www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας και το νέο νόμο - πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Εσωτερικών, του Αττικού και του Θριάσιου νοσοκομείου, καθώς και μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», που διαμαρτύρονταν για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη
Βουλή.


Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων από όλη την Ελλάδα, καθώς και μέλη του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, με συμμετοχή εκπροσώπων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διαδήλωσαν ζητώντας την κατάργηση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, ενώ εξήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων για το προσεχές διάστημα.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «στην ουσία καταργείται το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενώ με την κατάργηση του ασύλου καταργείται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών καθώς και η ίδια η δημοκρατία».


Με το πέρας την πορείας μερίδα των διαδηλωτών παρέμεινε στην πλατεία, όπου διεξάγεται γενική συνέλευση του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των καταλήψεων.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται με την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους έχει αποκατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: