www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Public Issue: Πρωτοφανής ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό

Πρωτοφανή ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η επιρροή του κυβερνώντος κόμματος παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης και οι δείκτες κοινωνικής δυσαρέσκειας βρίσκονται στα ύψη.

Ειδικότερα, όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μεγαλώνει στις 9 μονάδες, χωρίς ωστόσο η ΝΔ να εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει ποσοστό 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ 9% και η Δημοκρατική Αριστερά 5%. Πρωτο κόμμα» αναδεικνυεται η αποχή με 34%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή του πρωθυπουργού κατακρημνίζεται. Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο κ. Καρατζαφέρης και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Αλέκα Παπαρήγα και τελευταίος

Μέτρα έως το 2014 ζητά τώρα η τρόικα

Επιπλέον μέτρα ύψους 2,2 - 2,5 δισ. ευρώ από δαπάνες του δημοσίου ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής από την ΕΕ το ΔΝΤ και την ΕΚΤ κατά την συνάντηση τους με τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλο προκειμένου να βάλουν την υπογραφή τους στην συνολική αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου και την έγκριση της έκτης δόσης του δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την συνολική αναθεώρηση των μέτρων της περιόδου 2011 -2014 οι εκπρόσωποι της τρόικας θεωρούν ότι

«Όχι» στα πετρελαιοκίνητα από την Επιτροπή της Βουλής

Δεν αίρεται τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποφάσισε σήμερα η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής, καθώς όπως αναφέρεται, θεωρεί ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, ενώ πάντως σημειώνει ότι η τεχνολογία των πετρελαιοκινητήρων έχει βελτιωθεί σημαντικά τη τελευταία 15ετία.

Αναλυτικά, η επιτροπή θεωρεί ότι δεν καλύπτονται οι πέντε βασικές προϋποθέσεις για την άρση της απαγόρευσης, όπως αναφέρει.

Αυτές θα ήταν η αύξηση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, η μείωση στα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η διαμόρφωση σε χαμηλότερα επίπεδα των εκπομπών οξειδίων του αζώτου από τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ., η οργάνωση υποδομής ελέγχου της ποιότητας των καυσίμων και των

Αστυνομικοί αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους

Έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα περίπου 500 αστυνομικοί για να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τοιχοκόλλησαν στον εξωτερικό τοίχο

Mind the GAP


Κατηγορηματικό «όχι» του ΛΑΟΣ σε «κούρεμα»

«Η προοπτική του κουρέματος του ελληνικού χρέους με βρίσκει 100% αντίθετο. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες και σημαντικότατες παρενέργειες. Δεν ξέρω ποια θα είναι η δυναμική των τραπεζών. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι τράπεζες», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο FLASH FM αναφορικά με την πρόταση για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Φοβάμαι μήπως έχουμε κάποιες "συμφορές" και βρεθούμε σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου για το τι προτείνει ως λύση για την αντιμετώπιση του

Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα

Ελεύθεροι θα είναι από την Τρίτη οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, οι οποίοι έχουν αναλάβει και την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης.

Λόγω της συμπλήρωσης του 18μηνου της προσωρινής τους κράτησης , η αποφυλάκισή τους ήταν μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές.

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους τέτοιους, που κατά την κρίση των δικαστών, μπορούν να διασφαλίσουν την παρουσία τους μέχρι το τέλος της δίκης τους οπότε το δικαστήριο θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους , με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς θα αποφυλακιστούν με την

Υποβιβάζονται Παναχαϊκή και Διαγόρας


Τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής και του Διαγόρα αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπής της Ένωσης Β', Γ' Εθνικής για την εμπλοκή των δυο ομάδων στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων».

Η ομάδα της Πάτρας κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, ενώ όσον αφορά τους Ροδίτες, υποβιβάζονται γιατί κατηγορούνται ότι «έστησαν» το παιχνίδι με την Ηλιούπολη.

Πενταετής ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια.

Επίσης επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λερογιάννη (πρόεδρος Διαγόρα) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που

Συγκέντρωση ΟΛΜΕ κατά των «μετακινήσεων πλεοναζόντων»


Καθηγητές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στους Αμπελοκήπους, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τις μετακινήσεις πλεοναζόντων και υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλων νομών που έχουν εκπαιδευτικά κενά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, παρά την παρουσία των ΜΑΤ, μπήκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Γ. Κουμέντο, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους δεχθεί.


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την «αντιδημοκρατική-αυταρχική στάση του περιφερειάρχη» τον οποίο κατηγορεί ότι «κάλεσε τα ΜΑΤ και κλείδωσε το γραφείο του, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και το

ΚΚΕ: Σε παραλήρημα η υπουργός Παιδείας


Με σκληρή γλώσσα απάντησε το ΚΚΕ στα όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, με αιχμή τις καταλήψεις στα σχολεία.

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για εμπάθεια κατά του ΚΚΕ και κατηγορεί την κ. Διαμαντοπούλου ότι επιχειρεί με την τρομοκρατία και τη συκοφαντία να αντιμετωπίσει τη νεανική και λαϊκή πάλη.

«Η υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας, αντί να απολογηθεί στους χιλιάδες γονείς και μαθητές για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στη ζωή τους, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους, να συκοφαντήσει τους

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στις 10 Οκτωβρίου.

Συνεπώς τη Δευτέρα η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί

Στέφανος Μάνος: «Εξοργίζομαι διότι μας οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα στην χρεοκοπία»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Στέφανος Μάνος στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απατεώνες, ενώ κάνει λόγο για πασάλειμμα όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία.

«Όλα αυτά τώρα, οι 30.000 εφεδρείες δεν ξέρω πως τις λένε, στην πραγματικότητα είναι ένα πασάλειμμα για να ψευτοκοροϊδέψουμε την τρόικα αλλά όχι για να λύσουμε το πρόβλημα. Εσείς έχετε καταλάβει ότι θα απολυθούν; Το είπε κανείς; Είπε κανείς επισήμως τι θα συμβεί; Εδώ είναι απατεώνες, οι απατεωνιές είναι που μας έφεραν εδώ».

Ο κ. Μάνος ασκεί έντονη κριτική όσον αφορά τον τομέα των δαπανών και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του εάν διαπιστώσει ότι ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει τι κάνει;

Κόβει τις δαπάνες του. Εμείς όχι μόνο δεν τις κόψαμε αλλά σε σχέση με πέρσι και μιλώ με τα στοιχεία του Αυγούστου αυξήσαμε τις δαπάνες κατά 8%, εγκληματική συμπεριφορά. Δηλαδή πρέπει να τους δέρνει κανείς, τι να πω; Εξοργίζομαι διότι μας οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα

Καθυστερήσεις πτήσεων λόγω «λευκής απεργίας»


Καθυστερήσεις πτήσεων παρατηρούνται σήμερα στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απέχουν από την υπερωριακή εργασία, ζητώντας να ικανοποιηθούν οικονομικά του αιτήματα. Έτσι, δεν εξυπηρετούν τις υπερπτήσεις.


Από τις 9 το πρωί παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις, που φθάνουν

Επιστροφή φόρων μεταβίβασης για ημιυπαίθριους πρώτης κατοικίας


Τον τρόπο επιστροφής φόρων μεταβίβασης που είχαν καταβάλει φορολογούμενοι για ημιυπαίθριους χώρους, οι οποίοι έχουν ρυθμιστεί και κανονικά απαλλάσσονται από το φόρο μεταβίβασης πρώτης κατοικίας, προσδιορίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα αφορά φόρους που είχαν καταβληθεί για ημιυπαίθριους που έχουν τακτοποιηθεί, είτε με τον τελευταίο σχετικό νόμο (3843/2010) είτε με τον προηγούμενο (3775/2009).

Στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Γ. Καπελέρη, σημειώνεται ότι η απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης λόγω αγοράς πρώτης κατοικίας ισχύει και για την επιφάνεια των χώρων αυτών, εφόσον κατά το χρόνο της

Κλειστό για πέντε ημέρες το ένα ρεύμα της σήραγγας Αρτεμισίου


Κλείνει από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η σήραγγα Αρτεμισίου στον κλάδο προς Τρίπολη, λόγω εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού της εξοπλισμού.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται στον κλάδο προς Κόρινθο, με τη διάθεση

«Οι λανθασμένες πολιτικές έφεραν την Ελλάδα εδώ»

«Η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές της, γι' αυτό τα σκληρά μέτρα λιτότητας που παίρνει τώρα είναι αναπόφευκτα» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews, ο Μπαρόζο χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα «αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια».

Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης,

«Αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στον πολίτη»

Για τα κρούσματα αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι η αστυνομία έχει «εντολή για αυτοσυγκράτηση».

«Η αστυνομία έχει μία εντολή. Αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των πολιτών, όλων των πολιτών. Και των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και όλων των πολιτών. Για τον κάθε πολίτη, η αστυνομία έχει υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμά του να διεκδικήσει» είπε ο υπουργός από το περιστύλιο της Βουλής.

«Οι εντολές που έχουν πάρει οι αστυνομικοί από την ηγεσία τους, από το Αρχηγείο της αστυνομίας είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση παντού. Τα υπόλοιπα είναι θέματα διοικητικής έρευνας και

Ναι σε εκλογές, όχι σε δημοψήφισμα

Εκλογές και όχι δημοψήφισμα είναι η θέση του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συζήτηση που ανοίγει η κυβέρνηση για δημοψήφισμα εδώ και τώρα και μάλιστα με ερώτημα που αν και δεν έχει προσδιοριστεί, αναμένεται να αφορά την πορεία της χώρας μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Ο τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Κώστας Μουσουρούλης σε ομιλία του στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Καστανίδη τον ρώτησε για ένα κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού στην υποκατηγορία των εκλογικών δαπανών για το 2011.

Ο βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον υπουργό εάν το συγκεκριμένο ποσό αφορά προηγούμενες οφειλές ή είναι η κοστολόγηση για το δημοψήφισμα που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Καστανίδης, σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, δεν απάντησε και στη Λ. Συγγρού είναι πλέον κοινή η εκτίμηση ότι όλη η οικονομική αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την 6η δόση,

Πρόταση για μείωση του χρέους και έξοδο από το μνημόνιο

Με την παράκληση οι προτάσεις του ΕΒΕΑ να μελετηθούν ούτως ώστε από κοινού, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και επιμελητηριακή κοινότητα να καταλήξουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα επιστολές στον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Επισυνάπτεται η επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΑ.

«Σας αποστέλλω το σχέδιο πρότασης του ΕΒΕΑ, για την κατάρτιση ενός αξιόπιστου ελληνικού σχεδίου, με στόχο την άμεση αποπληρωμή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους μας και την παράλληλη αποδέσμευση της χώρας από τα σκληρά και εν τέλει αναποτελεσματικά μέτρα του

«Πράσινο φως» για έρευνες πετρελαίου στην Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται πως οι διαπιστώσεις των καθηγητών που εδώ και πολύ καιρό μιλούν για κοιτάσματα στη νότια Κρήτη με τα οποία μάλιστα, όπως εκτιμούν, θα μπορούσαμε να ξεχρεώσουμε έπιασαν τόπο.

Έτσι οι έρευνες ξεκινούν στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου, με συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα 250 με 300 εκατομμυρίων βαρελιών, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, που ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή, η επίσημη ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος (open door), σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2012, ενώ μέχρι τότε η Ελλάδα θα ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα γι' αυτή την απόφαση. "Είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα και

Τα νέα όρια για το ΕΚΑΣ

Στην αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ειδικού καθεστώτος του ΙΚΑ προχώρησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη τα ποσά που αναφέρονται στα εισοδηματικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, αναπροσαρμόζονται για το έτος 2011, κατά περίπτωση, ως εξής:

-Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, κύριες και επικουρικές, συμπεριλαμβανομένων και των μερισμάτων ή βοηθημάτων, καθώς και από μισθούς, από ημερομίσθια και από επιδόματα που προκύπτουν από σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανέρχεται στο

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Λαμπρινίδης

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι «συμπεριφορές πρόκλησης όπως αυτές που είδαμε δεν είναι αποδεκτές και συνιστούν τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή προοπτική της», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις στην περιοχή του Καστελόριζου.

Ο κ. Λαμπρινίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «οι τουρκικές πράξεις και απειλές των τελευταίων εβδομάδων πρέπει να σταματήσουν» και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον κ. Ερντογάν του διαμήνυσε ότι η Τουρκία οφείλει να απέχει από κινήσεις που προκαλούν εντάσεις

Σκληρή αντιπαράθεση Διαμαντοπούλου - Παφίλη στη Βουλή

Οι καταλήψεις στα σχολεία πυροδότησαν σκληρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Μια αποστροφή της κ. Διαμαντοπούλου ότι η επίκαιρη ερώτηση του κ. Παφίλη εκφράζει την αγωνία «όχι για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά για τους εξωσχολικούς παράγοντες» και ότι «συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων που σπάνε τα λουκέτα», ήταν η αφορμή της κόντρας.

Απαντώντας στις κατηγορίες ο Θανάσης Παφίλης –εκτός μικροφώνων- κάλεσε την Υπουργό «αυτά να τα πει αλλού, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ με αυστηρό ύφος η κα Διαμαντοπούλου ανταπάντησε «αυτό το είδος τσαμπουκά, που θα μου λέτε εμένα που είμαι

«Πρώτα συμφιλίωση μετά Ε.Ε.»

Η Σερβία δεν θα μπορέσει να γίνει μέλος της Ε.Ε. αν δεν συμφιλιωθεί με τους γείτονές της, διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί.

«Επιθυμούμε να πούμε στους Σέρβους φίλους μας ότι έχουν προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει επίσης να διαμηνύσουμε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε μία χώρα που είναι σε σύγκρουση, που δεν έχει συμφιλιωθεί με τους γείτονες», ανέφερε χθες ο κ. Λεονετί ενώπιον της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Υποθέσεων της Γαλλικής Βουλής.

Ο κ. Λεονετί σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βελιγράδι.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε ότι η Κροατία είναι πριν από την υπογραφή της

Έφτιαξαν ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα με κλωνοποίηση

Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατόρθωσαν για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, κάνοντας χρήση μιας τεχνικής κλωνοποίησης, να δημιουργήσουν εξατομικευμένα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα.

Αυτό το επίτευγμα θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε νέες θεραπείες διαφόρων ασθενειών, όπως το Πάρκινσον και ο διαβήτης. Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρειάζονται ακόμα νέες βελτιώσεις, μέχρι η τεχνική να έχει πρακτική αξία για τους ασθενείς.

Οι ερευνητές πήραν γενετικό υλικό από δερματικά κύτταρα ενός ενηλίκου και το μετέφεραν σε ωάρια από νεαρές υγιείς και γόνιμες γυναίκες. Αυτό το ωάριο αναπρογραμματίστηκε και δημιούργησε ένα έμβρυο στο πρώιμο στάδιο της βλαστοκύστης (την πέμπτη ημέρα, όταν περιέχει έως 100 κύτταρα),

Σε εξέλιξη η έρευνα για τον οπλισμό στο διαμέρισμα του Κούρδου

Μέσα σε μια κρύπτη κάτω από το νεροχύτη του διαμερίσματος στην οδό Υψηλάντου 27, στην περιοχή Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν τα όπλα και τα εκρηκτικά που υπήρχαν στο διαμέρισμα του διαμελισμένου Κούρδου. Η έκρηξη στο διαμέρισμα σημειώθηκε, ως γνωστόν, στις 23:30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Την κρύπτη αυτή εντόπισαν την τελευταία στιγμή, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα ο Α’ υπαρχηγός της ΕΥΠ, κ. Φώτης Παπαγεωργίου, να έχει μεταβεί με

Συγκέντρωση απόστρατων στο Πεντάγωνο

Έξω από το Πεντάγωνο συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί απόστρατοι οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συντάξεις και την απώλεια, λόγω του Μνημονίου, εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Ο λαός απαιτεί βετεράνους στη Βουλή και η πατρίδα να σωθεί» ήταν ένα από τα συνθήματά των απόστρατων. Σύμφωνα με

Δεν καταβλήθηκαν σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα

Ανεβλήθη η προγραμματισμένη για σήμερα καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Ε΄διμήνου του 2011, επειδή δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες λόγω των καταλήψεων στο Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η

Πόσα θα χαθούν από τις επικουρικές συντάξεις

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο ξεκινάει η σφαγή των επικουρικών συντάξεων ακόμη και για τους ήδη δικαιούχους, σύμφωνα με ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Οι περικοπές στις επικουρικές θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από 10% έως και 50% και κατά μέσο όρο 15%, ενώ θα αφορούν σε συντάξεις από 150 ευρώ και πάνω .

Η μείωση στο επικουρικό των συντάξεων του ΕΤΕΑΜ, μπορεί να φθάνει και ως 30%, κλιμακωτά και ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, ενώ σε ελλειμματικά ταμεία όπως ορισμένων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ενδέχεται να φθάσει το 50%.

Περικοπές θα γίνουν και στα Ταμεία τα οποία εντάχθηκαν στο επικουρικό του ΙΚΑ προκειμένου να διασωθούν και συνέχισαν να καταβάλλουν υψηλές συντάξεις, παρ' ότι είχαν χρεοκοπήσει.

Το ταμείο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο χορηγούσε επικουρικές συντάξεις 400 έως 800 ευρώ ακόμη και την

Παγκόσμιος ξεσηκωμός στις 15 Οκτώβρη

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία».

Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή. Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι “υπηρετούν” να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν

Σε Βρετανία και Αμερική τα καλύτερα πανεπιστήμια

Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης της ειδικής έκδοσης των Times καταλαμβάνουν τα βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια για το 2011.

Επτά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα δέκα πρώτα, και 75 στα 200 της κατάταξης αυτής που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Για πρώτη φορά το Χάρβαρντ περνά στην δεύτερη θέση, μετά το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech), το οποίο παρουσίασε αύξηση 16% στις επενδύσεις του στον τομέα της έρευνας. Μαζί με το Χάρβαρντ βρίσκεται και το πανεπιστήμιο Στάνφορντ και ακολουθούν η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Κέιμπριτζ. Στην 15η θέση βρίσκεται το πρώτο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη.

Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν τα περισσότερα πανεπιστήμια στα 200 καλύτερα, με 21 η κάθε χώρα και ακολουθεί ο Καναδάς, με 9 πανεπιστήμια,

Αποποιείται τα προνόμιά του ο βουλευτής Σπ. Γαληνός

Την απόφαση να αποποιηθεί όλα τα βουλευτικά του προνόμια ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Σπύρος Γαληνός.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, όπως δήλωσε, έχει αποποιηθεί το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ, το βουλευτικό αυτοκίνητο, την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς το νομό Λέσβου, την απόσπαση δύο αστυνομικών και ενός δημοσίου υπαλλήλου.

Μάλιστα διαθέτει τις αποζημιώσεις, από τη συμμετοχή του σε Επιτροπές της Βουλής, σε δωρεές προκειμένου να καλύψει ανάγκες πολιτών.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι κανείς από τους αποσπασμένους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του δεν είναι κοντινός ή μακρινός συγγενής του, ενώ εάν ποτέ προκύψει θέμα, δεν θα κάνει χρήση του νόμου

Στο 50% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Το τέλος Νοεμβρίου θα είναι κρίσιμο για την πορεία της χώρας μας αναφέρει ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας, Nomura, Alastair Newton, ο οποίος μάλιστα έδωσε πιθανότητες 50% να βγει η Ελλάδα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Newton θεωρεί ότι θα πρέπει υπάρξει haircut που θα φτάσει το 50%, ενώ αναγκαία και άμεση η εφαρμογή ενός σχεδίου που να ενισχύει κεφαλαιακά τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει τόσο τα κεφάλαια όσο και η διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να είναι άμεση.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα βγει από το ευρώ», ανέφερε ο

Δέσμευση λογαριασμών όσων συνδέονται με υποθέσεις τρομοκρατίας

Την άμεση δέσμευση καταθέσεων που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς εμπλεκομένων σε υποθέσεις τρομοκρατίας αποφάσισε η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στη λίστα της Αρχής συμπεριλαμβάνονται και καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, που έχουν αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με συνηγόρους των προσώπων αυτών, ήδη δεσμεύτηκε ποσό 300 ευρώ που αντιστοιχούσε στο επίδομα ανεργίας ενός εκ των αποφυλακισμένων και 300 ευρώ από τον λογαριασμό ενός άλλου που προερχόταν από έμβασμα του πατέρα του. Ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Δημ. Κουφοντίνας, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό, σε γραπτή δήλωσή του τονίζει: «Τον Μάρτιο του '11, η Βουλή του Μνημονίου ανέθεσε στη "Β΄ Μονάδα της Αρχής για την επιβολή κυρώσεων κατά υπόπτων τρομοκρατίας" την αρμοδιότητα να συντάσσει και να τηρεί κατάλογο που περιλαμβάνει

Νέα κόντρα Διαμαντοπούλου-πρυτάνεων

Nέο γύρο αντιπαράθεσης με τους πρυτάνεις άνοιξε χτες η Άννα Διαμαντοπούλου μετά το «μπλόκο» του υπουργείου στις εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω που χρωστούν πάνω από πέντε μαθήματα, σε μία προσπάθεια να πιέσει για τη λήξη των καταλήψεων.

Λόγω των καταλήψεων που συνεχίζονται σε ορισμένα ιδρύματα - χθες πάντως μειώθηκαν σε λιγότερες από 80 πανελλαδικά καθώς περισσότεροι φοιτητές ψηφίζουν πλέον υπέρ των ανοικτών ιδρυμάτων, ενώ στα σχολεία ξεπέρασαν τις 700 - η εξεταστική περίοδος χάθηκε και ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα το εξάμηνο.

Τα πανεπιστήμια αποφάσισαν, ωστόσο, ότι στην περίπτωση των φοιτητών επί πτυχίω, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων, οι εξετάσεις

Κλειστές 4 εφορίες σε Αθήνα-Πειραιά-Θεσσαλονίκη

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Β.Ε. Αθηνών και Φ.Α.Ε.Ε. Αθηνών και οι Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Πειραιά και Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης.

Οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές ενόψει της διαδικασίας μετάπτωσης δεδομένων (μεταφορά στο νέο σύστημα) ώστε να λειτουργήσει η Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία από τις μηχανογραφικές κινήσεις των υπηρεσιών.

-Οι Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Β.Ε. Αθηνών και Φ.Α.Ε.Ε. Αθηνών δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό την Πέμπτη και Παρασκευή, στις 6 και 7 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

-Οι Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Πειραιά και Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό την

Άνοιξε την πόρτα… εξόδου από το ευρώ η Μέρκελ

Την πόρτα… εξόδου από το ευρώ άνοιξε χθες από τις Βρυξέλες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρόεδρο της κομισιόν , Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «ίσως χρειαστεί να αναθεωρηθεί στο μέλλον η συνθήκη της Λισαβόνας ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωση, στην οποία

Ο καιρός στις 06.10.2011


Λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου και στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Πελοποννήσου, περιμένουμε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 27 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί