www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος


Την ανάγκη να συνεχιστεί η μάχη με τις «μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» υπογράμμισε σήμερα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως ο άλλος δρόμος «είναι δρόμος χρεοκοπίας με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».

«Δίνουμε μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός, όλοι μαζί. Είναι μια μάχη που δίνουμε εδώ και δύο χρόνια. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Μια μάχη με μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού», σημείωσε κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με βουλευτές Ιονίων Νήσων και Κρήτης του ΠΑΣΟΚ .

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι τώρα «μέσα σε ένα διεθνές κλίμα πολύ δύσκολο και δυσμενές, έχουμε μπροστά μας πολλά εμπόδια, τα οποία με τις θυσίες του ελληνικού λαού ξεπερνάμε». «Δεν
υπάρχει άλλος δρόμος», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «είμαστε στη μέση ενός δρόμου και θα ήταν πολύ αρνητικό να αφήναμε στη μέση αυτή την προσπάθεια - όχι μόνο θα υπήρχαν θυσίες, αλλά θα πήγαιναν και χαμένες».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, «που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφραίνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους».

«Και επιτέλους», συμπλήρωσε, «εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα». Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει και μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».

«Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα, αλλά τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη και αυτήν θα την κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε συλλογικά, όλος ο ελληνικός λαός», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: