www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

«Υπουργικά συμβούλια» στο γραφείο Καραμανλή

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στο γραφείο του Κ. Καραμανλή. Η οδός Παναγή Κυριακού, κοντά στην πλατεία Μαβίλη, φαίνεται ότι γίνεται επίκεντρο εσωκομματικών ζυμώσεων, μετά και την αιφνίδια δήλωση Σαμαρά της προπερασμένης εβδομάδας ότι δεν απολογείται για συμπεριφορές τύπου Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και Παυλίδη.

Μια δήλωση που από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται «ατυχής», με δεδομένο ότι και τα τρία συγκεκριμένα στελέχη, όπως λένε, έχουν προ πολλού απομακρυνθεί, καθώς δεν ήταν καν υποψήφιοι στις τελευταίες εθνικές εκλογές.


Και η δήλωση αυτή πάντως αποτέλεσε την αφορμή να επισκεφθούν τον Κ. Καραμανλή την εβδομάδα που πέρασε πολλοί νυν και πρώην βουλευτές της Ν.Δ., ανάμεσά τους και αρκετοί πρώην υπουργοί των κυβερνήσεών του. Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, εκτός των «μονίμων επισκεπτών» (Αντώναρος, Παυλόπουλος, Σιούφας, Μολυβιάτης), παρήλασαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γ. Αλογοσκούφης, Ν. Δένδιας, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Χρ. Ζώης, Κ.

Σοβαρά επεισόδια στο ΣΕΦ πριν από τον τελικό του μπάσκετ

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ΣΕΦ με άγριες συμπλοκές οπαδών του Ολυμπιακού και ανδρών της Αστυνομίας, περίπου μια ώρα πριν από το τζάμπολ του τέταρτου τελικού στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό. Στις 22:25 ξεκίνησε ο αγώνας με καθυστέρηση 40 λεπτών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τον περιβάλλοντα χώρο και επεκτάθηκαν εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξηλώνουν και να πετάνε καθίσματα στο παρκέ και άλλα αντικείμενα. Λίγο πριν τις 9 και στις συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων-11 συλλήψεις. Αμέσως μετά αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο ΣΕΦ χωρίς εισιτήριο.


Ακολούθησαν συμπλοκές και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών ακόμη και εντός γηπέδου. Μάλιστα υπάλληλοι του ΣΕΦ έτρεχαν με νερό για να σβήσουν δυο μικροεστίες

Ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό γύρω στο 75% εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΝ όπως ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή.


Όπως αναφέρεται, σε σύνολο 1356 εκλεγμένων συνέδρων οι 68 δεν παρέλαβαν κάρτα ενώ ψήφισαν συνολικά 1038.

Ο Αλέξης Τσίπτας πήρε 785 ψήφους, 162 ήταν τα λευκά, 35 τα άκυρα, ενώ 56 ψήφους πήρε ο Γιώργος Βλαχογιώργος.


Άνοιξε το igamato.info

Άνοιξε και πάλι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα στην Ελλάδα με “πειρατικές” ταινίες, μουσική, σειρές και ο,τι άλλο βάλει ο νους.


Το δημοφιλές ελληνικό πειρατικό site, gamato.info που είχε 16.000.000 επισκέψεις κάθε μέρα μετά το απρόσμενο κι επεισοδιακό κλείσιμό του με την σύλληψη και ποινική δίωξη των διαχειριστών του, διάφοροι συνεχιστές του αποφάσισαν και πριν λίγες ώρες άνοιξαν κι επίσημα το νέο “igamato.info”.

Τέλος σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι servers του νέου site βρίσκονται εκτός Ελλάδας, ίσως στη Γερμανία.
newsit

Μερική ή ολική διάλυση της Ευρωζώνης «βλέπουν» βρετανοί οικονομολόγοι

Η Ευρωζώνη δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή, σε πέντε χρόνια εκτιμούν οικονομολόγοι του Λονδίνου απαντώντας σε έρευνα βρετανικής εφημερίδας. Ο λόγος η οικονομική κρίση που βιώνουν τα μέλη της.


Πρόκειται για έρευνα της Sunday Telegraph η οποία έθεσε ερωτήσεις σε 25 οικονομολόγους σχετικά με την ανάπτυξη, το δημόσιο έλλειμμα, τον πληθωρισμό στη Βρετανία και το ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα που θα δημοσιευθεί στην πλήρη μορφή της αύριο « το πιο αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν, αναμένουν μια διάσπαση του ευρώ μεγαλύτερης ή μικρότερης

Θέμα αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την εξεταστική για Siemens

Για αποχώρηση του κόμματός του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει θέσει στον πρόεδρο της επιτροπής, έκανε λόγο σε δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, τόνισε ότι το κόμμα του δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens.

«Έχουμε θέσει ήδη προφορικά στον πρόεδρο της Επιτροπής τέσσερα θέματα τα οποία θα θέσουμε και γραπτώς αύριο, Δευτέρα. Εάν δεν ικανοποιηθούν, εμείς θα αποχωρήσουμε», τόνισε ο κ.

Τα τρόφιμα επηρεάζουν τη μνήμη και το συναίσθημα

Η διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το σώμα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κιλά, αλλά και τον εγκέφαλο, επιδρώντας άμεσα στη γνωσιακή ικανότητα, τη μνήμη και το συναίσθημα.


Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ, Άλαν Λόγκαν και επιστήμονες ειδικοί στη διατροφική νευροεπιστήμη, τόσο η υγιεινή διατροφή όσο και η ανθυγιεινή επηρεάζουν με συγκεκριμένους τρόπους τις λειτουργίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, τη διάθεση και τη δυνατότητα συγκέντρωσης.

Για να λειτουργεί καθημερινά ο εγκέφαλος καταναλώνει περίπου το 20% των θερμίδων.

Για να λειτουργήσει σωστά, όμως, χρειάζεται ένα σωστό ισοζύγιο από όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Οι τροφές του εγκεφάλου

Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς από το Χάρβαρντ, για να είναι κάποιος περισσότερο συγκεντρωμένος, ώστε οι πληροφορίες να μεταφέρονται με «άνεση» μεταξύ των κυττάρων του

Αποκηρύσσει τη στρατηγική του μεσαίου χώρου ο Αντ. Σαμαράς

Στην αποκήρυξη του «μεσαίου χώρου», που ήταν η στρατηγική του Κώστα Καραμανλή προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ως νέο ιδεολογικό όχημα προέταξε τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό» με έντονα πατριωτικά και λαϊκά χαρακτηριστικά. «Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα, όχι ταξικό», είπε.

Μιλώντας στην πολυθεματική προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος, απέφυγε να αναγνωρίσει την πολιτική σημασία του μεσαίου χώρου. Περιορίστηκε να χαρακτηρίσει ως "ενδιάμεσους" και "αμφιταλαντευόμενους" τους ψηφοφόρους στους οποίους ο Κ. Καραμανλής είχε ρίξει το βάρος, υποστηρίζοντας ότι χάρις σε αυτή τη στρατηγική η Ν.Δ. έγινε δύο φορές κυβέρνηση.


Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 60% των ψηφοφόρων είναι η "μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη" και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι σε "φθαρμένα αριστερά

Νερό-δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι νερό «δηλητήριο» σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πτολεμαΐδα, νησιά Β. Αιγαίου, Πηνειό και αλλού επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη δειγματοληψιών, κυρίως σε τρόφιμα-στόχους όπως οι βολβοί, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους.


΄Ερευνα που διενήργησε διεπιστημονική επιτροπή από το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα:

*Στο νερό ύδρευσης της Καλαμάτας ανιχνεύθηκε νικέλιο σε οριακές τιμές (20,00 μg/l). Στον δήμο Ασωπού Λακωνίας εντοπίζεται συγκέντρωση μολύβδου (30,00 μg/l) τριπλάσια της οριακής τιμής. Δηλητήριο και στο νερό της Χίου, όπου οι αναλύσεις ανίχνευσαν οριακές (1,00 μg/l) πλην όμως υψηλές τιμές συγκέντρωσης σε υδράργυρο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των νερών ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων της Θήβας αποτελεί όχι μόνο η παρουσία εξασθενούς χρωμίου (από 3,00μg/l-12,80μg/l) αλλά και οι εξαιρετικά υψηλές τιμές υδραργύρου.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία προέκυψε ότι η παρουσία τοξικών βαρέων μετάλλων γίνεται αισθητή σε όλα σχεδόν τα εξεταζόμενα πόσιμα νερά. Αν και τα περισσότερα δείγματα παρουσιάζουν τιμές συγκέντρωσης που βρίσκονται χαμηλότερα από την παραμετρική τιμή η οποία ορίζεται μέσω της Οδηγίας 98/83 Ε.Ε., οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: «Μπορεί οι συγκεντρώσεις να είναι χαμηλές και να μην υπερβαίνουν τα όρια, όμως τα βαρέα μέταλλα

Η ΠΓΔΜ «δεν θα λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ότι όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν στο ότι η χώρα δεν πρόκειται να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στη λήξη της ισπανικής προεδρίας.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) το χειρότερο για την χώρα θα ήταν το ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων να μην βρεθεί καν στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» (Free Europe) ανέφερε ότι «ορόσημο» για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ θα αποτελέσει η Σύνοδος

Σε νέες κινητοποιήσεις οι Δικηγόροι

Νέα αποχή από το λειτούργημά τους αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποχή των δικηγόρων από Δευτέρα 7 έως και Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010.


Διευκρινίζεται ότι οι Δικηγόροι Αθηνών απέχουν σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους την Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010.
enet

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 15:21 το μεσημέρι 285 χλμ της Αθήνας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νομού Ηρακλείου.


Η δόνηση έγινε αισθητή στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση χαρακτηρίζεται ασθενής.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.
enet

Βρυξέλλες: <Ποτέ δεν ζητήσαμε να κοπούν οι συντάξεις στο μισό>

«Μας παρεξηγήσατε» δηλώνει στο «Βήμα» ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ανατρέποντας την εικόνα για τις απαιτήσεις της ΕΕ

« ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ. Δεν κόβουμε τις συντάξεις στο μισό. Οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις θα έχουν ποσοστό αναπλήρωσης από 65% ως 80%, καθώς πέραν της αναλογικής θα λαμβάνουν και τη βασική σύνταξη». Ο κ. Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου κ. Ολι Ρεν, απαντώντας σε ερώτημα του «Βήματος» για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ανατρέπει την επώδυνη εικόνα των ασφαλιστικών αλλαγών που υπήρχε ως σήμερα και πήγαζε από τις κατευθύνσεις του μνημονίου το οποίο υπέγραψε η χώρα μας. Η εξέλιξη αυτή αφήνει μεγάλα περιθώρια για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα για τη διαμόρφωση του τελικού κείμενο του νομοσχεδίου.

«Το Βήμα» επικοινώνησε αρχικά με τον κ. Σέρβας Ντερούζ, αναπληρωτήγενικό διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων της Επιτροπής, ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μετωπική σύγκρουση με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο για τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού. Ζητήθηκαν εξηγήσεις για τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων και για το κατά πόσον η Κομισιόν συνέστησε πρόσθετες ρυθμίσεις εκτός των συμφωνημένων στο Μνημόνιο. Ο κ. Ντερούζ παρέπεμψε

«Νεκροταφείο» O Πειραιάς βουλιάζει στην ύφεση

Η αναδουλειά και οι κινητοποιήσεις μετατρέπουν το πρώτο λιμάνι της χώρας σε «νεκροταφείο», καταγγέλλουν οι επαγγελματίες

Ο δρόμος είναι σχεδόν άδειος. Ελάχιστοι κυκλοφορούν πεζοί. Τα καταστήματα, όσα ακόμη είναι ανοιχτά, καθώς τα λουκέτα έχουν πέσει βροχή και τα ενοικιαστήρια στολίζουν τοίχους, εισόδους και βιτρίνες, είναι ακόμη πιο άδεια. Και όμως, στην προβλήτα βρίσκονται δεμένα τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια, αλλά κανείς από τους επιβάτες δεν έχει κατέβει στην προκυμαία και στους γύρω δρόμους. «Ο Πειραιάς αργοπεθαίνει» λένε επιχειρηματίες και καταστηματάρχες. Το λιμάνι και ο κόσμος που ζει από το τουριστικό χρήμα αγωνιούν, επιρρίπτοντας ευθύνες στους «επαγγελματίες απεργούς», όπως χαρακτηριστικά λένε, στον δήμο, «που έχει ξεχάσει τους δρόμους πέρα από τη

Το ρομπότ - ιατροδικαστής

Μπορεί να γίνει νεκροψία χωρίς να «λερώσει» τα χέρια του ο ιατροδικαστής; Μπορεί! Χάρη σε μια νέα μέθοδο που βασίζεται σε απεικονιστικές τεχνικές αιχμής και με τη συνδρομή ενός ρομπότ, η εξιχνίαση των εγκλημάτων περνά πλέον από το νεκροτομείο στο εργαστήριο

Kάνοντας όπισθεν με το 4x4 αυτοκίνητό του, μια νύχτα του 2006 και ύστερα από άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, ένας κάτοικος του καντονίου της Βέρνης της Ελβετίας συνέθλιψε τη σύζυγό του στον τοίχο του γκαράζ του σπιτιού τους. Κάλεσε ασθενοφόρο, η γυναίκα όμως πέθανε προτού φθάσει στο νοσοκομείο. Ο άνδρας υποστήριξε ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα- έκανε όπισθεν με τη μία και ...

Ψηφιακός Σέρλοκ Χολμς

Χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της αξονικής και της μαγνητικής τομογραφίας η ομάδα του Πανεπιστημίου της Βέρνης δημιούργησε ένα τρισδιάστατο, υψηλής ανάλυσης, πανομοιότυπο εικονικό «σωσία» του σώματος της γυναίκας που είχε συνθλίψει το αυτοκίνητο. Σάρωσαν επίσης την επιφάνεια του αυτοκινήτου ώστε να δημιουργήσουν ένα εικονικό μοντέλο του με τα σημάδια της πρόσκρουσης και όλες τις σχετικές πληροφορίες. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν επιτόπου, όπως σημάδια ολίσθησης στο δάπεδο του γκαράζ, ξύσματα βαφής που έφυγαν από τον

Ρώσικη ρουλέτα το εφηβικό σεξ

Αρχίζουν τη σεξουαλική ζωή τους πολύ νωρίς και εθίζονται στο να αψηφούν τους κινδύνους. Οι έλληνες έφηβοι ρισκάρουν συστηματικά να βρεθούν αντιμέτωποι με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καιανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

 ΄Oταν είσαι 14 ετών έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Εχεις άπλετο χρόνο να μάθεις, να γνωρίσεις τον κόσμο, να ερωτευτείς, να ζήσεις τη χαρά μιας γεμάτης και ώριμης σεξουαλικής επαφής, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή να τη βιώσεις. Εσύ όμως βιάζεσαι, ακριβώς επειδή είσαι 14 ετών. Θεωρείς ότι ο κόσμος σού ανήκει, εδώ και τώρα, ότι τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί ποτέ κάτι κακό σε εσένα. Είναι και οι φίλοι ή οι φίλες που έχουν κάνει σεξ εδώ και καιρό- εσύ πώς να μείνεις πίσω; Είναι και το αγόρι ή το κορίτσι σου, που τα «φτιάξατε» πρόσφατα, και αφού «κάνατε φάση» μια δυο φορές τώρα πρέπει να προχωρήσετε, αφού έτσι κάνουν όλοι. Και πού να

Λογισμικό θα αποκαλύπτει την ηλικία τού «συνομιλητή» στα chats

΄Ενα πολύτιμο εργαλείο, για να προστατεύονται από εκείνους που προσπαθούν ύπουλα να τους παρασύρουν, θα έχουν στα χέρια τους οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου χάρη σε μια εφαρμογή λογισμικού που ανέπτυξαν επιστήμονες, μέσω της οποίας μπορούν να καταλάβουν αν οι συνομιλητές τους στις ομάδες συζήτησης είναι ενήλικοι που προσποιούνται τα παιδιά.


Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και εφαρμόστηκε σε μαθητές Γυμνασίου, δείχνοντας ότι οι μικροί χρήστες μπορούσαν εύκολα να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του συνομιλητή τους στα chats. Αρχικά από τους 350 εφήβους που πήραν μέρος στο πείραμα από σχολείο της Κούμπρια, μόνο το 18 τοις εκατό κατάφερε να μαντέψει σωστά αν ο συνομιλητής του ήταν ενήλικος ή παιδί. Τα κορίτσια τα

Σημαντική δράση κατά όγκων από πειραματικό φάρμακο

Φάρμακο κατά του καρκίνου που βρίσκεται σε πειραματική φάση παρουσίασε σημαντική δράση όταν δοκιμάστηκε σε ασθενείς, σύμφωνα με ιατρική έρευνα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters

Σημειώνεται πως περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς παρουσίασαν συρρίκνωση των όγκων και το 87% έδειξε κάποια θετική αντίδραση όπως μείωση ή αναστολή της εξέλιξης της πάθησης.


«Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς έχουν λάβει τρεις ή περισσότερες θεραπείες και περιμέναμε μόνο το 10% να ανταποκριθεί. Για αυτό το λόγο είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα» ανέφερε ο γιατρός που είναι επικεφαλής της έρευνας όταν παρουσίασε τα στοιχεία στη συνάντηση της Αμερικάνικης Ιατρικής Ογκολογίας στο Σικάγο
enet

Τριπλό ψαλίδι στις συντάξεις

ΜΕΣΑ στην εβδομάδα περιμένει ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος την επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν ώστε να αποκαλυφθεί ποια από τα ζητήματα που ήγειραν οι επιτηρητές -και τα οποία βρίσκονται εκτός μνημονίου- θα αποσυρθούν και σε ποια θα επιμείνει η τρόικα. Μια καλή πρόγευση επ' αυτού θα έχει ο ίδιος σήμερα στο Λουξεμβούργο στη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Από την πλευρά του, ο κ. Κουτρουμάνης έστειλε την Παρασκευή και νέα επιστολή στους επιτηρητές προκειμένου να «δέσει» τη συμφωνία επί 6 «δευτερευόντων» σημείων (σταδιακή προσαρμογή στα όρια ηλικίας κ.ά.).

Ωστόσο, παραμένουν τρία βασικά θέματα που μπορεί να οδηγήσουν από «πάγωμα» του ασφαλιστικού έως... ανασχηματισμό και «ανταρσία» κυβερνητικών βουλευτών στη Βουλή:

1 Η βασική σύνταξη. Αρχικά επιδιώχθηκε τα 360 ευρώ της κρατικής συμμετοχής να δίνονται μόνο στους φτωχούς ανασφάλιστους. Μετά, αναποδράστως στο 65ο έτος (συμβατικό όριο ηλικίας), ανεξαρτήτως του πότε θα βγει κάποιος στη σύνταξη. Σε μια τέτοια περίπτωση οι απολαβές θα κυμαίνονται στο 51%-53% του μισθού για 40 έτη ασφάλισης και αυτή θα αυξάνει στο περίπου 63%

Η επιστροφή της μπίρας Fix

Η ΙΣΤΟΡΙΑ της ελληνικής μπίρας, τουλάχιστον για τα πρώτα... 100 χρόνια, συμπυκνώνεται στο εμπορικό σήμα Fix. Πρόκειται για ένα σήμαπου δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα προϊόν, αλλά την οικονομική εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής

κοινωνίας, από τα μέσα του 19ου αιώνα ως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με έντονη πολιτική φόρτιση και με ισχυρή δόση αλαζονείας- ίσως την κληρονόμησε από τη βαυαρική καταγωγή του ονόματος. Στη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων το εμπορικό σήμα Fix βρέθηκε ενεχυριασμένο, στην κατοχή της Εθνικής Τράπεζας. Αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, εντός και εκτός της Ελλάδος, και κατέληξε τελικώς, πριν από περίπου έναν χρόνο, στα χέρια δύο νέων επιχειρηματιών, των κκ. Ι. Χήτου και Η. Γκρέκη. Και πριν από περίπου δύο μήνες ως νέο - αλλά... παλιό- σήμα επανακυκλοφόρησε στην αγορά, σε διαφορετικές συνθήκες και σίγουρα με άλλες προοπτικές.

Η μπίρα Fix επέστρεψε. Περίπου 30 χρόνια μετά την κατάρρευση της ιστορικής βιομηχανίας και το ατυχές, εν τέλει, επαναλανσάρισμα στα μέσα της δεκαετίας του 1950, φαίνεται ότι αυτή τη φορά οι επιχειρηματίες κκ. Ι. Χήτος και Η.Γκρέκης θα αποδειχθούν μάλλον τυχεροί. Δύο μήνες μετά την

Πως διώξαμε μια επένδυση 250 εκ. ευρώ σε τέσσερα Ελληνικά λιμάνια

Οι εκπρόσωποι της Royal Caribbean Cruises άκουσαν έκπληκτοι την ελληνική πλευρά να τους ζητεί να προσλάβουν και «καμιά πενηνταριά- εξηνταριά έλληνες ναυτικούς».

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ σε τέσσερα ελληνικά λιμάνια στον τομέα των υποδομών υποδοχής ξένων επιβατών πρότειναν σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος» οι άνθρωποι της Royal Caribbean Cruises όταν συναντήθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η πρότασή τους αφορούσε επενδύσεις στα λιμάνια του Πειραιά, του Κατάκολου, της Ρόδου και του Ηρακλείου Κρήτης στους τομείς των υποδομών υποδοχής και διαμονής των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων της παραπάνω εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντοτε πληροφορίες, οι σύμβουλοι της κυρίας Κατσέλη που ήταν παρόντες στη συνάντηση ζήτησαν από τους αμερικανούς

SΟS με SMS στο... 100


Το γνωστό σε όλους 100 δεν είναι μόνο ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου της Αμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον ίδιο αριθμό μπορείτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα (SΜS) από το κινητό σας τηλέφωνο για να αναφέρετε περιστατικά που αφορούν εγκληματικότητα- η ανταπόκριση, λένε οι άνθρωποι της Αστυνομίας, είναι το ίδιο γρήγορη και βέβαια κοστίζει λιγότερο. Αντίστοιχο σύστημα επικοινωνίας εφαρμόζεται και στην Πυροσβεστική, όχι πάντως με την ίδια αξιοπιστία, κάτι που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι πυρκαϊές είναι συχνότερες.
Πρόγραμμα αναφοράς

Το πρόγραμμα αναφοράς καταγγελιών στην Αμεση Δράση μέσω SΜS ξεκίνησε στα τέλη του 2003 και έγινε ευρέωςγνωστό την επόμενη χρονιά που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εκτοτε ατόνησε ιδιαίτερα και σήμερα βρίσκεται «εν υπνώσει», αν και το πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά.

Πίτσα με κάνναβη - κι όμως ειναι νόμιμη!


Μπέρδεψαν με... χασισοποτείο το εστιατόριο «Μystic Ρizza» επειδή έψηνε το νόμιμο αλεύρι βιολογικής κάνναβης!
Δύο ποινικές δίκες για προώθηση της χρήσης ναρκωτικών, μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, συνεχείς παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και ένα επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και όμως, δεν πρόκειται για μια από τις γνωστές πολύκροτες υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αλλά για μια απλή... πίτσα! Ο λόγος είναι ότι στον λογότυπο της «Μystic Ρizza» η τελίτσα πάνω από το γράμμα «i» δεν είναι τελίτσα αλλά... το επτάφυλλο φυτό της κάνναβης sativa, μια και η εν λόγω πίτσα παρασκευάζεται από το (νόμιμο και μη

Ψυχοθεραπεία μέσω... internet

Η... διαδικτυακή διάγνωση ψυχασθενειών, όπως κατάθλιψης, άγχους, μελαγχολίας εφαρμόζεται στην Αυστραλία.


Οι γιατροί, οι οποίοι παρέχουν θεραπευτική αγωγή μ' αυτόν τον τρόπο, ισχυρίζονται ότι είναι πιο αποτελεσματική από την προσωπική επαφή και φυσικά πολύ φθηνότερη.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές. Να απαντήσουν σ' ένα ερωτηματολόγιο και να ακολουθήσουν μια γραπτή θεραπεία που θα τους προσφερθεί ή να έχουν απευθείας επικοινωνία με γιατρό στο ίντερνετ, με πολύ μικρό κόστος.

Οι ασθενείς μπορούν να εγγραφούν, χωρίς να αναφέρουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τον ερχόμενο δε μήνα θα αρχίσουν ειδικά προγράμματα για άτομα με προβλήματα, όπως η ανορεξία και εθισμένα

Κρίσιμες ώρες στον Συνασπισμό

Μετά την υπερψήφιση της Πολιτικής Απόφασης από το συνέδριο του ΣΥΝ και αφού δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αποδέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φώτης Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του συνεδρίου. Ετσι, η Ανανεωτική Πτέρυγα δεν θα πάρει μέρος στην εκλογή προέδρου του ΣΥΝ και στην εκλογή νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, εξέλιξη που σηματοδοτεί την διάσπαση του κόμματος.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είχε καλέσει την Ανανεωτική Πτέρυγα "να μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή", ενώ ιδιαίτερη αναφορά και μάλιστα αιχμηρή έκανε για τον ΣΥΡΙΖΑ και έμμεσα για τον κ. Αλαβάνο τονίζοντας ότι από αύριο θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα στείλει ένα καθαρό μήνυμα ότι όσοι σχεδιάζουν να εγκλωβίσουν το κόμμα σε παιχνίδια εσωτερικού ανταγωνισμού, θα πάρουν το μήνυμα ότι "τα παιχνίδια τελειώνουν εδώ".
naftemporiki

Ο γάμος της Μαριέττας Χρουσαλά