www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Υπευθυνότητα από τους εργαζομένους στα ΜΜΜ ζητεί το υπουργείο Μεταφορών


Υπευθυνότητα από τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προειδοποιώντας ότι «κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους».

Παράλληλα, παραθέτει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΣΑ του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γιατί -όπως σημειώνει, «οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές επιδιώκουν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από
διαρθρωτικές αλλαγές εξυγίανσης των εταιρειών αυτών».

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι η λειτουργία του ΟΑΣΑ για το 2011 θα στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη 249 εκατομμύρια και των ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ 191 εκατομμύρια. Τονίζει ακόμη ότι «τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα των προϋπολογισθέντων για το 2011 και περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ελλείμματα κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ».

Συμπληρώνοντας ότι σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον, υπογραμμίζει ότι «υπό το φως αυτής της αναντίλεκτης πραγματικότητας είναι απαραίτητο όλοι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι των εταιρειών δημόσιας συγκοινωνίας να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών σεβόμενοι τις θυσίες όλων αλλά και τις δικές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: