www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία μητέρας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στο λεωφορείο







Κύριοι,

Καθημερινά τα παιδιά μου χρησιμοποιούν τη λεωφορειακή γραμμή 049 Αθήνα(Ομόνοια) – Πειραιάς για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Οι ηλικίες τους είναι 16 και 14. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους και προς τις δύο κατευθύνσεις έχουν παρατηρήσει να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στο λεωφορείο μπροστά στα μάτια τους, παρουσία μάλιστα και άλλων επιβατών. Ούτε είναι λίγες οι φορές που κάποιοι ναρκομανείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής πέφτουν κάτω και χτυπιούνται.

Σε κάποιες διαμαρτυρίες επιβατών προς τον οδηγό του λεωφορείου, έχει ακουστεί και η απάντηση «
Και εγώ τι θέλετε να κάνω;».

Έτσι ο  περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει το γεγονός με απάθεια και με συναισθήματα φόβου. Αφήνουν το γεγονός να περάσει μέχρι να το συναντήσουν κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας.

Σήμερα ειδικά, πηγαίνοντας ο γιος μου προς Πειραιά στις 12:00 το μεσημέρι και συγκεκριμένα όταν το λεωφορείο περνούσε έξω από την ΕΛΣΤΑΤ έγινε χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια του και στα μάτια όλων των επιβαινόντων.

Είναι γνωστό ότι τόσο η περιοχή της Ομόνοιας όσο και του Πειραιά (περιοχή ΟΚΑΝΑ) είναι στέκια ναρκομανών. Έχουμε φτάσει να δημιουργήσουμε κέντρα απεξάρτησης ναρκομανών  που δεν τα θέλει κανείς, γιατί η γύρω περιοχή, όπου αυτά λειτουργούν, υποβαθμίζεται και αποτελεί μια διαρκή πληγή διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Επειδή όμως εμένα με ενδιαφέρει για τα παιδιά μου και επειδή δεν ανήκω στην προνομιούχα τάξη των πλουσίων με τις λιμουζίνες και τους σωφέρ και αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και επειδή σαν νόμιμος πολίτης πληρώνω φόρους με το παραπάνω και ποτέ κανείς δεν μου χάρισε κάτι, έχω την απαίτηση αυτό που πληρώνω και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μου εξασφαλίζουν ασφαλή και πάνω απ’ όλα αξιοπρεπή τρόπο μεταφοράς για μένα και τα παιδιά μου.

Φροντίστε λοιπόν να πάρετε όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει για να μετακινούμαστε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Πάψτε πια να μειώνετε το επίπεδο ποιότητας της ζωής μας ακόμη και μέσα από τα πιο στοιχειώδη και βασικά της καθημερινότητας όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σταματήστε να κουκουλώνετε τέτοιες καταστάσεις και να μένετε απαθείς μπροστά σε τέτοιες εικόνες. Πάρτε μέτρα χθες!

Ποιος ενδιαφέρθηκε;

Η καταγγελία έγινε πέρυσι στις 05.11.2010 όπως φαίνεται από το email.

Απάντηση ήρθε μόνο από τη Δ/ση Ασφαλείας Αττικής - Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, ένα μήνα αργότερα.

Τους υπόλοιπους δεν τους άγγιξε το θέμα. Κυκλοφορούν όλοι με λιμουζίνες και δεν τους απασχολεί. Γι αυτό άλλωστε αποποινικοποιήθηκαν και τα ναρκωτικά.

Αν όμως κάποιος κολλήσει ηπατίτιδα, AIDS ή οτιδήποτε άλλο κουβαλάει καθένας απ' αυτούς τι γίνεται;


Ας ευαισθητοποιηθούμε λοιπόν όλοι και ας αρχίσουμε να καταγγέλουμε τέτοια γεγονότα, μήπως κάποια στιγμή σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: