www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σε ισχύ από 11/7 η νέα λίστα γιατρών ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ


Σε ισχύ τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου, η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ οι οποίοι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, η νέα λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, (www.ika.gr), ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να ζητούν τις σχετικές πληροφορίες και από το τηλεφωνικό κέντρο 184.

Όσον αφορά τους γιατρούς οι οποίοι πιστοποιήθηκαν αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους, τα στοιχεία θα γνωστοποιούνται μόνο από τις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι 6.323 γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πιστοποίησης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ κατανέμονται ως εξής:


Ιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ: 4.395


Ιατροί ΙΚΑ- ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ: 1.928

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση η λίστα είναι δυναμική και ενεργός και μπορεί να διευρύνεται στο βαθμό που γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει από 10.06.11 και μετά ή θα

Εμβόλιο καταπολεμά τον σακχαρώδη διαβήτη...;

Να θεραπεύσουν για ένα διάστημα τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 κατάφεραν επιστήμονες του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης!

Μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διαβήτη έδειξε ότι το παλιό και φθηνό εμβόλιο BCG κατά της φυματίωσης κατάφερε σε τέσσερα από τα έξι παιδιά στα οποία χορηγήθηκε, να αναζωογονήσει τα κύτταρά τους τα οποία άρχισαν και πάλι να παράγουν δική τους ινσουλίνη. Μάλιστα, για ένα διάστημα τα παιδιά σταμάτησαν να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης από τις οποίες εξαρτώνταν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια!

Για σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο ειδικός παθολόγος- διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε., με ισχύ από 1.6.2011, ανέλαβε ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, σύμφωνα με τη Vivartia.

«Ο Αντώνης είναι ένα καταξιωμένο και ικανό στέλεχος που μέσα από πολλές και διαφορετικές θέσεις ευθύνης, στην 20χρονη πορεία του στον Όμιλο, συνετέλεσε δραστικά στη μεγάλη επιτυχία όλων των τομέων που ανέλαβε. Είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσει και τη νέα αυτή πρόκληση, μιας καίριας για τον Όμιλο θέσης, με την ίδια αποφασιστικότητα που τον διακρίνει σε όλη του την πορεία και με τα ίδια εξαιρετικά

Κλείνει η εφημερίδα News of the World

Η εφημερίδα News of the World θα εκδώσει το τελευταίο της φύλλο την Κυριακή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέημς.

Νωρίτερα, η ένωση των Βρετανών βετεράνων 'Βρετανική Βασιλική Λεγεώνα' RBL) διέκοψε τις σχέσεις της με την ταμπλόιντ εφημερίδα που βρίσκεται στο κέντρο ενός σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών.

Εκπρόσωπος των βετεράνων εξέφρασε «αποστροφή» για τις κατηγορίες ότι ερευνητές της News of the World παρακολουθούσαν τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα προσώπων που έχασαν αγαπημένους

Σήμερα η απόφαση του ΔΝΤ για την πέμπτη δόση


Την καταβολή της συμμετοχής του ύψους 3,3 δισ. ευρώ στην πέμπτη δόση του δανείου, που χορηγεί από κοινού με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς την Ελλάδα, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο


Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του ΔΝΤ επεσήμανε την Τετάρτη, απευθυνόμενη προς εκπροσώπους του Τύπου, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά της, αν και δεν θέλησε να προκαταλάβει την απόφαση του ΔΝΤ, η οποία αναμένεται αργότερα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το Eurogroup αποφάσισε να αποδεσμεύσει τη δική του συνεισφορά των 8,7 δισ. ευρώ. Η απόφασή του ήταν αναμενόμενη και περισσότερο τυπική διαδικασία. Εκείνο που ξάφνιασε δυσάρεστα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ήταν η απόλυτη επικράτηση της γερμανικής θέσης να μην υπάρξει άμεσα μια οριστική απόφαση για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, αλλά

Πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για την πλατεία Συντάγματος


Πρωτοβουλία προκειμένου να μπει τέλος στην κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Οπως ανέφερε ο κ. Καμίνης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του

Εν αναμονή της κατάθεσης πρότασης για Προανακριτική


Πιθανότατα σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση της Siemens.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο «στόχαστρο» της Προανακριτικής αναμένεται να μπουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος και Τάσος Μαντέλης και οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ., Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται επίσης να ζητήσουν την ενεργοποίηση ρύθμισης του πρόσφατου «νόμου Καστανίδη» σύμφωνα με την οποία η απόφαση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής παραπέμπεται σε τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο


Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 8:50.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, οι οποίες

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, αντιδρώντας στην καταστρατήγηση, όπως αναφέρουν, των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας κάνουν συγκεκριμένα λόγο «για ολομέτωπη επίθεση της Διοίκησης στο θεσμό των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», καθώς και «στα δικαιώματα και το εισόδημα

ΗΣΑΠ: Κλειστό μετά τις 22.00 το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια


Κλειστό θα παραμείνει σήμερα από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά στις 21.23, και από την Ομόνοια για τον Πειραιά στις 21.45.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες