www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Σέχτα Επαναστατών» δείχνουν τα όπλα της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα δύο όπλα με τα οποία δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για δύο εννιάρια πιστόλια.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, την υπόθεση αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, λίγο πριν τις 5 και μισή το πρωί, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου -και πατέρα ενός παιδιού δύο ετών- και του ζήτησε να βγει στην είσοδο γιατί, όπως είπε, του έκλεβαν το
αυτοκίνητο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 9.89» δέχθηκε 16 σφαίρες από δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών. Όπως προκύπτει από τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας έχει δεχθεί σφαίρες στο κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά, ενώ έχει βληθεί τόσο από μπροστά, όσο και από πίσω.

Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβείς πληροφορίες, εκτιμάται ωστόσο ότι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Από τους αστυνομικούς εξετάζεται επίσης μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν εταιρείας σεκιούριτι ή δημοτικής αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμμένο ΙΧ και όπως όλα δείχνουν, ήταν αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τον Αλιμο το Σάββατο και η κλοπή είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Επικεφαλής της ιατροδικαστικής έρευνας είναι ο Φ. Κουτσάφτης, ενώ τις έρευνες για την υπόθεση και τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: