www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Επικίνδυνο δίδυμο ο Πρωθυπουργός και ο υπ. Οικονομικών


Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το τέλος στα ακίνητα εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας.

«Το πόσο πολύ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει στο γόνατο και χωρίς ίχνος προετοιμασίας φανερώθηκε σήμερα στη Βουλή, όταν ο κ. Βενιζέλος, για δεύτερη φορά, τροποποίησε την τροπολογία του για το χαράτσι στα ακίνητα, μετατρέποντάς το από προσωρινό σε μόνιμο», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.

«Σήμερα, έχουμε έναν Πρωθυπουργό σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία και έναν Υπουργό Οικονομικών,

Διαψεύδει το ΥΕΘΑ τα περί εφεδρείας 18.000 ΕΠΟΠ


Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για εφεδρεία 18.000 ΕΠ.ΟΠ., προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σημειώνοντας ότι τα σενάριο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως επισημαίνει η ηγεσία του υπουργείου, οι μη μονιμοποιηθέντες ΕΠ.ΟΠ. ανέρχονται περίπου σε 11.000 και όχι σε 18.000 που αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ «κρίνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία, με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους».

«Οι λόγοι απόλυσης των ΕΠΟΠ προβλέπονται με σαφήνεια στο σχετικό νόμο και συνδέονται με την

Τουρκική αρμάδα και το "Πίρι Ρέις" αποπλέουν αύριο για έρευνες!

Mια αρμάδα με πολεμικά σκάφη και το ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις", αποπλέει αύριο το ξημέρωμα υπό την στενή επιτήρηση του Πολεμικού Ναυτικού για παράνομες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στη Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή στην Σμύρνη ελλιμενίζονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και δύο κορβέτες, αλλά είναι άγνωστο πόσα από αυτά τα σκάφη θα συνοδεύσουν το "Πίρι Ρέις".


Πιθανότατα το σκάφος να καλύψει την περιοχή των ερευνών που έχει ήδη προαναγγείλει η Άγκυρα, δηλαδή και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Μόλις την Τετάρτη, η Τουρκία προχώρησε σε συμφωνία με το κατοχικό καθεστώς για τον ορισμό της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας και δήλωσε ότι σύντομα θα άρχιζαν έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Από την πλευρά τους, η Ελλάδα και η Κύπρος χαρακτήρισαν «παντελώς παράνομη» την απόφαση της

Υποβρύχια βγάζει στο Αιγαίο η Τουρκία


Τρία τουρκικά υποβρύχια, δύο 209/1400 και ένα 209/1200, σύμφωνα με πληροφορίες του Π.Ν. εγκατέλειψαν την ναυτική βάση του Μαρμαρά στην Προποντίδα, την μεγαλύτερη βάση του τουρκικού Ναυτικού και βγήκαν στο Αιγαίο αργά το απόγευμα, ενώ είχε προηγηθεί η έξοδος και άλλων υποβρυχίων τις προηγούμενες ημέρες..


Τα σταθερά συστήματα ηχοεντοπισμού του Π.Ν. στην έξοδο των Στενών τα εντόπισαν αργά το βράδυ να βυθίζονται και να χάνονται στα σκοτεινά νερά μεταξύ της Τενέδου και της Ίμβρου. Είχαν προηγηθεί τρεις πυραυλάκατοι, οι οποίες ακολούθησαν την ίδια πορεία και αυτή την στιγμή κινούνται στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Κοντά στα τουρκικά υποβρύχια υπάρχει ελληνικό υποβρύχιο που τα παρακολουθεί.

Ο προορισμός των υποβρυχίων είναι άγνωστος, αλλά στο ΓΕΝ, σαφώς ανησυχούν, καθώς μεν ο τουρκικός Στόλος δεν έχει εξέλθει από τα λιμάνια, αλλά δείχνει πλήρη διασπορά. Το γεγονός μάλιστα ότι βγάζουν κι άλλα υποβρύχια στο Αιγαίο (υπολογίζονται σε τέσσερα αυτά που επιχειρούν τώρα στο

«Επί δικαίων και αδίκων» τα μέτρα

Για νέα μέτρα επί δικαίων και αδίκων, έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι λαμβάνονται χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, χωρίς κανένα σχέδιο.

«Η κυβέρνηση δυστυχώς είναι πανικόβλητη και χαμένη στο διάστημα και αυτό το καταλαβαίνει πλέον ο κάθε Έλληνας πολίτης», δήλωσε.

Παράλληλα, αποδοκίμασε την κυβέρνηση και για τον τρόπο με τον οποίο προχωρά στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και χαρακτήρισε εγκληματικό να νιώθουν ανασφαλείς 900.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων 30.000 θα βγουν σε εφεδρεία σε επτά ημέρες,

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα δημοψηφίσματα

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, το οποίο εισήχθη σε πρώτη ανάγνωση και συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα σε δεύτερη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως το καταψηφίζουν, με κύριο το επιχείρημα ότι το νομοθέτημα είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές, ενώ εξέφρασαν αντιρρήσεις και προβληματισμούς σχετικά με την διατύπωση των ερωτημάτων στα δημοψηφίσματα κ.α.

Εισηγούμενος το νομοθέτημα ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, είπε ότι ο ελληνικός λαός δεν ποδηγετείται και ότι το δημοψήφισμα δεν υποκαθιστά τη λαϊκή εντολή, παρά αφορά συγκεκριμένο ζήτημα. «Διαγιγνώσκω μία προσπάθεια αντί να μιλήσουμε επί της ουσίας, να μιλήσουμε επί της συγκυρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου


Οι «Αγανακτισμένοι» Καταδρομείς κατεβαίνουν στο Σύνταγμα

Σε δυναμικό παρών στο Σύνταγμα καλούν την 1η Οκτωβρίου 2011 οι Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας.

Η πλήρης ανακοίνωση

«Την 1η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00μ.μ δίνουμε ένα δυναμικό παρών όλοι οι πρώην Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες πού υπηρετήσαμε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος. Καλούμε όλους τους πρώην έφεδρους Καταδρομείς και Πεζοναύτες, καθώς και όσους εν ενεργεία Στελέχη πού υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις να δώσουν ένα δυναμικό παρών.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ:


Εμείς των Ειδικών Δυνάμεων την ημέρα πού απολυθήκαμε ΔΕΝ πεθάναμε ΟΥΤΕ εξαφανιστήκαμε. Είμαστε εδώ , ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ , ΖΟΥΜΕ μέσα στην Κοινωνία. ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΑΚΟΥΜΕ , παρακολουθούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και είμαστε ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ με την κατάντια της Πατρίδας μας.

Εμείς έχουμε ορκιστεί να φυλάττουμε Πίστη εις την Πατρίδα και ο όρκος μας ισχύει μέχρι να πεθάνουμε. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες Κομμάντος υπηρετήσαμε μια δύσκολη θητεία και τον Μπερέ

Νέος Trojan προσποιείται ότι προέρχεται από τη Microsoft

Τα PandaLabs διέγνωσαν έναν νέο Trojan που προσποιείται ότι προέρχεται από την Microsoft. Ο Trojan Ransom.AN προειδοποιεί το χρήστη ότι τα Windows που χρησιμοποιεί είναι παράνομα και απειλεί να τα μπλοκάρει εάν δεν καταβληθεί το ποσό των 100€.

Το malware, που στοχεύει σε γερμανόφωνους κυρίους χρήστες, διασπείρεται με ποικίλους τρόπους είτε μέσω spam, είτε μέσω P2P downloads. Μετά την ειδοποίηση του χρήστη ότι η έκδοση των Windows που χρησιμοποιεί δεν είναι νόμιμη, τον προσκαλεί σε μία μολυσμένη σελίδα, να πληρώσει μέσω πιστωτικής κάρτας, για έναν κωδικό, οποίος θα νομιμοποιήσει την έκδοση. Για ακόμη μεγαλύτερη πίεση των θυμάτων του, προκειμένου να πληρώσουν το αντίτιμο, τους ενημερώνει ότι η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, ειδάλλως θα

Πρώτη προσφυγή κατά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης


Η πρώτη προσφυγή κατά της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και η δεύτερη κατά του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες στο δικαστήριο θα προσφύγει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος θα καταθέσει και αίτημα προκειμένου να συζητηθεί άμεσα η υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» όπως προβλέπει ο Ν. 3900/2010. Ακόμη, ο Σύλλογος θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το κείμενο της προσφυγής του για να αποτελέσει υπόδειγμα για τους δικηγόρους.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σήμερα ο Δικηγόρος Αθηνών Αγγελος Τσιγκρής ο οποίος στρέφεται κατά της από 2.8.2011 απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1167) που καθορίζει τη «διαδικασία για τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος». Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας και το νέο νόμο - πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Εσωτερικών, του Αττικού και του Θριάσιου νοσοκομείου, καθώς και μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», που διαμαρτύρονταν για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη

Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος


Την ανάγκη να συνεχιστεί η μάχη με τις «μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» υπογράμμισε σήμερα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως ο άλλος δρόμος «είναι δρόμος χρεοκοπίας με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».

«Δίνουμε μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός, όλοι μαζί. Είναι μια μάχη που δίνουμε εδώ και δύο χρόνια. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Μια μάχη με μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού», σημείωσε κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με βουλευτές Ιονίων Νήσων και Κρήτης του ΠΑΣΟΚ .

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι τώρα «μέσα σε ένα διεθνές κλίμα πολύ δύσκολο και δυσμενές, έχουμε μπροστά μας πολλά εμπόδια, τα οποία με τις θυσίες του ελληνικού λαού ξεπερνάμε». «Δεν

ΓΓΚ: Ανακριβείς οι αναφορές περί παρέμβασης για το τέλος ακινήτων


Ανακριβείς χαρακτηρίζει ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος τις αναφορές περί παρέμβασης της ΓΓΚ σχετικά για την επιβολή του τέλους ακινήτου που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Σπυράκος, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή «ουδέποτε απέστειλε έγγραφο προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με αφορμή την επιβολή τέλους ακινήτου που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή απέστειλε στη ΡΑΕ στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, και συνεπώς, όπως τονίζει, «πριν τις ανακοινώσεις για την πρόβλεψη του εν λόγω τέλους», παρατηρήσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις «Προτάσεις της

Μέτρα ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. ζητεί ο Χρ. Παπουτσής


Την ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ώστε να μειωθεί το βάρος, το οποίο επωμίζονται τα κράτη-μέλη λόγω των αυξημένων πιέσεων παρανόμων μεταναστευτικών ροών, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής από τις Βρυξέλλες.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διακυβέρνηση Σένγκεν, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο κ. Παπουτσής ζήτησε να ληφθούν μέτρα ανακατανομής των παρανόμων μεταναστών στα κράτη με πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Παρατήρησε επίσης ότι οι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής χρειάζονται βελτίωση προκειμένου να μην επιτείνουν την υφιστάμενη σήμερα αντίφαση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου και μεταναστεύσεως, καθώς προτάσσεται η υποχρέωση των χωρών να διαφυλάσσουν επαρκώς τα εξωτερικά σύνορά τους χωρίς να παρέχονται εργαλεία αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών στο

«Παράνομη» η «συμφωνία» Τουρκίας - ψευδοκράτους


Παράνομη χαρακτήρισαν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τη λεγόμενη "συμφωνία" για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ Τουρκίας και κατοχικού καθεστώτος, στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας χαρακτήρισε, σε ανακοίνωσή του, άκυρη και άνευ περιεχομένου την εν λόγω «συμφωνία», τονίζοντας ότι «η ενέργεια αυτή της Τουρκίας είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον κ. Λαμπρινίδη στη Νέα Υόρκη ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι «η Τουρκία παρανομεί πάνω στην παρανομία» και κάλεσε την Υπογράμμισε παράλληλα ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε, αντίθετα, έχουν να κερδίσουν πολλά, διότι τα θέματα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης. Και η κεντρική κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό θα διανέμει προς τις δύο κοινότητες, στις

Θ. Πάγκαλος: Προς κατάργηση 70.000 θέσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις


Για κατάργηση 70.000 θέσεων εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στις ελβετικές εφημερίδες TRIBUNE DE GENEVE και 24 HEURES, ενώ αναγνωρίζει πως «δεν είναι η καλύτερη στιγμή» για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΤΕ. Στην ίδια συνέντευξη εκφράζει τη διαφωνία του με την εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.

Δεν συμφωνώ με την εξαίρεση της Εκκλησίας, δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Πάγκαλος και προσθέτει για το θέμα του τέλους στα ακίνητα: «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό».

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αναγνωρίζει πως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών τκλ, δεδομένου, όπως ενδεικτικά αναφέρει, ότι «η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης

Στάσεις εργασίας σε ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ 18.00-23.00


Νέα στάση εργασίας σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις 18.00 έως τις 23.00, παράλληλα με αυτή της ΕΡΤ.


Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ , υιοθετώντας την απόφαση των εργαζομένων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να προχωρήσουν «σε κοινό μέτωπο με τους συναδέλφους της ΕΡΤ», τους καλεί σε στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί ταυτόχρονα με αυτήν της ΕΡΤ, σήμερα Πέμπτη 22

Μειώνονται οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια


Μειωμένος είναι ο αριθμός των υπό κατάληψη τμημάτων των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τους φοιτητές, ανέρχονται πλέον σε 159, με την εξεταστική, ωστόσο να είναι πλέον στον αέρα σε όσες σχολές αποφάσισαν συνέχιση των καταλήψεων.

Το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μετά το άνοιγμα των σχολών αρχίζουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίο οι εξετάσεις.

Μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σπουδαστών των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας ανοικτό, εκτός της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) που παραμένει υπό κατάληψη

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ναι» υπό όρους στην πετρελαιοκίνηση


Θετικός υπό προϋποθέσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση και ότι το θέμα ακόμη εξετάζεται, αφού, όπως ανέφερε, η άρση της απαγόρευσης πρέπει να συνδυαστεί και με μια σειρά άλλων μέτρων, όπως είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων για την ποιότητα των καυσίμων, η καθιέρωση πράσινου δακτυλίου και η ανανέωση του στόλου των γηρασμένων αυτοκινήτων.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι ο δακτύλιος έχει χάσει

Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου από τον ΕΦΕΤ


Ακατάλληλο προϊόν κατεψυγμένου γαλέου, το οποίο βρέθηκε να περιέχει υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για κατεψυγμένη φέτα γαλέου, με την εμπορική επωνυμία «Καπετάν Νικόλας» 240kg σε πλαστική συσκευασία των 850g, ζώνης αλίευσης FAO 34, με ημερομηνία συσκευασίας 05-05-2011 και ημερομηνία λήξης 26-10-2012, η οποία διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΕ», (ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων).

Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε επανασυσκευασία της συγκεκριμένης παρτίδας, καθώς και σε

Επικίνδυνα σκευάσματα, προέλευσης Ταϊβάν, με εφεδρίνη


Προειδοποίηση για επικίνδυνα σκευάσματα προέλευσης Ταϊβάν, που περιέχουν εφεδρίνη, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ .

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα SHI SHEN TANG, DING CHUAN TANG, SHEN MI TANG, XU MING TANG, που διανέμονται στις ΗΠΑ και παράγονται από τη εταιρεία SHENG CHANG PHARMACEUTICAL Co. Ltd, με έδρα την Ταϊβάν, τα οποία βρέθηκαν να περιέχουν τη ουσία EPHEDRINE ALKALOIDS.

Τα εν λόγω προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα, αλλά είναι πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα, μέσω διαδικτύου, επισημαίνει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές, σε περίπτωση που περιέλθουν στην

ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση

Εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς και επικίνδυνη, χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μια ημέρα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.


Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε την κρισιμότητα αυτή στο γεγονός ότι υπάρχει, όπως είπε, μια πολύ μεγάλη νευρικότητα στην Ευρωζώνη, στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και στην παγκόσμια οικονομία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες, χώρες που ηγούνται της Ευρωζώνης, για δικούς τους εσωτερικούς λόγους, ξεσπάει επάνω μας, ενώ επανέλαβε πως η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή δεν έχει το πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις.

Τόνισε, ωστόσο, πως «εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι εις βάρος μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από τις

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για το τέλος ακινήτων

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ειδικό τέλος ακινήτων προέβη ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την εξαίρεση των μακροχρόνια ανέργων από τη ρύθμιση σε περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης.


Επιπρόσθετα, οι μακροχρόνια άνεργοι απαλλάσσονται πλήρως εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ (συν 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο) και εφόσον η αξία τις ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ (συν 10.000 ευρώ για κάθε προστατεύομενο τέκνο).

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η εξαίρεση δεν ισχύει για ανέργους με ακίνητα σε περιοχές άνω των 3.000 ευρώ τιμή ζώνης.

Ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου το ειδικό τέλος είναι το μίνιμουμ των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε ΜΜΜ - ταξί


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί αλλά και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του κλάδου στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή».

Παράλληλα, νέα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα κάνουν την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ