www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Αλλαγές στην φορολογία της ακίνητης περιουσίας

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των ακινήτων παρουσίασε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας και Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης.

Το στέλεχος της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα του έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει ριζικά το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ακίνητη περιουσία προχωρώντας στις εξής αλλαγές:

• Κατάργηση της φορολόγησης ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονη κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

• Δημιουργία ΕΤΑΚ (Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) με ταυτόχρονη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, συνολικά 26 φωτογραφίες οι οποίες λήφθηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τεσσάρων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, που λεηλατήθηκαν από

Προσφυγή εργαζομένων στους ΟΤΑ για τη μεταφορά κεφαλαίων στα ασφαλιστικά τους Ταμεία


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ζητούν να ακυρωθούν δύο αποφάσεις των υπουργών Εργασίας και Υγείας που αφορούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους Ταμείων.

 Με την πρώτη υπουργική απόφαση (30.1.2012) ορίστηκε ο διαχωρισμός των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των Τομέων Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ενώ με τη δεύτερη απόφαση (15.2.2012)

Στο φορολογικό θα κατατεθεί νέα ρύθμιση για πατάρια-σοφίτες


Στο νέο φορολογικό θα επανακατατεθεί άλλη ρύθμιση μετά την απόσυρση και τυπικά της διάταξης που καθιστούσε τεκμήριο διαβίωσης την ύπαρξη παταριών και σοφιτών που τακτοποιηθήκαν.

 Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών.

«Την αποσύρουμε» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτοί που αυθαιρέτησαν. «Υπάρχει χρονική μετάθεση δια της οποίας σταματά η

Δ. Ρέππας: Ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους θα επιτευχθεί


Βέβαιος για την επίτευξη του στόχου και τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84».

 Κάνοντας αυτοκριτική για την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πτώση του κυβερνώντος κόμματος, τουλάχιστον δημοσκοπικά, ο κ. Ρέππας σημείωσε: «Μιλήσαμε για τη χώρα και αφήσαμε κατά μέρος τον ελληνικό λαό. Εάν δεν σώσεις το λαό, δεν σώζεις τη χώρα σου. Χώρα και λαός είναι δύο πράγματα τα οποία είναι αδιαχώρητα».

 Για τη μείωση του κράτους, ανέφερε ότι έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών, ενώ στη

Διευκρινίσεις για την εξαίρεση του swap με την Goldman Sachs από το «κούρεμα»


Εγγραφο με το οποίο δίνει διευκρινίσεις για τους λόγους που εξαιρέθηκε από τη διαδικασία του PSI το swap του ελληνικού δημοσίου με την Goldman Sachs, ύψους 5 δισ. ευρώ, διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή γιατί το συγκεκριμένο swap εξαιρείται από το «κούρεμα».

«Στην παρούσα φάση, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη βιώσιμου χρέους (PSI) αφορά σε ομόλογα που έχει εκδώσει ή εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο και βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης» υποστηρίζει στην απάντησή του ο υπουργός

«Περαιτέρω προσπάθειες» από την Ελλάδα ζητεί ο Ρεν


Την ενίσχυση των προσπαθειών για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Αθήνα ο Όλι Ρεν, επισημαίνοντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιούνται από τη χώρα μας αρκετά γρήγορα.

 Μιλώντας στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος παρατήρησε ότι «ο τρέχων ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των προσαρμογών απέχει από το να είναι επαρκής για να κάνει τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα στην Ελλάδα ή να κλείσει το χάσμα της ανταγωνιστικότητας».

Ο κ. Ρεν αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και οι θυσίες που ο ελληνικός

ΣτΕ: Μετά το Πάσχα η απόφαση για τα πρόστιμα περί μη καταβολής διοδίων


Στην επταμελή σύνθεση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη δίκη, η αίτηση του Δήμου και του δημάρχου Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκου κατά του «νόμου Ρέππα» για τα διόδια.

 Ο δήμαρχος Ωρωπού ζητεί συγκεκριμένα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος που προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.

 Ειδικότερα, στις 14 Μαρτίου 2011 το Β' Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Αττικής επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ στο δήμαρχο Ωρωπού, καθώς οδηγώντας αυτοκίνητο του Δήμου στο σταθμό διοδίων

Δωρεάν τηλέφωνα σε κινητά από το Google+

Αν και όπως έχουμε σχολιάσει πολλές φορές το Google+ δεν έχει ακόμη τόσο μεγάλο κοινό όσο το Facebook, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που δίνει στο χρήστη υπερέχει κατά πολύ.

Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό άλλωστε καθώς η Google έχει αμέτρητες υπηρεσίες. Το να συνδυάσει τις υπηρεσίες αυτές με το Google+ δεν είναι κάτι δύσκολο και όπως είναι φυσικό απογειώνει τη χρηστικότητα του.

Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα είναι και η προσθήκη στο Google+ Hangouts της δυνατότητας τηλεφωνικών

Τροποποίηση του κώδικα συνόρων Σένγκεν


Σχεδόν ομόφωνα υπερψήφισε σήμερα η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έκθεση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Παπανικολάου για την τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν.

Η έκθεση του εισηγητή και αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Κομισιόν κ. Παπανικολάου έλαβε στην αρμόδια Επιτροπή 51 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 2 αποχές.

 Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος Σένγκεν διασφαλίζει σήμερα την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν σε αυτόν και ταυτόχρονα προστατεύει τα δικαιώματά τους.

Η παρούσα έκθεση εμπλουτίζει τους κανόνες και τη λειτουργία που διέπουν τη συμφωνία Σένγκεν σύμφωνα με την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα κράτη μέλη κατά τη διάρκεια των ετών

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για δανειολήπτες-οφειλέτες Ταμείων


Σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για δανειολήπτες και οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και επιμέρους ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

 Συγκεκριμένα, με το νέο νόμο και με στόχο την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής καθιερώνεται από την 1η Μαΐου, σύστημα ταυτόχρονης καταβολής μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Από την 1-7-2012, καθίσταται μηνιαία η υποχρέωση υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), η οποία υποβάλλεται από τον εργοδότη και περιλαμβάνει πληροφορίες ή στοιχεία, που αφορούν το χρόνο απασχόλησης κάθε ασφαλιζομένου,

Kαι στον ΟΤΕ TV τα κανάλια εθνικής εμβέλειας


Τα κανάλια MEGA, STAR, ΣΚΑΪ και ALPHA είναι πλέον διαθέσιμα μέσα από τα πακέτα Family & Full Pack της OTE TV μέσω δορυφόρου, μαζί με τα κανάλια της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ΕΡΤ HD), ενώ ήδη διατίθενται και

Σύλληψη για οφειλές προς το δημόσιο


Συνελήφθη το πρωί στο Βόλο 34χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας μεταλλικών κατασκευών, για οφειλές προς το Δημόσιο (μη απόδοση ΦΠΑ) .

 Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο

Νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη στο χώρο της υγείας


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ

«Η πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση στα θέματα Δημόσιας Υγείας, οδηγεί στην υποβάθμιση και διάλυση τόσο των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο και των Νοσοκομείων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών

Στο προσκήνιο σχέδια επιστροφής στην ύπαιθρο


Νέοι υψηλού μορφωτικού επιπέδου που αναζητούν ένα ποιοτικότερο μοντέλο ζωής -έστω κι αν χρειαστεί να συμβιβαστούν με μικρότερες οικονομικές απολαβές- σκέφτονται την επιστροφή στην ύπαιθρο και την ενασχόλησή τους με τον αγροτικό τομέα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία σχετικής έρευνας της Καπα Research σε Αττική και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία είναι αποκαλυπτική των τάσεων που διαμορφώνονται την τελευταία διετία. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι περί το 1 με 1,5 εκατ. άτομα, σχεδιάζουν την επιστροφή στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφτεί να φύγει, ενώ το 19,3% έχει προβεί ήδη σε

Δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου για όσους εξαιρέθηκαν από τη λίστα βαρέων


Τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου σε ασφαλισμένους, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το νέο πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κατατέθηκε τη Δευτέρα.

 Σημειώνεται ότι μόνο οι απασχολούμενοι σε εργασίες και ειδικότητες, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, θα παραμένουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ασφαλισμένοι, κατά τον Κανονισμό Βαρέων και

Γ. Καρατζαφέρης: Παράρτημα Σαμαρά οι «Ανεξάρτητοι ΄Ελληνες»


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι παράρτημα του Αντώνη Σαμαρά για να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για το κόμμα του», υποστήριξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στον Real FΜ.

«Το ακούω όλο και συχνότερα από έμπειρους αναλυτές. Στην αρχή έλεγα ότι όλο αυτό είναι πολύ τραβηγμένο, αλλά, ορισμένα στοιχεία», εκτίμησε, «μπορούν να συνδεθούν με αυτή την άποψη».

«Θα το εύρισκα πάρα πολύ έξυπνο, με αυτήν την κίνηση, να οδηγήσει πολλές αντιμνημονιακές ψήφους στο άρμα της ΝΔ την επομένη των εκλογών», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στα σενάρια περί δημιουργίας ενός αντι-μνημονιακού αναχώματος στα δεξιά της ΝΔ από το κόμμα του κ. Καμμένου,

Οικονομική ενίσχυση 7,7 εκατ. στα κόμματα


Με 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του

ΕΣΡ: Ηλεκτρονική παραλαβή των στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας



Ηλεκτρονικά θα παραλαμβάνει πλέον τα στοιχεία για την μέτρηση του χρόνου που αποδόθηκε στα κόμματα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το ΕΣΡ

Το Συμβούλιο εν όψει και της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου, εξέδωσε Οδηγία βάσει της οποίας οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας θα πρέπει να αποστέλλουν ηλεκτρονικά και με συγκεκριμένη φόρμα (που οι ενδιαφερόμενοι

Γ. Καρατζαφέρης: Ο Μ. Χρυσοχοΐδης «δουλεύει» το λαό

Τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται ριζοσπαστική λύση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και πρότεινε «να φύγει από το Σένγκεν, να τους δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα και να μας αδειάσουν την γωνιά».

 Με αφορμή την προωθούμενη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δημιουργία 30 κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών, τόνισε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης "δουλεύει" τον

«Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ» οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ


Οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τα ΕΛΤΑ, είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση των ΕΛΤΑ, παρεμβαίνοντας στο θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη χθεσινή καταγγελία της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις.

 Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για συμβάσεις εργασίας 4μηνης ή 8μηνης διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/94, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ διαδικασία η οποία διασφαλίζει το αδιάβλητο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα των κριτηρίων, καθώς και τη

Πέρασε επί της αρχής το ν/σ για την απελευθέρωση των ταξί


Ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής -με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, με τους βουλευτές να προτείνουν ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται διαλλακτικός.

 «Αγκάθια» αποτελούν η αλλαγή του συντελεστή, ώστε να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια, η διαδικασία των μεταβιβάσεων και το άνοιγμα της αγοράς για τα ειδικά προμισθωμένα επταθέσια και εννεαθέσια οχήματα, τα οποία ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στηρίζει σταθερά.

 «Το μείζον και το σημαντικό είναι ότι και ως κυβέρνηση και ως Βουλή έχουμε συμφωνήσει πάνω σε ορισμένες αρχές. Με τη θέση του ελληνικού Κοινοβουλίου κλείνουμε ένα θέμα που έχει ανοίξει

Δ. Λιντζέρης: Στόχος για το ΠΑΣΟΚ μόνο η νίκη


Δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.

 Στόχος για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μόνο η νίκη, υποστηρίξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Εννέα, και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

 Μάλιστα, διαφώνησε ανοιχτά με την θέση του Ανδρέα Λοβέρδου για συνεργασία με τη ΝΔ. «Το επόμενο στάδιο θα είναι να λες "ψήφισε κατευθείαν Σαμαρά, δεν χρειάζεται να

Επίθεση Ν.Δ. στον Πάνο Καμμένο



Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατηγορώντας τον για έλλειψη σοβαρών και ρεαλιστικών προτάσεων απέναντι στα προβλήματα της χώρας.

 «Εγώ αυτό που έχω εισπράξει μέχρι σήμερα από τις τοποθετήσεις του κου Καμμένου, δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον καταγγελτικό και αφοριστικό λόγο που καταθέτουν μέχρι στιγμής τα κόμματα των άκρων, τα κόμματα της αριστεράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο

Αντιδράσεις για τα κέντρα μεταναστών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν στρατόπεδα στην περιοχή, τα οποία να πληρούν τις προϋποθέσεις που βάζει το σχέδιο.

 «Δεν το θέλει η ελληνική κοινωνία. Όπου δεν θέλει η τοπική κοινωνία να γίνει ένα τέτοιο κέντρο φιλοξενίας, δεν μπορεί να γίνει και να λειτουργήσει εύκολα. Δεν υπάρχουν

Φώφη Γεννηματά: Αυτοδύναμη Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα

«Θέλουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και στόχο τη νίκη» και «για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε τρία πράγματα: οργάνωση -οργάνωση - οργάνωση», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά παρουσιάζοντας τις σημερινές αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.


Όπως ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά, υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ο Στέλιος Αγγελούδης, και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου Ευ. Βενιζέλου.

 Νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Νίκος Σαλαγιάννης, αλλά όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θα είναι παρών στην

Νομικά θα κινηθεί ο Δήμος Βοΐου για το κέντρο μεταναστών


Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Βοΐου Κοζάνης για το θέμα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο κοντά στον οικισμό της Νεάπολης.

 Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής έξω από το χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Εν τω μεταξύ, πρόσκληση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, απηύθυνε ο

Εως 30/3 τα δικαιολογητικά υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές


Από το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών, λήγει στις 30

Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε περισσότερα από 300 σχολεία


Συνολικά 197 προτάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε περίπου 300 σχολεία της χώρας, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το ΥΠΕΚΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Παράλληλα, επιδιώκοντας τη περαιτέρω διεύρυνση ανάλογων παρεμβάσεων ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε νέα πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων, μεταξύ

ΓΓΚ: Ανάκληση Nissan Qashqai


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Nissan μοντέλα Qashqai εκτελεί η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 150 οχήματα Qashqai, παραγωγής από 5 Σεπτεμβρίου 2011 έως 19 Δεκεμβρίου 2011, στα οποία υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας του φίλτρου καυσίμου να μην είναι καλά συνδεμένος με το φίλτρο καυσίμου.

Αν συνεχιστεί η οδήγηση του αυτοκινήτου κάτω από αυτή την συνθήκη, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή καυσίμου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να σβήσει ο

Η Μικρασιατική καταστροφή ζωντανεύει στο μουσείο Μπενάκη

Ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, οι μνήμες ξυπνούν με το ντοκιμαντέρ «Διωγμός και Ανταλλαγή πληθυσμών (Τουρκία-Ελλάδα: 1922-1924)» και την ομότιτλη φωτογραφική έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο μουσείο Μπενάκη.


Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη και θα διαρκέσει έως τις 29 Απριλίου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται μία σειρά προβολών του ντοκιμαντέρ.

Η σκηνοθέτης και επιμελήτρια Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ επανέρχονται

Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την Τετάρτη


Σε προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς -μετρό, ΗΣΑΠ Τραμ- ζητώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Όπως καταγγέλλουν, η διοίκηση επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που περιβάλλει τους εργαζόμενους στην Αστική Σταθερή Τροχιά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαξιώσει και να υποβαθμίσει

Αρχαία νομίσματα εντοπίστηκαν στο Σαγρί Νάξου


Μεγάλος αριθμός νομισμάτων εντοπίσθηκε και περισυλλέχθηκε στο Σαγρί Νάξου.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 54 νομίσματα (τα δύο συγκολλημένα) αργυρά ενετικά grossi καθώς και θραυσμένο κλειστού τύπου αγγείου (θησαυράριο), εντός του οποίου βρέθηκαν αρκετά νομίσματα, που εκτιμάται ότι είναι επίσης ασημένια grossi διαφόρων ενετικών κοπών, όπως ενδεικτικά των δόγηδων

Σε Βόρεια ή Δυτική Αττική η ανέγερση νέων φυλακών


Στη Βόρεια (ευρύτερη περιοχή Μαλακάσας) και Δυτική Αττική (ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας - Μεγάρων) θα αναζητηθεί η κατάλληλη έκταση δημόσιας γης για τη χωροθέτηση νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Νεράντζη.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας συμπεριέλαβε στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο την χωροθέτηση νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών.

Στο απόσπασμα όμως του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα δεν καθορίζεται επακριβώς ο χώρος, δίνεται όμως το περίγραμμα των εναλλακτικών λύσεων

Μεγάλη αύξηση στις αλλαγές συμβάσεων


Αύξηση πάνω από 149% υπήρξε στις αλλαγές συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής, με μονομερή απόφαση του εργοδότη, κατά το πρώτο δίμηνο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, που αφορούν σε σύνολο 38.009 επιχειρήσεων, έγιναν μεταβολές σε συμβάσεις εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη, από πλήρους σε μερική, για 2.816 εργαζόμενους.

Πέρυσι, σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων (42.400), οι αντίστοιχες μετατροπές ήταν 1.130.

 Για τη μεταβολή συμβάσεών τους, το ίδιο διάστημα, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, τα

Ερώτηση Καρατζαφέρη στον Πρωθυπουργό για τα Ταμεία


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

 Όπως επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και ο κίνδυνος να επέλθουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξει είναι ορατός. Χαρακτηριστικό γεγονός της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνει, είναι ότι μόνο το ΙΚΑ έχει ήδη αντλήσει το 65% της ετήσιας

Πιο λεπτοί όσοι τρώνε τακτικά σοκολάτα


Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να δώσει άλλοθι σε όσους τρώνε τακτικά σοκολάτα. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σε σχέση με εκείνους που τρώνε πιο σπάνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Μπεατρίς Γκολόμπ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου «Archives of Internal Medicine», μελέτησαν τη διατροφή περίπου 1.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 85 ετών και συσχέτισαν την ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν με το δείκτη σωματικής μάζας τους (την αναλογία του βάρους προς το τετράγωνο του ύψους τους).

Όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, είχαν 2,3 έως 3,2 κιλά μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμα κι αν η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, περιέχει επίσης συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους,

Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 6η Μαΐου


Η 6η Μαΐου προβάλλει ως πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 «Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα, αλλά η 6η Μαΐου είναι μία πολύ πιθανή ημερομηνία για τις εκλογές», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κατονομαστεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη

Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι


Απεργούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προς συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος», το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι την ευθύνη για την επιλογή των

Ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε γυαλί - έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα


Ατύχημα με φορτηγό, το οποίο μετέφερε γυαλί, σημειώθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο