www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αδύνατη η αυτόματη διόρθωση λαθών στην έκτακτη εισφορά


Αδυναμία διόρθωσης των λαθών στα ποσά της έκτακτης εισφοράς που καλούνται να καταβάλλουν φορολογούμενοι, δηλώνουν οι υπάλληλοι των εφοριών, καθώς όπως αναφέρουν, δεν διαθέτουν το λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους.

Λόγω λαθών στα εκκαθαριστικά για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ζητήσουν τη διόρθωσή τους με νέα εκκαθάριση, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός στις ΔΟΥ.

Οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι είναι είτε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου της έκτακτης εισφοράς που αναγράφεται στο λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, προσδοκώντας ότι θα εισπράξουν πίσω τη διαφορά όταν θα γίνει νέα εκκαθάριση, είτε να μην το πληρώσουν, μέχρι να
καταστεί εφικτή η διόρθωση του ποσού, με ενδεχόμενο, όμως, να επιβαρυνθούν με μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλοί φορολογούμενοι έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά στα οποία για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς έχει προσμετρηθεί το εφάπαξ που έχουν λάβει (σε περιπτώσεις συνταξιούχων), ή η αποζημίωση απόλυσης (σε περιπτώσεις ανέργων). Αμφότερες οι περιπτώσεις εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: