www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σκληρή αντιπαράθεση Διαμαντοπούλου - Παφίλη στη Βουλή

Οι καταλήψεις στα σχολεία πυροδότησαν σκληρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Μια αποστροφή της κ. Διαμαντοπούλου ότι η επίκαιρη ερώτηση του κ. Παφίλη εκφράζει την αγωνία «όχι για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά για τους εξωσχολικούς παράγοντες» και ότι «συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων που σπάνε τα λουκέτα», ήταν η αφορμή της κόντρας.

Απαντώντας στις κατηγορίες ο Θανάσης Παφίλης –εκτός μικροφώνων- κάλεσε την Υπουργό «αυτά να τα πει αλλού, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ με αυστηρό ύφος η κα Διαμαντοπούλου ανταπάντησε «αυτό το είδος τσαμπουκά, που θα μου λέτε εμένα που είμαι
Υπουργός και εσείς που είστε βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο "αλλού αυτά", εκεί που σας παίρνει».

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό θράσος να φορτώνει τις ευθύνες των καταλήψεων στους μαθητές που αντιδρούν για τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει, ενώ η Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι ώρες μαθημάτων που χάνονται από τις καταλήψεις θα αναπληρωθούν οπωσδήποτε είτε Σάββατο, είτε Κυριακή είτε γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: