www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πρωτοποριακή εγχείρηση καρδιάς στην Κύπρο

Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησαν γιατροί και νοσηλευτές του καρδιοχειρουργικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας σε μια Κύπρια ασθενή.

Η πρωτοπορία έγκειται στο γεγονός πως δεν σταμάτησε η λειτουργία της καρδιάς κατά τη διάρκεια της επέμβασης (πράγμα το οποίο συμβαίνει σε εγχειρήσεις καρδιάς) όπως και η αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας χωρίς στερνο-τομή.


Όπως ανέφερε ο διευθυντής του τμήματος Γαβριήλ Καουτζιάνης η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς οι οποίοι εξαιτίας του ιστορικού τους αδυνατούν να

G20: Φόρος στις τράπεζες, αλλά όποιος το επιθυμεί


Επιτρέπει την επιβολή φόρου στις τράπεζες αλλά δεν υποχρεώνει την υιοθέτηση του μέτρου στις χώρες της G20 όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από το Τορόντο.

Όπως αναφέρθηκε, όσες χώρες μέλη της το επιθυμούν, μπορούν να επιβάλλουν φόρους στις τράπεζές τους. Αντίθετα απορρίφθηκαν οι προτάσεις για την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Χώρες των οποίων ο τραπεζικός τομέας επηρεάστηκε λιγότερο από την κρίση, όπως ο Καναδας, ήταν αντίθετες στη γενίκευση του φόρου, έτσι καταλήξαν στην απόφαση να επιβληθεί από όσες το επιθυμούν.

Σχολιάζοντας την απόφαση η Μέρκελ τόνισε πως ήταν "το περισσότερο που θα μπορούσαμε να

Προ των πυλών η ίδρυση της «Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς»

Την ίδρυση του νέου κόμματος της «Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς» που φιλοδοξεί «να έρθει ξανά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον» πρότεινε κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών της Ανανενωτικής Πτέρυγας ο Φώτης Κουβέλης.


Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι «πατάμε σε πολύ γερό έδαφος» και διακήρυξε ότι «εντάσσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη σύμπλευσης με τον οικολογικό χώρο, σημειώνοντας ότι Αριστερά και Οικολογία δεν είναι πλέον δυνατό να λειτουργήσουν χωριστά ως δυνάμεις σφαιρικού μετασχηματισμού.

Αναπτύσσοντας τους πολιτικούς και ιδεολογικούς στόχους του νέου κόμματος, δήλωσε ότι θέλουμε μια Αριστερά με τη δημοκρατία κύριο συστατικό της πολιτικής της. Μια Αριστερά ανοιχτή, για να μπορούν σ' ένα συλλογικά διαμορφούμενο πλαίσιο να εκφράζονται και να συμπορεύονται όσο το δυνατό ευρύτερες αριστερές, δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και οικολογικές δυνάμεις, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες που επένδυσαν με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις

Ντ. Μπακογιάννη: «Φανερό ότι ο κ.Σαμαράς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης»

Με σκληρή γλώσσα απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη στα όσα υποστήριξε ο Α. Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ., κατηγορώντας τον για την «σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής της Ν.Δ.» ενώ σχολίασε ότι δεν απαντά στο ερώτημα πως θα πληρώνοντουσαν οι μισθοί και συντάξεις αν δεν ενέκρινε η Βουλή το μνημόνιο.


Η ανακοίνωση τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ως εξής:

"Ο κ.Σαμαράς ψηφίζοντας υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας επέλεξε να μην συμμετάσχει στη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση για τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ακόμη και σήμερα δεν απαντά στο ερώτημα πως θα πληρωνόντουσαν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων, αν η Βουλή δεν ενέκρινε το μνημόνιο. Ας μην αγχώνεται όμως για τη δική μου στάση, θα είμαι συνεπής σε όσα ψήφισα.

Είναι φανερό ότι ο κ.Σαμαράς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης. Για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο. Η υποκρισία, η παραδοξολογία, τα φοβικά σύνδρομα, στα οποία πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική. Είναι το άλλο πρόσωπο του πιο ακραίου, φτηνού και

Σε κινητοποιήσεις προχωρά από τα ξημερώματα της Δευτέρας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε κινητοποιήσεις προχωρά από τα ξημερώματα της Δευτέρας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.


Παράλληλα, στις 18:00 της Δευτέρας, η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Την Τρίτη, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
enet

Αντ. Σαμαράς: «Βγαίνουμε από το καβούκι μας και... ανοιγόμαστε στην κοινωνία»

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος επέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κλείνοντας τις εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς αντέτεινε στη «φθηνιάρικη και ανεύθυνη πολιτική» του ΠΑΣΟΚ τη νέα «εξωσυμβατική, ειλικρινής και υπερβατική» πολιτική της Ν.Δ.. Έριξε τίτλους τέλους στην περίοδο της εωστρέφειας, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να βγει το κόμμα από το καβούκι του και επανέλαβε πως αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος η απαλλαγή το ταχύτερο δυνατό από το μνημόνιο.

Με τον όρο "στρατηγική ελπίδας" και την υπόσχεση για ένα νέο αληθινό πολιτικό λόγο, ο Αντώνης
Σαμαράς συμπύκνωσε τα συμπεράσματα του 8ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.


Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, που θα επιτευχθεί μέσα από αμφίπλευρη και πολυεπίπεδη

Σε νέες εγχειρήσεις υποβάλλονται οι 13 ασθενείς με ενδοοφθαλμίτιδα

Σε σταθερή κατάσταση είναι η υγεία ορισμένων από τους 13 ασθενείς ιδιωτικής κλινικής των Σερρών, που εμφάνισαν γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα, ενώ άλλοι υποβάλλονται σε νέα εγχείρηση για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές.

Τα 13 άτομα που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εμφάνισαν επιπλοκές στην όρασή τους, ύστερα από εγχείρηση καταρράκτη που υποβλήθηκαν σε ιδιωτική κλινική των Σερρών. Συγκεκριμένα, εχουν συμπτώματα γενικευμένης ενδοφθαλμίτιδας που πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο.


Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για το ζήτημα και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας να σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις στην εν λόγω ιδιωτική κλινική των Σερρών.
enet

Συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομοσχέδιο της ΄Αννας Διαμαντοπούλου

Τις βασικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα τεθούν σε διαβούλευση από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου στην 64η Σύνοδο των πρυτάνεων και διοικουσών επιτροπών, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπονται οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές με στόχο τη διασφάλιση της αυτοτέλειας και της λογοδοσίας του πανεπιστημίου, νέο πλαίσιο σπουδών στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα, αλλά και ενίσχυση της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων, μέσω της εισαγωγής ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και σπουδών, και εισροής ξένων φοιτητών.


Επίσης, προβλέπεται η χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με στόχο τη λειτουργική τους ενοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προκύψουν και συγχωνεύσεις ή

Γνώριζαν για την "επιστολή βόμβα";

Είχαν ενημερώσει οι Ιταλοί την Ελληνική Αστυνομία για την ύπαρξη" βόμβας ταχυδρομείου ";


Η Ελληνική Αστυνομία ως γνωστόν συνεργάζεται με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αστυνομίας γιατί δεν έδωσε περισσότερη προσοχή σε ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στην γειτονική Ιταλία στις 19 Απριλίου 2010.

Το συμβάν:

Ένας ακόμη παγιδευμένος φάκελος είχε σταλεί,από την "άτυπη" οργάνωση "Λάμπρος Φούντας" , πριν από λίγο καιρό σε καραμπινίερους στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο φάκελος-βόμβα είχε σταλεί στη Ρώμη, στις 19 Απριλίου 2010, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Αμέσως μετά την ευθύνη ανέλαβε η "άτυπη αναρχική ομάδα ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ" ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.
citypress

Eπιστολή Β.Πούτιν προς Γ.Παπανδρέου: "Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3HEL"!

Mε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψος 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!


Οι παράμετροι της ρωσικής πρότασης είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα θα αγνοηθούν από ελληνικής πλευράς: Περίπου 450 εκατ. ευρώ σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα απορροφηθούν από την ρωσική εσωτερική αγορά σε μία εποχή που οι Έλληνες αγρότες δεινοπαθούν να πετύχουν εξαγωγές λόγω

Έτοιμη για το νέο κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη

Την ίδρυση νέου κόμματος και τη συμμετοχή του στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές αναγγέλει, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής φιλοδοξεί να εκφράσει τη «σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών», δεν περιορίζεται στις μεταγραφές από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα -και κυρίως από τη Ν.Δ- και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει «κόμμα Μπακογιάννη». Ταυτόχρονα ασκεί εκ νέου κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνλια για την ίδρυση του νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει καθ' όλα έτοιμη να συμμετάσχει στις εκλογές, ακόμη και αν αυτές διεξαχθούν πρόωρα. Περιγράφοντς τη δομή και τις αρχές του νέου φορέα σημειώνει χαρακτηριστικά: "Κόμματα προσωποπαγή είναι καταδικασμένα στην αποτυχία... Αυτή ήταν η λογική των κομμάτων της μεταπολίτευσης γι' αυτό και δεν εκφράζουν σήμερα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού".


Η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για ένα κόμμα, όπου δεν θα λειτουργούν αποκλεισμοί και δεν θα στρέφονται τα πάντα γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή. "Δεν θέλω "κόμμα Μπακογιάννη". Αν ήταν έτσι περνάω καλύτερα σπίτι μου. Θέλω να μπορέσω να εκφράσω όλον αυτόν τον κόσμο που

Δημόσιοι υπάλληλοι σε «λευκή απεργία»

Το αφισάκι που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό από γραφείο σε γραφείο στις δημόσιες υπηρεσίες είναι σαφές: «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Βγάλτε τα πέρα χωρίς εμάς». Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας πριν από λίγους μήνες έκαναν την αρχή. Στη συνέχεια τους ακολούθησαν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η «λευκή απεργία» είναι μια ιδιότυπη αποχή από την εργασία. Βρίσκεσαι στο γραφείο σου, αλλά δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Αρκετοί υπάλληλοι λοιπόν έχουν αφήσει τα μολύβια και τα στιλό κάτω. Ο ήχος από τα πληκτρολόγια έπαψε να ακούγεται σε πολλά γραφεία, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης.


Βασική αιτία είναι οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, αλλά φυσικά κι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Το αφισάκι που προτρέπει σε «λευκή απεργία» δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από πού
διακινείται. Ωστόσο, έχει πιάσει τόπο, όπως τόπο έχει πιάσει κι η από στόμα σε στόμα προτροπή σε

Ο καιρός την Κυριακή 27.06.2010

΄Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς επίσης στο Κεντρικό - Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα ορεινά τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 - 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 15 έως 27 - 28 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ περισσότερο ενισχυμένο στα επίπεδα των 6 μπ. θα είναι το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό και στην Θάλασσα των Κυθήρων.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί

'Εκτακτα μέτρα για υπουργούς και κυβερνητικά κτίρια - Θεωρούνται στόχοι όσοι έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο Siemens

- Φοβούνται επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπίθεση Siemens

- Ερευνες της αντιτρομοκρατικής για πιθανές διασυνδέσεις και στο εξωτερικό - Θρήνος στην κηδεία του Γ. Βασιλάκη

'Eκτακτα μέτρα προστασίας για υπουργούς και κυβερνητικά κτίρια αλλα και πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση Siemens έχει λάβει η αντιτρομοκρατική.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι οτι πίσω απο την αποστολή του πακέτου - βόμβα προς το Μιχάλη Χρυσoxοίδη μπορεί να βρίσκεται η οργάνωση "Λαική Θέληση". Η οργάνωση αυτή που ξεκίνησε τη δράση της το 2004, με βόμβες που πυροδοτήθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου, στις προσκυρήξεις που

Νέα απεργία στο λιμάνι την Τρίτη

Δεκάδες δρομολόγια κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στις 29 Ιουνίου, ημέρα που η ΓΣΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία κατά του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.Δύο από τα 14 σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να κατέβουν εκ νέου σε απεργία την ερχόμενη Τρίτη, παρά την απόφαση που έχει πάρει το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. 23 ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, αλλά και ο κατάπλους δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν.


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από όταν χιλιάδες επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, κρατήθηκαν όμηροι στο λιμάνι του Πειραιά. Συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και

Επιμένει στα περί μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης ο Δημ. Αβραμόπουλος

Για «ιδιαίτερα ανησυχητική διπλωματία στην οποία έχει επιδοθεί, τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. και υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του Κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.


"Δεν μπορεί να υπάρχει Εξωτερική Πολιτική και Εθνική Πολιτική, αν παράλληλα δεν υπάρχει και αντικειμενική και διάφανη ενημέρωση των πολιτών. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε: Τίποτα δεν μένει, πλέον, κρυφό στη σημερινή κοινωνία. Είναι μία εξωτερική πολιτική που ακροβατεί και μπορεί να οδηγήσει, είτε σε αρνητικά αποτελέσματα, είτε σε ιδιαίτερα επικίνδυνες εξελίξεις.", τόνισε από το βήμα του συνεδρίου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αναφέροντας "ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν στις εφημερίδες, δεν αποτελούν βάση για να πάρει ένα

Οι διαφημιστικές πινακίδες ζουν και βασιλεύουν...


Ο νόμος ρητά απαγορεύει τις διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο με το άρθρο 11 του ν.2696/1999 (ΚΟΚ) & 909-910/2007 του Σ.τ.Ε που επιτάσσουν την καθαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων.

Οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι σεβάστηκαν τις αποφάσεις και σταμάτησαν να διαφημίζονται μ' αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι άλλοι όμως δεν σέβονται ούτε αποφάσεις, αλλά ούτε και τις ανθρώπινες ζωές.

Τι ισχύει για αυτούς και με ποιών τις πλάτες