www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Θα διώκονται ποινικά όσοι ζητούν επιστροφή φόρου με πλαστά δικαιολογητικά


Με ποινική δίωξη κινδυνεύουν όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωσή τους και προκύψει για αυτούς επιστροφή φόρου η οποία ωστόσο βασίζεται σε πλαστά δικαιολογητικά.


Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά «εφιστάται η προσοχή των φορολογουμένων στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις που το πιστωτικό υπόλοιπο υπερβαίνει το ποσό των 1.500 ευρώ, εξακολουθεί να διενεργείται από τη ΔΟΥ έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι οι αποδείξεις που πρέπει να δηλώσουν στην εφορία οι φορολογούμενοι για να τύχουν το αφορολόγητο όριο θα υπολογιστούν στο

Tροπολογίες για αποκρατικοποίησεις και συγχωνεύσεις τραπεζών από το ΥΠΟΙΚ


Αποκλειστικά για τη μείωση του δημοσίου χρέους προτείνει να πηγαίνουν τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Επίσης, στην Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων προτείνεται να συμμετέχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Μεταφορών.

Παράλληλα παρατείνεται η κάλυψη

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις την Πρωτομαγιά


Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού την Κυριακή, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό φαίνονται διασπασμένοι, καθώς ενώ το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να εργαστούν κανονικά, το Σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι στάση θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά το Μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας,

Τροπολογία για την εξόφληση οφειλών του ΟΠΑΔ


Τροπολογία που προβλέπει ότι εντός 45 ημερών από την υποβολή του λογαριασμού θα εξοφλεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς ενώ άμεσα θα καταβάλει το 90% απαιτήσεων που έχουν άλλοι προμηθευτές κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Οι ρυθμίσεις της τροπολογίας έχουν αναδρομική ισχύ από τις 2 Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, η καταβολή των οφειλομένων «γίνεται με έκδοση χρηματικού εντάλματος μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Π.Α.Δ.».

«Η θεώρηση του εντάλματος γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας, που θα ενσωματωθεί σε ν/σ για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της

Οι μεταθέσεις δασκάλων του 2011


Τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του έτους 2011 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21.6.2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31.8.2011.

Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι

Η αυτοκοροϊδία στο ζενίθ.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο χρόνος τρέχει, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και ο λαός κοιμάται.

Στις δημοσκοπήσεις 31,5% (V-PRC) δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν είχαμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι με την ακολουθούμενη πολιτική θα δούμε καλύτερες μέρες.

Λίγο πιο κάτω απ’ το 30,5% (V-PRC)παίρνει στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 πιστεύουν ότι το «Ζάππειο1» και η συμπλήρωσή του απ’ το «Ζάππειο2» θα μας λύσουν τα προβλήματα που έχουν τυλιχτεί σαν θηλιά γύρω απ’ το λαιμό μας.

Συμπερασματικά περίπου 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ έχουν την δυνατότητα να μας βγάλουν απ’ την κρίση.

Τελικά νομίζω ότι χρωστάμε της «Μιχαλούς». Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, αυτοί θα μας

Ηλεκτρονικά γυαλιά για «αετίσια» όραση


Τέλος στους συμβατικούς πολυεστιακούς φακούς ετοιμάζονται να βάλουν νέοι «έξυπνοι» φακοί οράσεως, που αναπτύχθηκαν από αμερικανούς ειδικούς της εταιρείας PixelOptics.

Tα νέα γυαλιά emPower, όπως ονομάζονται, επιτρέπουν την αυτόματη αλλαγή μεταξύ κοντινής και μακρινής εστίασης των φακών, χάρη σε μια υπέρλεπτη επίστρωση υγρών κρυστάλλων .

Με το σκύψιμο της κεφαλής ή ένα απλό άγγιγμα του σκελετού οι «ρυθμίσεις» των επαναστατικών γυαλιών αλλάζουν και ο χρήστης μπορεί π.χ. να διαβάσει ένα βιβλίο ή να διακρίνει κάτι που βρίσκεται μακριά.

Τα emPower λειτουργούν με τη βοήθεια μιας ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, η οποία με οκτώ ώρες φόρτισης χαρίζει στα ηλεκτρονικά γυαλιά ενέργεια αρκετή για δύο έως τρεις ημέρες

Το κόκκινο πιπέρι κόβει την όρεξη και...τα κιλά

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του πιπεριού καγιέν κόβει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό διαιτητικό "εργαλείο". Το πιπέρι καγιέν είναι η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι και, σύμφωνα με την έρευνα, η προσθήκη μια μικρής ποσότητας στην καθημερινή διατροφή είναι πιθανό να βοηθήσει  όσους προσπαθούν να μειώσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν και να ελέγξουν το βάρος τους.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, που διαπίστωσαν ότι  η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση τους, η καψαϊκίνη μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Όπως επισημαίνουν βέβαια οι ερευνητές, εκείνοι που ωφελούνται από την χρήση του καγιέν και τους κόβεται η όρεξη είναι όσοι δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερές τροφές.

«Διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση του κόκκινου πιπεριού μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων μετά την κατανάλωση των γευμάτων ειδικά στα άτομα που δεν συνηθίζουν την κατανάλωσή του. Οι διατροφικές αλλαγές δεν απαιτούν πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστούν και η προσθήκη λίγου καυτερού πιπεριού στο φαγητό μπορεί

Χωρίς τρένα την Κυριακή

Χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση θα μείνει την Κυριακή η χώρα, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Επίσης, θα επηρεαστούν αρκετά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθώς και η σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το δίκτυο του μετρό την ημέρα της απεργίας.

Το Σάββατο δεν θα κυκλοφορήσουν:
Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αθήνας:

- Τα Intercity 74, 604, 605
- Η αμαξοστοιχία 610 (στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια)
- Το Ιntercity 91 (στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη)

Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας:

- Οι αμαξοστοιχίες 1558, 2530, 2533

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης:

- Η αμαξοστοιχία 753

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας:

Νέος οικονομικός διευθυντής στο Ιασώ


Ο κ. Τσιρόπουλος Στυλιανός ορίστηκε νέος οικονομικός διευθυντής του ομίλου Ιασώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία. Διευθύντρια του Λογιστηρίου ορίστηκε η κα Αθανασοπούλου Νικολέττα.

Ο κ. Τσιρόπουλος εργάζεται στο Ιασώ από το 2000 ως Διευθυντής Λογιστηρίου, ενώ η κα Aθανασοπούλου εργάζεται στον όμιλο από το 1997 ως

Οδηγίες προς τους φιλάθλους για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου


Ανακοίνωση με οδηγίες προς τους φιλάθλους για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου εξέδωσε η ΕΠΟ.


Σε αυτές αναφέρεται πως οι θύρες θα ανοίξουν από τις 17:30, ενώ υπενθυμίζεται πως οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ενόψει του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011 Ατρόμητος-ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 30 Απριλίου με ώρα έναρξης 20:30, από την Ελληνική

Πτώση μονοκινητηρίου αεροπλάνου μεταξύ Σπετσών και Πορτοχελίου


Διθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Χηνίτσας μεταξύ Σπετσών και Πορτοχελίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο ιδιωτικό αεροδρόμιο του Πορτοχελίου.

Δύτες του λιμενικού διεξάγουν έρευνες

Εισέρχεται στην αγορά υγραερίου η Revoil


Στην αγορά υγραερίου που χρησιμοποιείται ως καύσιμο οχημάτων εισέρχεται η Revoil, μέσω συμφωνίας συνεργασίας που σύναψε με την εταιρεία CABI GAS.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας δίνεται η δυνατότητα σε πρατήρια Revoil να διαθέσουν στη γνωστή γκάμα των καυσίμων τους και υγραέριο κίνησης, το οποίο θα προμηθεύονται από την CABI GAS.

O στόχος είναι το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν πρατήρια αυτού του τύπου σε όλη την

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες


Επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ η εισήγηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, «σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στη λαθεμένη απόφασή της για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με την απόφαση, «η έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πότε η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" στη Βουλή». Οι απεργίες αναμένεται να ξεκινήσουν μία εβδομάδα πριν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση.

Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει επίσης την πρόσκληση προς όλους τους μαζικούς φορείς (συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση, συλλόγους, κλπ.) να πάρουν θέση, αν συμφωνούν ή όχι με την περαιτέρω μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

ΝΔ: Το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού


Με αφορμή τις εξελίξεις στη ΔΕΗ  και τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως λίγο πριν από τις εκλογές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν «μπουκάρει» στα γραφεία που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη

Ανάκληση αυτοκινήτων Renault Fluence


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων RENAULT μοντέλο FLUENCE εκτελεί η επίσημη αντιπρόσωπος της RENAULT στην Ελλάδα PGA ΕΠΕ.

Η ανάκληση αφορά 243 οχήματα, στα οποία η απουσία ηλεκτρικής αντίστασης ενός ηλεκτρονικού στοιχείου, που βρίσκεται στο εσωτερικό του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων, σε μια επιστροφή ρεύματος στις επαφές του προκαλεί την μερική καταστροφή του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού στοιχείου, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του υπολογιστή των πυροτεχνικών διατάξεων (αερόσακων και προεντατήρων ζωνών ασφαλείας).

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μία περίπτωση ατυχήματος παγκοσμίως που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής,

ΕΦΕΤ: Προληπτική ανάκληση πορτοκαλάδας


Την προληπτική ανάκληση/απόσυρση πορτοκαλάδας «ΛΟΥΞ», στην οποία σύμφωνα με καταγγελία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού ζητεί ο ΕΦΕΤ

Πρόκειται για πορτοκαλάδα που παρήχθη στο Εργοστάσιο Πατρών της εταιρείας «ΛΟΥΞ- Φυσική Ελληνική Απόλαυση», σε πλαστική φιάλη των 500ml, με ημερομηνία λήξης 15.06.2011.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω

Σειρά διευκρινίσεων για την υποβολή της δήλωσης


Σειρά διευκρινίσεων για θέματα που αφορούν την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, έδωσε την Παρασκευή το ΥΠΟΙΚ.

Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές υποβολές των δηλώσεων οικονομικού έτους 2011, σημειώνεται πως οι καταστάσεις φορολογικής αναμόρφωσης, αυτοκινήτων επιχείρησης, κινητής τηλεφωνίας και αποδοθέντων και οφειλομένων φόρων εισοδήματος και έμμεσων φόρων θα υποβληθούν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία την 30/6/2011 και συνεπώς δεν απαιτείται η συνυποβολή τους με την υποβολή των οικείων δηλώσεων.


Επίσης, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 17 του ν.3842/2010 πρέπει να δηλώνεται ότι κατά τη διαρρεύσασα διαχειριστική περίοδο έχουν υποβληθεί ορθά όλες οι δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος και απόδοσης έμμεσων φόρων ή εάν δεν έχουν υποβληθεί ορθά τότε πρέπει να υποβληθεί κατάσταση με τους οφειλόμενους φόρους από τον υπεύθυνο λογιστή. Στις περιπτώσεις

Σπάνια ευθυγράμμιση έξι πλανητών στον πρωινό ουρανό

Υπάρχει ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους πλανήτες εκτός από τον Κρόνο να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας.

Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση.

Όπως εξηγεί το Space.com, το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλοι οι πλανήτες παρέμεναν αθέατοι  πίσω από τον Ήλιο. Τις επόμενες ημέρες επανέρχονται στην ίδια πλευρά με τη Γη και γίνονται ορατοί παραταγμένοι στο επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς που ακολουθεί ο Ήλιος.

Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Ερμής είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ για τον Ουρανό και τον

Sony: Επιστολή-απολογία και στους Έλληνες χρήστες του PlayStation


Απολογητική επιστολή, με την οποία προειδοποιεί και του Έλληνες χρήστες του Playstation Network για κλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μεταξύ των οποίων και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών απέστειλε η Sony.

Στο κείμενο της επιστολής η εταιρεία παραδέχεται την κλοπή των στοιχείων των χρηστών, δεν δίνει όμως πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη, ούτε για το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών εξελίξεων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε πελάτη του PlayStation Network/Qriocity:

Όπως διαπιστώσαμε, μεταξύ 17ης και 19ης Απριλίου 2011 ορισμένες πληροφορίες λογαριασμών χρηστών στις υπηρεσίες PlayStation Network και Qriocity τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω μιας παράνομης και μη εξουσιοδοτημένης εισβολής στο δίκτυό μας. Σε απάντηση στην εν λόγω εισβολή, προβήκαμε στις εξής ενέργειες:

* Απενεργοποιήσαμε προσωρινά τις υπηρεσίες PlayStation Network και Qriocity,

* Αναθέσαμε σε μια ανεξάρτητη, αναγνωρισμένη εταιρεία ασφάλειας να διεξαγάγει διεξοδική έρευνα,

Προσαγωγές για τη φονική φωτιά στη «Μαρφίν»


Τρεις ύποπτοι προσήχθησαν σήμερα το μεσημέρι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί για τον εμπρησμό στην τράπεζα «Marfin», πριν από ένα χρόνο που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες τους στα σπίτια που διέμεναν οι προσαχθέντες στα Εξάρχεια και την Κυψέλη.

Οι προσαχθέντες είναι απο 25 εως και 30 χρόνων, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποστέλλεται στον εισαγγελέα και κατά την αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι αστυνομικοί πριν από τη σημερινή επιχείρηση εξέτασαν πάνω από 70 καταθέσεις και βίντεο από τη φονική επίθεση.

H όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και απλώνεται σε όλη την Αττική με στόχο τον εντόπισμό δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι τρεις έως πέντε και ενέχονται σε βαρύτατα αδικήματα.

Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έρευνες και οι προσαγωγές να αφορούν πρόσφατες εμπηστικές επιθέσεις και κυρίως την φονική πυρπόληση του καταστήματος της Τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν οι βόμβες μολότοφ

Ενώθηκαν με τα γαμήλια δεσμά Κέιτ και Ουίλλιαμ

Από την Κένυα μέχρι την Αυστραλία και τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία, όλος ο κόσμος είχε σήμερα στραμμένο το βλέμμα στο Λονδίνο, για το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του, Κέιτ Μίντλετον.

Στην Κένυα, όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε κάνει την πρόταση γάμου στην Κέιτ τον περασμένο Οκτώβριο, πολλά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν απευθείας, ακόμη και από τις έξι το πρωί, τις προετοιμασίες.

Πριν από τους γαμήλιους όρκους η Κέιτ η πρώτη «θνητή» που παντρεύεται Βρετανό γαλαζοαίματο  χαμογέλασε στον πρίγκηπα Ουίλλιαμ καθώς την παρέδιδε ο πατέρας της.

Ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου παντρεύτηκε σήμερα στο Αβαείο Ουέστμινστερ την επί πολλά χρόνια αγαπημένη του, Κέιτ Μίντλετον, σε μια τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς.

Περίπου 2000 καλεσμένοι, από διασημότητες μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών, συνέρευσαν στο ναό και παρακολούθησαν την Κέιτ, ντυμένη με ένα ιβουάρ νυφικό με δαντέλες, και τον Ουίλλιαμ, με την κόκκινη στολή του συντάγματος των Ιρλανδών Φρουρών, να ανταλλάσσουν όρκους αμοιβαίας

Σταματούν τη εκτέλεση συνταγών 5 ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας


Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου σταματούν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων 5 ταμείων καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία,στα ταμεία του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Στοπ στις συνταγές από την Δευτέρα οι φαρμακοποιοί Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς το υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας.

Επίσης εδώ και μήνες οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων της Εμπορικής Τράπεζας και των συμβολαιογράφων.

"Όπως καταλαβαίνετε, αλλά και όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η υπομονή όλων των φαρμακοποιών της Αττικής είναι από καιρό εξαντλημένη και δεν έχουμε άλλα περιθώρια οικονομικής αιμορραγίας. Ως εκ τούτου, σας ανακοινώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθούμε το μεγαλύτερο μέρος από τα ανωτέρω ποσά, θα διακόψουμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για

Σε εξέλιξη ο «γάμος της χρονιάς»


Με την άφιξη των πρώτων καλεσμένων –από τους 1.900 συνολικά- ξεκινά ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλτον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κέντρο του Λονδίνου. Η τελετή αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Την ώρα της τελετής το πλήθος αναμένεται να φτάσει τα 600.000 άτομα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική βόλτα κοντά στο παλάτι, προκειμένου να συναντήσει ανθρώπους που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή, περιμένοντας να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός.

Παράλληλα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον θα λάβουν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα λάβει επίσης τους τίτλους κόμης του Στράδερν και βαρόνος του