www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Καταδικάζουν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος

Τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια καταδικάζουν με δηλώσεις τους κυβέρνηση, κόμματα και δημοσιογραφικές ενώσεις.


Καταδικάζει η κυβέρνηση τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια

Οι αρχές έχουν αναλάβει δράση για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, υπογράμμισε ο Γιώργος Πεταλωτής, εκφράζοντας παράλληλα την απερίφραστη καταδίκη από την κυβέρνηση της άνανδρης -όπως σημείωσε- ενέργειας.


"Η Δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν απειλούνται", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απέρριψε θεωρίες σύνδεσης του εγκλήματος με την "κοινωνική βία", τονίζοντας πως "αν υιοθετούσαμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να νομιμοποιούσαμε αυτό
που έγινε".

Αποτροπιασμό για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια εξέφρασε η ΝΔ

«Αίσθημα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη» προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο.


"Το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος" της δημοσιογραφικής οικογένειας συνεχίζει ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει: "Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους".

Καταδικάζει τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με σημερινή του ανακοίνωση καταδίκασε «τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια».


Όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν, το ΚΚΕ "εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Καταλήγοντας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι "οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν".

ΣΥΝ: Γκανγκστερικού τύπου η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η «γκανγκστερικού τύπου» δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.


Παράλληλα, εκφράζει "θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου" ενώ υπογραμμίζει ότι "η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών".

Απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ζητά η Δημοκρατική Αριστερά

«Η αποτρόπαιη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί την κοινή γνώμη για την εικόνα του δημόσιου βίου της χώρας» υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά.Γκιόλια


Τονίζει ότι "η θεσμική υπανάπτυξη και η γενικευμένη διαφθορά οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο δράσης σκοτεινών κέντρων και συμφερόντων".

Για τις διωκτικές αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη, επισημαίνει ότι "οφείλουν με μεγάλη ταχύτητα να αποδώσουν ευθύνες για αυτό το στυγερό έγκλημα".

Παράλληλα, εκφράζει "συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος".

Χτύπημα στη δημοσιογραφία η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια λέει ο Γ. Καρατζαφέρης

«Η δολοφονία του Σωκράτη ήταν ένα χτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με το θάνατο του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.


Ο Γ. Καρατζαφέρης καταλογίζει κομμάτι ευθύνης στην πολιτεί καθώς "δεν θωρακίζει την δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας".

Ακόμη, τονίζει ότι "τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν".

Για τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, ο Γ. Καρατζαφέρης σχολίασε: "Έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη".

Η δημοσιογραφία δεν θα σωπάσει τόνισε ο Γ. Σγουρός

Να εντοπιστούν οι αυτουργοί της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια ζητά από την Πολιτεία ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.


Υπογράμμισε ότι "η είδηση της δολοφονίας του μας πάγωσε" ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Ακολούθως, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να εντοπιστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας".

Τόνισε δε ότι "θα είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν δια των όπλων την «σιωπή των αμνών» στη δημοσιογραφία δεν θα τα καταφέρουν".

Συλλυπητήρια Ν. Κακλαμάνη στην οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια

«Την ομόθυμη καταδίκη της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια οφείλει να συνοδεύει η αποφασιστικότητα της πολιτείας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.


Παράλληλα, εξέφρασε "τα ειλικρινή συλλυπητήριά του" στην οικογένεια του θύματος.

Άναδρη η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια λέει ο Π. Φασούλας

Την καταδίκη του για την «άναδρη δολοφονία» του δημοσιογράφοτ Σωκράτη Γκιόλια εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.
ΠΟΕΣΥ: Καταδίκη της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια


Παράλληλα, εξέφρασε "θερμά συλλυπητήρια" στην οικογένεια του θύματος.

Πρόσθεσε ότι "οι στυγεροί δολοφόνοι του θα αποκαλυφθούν από τις αρμόδιες αρχές και θα παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη".

 
Την έντονη καταδίκη της εκφράζει Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την οδύνη του για τη δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συλλυπείται την οικογένεια του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια και δηλώνει ότι είναι δίπλα της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: