www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σεβασμό των προσωπικών δεδομένων υπόσχεται ο Γ. Ραγκούσης

Διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά ότι θα προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη και ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, υπερασπίστηκε στη Βουλή την κάρτα του πολίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους. Ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία η οποία καταργείται με την κάρτα ,η οποία είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα», είπε ο Γ. Ραγκούσης, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ζούμε στον αστερισμό του «wikileaks» και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει. Εμείς ως κόμμα δεν θα δεχθούμε αυτή την κάρτα και καλούμε και τους ψηφοφόρους μας να κάνουν το ίδιο», υποστήριξε ο Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ισχυρίζεται επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος έχει εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την
συγκεκριμένη κάρτα, αφού «για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους».

«Το θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την κάρτα του πολίτη αλλά το σύνολο υπολογιστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας και όλου του κόσμου. Αν κανείς ακολουθήσει τη λογική σας πρέπει να πει όχι σε κάθε ηλεκτρονικό και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: