www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά δύο εφημερίδων προανήγγειλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Για «συκοφαντική επίθεση» και «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής» του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


Όπως σημείωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τα δύο δημοσιεύματα "επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου".

Πρόσθεσε ότι απέκτησε την κατοικία με "πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες", που καμία σχέση δεν έχουν

Για 1.600 προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Την πρόσληψη άλλων 400 ατόμων μέσα στο 2011 προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθουρος Ζερβός, που τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προσληφθεί 1.600 άτομα.


Μιλώντας σε διημερίδα που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και η ΔΕΗ με θέμα "Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΔΕΗ και Τοπική Κοινωνία", ο Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ και ότι δεν πρόκειται να πωληθούν παραγωγικές Μονάδες της Επιχείρησης. Επισήμανε δε, ότι η "κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να προστατευτεί η ΔΕΗ από τον γεμάτο στρεβλώσεις ανταγωνισμό στον τομέα της ενέργειας".

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανέφερε ότι η Επιχείρηση σχεδιάζει να προχωρήσει

Ντοκουμέντο για μίζα σε γαλάζιο υπουργό το 2008

Χρηματισμός στελέχους της κυβέρνησης Καραμανλή προκύπτει από ιδιόγραφο σημείωμα του Μιχ. Χριστοφοράκου που έχει στα χέρια της η Εξεταστική Επιτροπή.


Σύμφωνα με το σημείωμα που βρέθηκε στο δεσμευμένο από τη Δικαιοσύνη (επί Νέας Δημοκρατίας) υλικό, το αφεντικό της Siemens δίνει εντολή να δοθεί στο συγκεκριμένο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου «το 50% των συμφωνηθέντων».

Στο σημείωμα δεν αναφέρεται τι ποσό αντιπροσωπεύει το 50% των συμφωνηθέντων, ώστε να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος της μίζας, ούτε για ποιον λόγο καταβλήθηκε. Η μίζα όμως δόθηκε το 2008 και αυτό, πλην των άλλων, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δωροδοκία δεν υπόκειται σε καμία παραγραφή, άρα ο υπουργός που δωροδοκήθηκε θα βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολύπλευρο σκάνδαλο και προφανώς δίνει καινούργιες διαστάσεις στο «σαφάρι» σε τράπεζες της Ελβετίας και της Γερμανίας

Νέα απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο, Δευτέρα, έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) διαμαρτυρόμενη για την άρση του καμποτάζ. Η απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά.


Ήδη η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Zenith αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο δρομολόγιο και αντί για Πειραιά το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας, από όπου θα επιβιβαστούν 1.800 επιβάτες.

Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τον Πειραιά ως λιμάνι βάση.

Ταλαιπωρία αναμένει και άλλους 1.700 επιβάτες δύο ακόμη κρουαζιερόπλοιων, που αναμένεται να

Μείωση τιμών έως και 20% περιμένει το Υπουργείο Οικονομίας

Μείωση τιμών «γύρω στο 20%, αν όχι και περισσότερο» στην αγορά αναμένει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Λούκας Κατσέλη, ως αποτέλεσμα αγορανομικών διατάξεων και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων.


Η κα Κατσέλη από το βήμα της Ημερίδας «Η Βόρεια Ελλάδα σταυροδρόμι ενεργειακών δικτύων και βιώσιμης ανάπτυξης», που διεξήχθη στο πλαίσιο της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης ΘΡΑΚΗ 2010, δήλωσε ότι «υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις και εναρμονισμένες πρακτικές σε όλο το φάσμα της αγοράς και με πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις διευκολύνουμε την είσοδο και προχωράμε στο άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων».

Σύμφωνα με την υπουργό, ένα από τα μεγάλα προβλήματα στην αγορά είναι ότι δεν έχουμε καθαρές

Έρχονται αυστηρότερα μέτρα στο κάπνισμα

Αν και η αντικαπνιστική εκστρατεία της Πολιτείας ξεκίνησε ένα χρόνο πριν στις 1 Ιουλίου 2009 με σύνθημα η "Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο", ως φαίνεται δεν στέφθηκε από επιτυχία αλλά τουναντίον απέτυχε παταγωδώς με τους καπνιστές να κάνουν.... ό,τι τους καπνίσει.Έτσι, ότι δεν κατάφερε η κυβέρνηση θέλει να το καταφέρει το ΔΝΤ που σαν άλλος μπαμπούλας έρχεται να γονατίσει τους καπνιστές με νέα μέτρα που θα το σκεφτούν καλά πριν καπνίσουν.


Η παρέμβαση του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία έφερε σημαντική αύξηση στη φορολόγηση στα τσιγάρα, κάνοντας τους απανταχού καπνιστές ότι το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο την υγεία αλλά και την τσέπη.Μπορεί η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους να ξεκίνησε με αισιοδοξία, καθώς 6 στους 10 καπνιστές και το 95% των μη καπνιστών θεωρούσαν θετικά τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος, ωστόσο στην πράξη αυτό δεν φάνηκε.

Το υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε εγκαίρως στις απαραίτητες συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή της απαγόρευσης στους κλειστούς δημόσιους χώρους και κυρίως σε ότι αφορούσε τους ελέγχους και τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες με αποτέλεσμα τα μέτρα να μην

Πτώση λόγω φυσικής

Αποτυχία μεγάλης έκτασης, που ενδεχομένως θα πάρει διαστάσεις πανωλεθρίας, στο μάθημα της φυσικής στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Τετάρτη, δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.

Η αυξημένη δυσκολία του 4ου θέματος από τη μία πλευρά και η ποσότητα της ύλης που έφτανε τις 6 σελίδες, απ' την άλλη, συνέβαλαν στις μειωμένες επιδόσεις των μαθητών, που θα σημάνουν και πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές σε συνδυασμό και με την αποτυχία στα μαθηματικά.


Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι διορθωτές εντοπίζουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες των υποψηφίων στη φυσική, τα μαθηματικά και την έκθεση. Στα αρχαία ελληνικά δεν παρατηρούνται μεγάλες βαθμολογικές αποκλίσεις σε σχέση με πέρσι, και αυτό οδηγεί τους καθηγητές στο συμπέρασμα ότι οι

«Δεν θα χρειαστεί επιπλέον επώδυνα μέτρα η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά επώδυνα». Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίζεται αισιόδοξος και αποφασισμένος και, όταν ερωτάται αν ισχύει η δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί αν έρθουν νέα μέτρα, υπογραμμίζει: «Είμαι πεισματάρης και μπροστά μου βλέπω μόνο μία επιλογή, να εκπληρώσουμε με συνέπεια τους στόχους μας».

Σ' ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ν' αλλάξει υπουργείο στην περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός, αναφέρει ότι «στο υπουργείο Οικονομικών έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε». Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάσσεται κατά της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους («θα ήταν καταστροφική και θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλη ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές») ενώ σχολιάζοντας τις προτάσεις ενός τμήματος της αριστεράς για παύση πληρωμών και έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ επισημαίνει πως «το έργο του Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" είναι ωραίο, αλλά είναι μόνο για το θέατρο». Επιτίθεται μάλιστα σ' αυτήν την άποψη λέγοντας ότι «είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ταύτιση μέρους της αριστεράς με τους χειρότερους κερδοσκόπους». Τέλος, καλύπτει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, με τον οποίο «υπάρχει στενή και εποικοδομητική συνεργασία».


* Ας ξεκινήσουμε από το θεμελιώδες: «Λεφτά υπάρχουν» μας λέγατε προεκλογικώς. Εννοούσατε αυτά που εξοικονομείτε από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων;

- Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πολύ καλά την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τη χώρα και την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε για να τη σώσουμε από την καταστροφή. Οπως επίσης βλέπει ότι λεφτά υπάρχουν, λεφτά από φοροδιαφυγή, από φόρους που χαρίστηκαν στα μεγάλα εισοδήματα

Τεκτονικά ρήγματα στα κόμματα


Στον καιρό της οικονομικής κρίσης, της μεγάλης απογοήτευσης και των μειωμένων προσδοκιών, η κυνική ομολογία τού άλλοτε ισχυρού υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη ότι έλαβε «προεκλογικές χορηγίες», κοινώς μίζες, από τη Siemens έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στη χώρα, σοκάροντας και εξοργίζοντας τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.
Οι πολίτες είδαν έκπληκτοι έναν πολιτικό που πρωταγωνίστησε επί δέκα έτη στον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών να επιβεβαιώνει με περισσό θράσος τις φήμες που έτρεχαν από καιρό και κατελήφθησαν από κύματα μεγάλου θυμού.

Ο κ. Μαντέλης, ως αυθεντικός εκπρόσωπος της σχολής των κυνικών, δεν μπορούσε να φαντασθεί τις συνέπειες και το βάρος της ομολογίας του. Ηδη συγκλονίζει τα κόμματα, απομυθοποιεί τα πρόσωπα της πολιτικής και για πρώτη φορά, κατά την έκφραση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, «μετακινεί

Μετεξεταστέα η Αθήνα από το πρώτο τρίμηνο!

Προ του ενδεχομένου να μην είναι σε θέση στα τέλη του χρόνου να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η υλοποίηση του μνημονίου που έχει συνυπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν- και αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου- προχωρά με ρυθμό... χελώνας.


Αρμόδιες κοινοτικές πηγές εκφράζουν πλέον σοβαρή ανησυχία για την ύπαρξη ακόμη και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της Αθήνας, σημειώνοντας πως δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Οπως λένε, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν ζήτησε να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ούτε απάντησε στην επιστολή της Κομισιόν που του εφιστούσε την προσοχή στις

Μπράβο Γιώργο ! OPA !

Η Γερμανία νικήτρια της Eurovision

Στη Γερμανία θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision, καθώς η 19χρονη Λένα με το τραγούδι «Satellite» αναδείχτηκε πρώτη σε ψήφους. Η Ελλάδα, με το τραγούδι «Οπα» του Γιώργου Αλκαίου κατόρθωσε να μπει στη δεκάδα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Τις πρώτες δέκα θέσεις κατέλαβαν οι εξής χώρες:

1.Γερμανία

2.Τουρκία

3.Ρουμανία

4.Δανία

5.Αζερμπαϊτζάν

6.Βέλγιο

7.Αρμενία

8.Ελλάδα

9.Γεωργία

10.Ουκρανία

Παρατράγουδο του φετινού διαγωνισμού η εισβολή φαν στη σκηνή την ώρα που εμφανιζόταν η ισπανική συμμετοχή. Η επιτροπή αποφάσισε να δώσει, σύμφωνα με τους κανονισμούς, μια δεύτερη ευκαιρία στους Ισπανούς, που τραγούδησαν και πάλι μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων όλων των χωρών.