www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πυρκαγιά στα Οινόφυτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Ρουμάνια Οινοφύτων.


Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στο Γύθειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17:35 στη θέση Τόμπρα Μυρσίνης, του δήμου Γυθείου, στη Λακωνία.


Στο σημείο έχουν σπεύσει εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

«Πράξεις και όχι λόγια» ζητούν από την Τουρκία Δρούτσας - Κυπριανού

«Πράξεις και όχι λόγια» στο Κυπριακό ζήτησαν από την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκος Κυπριανού.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο κ. Δρούτσας τόνισε πως «ο χρόνος που έχει περάσει απο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι πάρα πολύς και η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τερματισθεί».

Τόνισε ακόμη πως όλα τα κατοχικά στρατεύματα «πρέπει, επιτέλους, να φύγουν και ο κυπριακός λαός να ζήσει ελεύθερος, με ειρήνη, ασφάλεια κι ευημερία». Επίσης, εξέφρασε για άλλη μία φορά την υποστήριξη της Ελλάδας στις προτάσεις του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, χωρίς στενά,

Δ. Δρούτσας: Η Τουρκία επιχειρεί να οξύνει το κλίμα

«Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και να οξύνει το κλίμα, αναμασώντας τις γνωστές της θέσεις, που κινούνται εκτός της νομιμότητας, όπως αυτή ορίζεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, και αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας».


Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ερωτηθείς σχετικά με τις σεισμολογικές έρευνες του «Πίρι Ρέις», μετά από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Μάρκο Κυπριανού, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά δε την πολιτική της Ελλάδας υπογράμμισε ότι «εμείς απαντούμε με ξεκάθαρο τρόπο και ψυχραιμία, κατοχυρώνοντας απόλυτα τις νομικές και πολιτικές μας θέσεις. Ορίζουμε εμείς το ρυθμό και την ένταση...».

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση η Ελλάδα, ούτε να

«Σέχτα Επαναστατών» δείχνουν τα όπλα της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα δύο όπλα με τα οποία δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για δύο εννιάρια πιστόλια.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, την υπόθεση αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, λίγο πριν τις 5 και μισή το πρωί, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου -και πατέρα ενός παιδιού δύο ετών- και του ζήτησε να βγει στην είσοδο γιατί, όπως είπε, του έκλεβαν το

Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μέση, του δήμου Αρκαδίου στο νομό Ρεθύμνου.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Περισσότερη... Easyjet στην Ελλάδα

Την προσθήκη τριών ακόμα προορισμών στην Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους.


Η Easyjet προσθέτει στο δίκτυό της τα Χανιά, τη Ζάκυνθο και την Κω με πτήσεις που θα αναχωρούν από το Λονδίνο. Συνολικά στη διάρκεια της θερινής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη η εταιρεία εκτιμά ότι θα εξυπηρετήσει με τις πτήσεις της περισσότερους από 800.000 επιβάτες.

Απεργούν την Τετάρτη και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη - ημέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ - και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, απορρίπτουν "το επικοινωνιακό παραμύθι περί συντεχνιακού χαρακτήρα κινητοποιήσεων, που καλλιεργείται" και αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο "Αναβάθμιση του ΕΣΥ".


Μιλούν για "υποβάθμιση της υγείας και απαξίωση του γιατρού", για σχέδιο "αποδόμησης του ΕΣΥ",

Διακοπή νερού την Τρίτη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ένα δεκάωρο - στα μέσα Ιουλίου - χωρις νερό θα περάσουν αύριο οι κάτοικοι του δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης καθώς, όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης δικλείδας Φ150 στη συμβολή των οδών Κεραμοπούλου με Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η διακοπή υδροδότησης θα σημειωθεί από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στην περιοχή της Καλαμαριάς και του Αγίου Παντελεήμονα του δήμου Καλαμαριάς.

Εργασίες ΗΣΑΠ

Κλειστό θα παραμείνει το βράδυ της Τετάρτης το τμήμα της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ των σταθμών «Ειρήνη» και Κηφισιάς.


Το τελευταίο δρομολόγιο του ΗΣΑΠ στο συγκεκριμένο τμήμα θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής της γραμμής. Από την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα μεταξύ Νερατζιώτισσας και "Ειρήνη".

Χαρακτηρισμός ακατάλληλων ακτών από το υπουργείο Υγείας

Απόφαση για το χαρακτηρισμό ακαταλληλότητας ακτών κολύμβησης περιοχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς υπέγραψε σήμερα η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιανννακοπούλου.

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει τα εξής: Α. Απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση στις περιοχές της Νομ. Αυτ/σης Αθηνών- Πειραιώς, για τις οποίες δεν πληρούνται οι απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την

Οριακή αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους για Vivartia

Κατά 0,25% εκτιμά η διοίκηση της Vivartia ότι θα αυξηθεί σε ετήσια βάση το χρηματοοικονομικό κόστος μετά την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου μέσω των έξι ομολογιακών δανείων συνολικό ποσού 555,2 εκατ. ευρώ με τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Eμπορική Τράπεζα, Marfin

Καταδικάζουν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος

Τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια καταδικάζουν με δηλώσεις τους κυβέρνηση, κόμματα και δημοσιογραφικές ενώσεις.


Καταδικάζει η κυβέρνηση τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια

Οι αρχές έχουν αναλάβει δράση για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, υπογράμμισε ο Γιώργος Πεταλωτής, εκφράζοντας παράλληλα την απερίφραστη καταδίκη από την κυβέρνηση της άνανδρης -όπως σημείωσε- ενέργειας.


"Η Δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν απειλούνται", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απέρριψε θεωρίες σύνδεσης του εγκλήματος με την "κοινωνική βία", τονίζοντας πως "αν υιοθετούσαμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να νομιμοποιούσαμε αυτό

Οι γόβες-στιλέτο κονταίνουν τους μυς!

Οι γυναίκες που έχουν μάθει να φοράνε παπούτσια με ψηλά τακούνια, συχνά νιώθουν πόνο στα πόδια τους όταν αποφασίζουν να βάλουν ίσια. Τώρα, βρετανοί επιστήμονες λένε πως ανακάλυψαν το γιατί.


Υπερηχογραφήματα στους μυς των ποδιών μιας ομάδας εθελοντριών έδειξαν πως όσες φορούσαν καθημερινά γόβες-στιλέτο είχαν στις γάμπες τους μυϊκές ίνες κατά 13% πιο κοντές απ’ ό,τι όσες προτιμούσαν τα ίσια παπούτσια.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Πειραματικής Βιολογίας» (JEB), έδειξε ακόμη πως οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια έχουν πιο δύσκαμπτους Αχίλλειους τένοντες.

Όλ’ αυτά σημαίνουν ότι για να μπορέσει μια γυναίκα να φορέσει ίσια παπούτσια δίχως να πονάει, αφ’ ενός θα πρέπει να τα φοράει επί λίγο καιρό, αφ’ ετέρου να κάνει ασκήσεις διατάσεως των μυών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάρκο Ναρίτσι, καθηγητής Φυσιολογίας της Γηράνσεως στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, από την δεκαετία του ’50 κιόλας οι γραμματείς που υποχρεωτικά φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια, διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να

Πίρι Ρέις: Παραμένει εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας


Εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει σήμερα Δευτέρα το ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις». Το τουρκικό πλοίο βρίσκεται νοτιοανατολικά του Καστελόριζου και σκάφος του Λιμενικού Σώματος παρακολουθεί τις κινήσεις του.
«Κάθε ελληνική κίνηση είναι μετρημένη και μελετημένη», επισήμανε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν θα επιτρέψει το ενδεχόμενο να παρασυρθεί σε έναν διάλογο εκτός πλαισίου, όπως δείχνει να επιδιώκει η Αγκυρα.

Ο Δ. Δρούτσας έθεσε το ζήτημα του «Πίρι Ρέις» στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο των εργασιών του ΟΑΣΕ στο

Τμήμα της Motorola αποκτά η Nokia Siemens Networks

Την αγορά των δραστηριοτήτων ασύρματων δικτύων της αμερικανικής Motorola, έναντι 1,2 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η κοινοπραξία Nokia Siemens Networks.


Μετά από τη αρχική τους συμφωνία, οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2010.

Με την απόκτηση των δραστηριοτήτων της Motorola, η γερμανο-φιλανδική κοινοπραξία Nokia

Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!

Τεράστιο πολιτικό και εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία! Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:


«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο

Η Αθήνα βάζει “πόδι” στη συζήτηση για την “ελεγχόμενη πτώχευση”

Η “ελεγχόμενη πτώχευση”, το θέμα που “καίει” την Αθήνα, παραμένει στην ατζέντα της ομάδας εργασίας του προέδρου της Ε.Ε. Van Rompuy, αλλά με... πολλά ερωτήματα, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για τη σχετική πρόταση της κας Merkel φαίνεται να έχουν ισχυροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.


Η διαδικασία αυτή έχει προταθεί από τη Γερμανική Κυβέρνηση για να ισχύσει στην περιοχή της ευρωζώνης στην περίπτωση που κάποια χώρα μέλος βρεθεί σε θέση ανάλογη της... Ελλάδας.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση η οποία κατά τους εμπνευστές της δεν συμπεριλαμβάνει τον “εξοστρακισμό” της υποκείμενης στο μέτρο χώρας από την ευρωζώνη, αν το χρέος μιας χώρας αυξηθεί σε επίπεδο που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το κράτος της τότε θα πρέπει να μπει σε μια

Εμπλοκή για το project €150 εκατ. στον Αγ. Κοσμά

Επί μακρόν μακέτα φαίνεται ότι θα παραμείνει ο πολυχώρος Alsity που σχεδιάζει να αναπτύξει σε έκταση 60.000 τ.μ. στο πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγ. Κοσμά, η θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου ΑΤΤΙΚΑΤ, Παρνασσός.


Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, εκτός από τη δυσκολία χρηματοδότησης αντιμετωπίζει και τις ενστάσεις του Δήμου Ελληνικού για την κατεδάφιση των υφιστάμενων ολυμπιακών εγκαταστάσεων, συνολικού εμβαδού περίπου 9.000 τ.μ. και την οικοδόμηση περίπου εξαπλάσιας έκτασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ελληνικού έχει προσφύγει τρις στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υλοποίησης του Alsity, ενώ η κατασκευαστική που έχει μέχρι στιγμής καταβάλει περίπου 40 εκατ.

Έρχονται οι ελεγκτές για την ενέργεια

Στον ψηφισμένο, πλέον, νόμο για το μηχανισμό της στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στο παράρτημα που τιτλοφορείται «Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Προϋποθέσεις», γίνεται μια αναλυτική αναφορά στις αλλαγές και τα μέτρα που είναι υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει. Πρόκειται για τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και έχει συμφωνηθεί από την ελληνική πλευρά να εκπληρωθούν, ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι δόσεις του δανείου του ΔΝΤ και της Ε.Ε.


Στο παράρτημα αυτό λοιπόν υπάρχει μια ειδική αναφορά στις ενεργειακές εκκρεμότητες και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν, με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Για το Σεπτέμβριο του 2010 για παράδειγμα, αναφέρεται ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να έχει πραγματοποιηθεί η έναρξη

ΣΔΟΕ: Ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς διευθυντών κλινικών

Μετά τις αποκαλύψεις του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για μηχανισμό υπερτιμολογήσεων μηχανημάτων ιατρικού εξοπλισμού, που λειτουργεί στα δημόσια νοσοκομεία, οι ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τα ίχνη των συμμετεχόντων σε αυτό το καλά στημένο κύκλωμα.


Σύμφωνα με στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά το Capitaltax, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη στα χέρια τους λίστα με ονόματα γιατρών, που είτε είναι διευθυντές κλινικών, είτε ιδιώτες, και οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους έχουν ήδη ανοίξει ή πρόκειται να γίνουν «φύλλο και φτερό» από

Ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Με τις διατάξεις του άρθρου 57 ν. 3863 /2010 (ΦΕΚ. 115 /τ.Α΄/15-07-2010) παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.


΄Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

Α) Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

Β) Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 60% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200,00 ευρώ.

Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέχρι την

Συνεργασία HP και Microsoft για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Windows Azure

Την πρόθεση τους να συνεργαστούν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας εφαρμογών Windows Azure Appliance, η οποία θα επιτρέψει σε μεγάλες επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών και κυβερνητικούς οργανισμούς να υιοθετήσουν άμεσα και με σιγουριά τις υποδομές μιας private cloud computing πλατφόρμας, ανακοίνωσαν η HP και η Microsoft.


Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης hardware, λογισμικού, υπηρεσιών και sourcing, η οποία θα επιταχύνει τη μετάβαση των πελατών στην πλατφόρμα Windows Azure. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις εφαρμογές είτε μέσω της υποδομής HP Converged Infrastructure που έχουν υλοποιήσει στις επιχειρήσεις τους, είτε μέσω των υπηρεσιών data center hosting της HP.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρικοί πελάτες που υιοθετούν υπηρεσίες cloud

Νέα μέθοδος εμβολιασμού με... τσιρότα


Μία νέα τεχνική εμβολιασμού που χρησιμοποιεί επιθέματα εμβολίων, «τσιρότα», και μπορεί να αντικαταστήσει τις επώδυνες βελόνες, ενώ παράλληλα υπόσχεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ανοσία κατά διαφόρων ασθενειών, όπως η γρίπη, ανέπτυξαν Αμερικανοί ερευνητές.
Κάθε «τσιρότο» εμβολίου διαθέτει εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες που διαλύονται μέσα στο δέρμα. Στο μέλλον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι θα μπορούν να εμβολιάζονται μόνοι τους.

Οι δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι η νέα τεχνική παράγει καλύτερες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε σχέση με τα συμβατικά εμβόλια μέσω βελονών.

Η μέθοδος, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό ιατρικής «Nature Medicine», αναπτύχθηκε από

Πρόβλεψη - σοκ για 1 εκατ. ανέργους

Εκτίμηση- σοκ για ανεργία στο 20% με 1 εκατομμύριο ανέργους το 2011 διατυπώνει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με δεδομένη την εφαρμογή του νέου νόμου για τα εργασιακά που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις, οι οποίες καθιστούν ευκολότερες τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με μικρότερες αποζημιώσεις, εφόσον ο εργοδότης προειδοποιήσει εγγράφως τον εργαζόμενο.


Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ καθηγητής κ. Σάββας Ρομπόλης εκτιμά ότι το 2011 η ανεργία στη χώρα μας θα αγγίξει το 20%, ποσοστό που θα αποτελέσει το ρεκόρ τις τελευταίας 50ετίας. Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ εκτιμά πως η ανεργία στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει στο 14,3% και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο 13,2%. Οπως σημειώνει ο κ. Ρομπόλης στα εκτιμώμενα ποσοστά της ανεργίας θα πρέπει να προστεθεί και ένα 6%, το οποίο αποτελεί την εποχική και προσωρινή απασχόληση (καταμετρώνται ως μη άνεργοι) καθώς και

Φόβοι για αναδιπλώσεις και απομακρύνσεις προσωπικού

Μετά την οικοδομή και τα σουπερμάρκετ φαίνεται ότι και στις τράπεζες χτυπάει το καμπανάκι της απασχόλησης και των απολύσεων.


Η κρίση του τραπεζικού συστήματος σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις από την κρίση δανεισμού της χώρας -εξέλιξη που δυσκολεύει την άντληση φθηνού χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- αλλά και την οικονομική ύφεση αναμένεται να πλήξουν και την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος: τους τραπεζοϋπάλληλους οι οποίοι πρώτοι πέτυχαν τη δημιουργία εδικών ταμείων, το πενθήμερο, το μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο (κάτω των 40 ωρών) εργασίας.

Από την υπερανάπτυξη και τη συνεχή διεύρυνση και επέκταση, φτάσαμε στην αναδίπλωση με τις χειρότερες προοπτικές για την απασχόληση.

Το 2009 στις τράπεζες απασχολούνταν 64.000 υπάλληλοι, συν περίπου 2.000 ακόμη με προσωρινή απασχόληση (ενοικιαζόμενοι). Την προηγούμενη χρονιά (2008) και πριν έρθει η κρίση στη χώρα μας,

Της μαρίνας το... κάγκελο

Τα περίπου 200 παράνομα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική σημαία που έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τον τελευταίο ενάμιση μήνα ελλιμενίζονται στις μαρίνες του Τροκαντερού, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, του Καλαμακίου.


Φυλάσσονται αυστηρά -με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης- και απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και στους ελεγκτές της Εφορίας...

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που κατέφτασαν στην πρώτη μαρίνα βρέθηκαν αντιμέτωποι με ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι τους απαγόρευσαν την είσοδο παρ' ότι έδειξαν τις ταυτότητές τους. Μέχρι να μπουν μέσα, οι ιδιοκτήτες των «μαϊμού» επαγγελματικών σκαφών είχαν δραπετεύσει, αφήνοντας πίσω τους το πλήρωμα, συνήθως Πακιστανούς.

Τις ζεστές μέρες παίρνουν τα πολυτελή γιοτ, ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα, και βγαίνουν στα ανοιχτά. Ενίοτε τους συνοδεύουν καλλίγραμμες κοπέλες και σωματοφύλακες. Μετακινούνται με λιμουζίνες ή

Παγώνουν τα έργα υποδομής

ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ τα έργα υποδομής σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε η κυβέρνηση Ρούζβελτ την εποχή του «νιου ντιλ», όταν ανακάλυπτε τα δημόσια έργα ως αντίδοτο για την καταπολέμηση της μεγάλης ανεργίας και ύφεσης.

Μεταξύ 1935 και 1943 περί τα 8,5 εκατ. Αμερικανοί εργάστηκαν σε δημόσια έργα: από την κατασκευή δρόμων, φραγμάτων και γεφυρών μέχρι πάρκων και μουσείων. Συνέβαλαν έτσι στο να βγει η αμερικανική οικονομία από τη μεγάλη ύφεση και να εκσυγχρονιστούν οι ΗΠΑ.


Αντί για «νιου ντιλ» ακόμη και προγραμματισμένα έργα περικόπτονται στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και λιτότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων και μελετών Euroconstruct, η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 8,8% το 2009

«Δίχτυ» ΣΔΟΕ σε μαφιόζικα γιοτ

Σε 8.200 κροίσους με πολυτελή γιοτ έχει στραφεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, βάζοντας στο στόχαστρο φοροδιαφυγή άνω των 10 δισ. ευρώ.

Με την πολιτική εντολή «ξετρυπώστε τους όλους» ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ, της οποίας ηγείται ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελέρης, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλέον μαφιόζικη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας; εισαγόμενους Ανατολικοευρωπαίους που ξεπλένουν μαύρο χρήμα νοικιάζοντας πολυτελή γιοτ για αποδράσεις ολίγων ημερών. Η τριπλέτα της φοροδιαφυγής έχει ως εξής:


* Από τη μια Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και γενικώς «μαφιόζοι» από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης έρχονται στην Ελλάδα παριστάνοντας τους επαγγελματίες ναύλωσης πολυτελών σκαφών,

Από αύριο στο σφυρί οι βίλες της Μυκόνου και της Σαντορίνης

Τελείωσαν τα ψέμματα για τους 990 που έχουν φεσώσει το Δημόσιο και παρόλα αυτά έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη.


'Οσοι από αυτούς αδιαφορήσουν για άλλη μια φορά και δεν θα φροντίσουν να ρυθμίσουν τα χρέη που έχουν προς το Δημόσιο θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των ακινήτων τους προκειμένου να καλυφθεί η οφειλή.

Από τους 990 φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο, μέχρι στιγμής έχουν περάσει από το ταμείο της Εφορίας για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μόνο 230, δηλαδή 2 στους 10 οφειλέτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου με τις βίλες στα δύο κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία

Χωρίς Δακτύλιο από σήμερα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για ένα μήνα ο Δακτύλιος βγαίνει... εκτός λειτουργίας


Από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, λόγω μειωμένης κίνησης στην Αθήνα εξαιτίας των αδειών, όλα τα οχήματα ανεξάρτητα από τον αριθμό κυκλοφορίας τους θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα όλες τις ώρες στο κέντρο.
newsit

Καρτέρι θανάτου στο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια

Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη.


Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου και του ζήτησε να βγει στην είσοδο γιατί, όπως είπε, του έκλεβαν το αυτοκίνητο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Στο σημείο της δολοφονίας περισυνελέγησαν είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο των εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία ήταν δύο.

Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβείς πληροφορίες, εκτιμάται

Ο καιρός σήμερα 19.07.2010

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, από 23 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 ως 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνεόυν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου η έντασή τους δε