www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΣΔΟΕ: Ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς διευθυντών κλινικών

Μετά τις αποκαλύψεις του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για μηχανισμό υπερτιμολογήσεων μηχανημάτων ιατρικού εξοπλισμού, που λειτουργεί στα δημόσια νοσοκομεία, οι ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τα ίχνη των συμμετεχόντων σε αυτό το καλά στημένο κύκλωμα.


Σύμφωνα με στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά το Capitaltax, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη στα χέρια τους λίστα με ονόματα γιατρών, που είτε είναι διευθυντές κλινικών, είτε ιδιώτες, και οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους έχουν ήδη ανοίξει ή πρόκειται να γίνουν «φύλλο και φτερό» από
την ελεγκτική υπηρεσία.

Οι συγκεκριμένοι είναι υπεύθυνοι για προμήθειες υλικού:

- Σε κλινικές δημόσιων νοσοκομείων,

- Σε κέντρα υγείας σε όλη την Ελλάδα,

- Σε ιδιωτικά θεραπευτήρια,

- Μέσω του δικού τους ιατρείου, ή

- Μέσω εταιρειών, που πωλούν εξοπλισμό σε νοσοκομεία.

Τα στοιχεία αφορούν σε συναλλαγές κατ΄ αρχήν με συνολικά 55 εταιρίες, ιατρεία ή νοσηλευτήρια. Οι άνδρες του Σώματος ερευνούν:

- Τις διαδρομές του χρήματος σε όλες αυτές τις αγοραπωλησίες,

- Την απόκλιση μεταξύ του πραγματικού και του δηλωθέντος κόστους των πωλούμενων υλικών,

- Τις περιπτώσεις – σε κλινικές δημόσιων νοσοκομείων και σε κέντρα υγείας – όπου οι επικεφαλής προμηθειών, που στην ουσία είναι δημόσιοι λειτουργοί, έλαβαν χρήματα κάτω από το τραπέζι για να κλείσουν συγκεκριμένες παραγγελίες και με υψηλότερο κόστος του πραγματικού.

- Την παρουσία «εταιριών – μαϊμού», οι οποίες μεσολαβούν για να πραγματοποιούνται τριγωνικές συναλλαγές και να αυξάνουν κατ΄ αυτό τον τρόπο κατακόρυφα το κόστος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρίας-φάντασμα, με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που φέρεται να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους διαδικασία. Μάλιστα, μεσάζων στη υπόπθεση είναι Έλληνας γιατρός, ο οποίος εμφανίζεται με το ψευδώνυμο «αρχιερέας της διαπλοκής» !

Ερευνώντας ευρύτερα την κατάσταση στη δημόσια υγεία, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έβγαλαν ακόμα ένα λαβράκι ! Όλοι ακούμε κατά καιρούς για περιπτώσεις, όπου ασθενείς – και με επείγοντα περιστατικά – μεταφέρονται σε νοσοκομεία, αλλά οι χειρουργικές κλινικές εκεί δεν λειτουργούν... είναι δηλαδή κλειστές εκείνη την ημέρα. Μετά από ελέγχους, βρέθηκαν μπροστά στα αίτια, που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Στη λίστα, που προαναφέραμε, βρίσκονται και ονόματα γιατρών, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δηλαδή, και παράλληλα διατηρούν δικό τους ιατρείο, στο οποίο πραγματοποιούν και μικροεπεμβάσεις. Οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι επικεφαλής πολύ κρίσιμων και εξειδικευμένων χειρουργικών κλινικών στα νοσοκομεία τους. Βρέθηκε, λοιπόν, ότι – όλως τυχαίως – οι χειρουργικές αυτές κλινικές είναι κλειστές συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, κατά τις οποίες οι γιατροί αυτοί – πάλι όλως τυχαίως – απουσιάζουν από το θεραπευτήριο και χειρουργούν στα ιατρεία τους !
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: