www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αποκηρύσσει τη στρατηγική του μεσαίου χώρου ο Αντ. Σαμαράς

Στην αποκήρυξη του «μεσαίου χώρου», που ήταν η στρατηγική του Κώστα Καραμανλή προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ως νέο ιδεολογικό όχημα προέταξε τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό» με έντονα πατριωτικά και λαϊκά χαρακτηριστικά. «Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα, όχι ταξικό», είπε.

Μιλώντας στην πολυθεματική προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος, απέφυγε να αναγνωρίσει την πολιτική σημασία του μεσαίου χώρου. Περιορίστηκε να χαρακτηρίσει ως "ενδιάμεσους" και "αμφιταλαντευόμενους" τους ψηφοφόρους στους οποίους ο Κ. Καραμανλής είχε ρίξει το βάρος, υποστηρίζοντας ότι χάρις σε αυτή τη στρατηγική η Ν.Δ. έγινε δύο φορές κυβέρνηση.


Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 60% των ψηφοφόρων είναι η "μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη" και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι σε "φθαρμένα αριστερά
στερεότυπα".

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην πορεία των εξεταστικών επιτροπών και στις μέχρι τώρα αποκαλύψεις, μίλησε για "κανιβαλισμούς", "καφενειακό τσακώμο" και "λασποπόλεμο". Εκτιμάται ότι προετοίμασε κινήσεις στις οποίες ενδεχομένως να προχωρήσει η Ν.Δ. τις επόμενες ημέρες σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο αποχώρησης από την Εξεταστική της Siemens ή μομφής κατά του πρέδρου της, Σήφη Βαλυράκη.

Ο κ. Καραμανλής, αν και συνήθιζε να είναι παρών στις προσυνεδριακές διασκέψεις της Ν.Δ. δεν παραβρέθηκε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: