www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Μερική ή ολική διάλυση της Ευρωζώνης «βλέπουν» βρετανοί οικονομολόγοι

Η Ευρωζώνη δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή, σε πέντε χρόνια εκτιμούν οικονομολόγοι του Λονδίνου απαντώντας σε έρευνα βρετανικής εφημερίδας. Ο λόγος η οικονομική κρίση που βιώνουν τα μέλη της.


Πρόκειται για έρευνα της Sunday Telegraph η οποία έθεσε ερωτήσεις σε 25 οικονομολόγους σχετικά με την ανάπτυξη, το δημόσιο έλλειμμα, τον πληθωρισμό στη Βρετανία και το ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα που θα δημοσιευθεί στην πλήρη μορφή της αύριο « το πιο αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν, αναμένουν μια διάσπαση του ευρώ μεγαλύτερης ή μικρότερης
έκτασης».

"Υπάρχει πρακτικά "μηδενική πιθανότητα" η ζώνη του ευρώ να επιζήσει υπό τη σημερινή σύνθεσή της" αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της ομάδας, Policy exchange.

Δώδεκα από τους οικονομολόγους υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ σε πέντε χρόνια, έναντι οκτώ που έχουν αντίθετη άποψη.

Ακόμη τέσσερις οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Γερμανία θα βγεί από την Ευρωζώνη σε αντίθεση με χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: