www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πίτσα με κάνναβη - κι όμως ειναι νόμιμη!


Μπέρδεψαν με... χασισοποτείο το εστιατόριο «Μystic Ρizza» επειδή έψηνε το νόμιμο αλεύρι βιολογικής κάνναβης!
Δύο ποινικές δίκες για προώθηση της χρήσης ναρκωτικών, μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, συνεχείς παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και ένα επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και όμως, δεν πρόκειται για μια από τις γνωστές πολύκροτες υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αλλά για μια απλή... πίτσα! Ο λόγος είναι ότι στον λογότυπο της «Μystic Ρizza» η τελίτσα πάνω από το γράμμα «i» δεν είναι τελίτσα αλλά... το επτάφυλλο φυτό της κάνναβης sativa, μια και η εν λόγω πίτσα παρασκευάζεται από το (νόμιμο και μη
παραισθησιογόνο) αλεύρι βιολογικής κάνναβης sativa.

Πέρα από το κοινό όνομα, η «κάνναβη sativa» δεν έχει τίποτε κοινό με τη διαβόητη «ινδική κάνναβη» (κάνναβη indica) η οποία αποτελεί απαγορευμένη ναρκωτική ουσία. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους υπαλλήλους του Ελληνικού Δημοσίου- οι οποίοι μάλλον δεν... πρόσεχαν στο μάθημα της βιολογίας- να ταλαιπωρήσουν επί επτά χρόνια τον ιδιοκτήτη της εν λόγω πιτσαρίας, με κατάληξη την παραπομπή του δύο φορές σε δίκη για διαφήμιση και προώθηση των ναρκωτικών!

Πριν από δέκα χρόνια ο κ. Μπάμπης Ανανιάδης είχε για πρώτη φορά την ιδέα να εισαγάγει αλεύρι βιολογικής κάνναβης από τη Γερμανία και να το χρησιμοποιήσει για την παρασκευή μιας οικολογικής και πιο υγιεινής πίτσας, δεδομένου ότι η βιολογική κάνναβη καλλιεργείται νομίμως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση και μάλιστα λαμβάνει ειδική επιδότηση, χάρη στις ιδιαίτερα ωφέλιμες επιπτώσεις της στο περιβάλλον και στον ανθρώπινο οργανισμό. «Προφανώς η βιολογική κάνναβη sativa δεν έχει καμία σχέση με την παραισθησιογόνα ινδική κάνναβη, ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τους υπαλλήλους των τότε υπουργείων Γεωργίας και Εμπορίου να με χλευάζουν διαρκώς,κατηγορώντας με ότι θέλω να εισαγάγω στην Ελλάδα αλεύρι με... χασίς», λέει στο «Βήμα» ο κ. Ανανιάδης.

Σύντομα ξεκίνησαν και οι δικαστικές περιπέτειες. «Σε διάστημα πέντε ετών δικάστηκα δύο φορές για διαφήμιση της χρήσης ναρκωτικών, εξαιτίας της απεικόνισης του φύλλου της κάνναβης στο λογότυπο της επιχείρησής μου», αναφέρει ο ίδιος. Αν και αθωώθηκε πανηγυρικά και τις δύο φορές (έπειτα από γνωμοδότηση ακόμα και της Κομισιόν) ο πολύπαθος ιδιοκτήτης δεν γλίτωσε από τους... τηλεοπτικούς δικαστές, οι οποίοι μέσω πρωινών εκπομπών συνέχισαν να ζητούν την καταδίκη του καταφέρνοντας, ωστόσο, μονάχα να τον κάνουν να πεισμώσει ακόμα περισσότερο. «Αν καταφέρετε την Coca Cola να αφαιρέσει το “Coca” από το λογότυπό της,τότε θα αφαιρέσω κι εγώ το φύλλο της κάνναβης από το δικό μου», σχολιάζει υποδεικνύοντας τον παραλογισμό των ελληνικών αρχών.

Υστερία και για το «Κannabis shop»

Θύματα της δημοσιοϋπαλληλικής υστερίας για οτιδήποτε περιέχει τη λέξη «κάνναβη» ήταν και οι ιδιοκτήτες του «Κannabis shop», για τους οποίους έχουν εκδοθεί... 80 αθωωτικές αποφάσεις για τα κακουργήματα της κατοχής, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών! «Προσπαθούμε να πουλήσουμε ένα οικολογικό και βιολογικό προϊόν, νόμιμο σε όλη την Ευρώπη, και καταλήγουμε κατηγορούμενοι, με όλα τα δικαστικά έξοδα και την οικονομική καταστροφή που αυτό συνεπάγεται», σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Κρίστα Παππά, ιδιοκτήτρια του «Κannabis shop» της Αθήνας, η οποία αθωώθηκε για την τελευταία από τις καταδίκες που τη βάρυναν μόλις τον Δεκέμβριο του 2009. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από τα 17 «Κannabis Shop» που υπήρχαν το 2000 στην Ελλάδα σήμερα έχει απομείνει μόνο ένα, καθώς τα υπόλοιπα οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία από τις καταχρηστικές διώξεις και σήμερα διεκδικούν χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση ενάντια στο Ελληνικό Δημόσιο.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: