www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ντ.Μπακογιάννη: «Παράθυρο» για μετεκλογική συνεργασία υπό όρους με ΝΔ


Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ αφήνει ανοιχτό η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Real News, εφόσον, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του κόμματος επιδείξει ρεαλισμό.

«Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Εκφράζει παράλληλα την άποψη ότι ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια, επισημαίνοντας πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη

Δ. Αβραμόπουλος: Καθορισμένος ο βίος της κυβέρνησης


Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει, με την εντολή του ελληνικού λαού, την πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδο εμφανίζεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι ο βίος της κυβέρνησης έχει προσδιορισθεί και πως αν υπάρξει μια χρονική απόκλιση αυτή θα είναι μικρή. Εκφράζει ακόμη την άποψη πως μετά την περιδίνηση του δημοψηφίσματος η αξιωματική αντιπολίτευση ακολούθησε υπεύθυνα εθνική στάση απέναντι στον τόπο και την κοινωνία, ενώ κάνει λόγο και για πλήρη δικαίωση της αντιμνημονιακής στάσης του Αντώνη Σαμαρά.

Επισημαίνει παράλληλα ότι ο ίδιος υπήρξε συνεπής υποστηρικτής της συναίνεσης, της εθνικής συνεννόησης, της συνεργασίας και του πολιτικού πολιτισμού, ενώ χαρακτηρίζει «πολύ ουσιαστική»

Τι είναι η νόσος του Crohn;


Η νόσος του Crohn είναι μία πάθηση στην οποία το τοίχωμα ενός ή περισσοτέρων τμημάτων του πεπτικού συστήματος πρήζεται, ερεθίζεται και φουσκώνει.

Αυτό το πρήξιμο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα και την στένωση του πεπτικού σωλήνα σε αυτό το σημείο. Τα προσβεβλημένα από Crohn τμήματα μπορεί να είναι από λίγα εκατοστά εντέρου ή και μεγαλύτερα, ένα μέτρο ή και περισσότερο.

Μπορεί να προσβληθεί οποιοδήποτε σημείο της περιοχής από το στόμα έως τον πρωκτό ενώ μπορεί να είναι προσβεβλημένες και περισσότερα από ένα σημεία κάθε φορά. Το πιο σύνηθες σημείο όπου παρουσιάζεται η φλεγμονή είναι ο τελικός ειλεός, αλλά μπορεί και να προσβληθεί μέρος του κόλου ή και όλο, είτε μόνο του είτε μαζί με τον πλαϊνό ειλεό.

 Επίσης είναι συχνή και η φλεγμονή μέσα ή γύρω από τον πρωκτό. Η φλεγμονή μπορεί να διαμορφωθεί σε: (α) σχισμές (ελκώδη ρήγματα) στο δέρμα ή το πρωκτικό κανάλι, (β) συρίγγια (μικρές σχισμές που βγάζουν πύον) γύρω από τον πρωκτό, ή (γ) δακτύλιους (πρησμένα και συχνά

Η Microsoft θα μπορεί να «κόβει» την πρόσβαση σε εφαρμογές

Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft έκανε τα αποκαλυπτήρια του Windows Store, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στο νέο σύστημα διαμοιρασμού των κερδών. Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία που χρήζουν προσοχής.


Στους όρους χρήσης η Microsoft αναφέρει ότι διατηρεί το δικαίωμα να «κόβει» την πρόσβαση σε εφαρμογές, ακόμα κι αν ο χρήστης έχει πληρώσει. Η εταιρεία λέει ότι θα κάνει κάτι τέτοιο σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο κενό ασφαλείας ή αν συντρέχουν νομικοί λόγοι. Όσο για το

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη


Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν μάλιστα με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών


Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Ίλιον αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά από πολυήμερη έρευνα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 34 κιλών και το χρηματικό ποσό των 1.260 ευρώ.

Οι δύο εκ των συλληφθέντων είχαν αγοράσει από τους άλλους τρεις δύο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι και Κηφισίας


Λόγω εργασιών μετακίνησης ιστών φωτισμού, θα γίνουν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Κηφισίας, περιοχής Δήμων Φιλοθέης/Ψυχικού και Χαλανδρίου:

- Σταδιακή μείωση των λωρίδων από τρεις σε δύο [μεσαία και δεξιά], στο τμήμα της 50 μέτρα πριν τη συμβολή της με την οδό Στ. Δέλτα έως και 190 μέτρα μετά τη συμβολή της με την οδό Αγίας Φιλοθέης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, στις 11 και 18-12-2011, κατά τις ώρες 06.00΄ έως 14.00΄.
- Σταδιακή μείωση των λωρίδων από τρεις σε μία [δεξιά], στο τμήμα της 50 μέτρα πριν τη συμβολή της με την οδό Στ. Δέλτα έως και τη συμβολή της με την οδό Αγίας Φιλοθέης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, στις 15-12-2011, κατά τις ώρες 23.00΄ έως 05.30΄ της επομένης.

- Σταδιακή μείωση των λωρίδων αρχικά από τρεις (3) σε δύο (2) [μεσαία και δεξιά] και στη συνέχεια

Συνελήφθη φυγόδικος γιατρός εμπλεκόμενος στο παραδικαστικό


Συνελήφθη την Πέμπτη στη Νότια Αφρική φυγόδικος στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πιο αναλυτικά, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Εφέτη-Ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, ένα ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής

«Πού μας χρησιμεύουν τα μαθηματικά;»


Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μυστηριώδεις δρόμους της επιστήμης των μαθηματικών, διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00.

Ο μαθηματικός και υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κ. Στέφανος Ξεφτέρης, με απλά και κατανοητά λόγια, αναλαμβάνει να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα που πάντα «βασάνιζε» τα παιδιά στα σχολεία: «Μα πού θα μου χρησιμεύσουν τα μαθηματικά;».

Το ταξίδι του ανθρώπου στην ιστορία είναι γεμάτο από γρίφους και μυστήρια - άλλα λυμένα, άλλα ακόμα άλυτα. Η έμφυτη ανθρώπινη περιέργεια να κατανοήσουμε, να εξηγήσουμε και πολλές φορές να υπερνικήσουμε τα «εμπόδια» που μας έθετε η φύση, μας οδήγησαν στο να αναζητήσουμε εργαλεία για να το πετύχουμε. Το σημαντικότερο εργαλείο στην προσπάθειά μας αυτή, είναι τα μαθηματικά. Από την απλή παρατήρηση γεγονότων στη φύση, στην προσπάθεια ανάλυσης και

ΓΣΕΕ: Οδηγίες για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων


Αναλυτικές οδηγίες για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων παρέχονται απο το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ.


Σε έγγραφη ενημέρωση το ΚΕΠΕΑ αναφέρεται στους χρόνους που συνυπολογίζονται στο Δώρο των Χριστουγέννων, στον υπολογισμό με παραδείγματα, στο χρόνο καταβολής κ.ά.

Ειδικότερα το ΚΕΠΕΑ για το δώρο Χριστουγέννων σημειώνει τα εξής:

- Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται:


Οπως είναι γνωστό από την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων