www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αντ. Σαμαράς: «Βγαίνουμε από το καβούκι μας και... ανοιγόμαστε στην κοινωνία»

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος επέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κλείνοντας τις εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς αντέτεινε στη «φθηνιάρικη και ανεύθυνη πολιτική» του ΠΑΣΟΚ τη νέα «εξωσυμβατική, ειλικρινής και υπερβατική» πολιτική της Ν.Δ.. Έριξε τίτλους τέλους στην περίοδο της εωστρέφειας, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να βγει το κόμμα από το καβούκι του και επανέλαβε πως αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος η απαλλαγή το ταχύτερο δυνατό από το μνημόνιο.

Με τον όρο "στρατηγική ελπίδας" και την υπόσχεση για ένα νέο αληθινό πολιτικό λόγο, ο Αντώνης
Σαμαράς συμπύκνωσε τα συμπεράσματα του 8ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.


Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, που θα επιτευχθεί μέσα από αμφίπλευρη και πολυεπίπεδη
διεύρυνση. "Η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που τη μετακινούμε στην παραλία λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά... Δεν τη μετακινούμε, τη διευρύνουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την περίοδο που ήταν αντιπολίτευση, καθώς επισήμανε έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει την εξουσία, αδιαφορώντας για το πώς θα κυβερνήσει.

"Σε καμία από τις χώρες που αντιμετώπισαν ευθύς εξαρχής πρόσβληαμ όπως και εμείς δεν κραύγαζε η αντιπολίτευση πως υπάρχουν λεφτά και δεν ζητούσε εκλογές... Πουθενά δεν ζησαμε τέτεοια αναλγησία λαϊκισμού, όπως π'έρυσι στην Ελλάδα", σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Επίσης, καταλόγισε εμμέσεις τάσεις ενδοτισμού στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην πολιτική των υπαναχωρήσεων με αφορμή και την οικονομική κρίση αντέτεινε την πολιτική των αντιστάσεων και των ρίσκων που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε σαφή μηνύματα κατά του όποιου φαινομένου αλαζονείας, σημειώνοντας πως "την αλαζονεία και τα μισόλογα" τα έχει σιχαθεί ο λαός. Ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, καθαρές κουβέντες, συνέπεια και όχι ωραία λόγια για να δώσουν στον τόπο αυτό που χρειάζεται, "στέρεες βάσεις και ελπίδα".

Κεντρική πολιτική επιλογή η απαλλαγή από το μνημόνιο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η απαλλαγή από το μνημόνιο αποτελεί μία συνεπή και συνειδητή θέση του κόμματος, προκειμένου να μην μείνει βυθισμένη η χώρα σε μία σκληρή περίοδο ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έστειλε ένα ακόμη απαγορευτικό σήμα περί επικείμενης συμπότρευσης στην Ντόρα Μπακογιάννη. "Όσοι προσυπέγραψαν αυτή την πολιτικής (σ.σ μνημόνιο) να μην έχουν το θράσσος να μιλάνε για τη Ν. Δ".

Δεσμεύσεις της νέας Νέας Δημοκρατίας

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για την προσεχή διακυβέρνηση της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για την "κατάργηση του ασύλου παρανομιών στα πανεπιστήμια", και του μεταναστευτικού νόμου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έστειλε, δε, αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σαφές μήνυμα στην 'Αγκυρα: "Σεβασμός των κανόνων διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Κύπρο"
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: