www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εν αναμονή της κατάθεσης πρότασης για Προανακριτική


Πιθανότατα σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση της Siemens.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο «στόχαστρο» της Προανακριτικής αναμένεται να μπουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος και Τάσος Μαντέλης και οι πρώην υπουργοί της Ν.Δ., Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται επίσης να ζητήσουν την ενεργοποίηση ρύθμισης του πρόσφατου «νόμου Καστανίδη» σύμφωνα με την οποία η απόφαση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής παραπέμπεται σε τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από
δικαστικούς. Το συμβούλιο θα αποφανθεί παράλληλα για το αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι.
 
Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόταση στην οποία προσανατολίζεται ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κ.κ. Τσοχατζόπουλου, Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε συγκεκριμένα «καταγέλαστη και κατάπτυστη» την πρόταση να παραπεμφθεί για την υπόθεση της Siemens εξαπολύοντας βολές κατά του κυβερνώντος κόμματος.
«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει "δημοσιονομική εξυγίανση" τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν "επιχείρηση κάθαρσης".

Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία», παρατήρησε.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Γ. Αλογοσκούφης, έκανε λόγο για «άθλια προσπάθεια κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του δεν έχουν καμία βάση, παρά «συνιστούν καθαρή πολιτική στοχοποίηση και δίωξη».

Απέρριψε ακόμη όσα του καταλογίζονται σχετικά με ελλιπή εποπτεία στην εφαρμογή των ρητρών στις συμβάσεις του ΟΤΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ουδεμία πράξη ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον Οργανισμό, ο οποίος ως ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο διέπεται από τις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης και δεν υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών».

«Ντρέπομαι και λυπάμαι που αφιέρωσα 30 ολόκληρα χρόνια σε αυτό που λέγεται πολιτική», σημείωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν την παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «η αθλιότητα που θα προκύψει σύντομα γύρω από αυτή την ιστορία θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα ντρέπονται για πολύ καιρό αυτοί οι οποίοι απεργάζονται αυτή την ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: