www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εντομοκτόνα νέας γενιάς συνδέονται με τη νόσο των μελισσών

Ο επικεφαλής επιστήμονας της ερευνητικής ομάδας την οποία έχει συστήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να μελετήσει τη μυστηριώδη νόσο που εξοντώνει τις μέλισσες σε όλον τον κόσμο υποστηρίζει ότι η νέα γενιά εντομοκτόνων είναι πολύ πιθανό να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζέφρι Πέτις, τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα (που στην ουσία είναι νευροτοξίνες) εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών και τις κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτες στις ασθένειες και ειδικά στη μυστηριώδη νόσο η οποία τις εξοντώνει μαζικά τα τελευταία χρόνια.
Τα νεονικοτινοειδή είναι μια νέα ομάδα φυτοφαρμάκων με τα οποία εμποτίζονται οι σπόροι με στόχο την προφύλαξή τους από διάφορα έντομα και μύκητες ως το φύτρωμά τους. Πρόκειται για μια ομάδα φυτοφαρμάκων που έκανε δυναμικά την εμφάνισή της την τελευταία πενταετία και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Τα φυτοφάρμακα αυτά έχουν ανιχνευθεί στο χώμα, σε διάφορα μέρη των φυτών, καθώς και στη γύρη τους. Η παρουσία αυτών των φυτοφαρμάκων στη

Λευκή καταιγίδα

Από την εποχή του Γαλιλαίου έχει εντοπιστεί στον Δία η «κόκκινη κηλίδα», μια τρομερή σε ένταση, έκταση και διάρκεια καταιγίδα που εξελίσσεται αδιάκοπα στο νότιο ημισφαίριο του γίγαντα αερίου. Το διαστημικό σκάφος Cassini, που εξερευνά τον Κρόνο, πριν από λίγες εβδομάδες έστρεψε τα όργανά του προς τον Δία και τράβηξε ορισμένες εικόνες. Οι επιστήμονες της ΝΑSΑ που τις μελέτησαν εντόπισαν στο βόρειο ημισφαίριο μια «λευκή κηλίδα» και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μία ακόμη πιο γιγαντιαία σε έκταση και ένταση καταιγίδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο, η λευκή καταιγίδα έκανε την εμφάνισή της στον Δία στο τέλος του 2010 και είναι τόσο μεγάλη που σε περίπτωση κατά την

Μικροσεισμοί στη λίμνη Τριχωνίδα

Πλήθος ασθενών σεισμικών δονήσεων καταγράφεται από χθες το βράδυ με επίκεντρο τη λίμνη Τριχωνίδα στην Αιτωλοακαρνανία.


Ο ισχυρότερος σεισμός ήταν μεγέθους μόλις 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σε εξέλιξη το φαινόμενο, λέει το

Νέα πακέτα SMS από την COSMOTE

Νέα πακέτα SMS προσφέρει η COSMOTE στους συνδρομητές της. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κάνει πιο φθηνή την επικοινωνία αφού φέρνει στην αγορά τέσσερις διαφορετικές προτάσεις καρτοσυμβολαίων, που η τιμή τους αρχίζει μόλις από το 1 ευρώ.


Συγκεκριμένα, το ΚαρτοΣυμβόλαιο COSΜOTE προσφέρει τα εξής τέσσερα πακέτα μηνυμάτων SMS:

• Πακέτο SMS 30, για 30 δωρεάν SMS με κόστος 1€ και διάρκεια ισχύος 24 ώρες.

• Πακέτο SMS 75, για 75 δωρεάν SMS με κόστος 3€ και διάρκεια ισχύος 14 ημέρες.

• Πακέτο SMS 120, για 120 δωρεάν SMS με κόστος 5€ και διάρκεια ισχύος 30 ημέρες.

• Πακέτο SMS 200, για 200 δωρεάν SMS με κόστος 7,5€ και διάρκεια ισχύος 30 ημέρες.

Το καρτοΣυμβόλαιο αποτελεί την ιδανική λύση για συνδρομητές καρτοκινητής, των οποίων οι ανάγκες για επικοινωνία έχουν μεγαλώσει και θέλουν να απολαμβάνουν δωρεάν απεριόριστη ομιλία

Όχι στην κατάργηση της Ιστορίας λένε ιστορικοί και πανεπιστημιακοί

Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.


Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας

Συνεχίζεται και το Φεβρουάριο ο διάλογος για τα ΑΕΙ

O διάλογος για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, εκτίμησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. «Έχουμε μπει στη φάση των συγκεκριμένων προτάσεων σε όλους τους επιμέρους τομείς, με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες από τα Πανεπιστήμια και από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα», είπε.


Η υφυπουργός συναντήθηκε με τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Πεντάωρη στάση εργασίας στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα

Τη γενική τους συνέλευση θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας.


Για το λόγο αυτό το σωματείο κήρυξε πεντάωρη στάση, εξ αιτίας της οποίας τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Κύριο θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση θα είναι ο καθορισμός της στάσης που θα τηρήσουν από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τον τελευταίο μήνα πραγματοποιούν διαρκείς κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Υποδομών για την αναδιοργάνωση των συγκοινωνιών. Το

Νέες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη των μεταναστών

Συστάσεις όσον αφορά τα μέτρα που καλούνται να λάβουν τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης των μεταναστευτικών πληθυσμών, επισήμανε η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού, με τη λήξη της διήμερης διάσκεψής της (19-20 Ιανουαρίου).


Η πρώτη σύσταση έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση μεταξύ των μεταναστών και της κοινωνίας των χωρών υποδοχής. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι να πάρουν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και την εξασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους, καθώς και να καλλιεργηθεί ένα φιλικό κλίμα στον ημεδαπό πληθυσμό, αναφέρει η Ε.Ε.

Η δεύτερη σύσταση αναφέρεται στην αξιοποίηση και εφαρμογή δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτύξουν οι μετανάστες στις οικονομίες των χωρών που φιλοξενούνται. Επιπλέον οι χώρες

Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι μηχανικοί

Σε συμβολικές καταλήψεις πολεοδομικών γραφείων στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα προχωρήσουν από την επόμενη Πέμπτη οι μηχανικοί, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών.


Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, θα γίνει κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ σε όλη τη Χώρα.

Παράλληλα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κατέθεσε τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων πό την κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών:

Προτείνει:

1.Μηχανισμό ελέγχου και αποτροπής του αθέμιτου ανταγωνισμού.

2.Τη δημιουργία φορέα Μητρώων, Διαβάθμισης και Πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων με τη

Σεβασμό των προσωπικών δεδομένων υπόσχεται ο Γ. Ραγκούσης

Διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά ότι θα προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη και ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, υπερασπίστηκε στη Βουλή την κάρτα του πολίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους. Ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία η οποία καταργείται με την κάρτα ,η οποία είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα», είπε ο Γ. Ραγκούσης, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ζούμε στον αστερισμό του «wikileaks» και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει. Εμείς ως κόμμα δεν θα δεχθούμε αυτή την κάρτα και καλούμε και τους ψηφοφόρους μας να κάνουν το ίδιο», υποστήριξε ο Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ισχυρίζεται επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος έχει εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την

Έβγαλε τα πρώτα ονόματα το ELENXIS

Τις δέκα πρώτες επιχειρήσεις που θα ελεγχθούν από εφοριακούς «έβγαλε» το σύστημα ELENXIS με τους προσωρινούς ελέγχους να ξεκινούν από δευτέρα 24 Ιανουαρίου.


Πρόκειται για το νέο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, που χρησιμοποιεί "φίλτρα" και κριτήρια επικινδυνότητας για να "βγάλει" ονόματα φορολογούμενων προς έλεγχο.

Τα πρώτα σημειώματα για δεκαήμερη προθεσμία συμμόρφωσης στάλθηκαν στις 14 Ιανουαρίου και

ΣΔΟΕ: Στο φώς σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής το 2011

«Αρχή και οδηγός πορείας» είναι η τιμωρία όσων φοροδιαφεύγουν για τον υπουργό Οικονομικών σύμφωνα με δηλώσεις του σήμερα σε εκδήλωση του ΣΔΟΕ. Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης υπογράμμισε ότι το 2011 θα είναι καθοριστικής σημασίας καθώς θα «βγουν στο φως» και θα «τελειώσουν» μείζονος σημασίας φορολογικές υποθέσεις.


Στην σημερινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας στου ΣΔΟΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι "η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής" και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος.

Προανήγγειλε δε την ενδυνάμωση του Σώματος Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν, ενώ επανέλαβε ότι αναδιοργανώνεται

Υποθηκεύστε νησιά προτείνουν οι Γερμανοί

Η Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, έτσι ώστε να πείσει τις αγορές ότι τα χρήματα που δανείζεται δεν θα χαθούν, αναφέρει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου IWH, Ulrich Blum στο Reuters.


"Αυτό ακριβώς κάναμε και στη Γερμανία το 1923" προσθέτει για να πείσει ότι πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο για να μειωθούν τα επιτόκια, τα δάνεια της Ελλάδας πρέπει να "ασφαλιστούν" με πειστικό τρόπο. "¨Τα δημόσια αγαθά αποτελούν σταθερή ασφάλεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που θα νικήσει τον ψυχολογικό πόλεμο" αναφέρει. "Τα νησιά πάντα θα αξίζουν περισσότερα από τα χρέη της χώρα, έτσι δεν χρειάζεται να πουληθούν" προσθέτει.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα δάνεια θα γίνουν φθηνότερα καθώς δεν θα βασίζονται στην εικασία

«Σκοντάφτει» η συγχώνευση Aegean - Olympic Air

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα εγκρίνει τη συνένωση των δύο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της χώρας μας διατυπώνουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες.


Το πρακτορείο Reuters επικαλείται τρεις πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Aegean και η Olympic Air (OA) έχουν προτείνει ανισταθμιστικά μέτρα στην Κομισιόν προκειμένου η τελευταία να εγκρίνει τη συγχώνευση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί.

Η Ευρ. Επιτροπή έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί, δια του αρμόδιου επιτρόπου Χοακείν Αλμούνια, ότι η έγκριση της συγχώνευση μπορεί να προσκρούσει στο κοινοτικό δίκαιο περί προστασίας του ανταγωνισμού. Μια τυχόν συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει έναν αερομεταφορέα που θα ελέγχει σχεδόν το 100% της κίνησης εσωτερικού στη χώρα μας.

Φαίνεται πως η Aegean - OAπρότειναν να αφήσουν κάποιες χρονοθυρίδες προσαπογείωσης (slots) από ορισμένα αεροδρόμια ως αντάλλαγμα για την έγκριση της συγχώνευσης, ωστόσο η Κομισιόν δεν δείχνει να εμφανίζεται ικανοποιημένη και στις 26 Ιανουαρίου, την ερχόμενη εβδομάδα δηλαδή,

Δωρεάν το τεστ ΠΑΠ για μια εβδομάδα στα δημόσια νοσοκομεία

Δωρεάν και χωρίς ραντεβού θα μπορούν να πραγματοποιούν το τεστ Παπανικολάου οι γυναίκες από 15 ετών και άνω, σε όλα τα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, από τις 24 ως τις 31 Ιανουαρίου.


Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και να ιαθεί εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.

Παρόλ’ αυτά αποτελεί το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Η πρόληψη είναι η μόνη λύση για τη μείωση των ποσοστών.

«Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά

ΟΑΕΔ: Τις 653.000 έφτασαν οι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Τις 653.552 έφτασαν οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, αριθμός που εμφανίζεται αυξημένος κατά 4,18% (26.251 άτομα) σε σύγκριση με ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Από το σύνολο των εγεγγραμένων, το 35,98% είναι για πάνω από ένα χρόνο και το 64,02% για λιγότερο από ένα χρόνο. Το 33,62% των

Πλησιάζει η αναδιάρθρωση;

Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες. Η αγορά στο μεγαλύτερο μέρος έχει προεξοφλήσει ότι θα γίνει (όχι αναγκαστικά ενσωματώσει στις τιμές), οι πολιτικοί όπως πάντα προσπαθούν να προφτάσουν αυτά που έχει δει προ καιρού η αγορά.


Αν κάποιος μας ρωτήσει τι κάνει νιάου νιάου και τρώει ψάρια και σκαρφαλώνει κεραμίδια, η απάντηση είναι η γάτα. Όταν υπάρχει κάπου καπνός, θα υποθέσουμε ότι κάπου υπάρχει φωτιά. Όταν ακούγονται συνεχιζόμενες φήμες και σενάρια για αναδιάρθρωση, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από αναδιάρθρωση. Άρα θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η ώρα της αναδιάρθρωσης πλησιάζει, ή τέλος πάντων έχει αρχίζει και επεξεργάζεται.

Από εκεί και πέρα το ερώτημα είναι τι είδος αναδιάρθρωσης θα γίνει και πως θα γίνει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει μια αναδιάρθρωση, και ανάλογα το πώς θα γίνει, θα έχει μεγάλη

"Φρένο" στις αναλήψεις μέσω πιστωτικών καρτών

«Φρένο» στο δανεισμό μέσω της χρήσης πιστωτικών καρτών βάζουν οι τράπεζες, μειώνοντας κατακόρυφα το επιτρεπτό όριο αναλήψεων.


Μετά τον «θάνατο» των προγραμμάτων μεταφοράς οφειλών από πιστωτικές κάρτες και την «έξοδο» 1 εκατ. καρτών από την αγορά οι οποίες έχουν ξεπεράσει την τρίμηνη καθυστέρηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες βάζουν «μαχαίρι» και στο επιτρεπόμενο όριο αναλήψεων μέσω πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το όριο αυτό έχει μειωθεί στα 300 – 500 ευρώ μάξιμουμ και αναλόγως του πιστωτικού ορίου του κατόχου της κάρτας όταν μέχρι πρότινος έφτανε από το 50% μέχρι και το 100% του πιστωτικού ορίου του πελάτη.

Ο φραγμός στις αναλήψεις μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών αποτελεί αμυντική κίνηση των τραπεζών έναντι της ραγδαίας αύξησης των επισφαλειών που εμφανίζει ο τομέας καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών. Οι επισφάλειες στις συγκεκριμένες κατηγορίες φτάνουν και στο 20% των δανείων που έχουν χορηγηθεί, παρουσιάζοντας διπλάσιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων

Κλείνουν τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε «μαρασμό» οδηγείται η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, καθώς σε επτά ανέρχονται πλέον οι μονάδες που κλείνουν μέσα στην τελευταία διετία, αφαιρώντας 800 δωμάτια από το δυναμικό της πρωτεύουσας, λόγω της υποβάθμισης του κέντρου και της πτώσης στην τουριστική κίνηση. Μετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21», ξενοδοχεία που έκλεισαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαιτίας και του υψηλού μισθώματος στο οποίο δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν, και ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη προχωρεί σε διακοπή της λειτουργίας δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας «Classical» στην περιοχή της Ομόνοιας. Ηδη έχει κλείσει το ξενοδοχείο «Αcropol», δυναμικότητας 167 δωματίων, ενώ και το «Fashion Ηouse Ηotel», δυναμικότητας 115 δωματίων, πρόκειται σύντομα να διακόψει τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ομίλου «η Αθήνα έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα» ως προορισμός, καθώς τα χρόνια ζητήματα που επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης, αλλά και τα επεισόδια τα τελευταία χρόνια έχουν πλήξει την εικόνα της πρωτεύουσας και της χώρας γενικότερα. Την ίδια ώρα αιτία για την παύση της λειτουργίας των δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας είναι και τα υψηλά

Ανθεκτικά gadgets

Η Asahi Glass, η μεγαλύτερη υαλουργία της Ιαπωνίας, παρουσίασε ένα νέο είδος γυαλιού για οθόνες κινητών και άλλων φορητών γκάτζετ, το οποίο είναι έξι φορές ανθεκτικότερο στις γρατζουνιές και το ράγισμα σε σχέση με το συμβατικό γυαλί.


Το γυαλί Dragontrail («ίχνος του δράκου») της Asahi θα έχει να αντιμετωπίσει στην αγορά τον ανταγωνισμό του γυαλιού Gorilla, ενός παρόμοιου υπερανθεκτικού γυαλιού της εταιρείας Corning.

To Gorilla χρησιμοποιείται σήμερα σε 200 εκατομμύρια κινητά και άλλες συσκευές από περίπου 20 κατασκευαστές, υπερηφανεύεται η Corning. Το γυαλί της εταιρείας βρίσκεται μεταξύ άλλων στα κινητά Galaxy της Samsung, στο Droid της Motorola και στον φορητό υπολογιστή X300 της LG.

Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν ωστόσο οι φήμες που θέλουν το Gorilla να χρησιμοποιείται και στις

Ο καιρός στις 21.01.2011

Μεταβολή του καιρού με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 7 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στα βόρεια και ανατολικά πελάγη. Μέτριοι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές κατά περιόδους ισχυρές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει