www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. ζητεί ο Χρ. Παπουτσής


Την ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ώστε να μειωθεί το βάρος, το οποίο επωμίζονται τα κράτη-μέλη λόγω των αυξημένων πιέσεων παρανόμων μεταναστευτικών ροών, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής από τις Βρυξέλλες.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διακυβέρνηση Σένγκεν, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο κ. Παπουτσής ζήτησε να ληφθούν μέτρα ανακατανομής των παρανόμων μεταναστών στα κράτη με πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Παρατήρησε επίσης ότι οι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής χρειάζονται βελτίωση προκειμένου να μην επιτείνουν την υφιστάμενη σήμερα αντίφαση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου και μεταναστεύσεως, καθώς προτάσσεται η υποχρέωση των χωρών να διαφυλάσσουν επαρκώς τα εξωτερικά σύνορά τους χωρίς να παρέχονται εργαλεία αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών στο
έδαφός τους.

Επανέλαβε ακόμη ότι υπό την παρούσα δυσχερή συγκυρία, η Ενωση οφείλει να ενισχύσει τα κράτη-μέλη, τα οποία καλούνται να διαχειρισθούν το τεράστιο βάρος της πίεσης από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Απαντώντας τέλος σε παρέμβαση του Γερμανού εκπροσώπου σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και παραμονής των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας τόνισε ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τη θέληση της χώρας μας να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλων ανεξαιρέτως των ατόμων που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος.

Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία απέδωσε στον τεράστιο αριθμό παράνομων μεταναστών, αλλά και στην βραδύτητα, που όπως είπε υπάρχει, στην διαδικασία έγκρισης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης της χώρας μας από κοινοτικούς πόρους.

«Τη στιγμή που ελληνική Κυβέρνηση ζητάει θυσίες και μεγάλη μείωση του εισοδήματος των ελλήνων πολιτών για να διασωθεί η χώρα από την οικονομική κρίση, θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο και πρακτικά αδύνατο να χρηματοδοτείται από τον εθνικό προϋπολογισμό η βελτίωση των συνθηκών κράτησης των παράνομων μεταναστών», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: