www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Θέμα αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την εξεταστική για Siemens

Για αποχώρηση του κόμματός του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει θέσει στον πρόεδρο της επιτροπής, έκανε λόγο σε δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, τόνισε ότι το κόμμα του δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens.

«Έχουμε θέσει ήδη προφορικά στον πρόεδρο της Επιτροπής τέσσερα θέματα τα οποία θα θέσουμε και γραπτώς αύριο, Δευτέρα. Εάν δεν ικανοποιηθούν, εμείς θα αποχωρήσουμε», τόνισε ο κ.
Καρατζαφέρης.

Πρόσθεσε επίσης ότι το κόμμα του δεν έχει «καμία όρεξη, ούτε επιθυμία, ούτε πολιτική» να συμμετέχει «σε συγκαλύψεις» και κατέληξε: «Ας καταλάβουν ότι πρέπει να βγει όλη η αλήθεια. Ιδιαιτέρως εκείνη την οποία επιμελώς κάποιοι τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να αποκρύψουν. Ποιο είναι το μικρό κόμμα που είχε λάβει μέρος σε εκλογές και πήρε χρήματα από τη Siemens;».

«Ο κ. Σαμαράς φοβάται»

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνδιάσκεψη του κόμματος, για όσους ψήφισαν υπέρ του σχεδίου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τη φράση «εξαπτέρυγα». Προφανώς, κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια, όταν ως εξαπτέρυγο έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. με κεφάλαια τα οποία ακόμα δεν μας έχει γνωστοποιήσει», είπε σε δηλώσεις του ο κ.Καρατζαφέρης. Είπε επίσης ότι ο κ.Σαμαράς «ως εξαπτέρυγο το 1995, ψήφισε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήθελε ο Α. Παπανδρέου, δίνοντας την ευκαιρία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μείνει 10 χρόνια στην εξουσία» και τόνισε ότι «εμείς αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για να πέσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την εξουσία».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «προφανώς βρίσκεται σ' ένα πανικό ενόψει Συνεδρίου» και υπερασπίστηκε την απόφασή του να στηρίξει τα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ψηφίσαμε ό, τι οι ευρωβουλευτές του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ψηφίσαμε ό,τι ο ίδιος, πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες και παρακαλώντας τον κ. Μπαρόζο, τον κ. Όλι Ρεν αλλά και την κ. Άγκελα Μέρκελ, να βοηθήσουν με το μνημόνιο την Ελλάδα». Και κατέληξε: «Ο κ. Σαμαράς προφανώς φοβάται».
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: