www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Συνεργασία HP και Microsoft για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Windows Azure

Την πρόθεση τους να συνεργαστούν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας εφαρμογών Windows Azure Appliance, η οποία θα επιτρέψει σε μεγάλες επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών και κυβερνητικούς οργανισμούς να υιοθετήσουν άμεσα και με σιγουριά τις υποδομές μιας private cloud computing πλατφόρμας, ανακοίνωσαν η HP και η Microsoft.


Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης hardware, λογισμικού, υπηρεσιών και sourcing, η οποία θα επιταχύνει τη μετάβαση των πελατών στην πλατφόρμα Windows Azure. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις εφαρμογές είτε μέσω της υποδομής HP Converged Infrastructure που έχουν υλοποιήσει στις επιχειρήσεις τους, είτε μέσω των υπηρεσιών data center hosting της HP.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρικοί πελάτες που υιοθετούν υπηρεσίες cloud
computing χρειάζονται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που να περιλαμβάνει υποστήριξη στον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών, μια βελτιστοποιημένη πλατφόρμα υποδομής, καθώς και ευέλικτες επιλογές sourcing. Με τη νέα πλατφόρμα Windows Azure, η HP και η Microsoft θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν άμεσα τις εφαρμογές τους, να προσφέρουν νέες online υπηρεσίες και να ενοποιήσουν εφαρμογές Windows, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές, σε περιβάλλοντα cloud computing. Η νέα αυτή συνεργασία αποτελεί μια επέκταση της πρωτοβουλίας Infrastructure-to-Application, η οποία ανακοινώθηκε από την HP και τη Microsoft τον Ιανουάριο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις $250 εκατομμυρίων και από τις δύο εταιρείες. Ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας, η HP θα προσφέρει:

-Υπηρεσίες Data center hosting – Η επιχειρησιακή μονάδα HP Enterprise Services θα αξιοποιήσει τη βαθιά εξειδίκευση της στη διαχείριση συστημάτων, τις προτυποποιημένες διαδικασίες και τις κορυφαίες δυνατότητες ασφάλειας που διαθέτει για τη διαχείριση των εφαρμογών της πλατφόρμας Windows Azure που διαθέτουν οι πελάτες της. Η HP και η Microsoft σκοπεύουν να διαθέσουν έναν περιορισμένο αριθμό Windows Azure που θα υλοποιούνται σε data centers της HP, μέχρι το τέλος του χρόνου.

-Υποδομή HP Converged Infrastructure για την πλατφόρμα Windows Azure – Η HP αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο υποδομών για την πλατφόρμα Windows Azure. Παράλληλα, οι δυο εταιρείες συνεργάζονται στη βελτιστοποίηση εφαρμογών της Microsoft για περιβάλλοντα HP Converged Infrastructure. Έτσι, η HP θα είναι σε θέση να παράσχει στους πελάτες της την κορυφαία εμπειρία υλοποίησης λύσεων cloud computing.

H υποδομή HP Converged Infrastructure για την πλατφόρμα Windows Azure θα περιλαμβάνει:

Λύσεις του χαρτοφυλακίου HP Networking, το οποίο προσφέρει στους πελάτες ένα ευέλικτο network fabric που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, υψηλότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη ασφάλεια και έως και 65% μικρότερο συνολικό κόστος κτήσης.

Servers της οικογένειας HP ProLiant, οι οποίοι διακρίνονται για την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα τους, ιδιότητες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν το χρόνο παροχής των εφαρμογών, να αξιοποιήσουν καλύτερα τους πληροφοριακούς τους πόρους και να επιτύχουν δυναμικές αποδόσεις επί των επενδύσεων τους.

Δυνατότητες αξιοποίησης εφαρμογών μέσω των HP Performance-Optimized Datacenters, τα οποία προσφέρουν ενισχυμένη ενεργειακή αποδοτικότητα, χωρητικότητα και επεκτασιμότητα. Τα HP Performance-Optimized Datacenters επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τη χωρητικότητα χωρίς να προχωρήσουν σε δαπάνες για το εξαρχής «χτίσιμο» ενός data center. Θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα με τις παραδοσιακές υλοποιήσεις data center.

-Υπηρεσίες εκσυγχρονισμού, μετάβασης και ενοποίησης για εφαρμογές Windows – Η εξειδίκευση της HP σε περίπλοκα περιβάλλοντα, συγκεκριμένους κλάδους, πλαίσια, διαδικασίες και πόρους θα βοηθήσει τους πελάτες στον εκσυγχρονισμό, τη μετάβαση και την ενοποίηση των εφαρμογών τους, παράλληλα με τις προσπάθειες τους να εξισορροπήσουν τα κόστη και να αυξήσουν την ταχύτητα υιοθέτησης της πλατφόρμας Windows Azure.

«Οι πελάτες θέλουν να επικεντρώσουν τους πόρους τους στη διαχείριση της επιχείρησης και να αναθέσουν σε τρίτους διαδικασίες όπως η αγορά λογισμικού και η συντήρηση», δήλωσε ο Sean Kenny, Senior Vice President, Worldwide Applications and Business Process Outsourcing της HP Enterprise Services. «Η HP είναι η μοναδική εταιρεία τεχνολογίας που μπορεί να συνδυάσει την πλατφόρμα Windows Azure με τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του κλάδου, τις κορυφαίες διαδικασίες και την τεχνολογία HP Converged Infrastructure, ελαχιστοποιώντας έτσι την πολυπλοκότητα της μετάβασης των εφαρμογών σε περιβάλλοντα cloud computing», συμπλήρωσε.

«Η Microsoft και η HP θα κάνουν κοινές προσπάθειες στους τομείς της ανάπτυξης, των πωλήσεων και των επαγγελματικών υπηρεσιών, για να παράσχουν στους πελάτες μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών και τεχνολογιών cloud computing, όπου και όπως τις χρειάζονται», δήλωσε ο Bob Muglia, President of Server and Tools Business της Microsoft Corp. «Υιοθετώντας την πλατφόρμα Windows Azure, οι πελάτες θα είναι ξεκάθαρα σε θέση να υιοθετήσουν μια δοκιμασμένη πλατφόρμα cloud computing στην οποία θα ενοποιούνται οι επενδύσεις και η εξειδίκευση τους. Η νέα πλατφόρμα Windows Azure δίνει στους πελάτες μια ολοκληρωμένη λύση για να ανταποκριθούν σε νέες επιχειρηματικές συνθήκες και σενάρια, τα οποία απαιτούν άμεση επεκτασιμότητα εφαρμογών και παροχή υπηρεσιών που να είναι προβλέψιμες, άμεσα αξιοποιήσιμες και πιο αποδοτικές ως προς το κόστος», συμπλήρωσε.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: