www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

«Υπουργικά συμβούλια» στο γραφείο Καραμανλή

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στο γραφείο του Κ. Καραμανλή. Η οδός Παναγή Κυριακού, κοντά στην πλατεία Μαβίλη, φαίνεται ότι γίνεται επίκεντρο εσωκομματικών ζυμώσεων, μετά και την αιφνίδια δήλωση Σαμαρά της προπερασμένης εβδομάδας ότι δεν απολογείται για συμπεριφορές τύπου Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και Παυλίδη.

Μια δήλωση που από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται «ατυχής», με δεδομένο ότι και τα τρία συγκεκριμένα στελέχη, όπως λένε, έχουν προ πολλού απομακρυνθεί, καθώς δεν ήταν καν υποψήφιοι στις τελευταίες εθνικές εκλογές.


Και η δήλωση αυτή πάντως αποτέλεσε την αφορμή να επισκεφθούν τον Κ. Καραμανλή την εβδομάδα που πέρασε πολλοί νυν και πρώην βουλευτές της Ν.Δ., ανάμεσά τους και αρκετοί πρώην υπουργοί των κυβερνήσεών του. Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, εκτός των «μονίμων επισκεπτών» (Αντώναρος, Παυλόπουλος, Σιούφας, Μολυβιάτης), παρήλασαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γ. Αλογοσκούφης, Ν. Δένδιας, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Χρ. Ζώης, Κ.
Χατζηδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Ανδριανός, κατά ορισμένους και ο Θ. Ρουσόπουλος.

Με τον τελευταίο λέγεται ότι επικοινώνησε την ημέρα της δήλωσης Σαμαρά, αλλά και ότι έκτοτε βρίσκονται σε διαρκή, τουλάχιστον τηλεφωνική, επικοινωνία. Οι επισκέψεις όλων αυτών των νυν και πρώην στελεχών της Ν.Δ. δημιούργησαν την εντύπωση ότι ενδεχομένως «οι καραμανλικοί συσπειρώνονται, σε μια στιγμή που η Ν.Δ. αδυνατεί ακόμη να βρει την περπατησιά της και ο Αντ. Σαμαράς εξαγγέλλει αλλά δεν κάνει κινήσεις». Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Θα μιλήσει στο συνέδριο

Οι συνομιλητές του παρουσιάζουν τον Κ. Καραμανλή απογοητευμένο και ανήσυχο με τα τεκταινόμενα, εντός και κυρίως εκτός του κομματικού μηχανισμού. Και πάντως διαβεβαιώνουν ότι «το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε ο πρώην πρωθυπουργός είναι να γίνει ομαδάρχης στη Ν.Δ. ή να κλέψει την παράσταση από τον Αντ. Σαμαρά».

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι δεν είναι στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού η αποχώρηση από την πολιτική σκηνή της χώρας. Παρά ταύτα οι δημόσιες παρουσίες του προς το παρόν τουλάχιστον θα είναι η εξής μία: στο συνέδριο του κόμματος στις 25 Ιουνίου.

Ο Κ. Καραμανλής δεν είχε την πρόθεση, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να παραστεί στο πολυθεματικό προσυνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ενα ενδεχόμενο που απασχολεί τον ίδιο και το περιβάλλον του είναι να κληθεί από την επικείμενη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, τη σύσταση της οποίας η κυβέρνηση προγραμματίζει για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η στάση του θα κριθεί από τη γενικότερη στάση της Ν.Δ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείεται ακόμη και να μη συμμετάσχει, αν τελικώς το ΠΑΣΟΚ δεν αποδεχτεί την πρότασή της για διερεύνηση από τη δεκαετία του '80. Παρεμπιπτόντως, να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Κ. Τζαβάρας με δήλωσή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από αυτή την επιτροπή. «Σε περίπτωση που δεν δούμε ανάκαμψη στις εργασίες της επιτροπής και δεν ακουμπήσουμε το κυρίαρχο γεγονός της μίζας των 100 εκατ. ευρώ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», είπε στην «Κ.Ε.».
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: