www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε ΜΜΜ - ταξί


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί αλλά και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του κλάδου στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή».

Παράλληλα, νέα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα κάνουν την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ
ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη σημερινή γενική τους συνέλευση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας ενδεικτικά πως ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές, λείπουν περίπου 1.000 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κανονική εκτέλεση του προγράμματος των δρομολογίων. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν, λόγω έλλειψης προσωπικού από τα 366 τρόλεϊ που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο, δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους πάνω από 200. Ανάλογη, υποστηρίζουν, είναι η κατάσταση και στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων από 15 λεπτά κατά μέσο όρο που ήταν πέρυσι, έχει φτάσει φέτος στα 30 λεπτά.

Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν «ανάλγητη» την κυβέρνηση, ενώ ευθύνες επέρριψαν και στη ΝΔ καθως όπως είπαν, όσο ήταν στην εξουσία «έπαιζε» με τις προσλήψεις και τώρα «παίζει» με τις απολύσεις.

Εκτίμησή τους τέλος, είναι ότι μέχρι τα τέλη τους έτους ενδέχεται να προωθηθεί και η ιδιωτικοποίηση του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: