ρεΐς» έχει αρχίσει ήδη έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, η Αγκυρα συνεχίζει να αναπτύσσει τη φιλολογία της έντασης.

«Δεν έχουμε ανάγκη, ούτε και πρόθεση να κάνουμε πόλεμο με κανέναν. Ελπίζω ότι η απέναντι πλευρά δεν θα έχει το θράσος να αναγκάσει την Τουρκία να κάνει χρήση βίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Αρίντς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

Ο Μπ. Αρίντς ρωτήθηκε για τις έρευνες στη Μεσόγειο και σημείωσε: «Δεν στέλνουμε τα πολεμικά μας πλοία, για να πολεμήσουμε. Αυτά ανέλαβαν καθήκον προστασίας και θα αντισταθούν, εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση, που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό είναι ένα από τα μέσα, που έχουμε να χρησιμοποιήσουμε, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Συνεπώς, δεν έχουμε ανάγκη, ούτε και πρόθεση να κάνουμε πόλεμο με κανέναν. Ελπίζω ότι η απέναντι πλευρά δεν θα έχει

Χωρίς τρόλεϊ και λεωφορεία για 48 ώρες


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων τους. Εντός της ημέρας αναμένονται και οι αποφάσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί εναντιώνονται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Λόγω των σημερινών κινητοποιήσεων (24ωρη απεργία σε ΗΣΑΠ, Μετρό Τραμ και στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ) παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας.

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη χειρόφρενο τραβούν και οι ιδιοκτήτες ταξί, καταλογίζοντας αδιαφορία και αδιαλλαξία στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.

Οι αυτοκινητιστές, που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, έχουν προγραμματίσει για τις

Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε ο δορυφόρος της NASA

Λανθασμένες αποδείχτηκαν οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί για το που θα έπεφταν τα συντρίμμια του παροπλισμένου επιστημονικού δορυφόρου UARS. Δεν κατέπεσαν, όπως πιστευόταν, στον Νότιο Ωκεανό αλλά στον Ειρηνικό και μάλιστα αρκετά βόρεια αφού σύμφωνα με την NASA έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Μάλιστα υπήρξαν αναφορές από κατοίκους των δυτικών περιοχών του Καναδά ότι είδαν στον ουρανό κάποια από τα φλεγόμενα κομμάτια του UARS. Προς το παρόν όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος όλα τα συντρίμμια του δορυφόρου έπεσαν στην θάλασσα και πιθανότατα δεν πρόκειται να

Στάση εργασίας σήμερα και αύριο στο Alter

Οι τεχνικοί στο Alter μετά από τη γενική συνέλευση τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας σήμερα στις 18.00-23.00 και αύριο 05.00-10.00, «χτυπώντας» ουσιαστικά

Πρόγραμμα ανάκλησης Mercedes - Benz μοντέλο Actros


Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων MERCEDES-BENZ μοντέλο Actros σειρά 930-934 εκτελεί η MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ ΑΕΕ. Η ανάκληση αφορά 1012 οχήματα, παραγωγής από Ιούνιο 2006 έως Νοέμβριο 2009, στα οποία ενδέχεται να τρίβεται η ηλεκτρική καλωδίωση στη βάση του εγκεφάλου κινητήρα.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, όπως π.χ. στη λειτουργία του κινητήρα ή στη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω της τριβής, ενδέχεται να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε μη ασφαλισμένα καλώδια

Ανάκληση αυτοκινήτων Opel Corsa D


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel τύπου Corsa D, εκτελεί η GM Ελλάς Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 410 οχήματα, μοντέλα 2010 - 2011, στα οποία ο μοχλός του χειρόφρενου ενδέχεται να μη συγκρατείται στη θέση ενεργοποίησης / στάθμευσης λόγω ανεπαρκούς θερμικής επεξεργασίας του οδοντωτού τμήματος του μοχλού του χειρόφρενου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα λάβουν σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του

Ποια μαγαζιά θα πληρώνουν για τα καπνιστήρια

Προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν οι επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης και καζίνο για να πληρώσουν το ειδικό τέλος καπνιζόντων χώρων ύψους 200 ευρώ ανά κατάστημα.

Με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.

Συγκεκριμένα:
1. Οι χώροι καπνιζόντων δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν το 50% της συνολικής επιφάνειας του καταστήματος.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία χώρου καπνιζόντων είναι η καταβολή του ετήσιου ειδικού τέλους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

3. Για φέτος το τέλος πληρώνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 και για κάθε επόμενο χρόνο το τέλος

Τέλος οι ταυρομαχίες στην Καταλονία

Η τελευταία ταυρομαχία στην ιστορία της ισπανικής περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βαρκελώνη. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση ταύρου με άνθρωπο, που θεωρείται μια από τις πιο αρχαίες παραδόσεις στην Ισπανία.

Πέρυσι, η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας αποφάσισε την απαγόρευση του «βάναυσου» για πολλούς έθιμο, μετά και από πολυάριθμες καταγγελίες από ζωοφιλικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που ζητούσαν την διακοπή του αθλήματος. Από την άλλη, όλο και περισσότεροι Καταλανοί φαίνεται να γυρνούν την πλάτη στο άθλημα, κάτι που μάλιστα, θεωρείται και «διαφοροποίηση» σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία, όπου το αρχαίο αυτό άθλημα συνεχίζεται να πραγματοποιείται κανονικά, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους, όπου επίσης έχουν

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ερντογάν


Το θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και η λειτουργία του διυπουργικού συμβουλίου Ελλάδος - Τουρκίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την Κυριακή ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του συντονισμού Αθηνών - Λευκωσίας έναντι των τουρκικών απειλών.

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, η τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν δεν ήταν μία ξαφνική συζήτηση, αλλά υποκατέστησε την συνάντηση που θα είχαν στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι στα θέματα ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία και ότι «η Κύπρος, ως κυρίαρχο κράτος, έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το τι κάνει και θα πρέπει να

ΑΔΕΔΥ: Εκκληση στους βουλευτές να μην ψηφίσουν το τέλος στα ακίνητα


Να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους, κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα καλεί τους βουλευτές η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότη η κυβέρνηση «με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, επισημαίνει ότι βρέθηκαν από το πρώτο κι όλας μνημόνιο στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας και έχουν ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός τους κατά 40%, ενώ σήμερα βρίσκονται, όπως αναφέρει, μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις

Κατάργηση χιλιάδων θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Δ. Ρέππας

Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο κ. Ρέππας θέτει ακόμη θέμα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνει πως αφορά 30.000 εργαζομένους, από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός».


«Ο κ. Ρέππας εμφανίζεται σήμερα με τη ρομφαία του μεταρρυθμιστή, προαναγγέλλοντας ότι "δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν", όταν χθες μόλις αποκαλύφθηκε ότι υπό την πολιτική του εποπτεία, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών, υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο συλλογική σύμβαση στον μπαταχτσή ΟΣΕ (που χρωστά πάνω από ένα δις φόρους στο κράτος), με την οποία οι περικοπές στα επιδόματα που προέβλεπε το πρόγραμμα

Αδύνατη η αυτόματη διόρθωση λαθών στην έκτακτη εισφορά


Αδυναμία διόρθωσης των λαθών στα ποσά της έκτακτης εισφοράς που καλούνται να καταβάλλουν φορολογούμενοι, δηλώνουν οι υπάλληλοι των εφοριών, καθώς όπως αναφέρουν, δεν διαθέτουν το λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους.

Λόγω λαθών στα εκκαθαριστικά για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ζητήσουν τη διόρθωσή τους με νέα εκκαθάριση, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός στις ΔΟΥ.

Οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι είναι είτε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου της έκτακτης εισφοράς που αναγράφεται στο λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, προσδοκώντας ότι θα εισπράξουν πίσω τη διαφορά όταν θα γίνει νέα εκκαθάριση, είτε να μην το πληρώσουν, μέχρι να

Ηλίας Μόσιαλος: Δεν αναμένονται νέα μέτρα


«Δεν αναμένονται νέα μέτρα, αλλά επιβεβαίωση του πλαισίου που έχει ήδη ανακοινωθεί», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για έντονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για την έκβασή τους, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε πολύ καλή φάση».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον ο κ. Βενιζέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την ανακοίνωση του

Ανακοίνωση ΕΡΤ για τη χθεσινή διακοπή στο δελτίο ειδήσεων


«Η διοίκηση της ΕΡΤ προστατεύει το ιερό δικαίωμα στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, φιλοξενεί όλες τις απόψεις, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία άποψη θα προβάλλεται ως αποτέλεσμα εκβιαστικών ενεργειών».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη χθεσινή διακοπή του βραδινού δελτίου ειδήσεων από ομάδα φοιτητών και την καθυστέρηση στη μετάδοση του νυχτερινού δελτίου.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε., μετά τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, συμφωνήθηκε να μαγνητοσκοπηθεί δήλωση των καταληψιών και να προβληθεί στο δελτίο των 24:00, υπό την προϋπόθεση ότι άπαντες θα αποχωρούσαν από τους χώρους του κτιρίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και κατά συνέπεια η δήλωση δεν μεταδόθηκε, υποστηρίζει, ενώ το νυχτερινό δελτίο

Υπευθυνότητα από τους εργαζομένους στα ΜΜΜ ζητεί το υπουργείο Μεταφορών


Υπευθυνότητα από τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προειδοποιώντας ότι «κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους».

Παράλληλα, παραθέτει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΣΑ του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γιατί -όπως σημειώνει, «οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές επιδιώκουν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από

Η ποδηλασία στην πόλη κάνει κακό στους πνεύμονες


Όσοι κινούνται με ποδήλατό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους για την υγεία τους, καθώς σταδιακά οι πνεύμονές τους εισπνέουν και κατακρατούν αυξημένα επίπεδα αιθάλης.

Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζόναθαν Κριγκ της Ιατρικής Σχολής του Λονδίνου, βρήκαν ότι οι ποδηλάτες των πόλεων έχουν υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων άνθρακα (αιθάλης) στους πνεύμονές τους. Εκτιμάται ότι εισπνέουν αναλογικά περισσότερη αιθάλη σε σχέση με τους πεζούς και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αναπνευστικό σύστημά τους.

Τα καυσαέρια των οχημάτων περιέχουν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων μαύρου άνθρακα και αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η εισπνοή τους σχετίζεται με μια ευρεία γκάμα προβλημάτων υγείας,

Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, με αποκορύφωνα τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 27/9, προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι με δίκυκλα, αλλά και απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα).

Την Τρίτη 28/9, θα γίνει κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ οι Σύλλογοι μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούνται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου

Παράνομη η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη


Παράνομη κηρύχθηκε από το δικαστήριο και η νέα κινητοποίηση (στάση εργασίας 12.00 - 16.00) που είχαν εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά από προσφυγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Εξάλλου, από την περασμένη Παρασκευή οι ελεγκτές έχουν αποφασίσει να απέχουν από την υπερωριακή εργασία και μην εξυπηρετούν τις υπερπτήσεις, δηλαδή

Ληστεία σε οίκο ευγηρίας στον Χολαργό


Ληστεία με λεία 5.000 ευρώ σημειώθηκε τα ξημερώματα σε οίκο ευγηρίας στον Χολαργό.

Τρεις άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας του οίκου ευγηρίας, στην οδό Περικλέους, και με απειλή αιχμηρού αντικειμένου και όπλων ακινητοποίησαν 55χρονη υπάλληλο, την οποία μάλιστα χτύπησαν στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο μικρών διαστάσεων,

«Πρεμιέρα» για το ηλεκτρονικό πάσο


Ηλεκτρονικά πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο, με κύριο στόχο το δελτίο ειδικού εισιτηρίου να λαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο οι δικαιούχοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, διευκολύνονται επίσης και οι γραμματείες των τμημάτων, καθώς η διαδικασία ήταν χρονοβόρα και η οποία πολλές φορές κατέληγε να «ανατίθεται» στις φοιτητικές παρατάξεις.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αρκεί να μην είναι ήδη κάτοχοι τίτλου για τον κύκλο σπουδών με βάση τον οποίον αιτούνται και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών.

Αναλυτικές οδηγίες, καθώς και βίντεο επίδειξης υπάρχουν στον διαδικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr . Οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με το ειδικό γραφείο αρωγής στο 801-11-31400 (από σταθερό) ή στο 210-7724375 (από κινητό), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις

Το «Πίρι Ρέις» φτάνει στην κυπριακή ΑΟΖ

Νοτιοδυτικά της Πάφου και σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Τίμης βρισκόταν νωρίτερα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».

Από την πορεία που έχει χαράξει φαίνεται πως έχει κατεύθυνση προς το «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Αν συνεχίσει την πορεία του έτσι, νωρίς το βράδυ το τουρκικό σκάφος θα φτάσει σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, από τα μεσάνυκτα της Κυριακής ενώ κατευθυνόταν προς τον κόλπο της Μερσίνας, όπου ήταν και ο «επίσημος» προορισμός του σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ναυτικές καταχωρήσεις, πήρε νότια πορεία και ακολουθώντας πορεία ανάλογη της διαμόρφωσης των ακτών της Κύπρου.

Διατηρώντας την απόσταση των 30 ναυτικών μιλιών, πέρασε από το ύψος του Ακρωτηρίου Ακάμα, της Κισσόνεργας, της Πέγειας και της Πάφου και εισήλθε εντός των καταχωρημένων «οικοπέδων» της

Χειρόφρενο στα ταξί Τετάρτη και Πέμπτη

Την απόφασή του για κινητοποιήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη ανακοίνωσε σήμερα το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. «Η αδιαλλαξία και η αδιαφορία ταυτόχρονα του Υπουργού Μεταφορών», αναφέρει το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του, «δεν έχουν ούτε όρια ούτε τελειωμό. Υποτίθεται ότι άνοιξε ο διάλογος και η διαβούλευση.

Όλα αυτά στα λόγια. Στόχος είναι να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση του κλάδου να υπονομευθεί η ενότητα του κλαδικού μας αγώνα και να υποβαθμιστεί το δίκαιο του κλάδου που είναι η επιβίωση και όχι η διάλυση».

Την Τετάρτη οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Καταγγελία μητέρας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στο λεωφορείο







Κύριοι,

Καθημερινά τα παιδιά μου χρησιμοποιούν τη λεωφορειακή γραμμή 049 Αθήνα(Ομόνοια) – Πειραιάς για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Οι ηλικίες τους είναι 16 και 14. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους και προς τις δύο κατευθύνσεις έχουν παρατηρήσει να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στο λεωφορείο μπροστά στα μάτια τους, παρουσία μάλιστα και άλλων επιβατών. Ούτε είναι λίγες οι φορές που κάποιοι ναρκομανείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής πέφτουν κάτω και χτυπιούνται.

Σε κάποιες διαμαρτυρίες επιβατών προς τον οδηγό του λεωφορείου, έχει ακουστεί και η απάντηση «

«Κραυγή αγωνίας» από το ΚΕΘΕΑ


Την ανησυχία τους για τη μείωση της επιχορήγησης και του προσωπικού, που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης εξέφρασαν μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών τους, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στην Αθήνα, η πρωινή «κραυγή», με την οποία ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, ακούστηκε στην οδό Αριστοτέλους. Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις

Στάση εργασίας 12:30-16:00 στην ΕΡΤ


Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από τις 12.30 έως τις 16.00, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση όπου θα αποφασίσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες σε ό,τι αφορά το προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και το κλείσιμο τομέων της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας στις επιχειρούμενες μαζικές απολύσεις των συναδέλφων μας με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και στην προσπάθεια συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατ΄ εξουσιοδότηση και κατ΄ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, την κήρυξη

"Εμείς είμαστε Μακεδόνες. ΄Οχι οι Έλληνες", είπε ο Γκρούεφσκι στο βήμα του ΟΗΕ


Στο ζήτημα της ονομασίας αναφέρθηκε, σε μεγάλο βαθμό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


Ο κ. Γκρούεφσκι υπεραμύνθηκε των θέσεων του στα αποκαλούμενα ζητήματα «εθνικής ταυτότητας» και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του. «Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι συχνά ψυχρή και δύσκολη.

«Είναι γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας αντιτίθεται τόσο στο όνομά μας, όσο και στην ταυτότητά μας. Και η αντίθεσή του καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι

Συναγερμός στο υπ. Υγείας από την ελονοσία που φέρνουν μαζί τους οι λαθρομετανάστες!


Με διάταξή του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως φορέα υπεύθυνο για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπειτα από τη συρροή κρουσμάτων ελονοσίας που διαπιστώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, και σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο και το οποίο ενδημεί κυρίως σε πληθυσμούς των παράνομων μεταναστών, επιβάλλει υψηλά πρόστιμα, από 10.000 έως 100.000 ευρώ, σε όσους Eλληνες απασχολούν νόμιμους ή μη αλλοδαπούς και δεν μεριμνούν για την υποβολή τους σε έλεγχο και θεραπεία.


Η «ξεχασμένη» στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ελονοσία (η νόσος εκριζώθηκε το 1974 έπειτα από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης επί δύο δεκαετίες) επανακάμπτει μέσω των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα και οι οποίοι θεωρούνται από τους ειδικούς ως

Χάρτης-σοκ των Τούρκων!"Σβήνουν" Δωδεκάνησα,φθάνουν Κρήτη!

Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας!

Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”,με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα.

Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …
που ονειρεύονται!

Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι “σβήνουν” από το χάρτη …τα Δωδεκάννησα και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη! Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τη Τουρκία!

Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις

Για να μην ξεχνιόμαστε ...


Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλούς δρόμους του Λεκανοπεδίου


Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται σε πολλούς δρόμους του Λεκανοπεδίου, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε Μετρό Ηλεκτρικό, Τραμ και Προαστιακό.

Συγκεκριμένα, πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στη Λ. Αθηνών (από Αντιγόνης έως Πλ. Καραϊσκάκη), στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας (από Αθηνών έως Αχαρνών), στη Λ. Κηφισού (από Λαχαναγορά έως Αθηνών), στη Λ. Μεσογείων (ρεύμα προς Αθήνα), στη

Νέα ντοκουμέντα για τη μετοχή τέρας



Δύο νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως. Τo πρώτο αφορά σε αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της «Εθνικής Τράπεζας» με τρία έγγραφα και το δεύτερο σε αλληλογραφία μεταξύ της «Ιωνικής Τράπεζας» και της «Εθνικής».

Το ζήτημα είναι πάντα το ίδιο και επικεντρώνεται στην αξία των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».

Η πρώτη σειρά των τριών εγγράφων έχει εξαιρετική σημασία, αφού καταδεικνύει πως το έτος 1939 υπάρχει σαφές ενδιαφέρον του Υπουργείου Οικονομικών για το πώς καταβάλλεται το τίμημα έναντι

Απεργούν από αύριο εφοριακοί και τελωνειακοί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο εφοριακοί και τελωνειακοί εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη μείωση των αποδοχών τους και όλες τις δυσμενείς εξελίξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, μεταξύ άλλων με την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις και τη διάλυση υπηρεσιών.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου

Εισβολή στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ


Ομάδα περίπου 60 ατόμων εισέβαλαν λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ, στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και αφού δήλωσαν ότι είναι μέλη του Συντονιστικού των Φοιτητικών καταλήψεων, ζήτησαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους εναντίον του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ και της κυβερνητικής πολιτικής.

Αμέσως διεκόπη η μετάδοση του δελτίου και η κανονική ροή του προγράμματος της ΝΕΤ και ξεκίνησε διαπραγμάτευση με την διοίκηση της ΕΡΤ. Οπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος ενώ η ομάδα των ατόμων επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της, τις θέσεις τους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Τελικά αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί η δήλωση της ομάδας

Διαμαρτυρία ειδικών φρουρών στο Λυκαβηττό


Μαύρο πανό, στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «H ΕΛΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους», ανήρτησαν στο λόφο του Λυκαβηττού μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, κ. Φαναριώτης, σημείωσε ότι μέσω των κινήσεων αυτών οι ειδικοί φρουροί θέλουν να διατρανώσουν ότι δεν

Ο καιρός στις 26.09.2011


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά το απόγευμα, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 ως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα, 21 ως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα

Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Προαστιακός - Στάση εργασίας για λεωφορεία και τρόλεϊ


Δύσκολη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για το επιβατικό κοινό, λόγω των νέων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του Μετρό του Ηλεκτρικού, του Τραμ και του Προαστιακού.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία (11.00 έως τις 17.00) και τρόλεϊ (11.00 έως τις