www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Νέα απεργία στο λιμάνι την Τρίτη

Δεκάδες δρομολόγια κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στις 29 Ιουνίου, ημέρα που η ΓΣΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία κατά του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.Δύο από τα 14 σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να κατέβουν εκ νέου σε απεργία την ερχόμενη Τρίτη, παρά την απόφαση που έχει πάρει το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. 23 ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, αλλά και ο κατάπλους δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν.


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από όταν χιλιάδες επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, κρατήθηκαν όμηροι στο λιμάνι του Πειραιά. Συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και
ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τους καταπέλτες των πλοίων, τη στιγμή που το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία. Η εισαγγελία Πειραιά είχε δώσει μάλιστα εντολή έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για πέντε συνδικαλιστές.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις και την εικόνα της χώρας μας να αμαυρώνεται διεθνώς. Οι τουριστικοί φορείς, πάντως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε προσφυγές στη δικαιοσύνη, ώστε να κηρυχθεί παράνομη και η νέα απεργία.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: