www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ηλεκτρονικά γυαλιά για «αετίσια» όραση


Τέλος στους συμβατικούς πολυεστιακούς φακούς ετοιμάζονται να βάλουν νέοι «έξυπνοι» φακοί οράσεως, που αναπτύχθηκαν από αμερικανούς ειδικούς της εταιρείας PixelOptics.

Tα νέα γυαλιά emPower, όπως ονομάζονται, επιτρέπουν την αυτόματη αλλαγή μεταξύ κοντινής και μακρινής εστίασης των φακών, χάρη σε μια υπέρλεπτη επίστρωση υγρών κρυστάλλων .

Με το σκύψιμο της κεφαλής ή ένα απλό άγγιγμα του σκελετού οι «ρυθμίσεις» των επαναστατικών γυαλιών αλλάζουν και ο χρήστης μπορεί π.χ. να διαβάσει ένα βιβλίο ή να διακρίνει κάτι που βρίσκεται μακριά.

Τα emPower λειτουργούν με τη βοήθεια μιας ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, η οποία με οκτώ ώρες φόρτισης χαρίζει στα ηλεκτρονικά γυαλιά ενέργεια αρκετή για δύο έως τρεις ημέρες
λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα νέα γυαλιά, τα οποία αναπτύχθηκαν μετά από 12ετή έρευνα, «θα κατασκευάζονται βάσει των προδιαγραφών όλων των συνταγών γυαλιών οράσεως και θα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα, χρώματα και στυλ». 

Τα καινοτόμα emPower, που θα μπορούσαν να διευκολύνουν όλους όσοι μέχρι τώρα αναγκάζονταν να συνηθίσουν τους πολυεστιακούς φακούς, παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες στη διεθνή έκθεση οπτικών Vision Expo East, στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά ήδη από φέτος το καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: