www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αποκλείει «εποπτεία» στην Ελλάδα ο Σαρκοζί

Απέκλεισε ελληνική «εποπτεία» ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε

Παρέμβαση βενζινοπωλών για το σύστημα «Ήφαιστος»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων ζητά την οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για τις εκπρόθεσμες καταχωρήσεις στο σύστημα «Ήφαιστος», υποστηρίζοντας ότι η Πολιτεία, «αφού ενέπλεξε έναν ολόκληρο κλάδο και έφερε χιλιάδες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για εκπρόθεσμες καταχωρήσεις πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα «Ήφαιστος». Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η αιτία για την οποία οι πρατηριούχοι διέκοψαν την ενημέρωση του Ήφαιστου για τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, στις αρχές του 2011, ήταν ότι σταμάτησε η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου

Γιατί τα αυγά συμβάλλουν σε ένα σωστό πρωινό;


Τα αυγά στο πρωινό, σας γεμίζουν ενέργεια για μια γεμάτη ημέρα.

Το έχετε ακούσει σίγουρα πολλές φορές πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και πως αν το πρωινό σας είναι σωστό τότε θα γεμίσετε ενέργεια και ζωντάνια. Γνωστά όλα αυτά, όμως τι ρόλο παίζει το αυγό;

Τα αυγά, λοιπόν, είναι πλούσια σε ένα είδος βιταμίνης Β που λέγεται χολίνη που η πρόσληψή της τονώνει τη λειτουργία τόσο του καρδιαγγειακού

Στο «Λαϊκό» με εγκεφαλικό ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη σήμερα ο ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (πρώην Ζακύνθου) και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, νωρίς σήμερα το πρωί είχε το επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ωστόσο, εκεί οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο Τμήμα Παθολογικής Φυσιολογίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει για τις

Έρχονται ποινικές διώξεις για τον Λαυρεντιάδη


Το «ναυάγιο» στη συμφωνία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τη νέα Proton Bank για την επιστροφή των δανείων σηματοδοτεί και νέες δικαστικές περιπέτειες τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική έρευνα για την υπόθεση αναμένεται να κλείσει τις προσεχείς ημέρες με τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να συντάσσει πόρισμα ζητώντας πιθανότατα την άσκηση κακουργηματικών διώξεων.

Το πρωί της Δευτέρας προσήλθαν στον εισαγγελέα οι συνήγοροι του επιχειρηματία προκειμένου να λάβουν και νέα προθεσμία, ενώ ήδη είχαν πάρει σειρά προθεσμιών όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό.

Είχε προηγηθεί η αδιέξοδη διαπραγμάτευση του κ. Λαυρεντιάδη με την τράπεζα που έληξε χωρίς συμφωνία για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων ευρώ που ελήφθησαν από εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος

Η μαύρη σοκολάτα «όπλο» κατά της καρδιακής ανεπάρκειας


Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μια με δυο φορές την εβδομάδα ίσως μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess, η μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά το ένα τρίτο, αλλά δεν προκύπτει όφελος από την καθημερινή κατανάλωσή της.

Ειδικότερα, μια ή δυο μερίδες, 19 με 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, την εβδομάδα συντελεί σε 32% μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το όφελος

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης


Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής».

Με το νομοθέτημα προβλέπονται παρεμβάσεις στη συναινετική λύση του γάμου, την παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων (κατά δύο ώρες), τις εργατικές διαφορές και τα ασφαλιστικά μέτρα, τη θέσπιση Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων, τον περιορισμό αναβολών των δικών, τη μεταφορά μεγάλου μέρους της δικαστηριακής ύλης στα ειρηνοδικεία, την καθιέρωση πιλοτικής δίκης (δίκες εξπρές) και στο

Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η κατάθεση δικογράφων στα πολιτικά δικαστήρια


Στον κόσμο του διαδικτύου εισέρχεται η Δικαιοσύνη, καθώς πλέον θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας, τα δικόγραφα (μηνύσεις, αγωγές, εξώσεις κ.λπ.), ενώ ηλεκτρονικά θα χορηγούνται επιπρόσθετα από τα δικαστήρια τα πιστοποιητικά και τα άλλα -αναγκαία για μια δίκη - έγγραφα.

Ειδικότερα, στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων

Δημόσια συζήτηση για τα κρατικά και μη κρατικά πανεπιστήμια


Μια ματιά στο ρόλο, την ποιότητα και την κοινωνική προσφορά των κρατικών και μη κρατικών πανεπιστημίων θα επιχειρήσουν τέσσερις διακεκριμένοι καθηγητές σε δημόσια συζήτηση που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (PIERCE – DEREE – ALBA) την 1 Φεβρουαρίου.

«Ποιότητα και Κοινωνική Προσφορά Κρατικών και μη-Κρατικών Πανεπιστημίων» – Τετάρτη, 1/2/2012, 6:30 μ.μ. – John S. Bailey Library, The American College of Greece, Γραβιάς

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο


Σε ισχύ τέθηκε το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιείται από το απόγευμα

Σε φυλακές της Περιφέρειας θα οδηγηθεί ο Λάκης Γαβαλάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γνωστός σχεδιαστής και επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς για οφειλές προς το Δημόσιο που φτάνουν τα 7,5 εκατ. ευρώ και για μηκαταβολή ΦΠΑ ύψους 145.000 ευρώ.

Με ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα και ανακριτή και έπειτα από την τρίτη σύλληψη και προσαγωγή του στην αρμόδια ανακρίτρια ο επιχειρηματίας

Έρχεται δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων στα σχολεία

Με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια ο δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την εγκύκλιο που διαβιβάστηκε σήμερα στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται από τους διευθυντές εκπαίδευσης μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου:

1) Να καταχωρήσουν στο Σύστημα Καταγραφής τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους.

2) Να υποβάλλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια.

Αφού γνωμοδοτήσουν εγκαίρως τα Δημοτικά Συμβούλια, θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Εφραίμ


Την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητά ο ηγούμενος Εφραίμ, από την την ανακρίτρια της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου Ειρήνη Καλού.

Στην αίτησή του επικαλείται λόγους υγείας, αλλά και ουσιαστικούς, καθώς επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετωπίζει για τις ανταλλαγές μεταξύ της αγιορείτικης Μονής και του Δημοσίου.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου, με βούλευμα του

Αποκρατικοποίηση για ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ


Ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων την εισήγηση για πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ που κατέχει ο όμιλος, από κοινού με το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35% της ΔΕΠΑ και το Δημόσιο το υπόλοιπο 65%. Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ΕΛΠΕ, του Δημοσίου και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με αντικείμενο την από κοινού πώληση των συμμετοχών τους στον όμιλο ΔΕΠΑ.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που συνεδρίασε σήμερα, εκπροσωπήθηκαν οι κάτοχοι 254.235.192 μετοχών που αντιστοιχούν στο 83,18 % του μετοχικού κεφαλαίου. Υπέρ της πρότασης

Αποσύρονται από την αγορά πλαστικά πιάτα


Αποσύρονται από την αγορά, με εντολή του ΕΦΕΤ πλαστικά πιάτα, στα οποία εντοπίστηκε ολική μετανάστευση οξικού οξέος σε επίπεδο μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «20 Πιάτα πλαστικά SPAR - από υλικό 100% ανακυκλώσιμο» (με αναγραφόμενο κωδικό Nο 916 χαραγμένο και στις δύο πλευρές κάθε πιάτου), το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.», 7ο χλμ. Θήβας -

Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 (ώρα Ελλάδας) η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών. Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθούν τα μέσα επαναπροώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη και η

«Ήφαιστος»: 3.500 πρατηριούχοι εμφανίζονται ως λαθρεμποροι καυσίμων


Τρεισήμισι χιλιάδες πρατηριούχοι καυσίμων σε όλη τη χώρα, εμφανίζονται ως λαθρέμποροι καυσίμων, σύμφωνα με το σύστημα «Ήφαιστος», με αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόστιμα που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και ζητά να ελεγχθούν τα στοιχεία των συναλλαγών πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να διαπιστωθεί πως οι διαφορές

Αποδοχή των μέτρων ή χρεοκοπία!


Οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν ότι μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής επίκειται έκτακτη σύσκεψη των «17» με αποκλειστικό ζήτημα την Ελλάδα.

«Είναι ανοικτό θα σας ειδοποιήσουμε σε λίγο» απαντούν στους δημοσιογράφους. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο ζητούν να γίνει έκτακτη συζήτηση σήμερα, για την Ελλάδα, να ληφθούν τελικές αποφάσεις για PSI και νέα δανειακή σύμβαση (που σημαίνει και

Ηθικό και πολιτικό ζήτημα από στελέχη της ΝΔ για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη

Σχετικά με τον ρόλο του Τύπου ο οποίος συντηρήθηκε και εν πολλοίς «μεγαλούργησε» στην σκιά της εξουσίας, την οποία σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ατυχώς άσκησε, έχουν γραφεί πολλά.

 Στο μεταξύ η ηγεμονική διάθεση συγκεκριμένων εκδοτών οδήγησε σε έναν ιδιότυπο «δημοσιογραφικό ιμπεριαλισμό» με δυσάρεστες συνέπειες. Είναι γνωστή άλλωστε η φράση ότι «η τάδε εφημερίδα ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις».

Δεν ξέρω αν μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο σήμερα, αλλά είναι βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις, επιλεκτικά, «χτυπήθηκαν» κάποια πολιτικά πρόσωπα με στόχο να εξαφανιστούν εντελώς από το πολιτικό σκηνικό. Η αιτία μιας τέτοιας χειρονομίας εκ μέρους εκδοτικών συγκροτημάτων είναι απλή: Γιατί δεν τους έκαναν τα χατίρια.

Ο ΔΟΛ έχει κατηγορηθεί ότι έχει υποπέσει σε τέτοιου είδους αμαρτήματα, και έχει «χτυπήσει» ανελέητα την συντηρητική παράταξη και όχι μόνο.

Σήμερα, ο γιος του εκδότη του «ΒΗΜΑΤΟΣ» θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’

Εννέα χρόνια κάθειρξη στον Ανδρουλιδάκη για υπεξαίρεση 4,3 δισ. δραχμών από το «Sportime»

Η σημερινή απόφαση του τριμελούς εφετείου για τον γνωστό εκδότη, Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ήταν καταπέλτης.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 4,3 δισεκατομμυρίων δραχμών μέσω της εταιρείας του «Μax Line» και την εφημερίδα Sportime, την οποία εξέδιδε, βαρύνεται με αυστηρές ποινές. Συγκεκριμένα, εκτός από την κάθειρξη εννέα χρόνων που του ασκήθηκε, το δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, υποχρεούται δε να προσέρχεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ τέθηκε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ τα οποία

Ελεύθερη η πώληση του βρεφικού γάλακτος 1ης ηλικίας


Από όλα τα σημεία λιανικής πώλησης, και όχι μόνο από τα φαρμακεία, διατίθεται πλέον το βρεφικό γάλα πρώτης παιδικής ηλικίας.

Πρόκειται για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδου, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 12/Β/10-01-2012) την περασμένη εβδομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το νομοθετικό πλαίσιο έως σήμερα, η διάθεση των παρασκευασμάτων γάλακτος 1ης βρεφικής ηλικίας (έως 6 μηνών) γινόταν αποκλειστικά από τα

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΔΗΜΑΡ-Ελεύθερων Πολιτών


Την πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Δημοκρατική Αριστερά και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών.

Τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όσο και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών Βασίλης Οικονόμου εξέφρασαν την ελπίδα η συνεργασία αυτή να συμβάλλει στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται στην διακήρυξή τους, ότι θα αποτελέσει «δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης».


Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συνεργασία με τους Ελεύθερους Πολίτες στηρίζεται σε πολιτική και προγραμματική συμφωνία και αναδείχθηκε από την ανάγκη να εκφραστεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο οποίος χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί, τώρα που η χώρα

Βρέθηκαν 228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στον Αγιο Παντελεήμονα


Ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 228 κιλών και 24 γραμμαρίων, βρέθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά απο επιχείρηση που έγινε προχτές το βράδυ σε σπίτι στον Αγιο Παντελεήμονα.

Το σπίτι είχε νοικιάσει 29χρονος Αλβανός, ο οποίος απουσίαζε την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης και αναζητείται. Εκτός από τα ναρκωτικά

Εκπτώσεις έως 50% στις χρεώσεις επιβατών


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, συνεχίζοντας με συνέπεια την πολιτική κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, εισάγει ένα νέο ειδικό οικονομικό κίνητρο για τη χειμερινή περίοδο 2012.

Με στόχο την τόνωση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας κατά τη χειμερινή περίοδο μειωμένης κίνησης και τη δημιουργία χαμηλότερων ναύλων για τον επιβάτη, το οικονομικό κίνητρο, το οποίο είναι πρωτοποριακό διεθνώς, αντιστοιχεί σε έκπτωση της τάξεως 25% έως 50% των χρεώσεων προς επιβάτες (passenger charges) για όσους χαμηλούς ναύλους εκδώσουν οι εταιρείες για τα δρομολόγιά τους με αφετηρία την Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει τρίμηνη διάρκεια (1η Φεβρουαρίου - 30 Απριλίου 2012) και αφορά σε φθηνά εισιτήρια όλων των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από την Αθήνα, τόσο για το εσωτερικό

Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη 1,23 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη 58χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση. To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.231.440 ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄ εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ' του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 58χρονου επιχειρηματία εκκρεμούν ένα ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Ανακριτή του

Αυξημένα διόδια από 1ης Φεβρουαρίου σε Ισθμό - Ελευσίνα


Αυξήσεις στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία Ολυμπία Οδος.

Η διέλευση για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3,20 ευρώ από 3,10 ευρώ που ειναι σήμερα. Οι οδηγοί των μικρών φορτηγών θα καλούνται στο εξής να πληρώνουν 8,10 ευρώ (από 7,90 ευρώ) σε 8,10 ευρώ και για τις νταλίκες τα

Γ. Χουλιάρας: Οι σεισμοί που σημειώνονται μπορεί να είναι προσεισμοί!


Για ενδεχόμενο προσεισμών έκανε λόγο στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα ο σεισμολόγος ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας αναφερόμενος στη μέχρι στιγμής σεισμική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη. 

«Δεν είναι φυσιολογική εξέλιξη μετασεισμικής ακολουθίας οι σεισμοί που σημειώθηκαν, δεν έχουμε τα στοιχεία αν πάμε για κάτι μεγαλύτερο, είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι σημειώνονται σε θαλάσσια περιοχή, όμως τίποτε δεν αποκλείει την πιθανότητα οι ώς τώρα σεισμοί να είναι προσεισμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας συναδέλφους του για τις καθησυχαστικές τους δηλώσεις.

«Δεν πρέπει να πιέζεται ο επιστήμονας για εκτιμήσεις τις πρώτες ώρες από τα ΜΜΕ, αν δεν περάσουν

Κατασχέθηκαν 2.600 κούτες λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα


Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, 2.600 κούτες, που είχε προορισμό την Ιταλία "μπλόκαραν" στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών.
Το "εμπόρευμα" ήταν κρυμμένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενός ημιφορτηγού με βουλγαρικές

Σπείρα Γεωργιανών έκλεβε αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι


Χτες το απόγευμα συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι, δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 25 και 53 ετών την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο πενθήμερο, έχουν διαπράξει άλλες τρείς διαρρήξεις αυτοκινήτων

Τέρμα οι σκαφάτες βόλτες για Χατζηγιάννη - Μακρυπούλια

Φαίνεται πως Ζέτα Μακρυπούλια και Μιχάλης Χατζηγιάννης θ΄αργήσουν ακόμα ν΄απολαύσουν τα ταξίδια τους με το «ΖΕΜΙ», λόγω οικονομικών ατασθαλιών του προηγούμενου ιδιοκτήτη του!

Το ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μάτι το 18μετρο σκάφος και ξεσκονίζει τα στοιχεία της αγοραπωλησίας του.

Το «ΖΕΜΙ», αγοράστηκε από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για το ποσό των 350.000 ευρώ. Ωστόσο, η έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε πως το σκάφος είναι δηλωμένο «επαγγελματικό» και ανήκει σε Ναυτιλιακή Εταιρία Πλοίων Αναψυχής.

Μάλιστα και σύμφωνα με το star, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του και αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας, δήλωνε στην εφορία, «ιδιοκτήτης επιχείρησης τυροπιτών» με ετήσιο

Φάκελο για τα «μυστικά κονδύλια» κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας


Δίωρη κατάθεση στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το θέμα των απορρήτων δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζακίτης διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία την περίοδο 2004-2007 υπήρξε τεράστια υπέρβαση στα ποσά που διατίθενται σε διάφορα υπουργεία. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο, την επίμαχη περίοδο σημειώθηκε απόκλιση από 200% έως και πάνω από 1.000%, σε σχέση με τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για υπουργεία.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, με συνεχείς παρεμβάσεις του στη Βουλή, υποστηρίζει ότι οι υπερβάσεις στα ποσά που διατίθενται σε «μυστικά κονδύλια» ξεπερνούν το 270% την περίοδο μετά το 2009. Σήμερα μάλιστα, προσκόμισε στον εισαγγελέα φάκελο με τα στοιχεία που έχει

Τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση

Την απαγόρευση δόμησης ακόμα και σε άρτια οικόπεδα των 4 στρεμμάτων, σχεδιάζει το υπουργείο περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο σχέδιο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη επιτρέπεται να χτίσουν μόνο όσοι έχουν κύρια απασχόληση την αγροτική, τουριστική ή άλλη εκμετάλλευση του οικοπέδου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για διάταξη, η οποία πέρασε “στα ψιλά” στο σχέδιο του

Φοροτρύπανο

























Το ΑΠΘ προσφέρει θέσεις εργασίας σε φοιτητές

Θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης προσφέρει σε φοιτητές του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη επιλέχθηκαν οι πρώτοι 25 για να καλύψουν εποχιακές ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες του ιδρύματος.

Σε σχετική προκήρυξη που έκανε το ακαδημαϊκό ίδρυμα εκδήλωσαν ενδιαφέρον 1.500 φοιτητές, από τους οποίους θα επιλέγονται κάθε φορά 25 άτομα για 4ωρη απασχόληση, τρεις φορές την εβδομάδα, σε θέσεις όπως τα κυλικεία, ο εκδοτικός οίκος του πανεπιστημίου, το Λογότυπο, είτε για να καλύπτουν ανάγκες σε μεταφορές, ακόμη και στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Καλάνδρας

Καρότα και σέλερι κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου


Η συχνή κατανάλωση καρότων και σέλερι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «BMC Gastroenterology».

Εμπόδιο στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, που θεωρείται από τις πιο συνηθισμένες μεταξύ των μεσήλικων ανδρών, είναι η ουσία λουτεολίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία που περιέχεται στα καρότα και το σέλερι, εμποδίζει

Eurobank: Δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησης της συγχώνευσης με την ALPHA

Έπειτα από την ανακοίνωση της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο ότι το χρονοδιάγραμμα και η εν γένει εξέλιξη της συγχώνευσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια λόγω του PSI, η Eurobank είπε ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της.

Στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η τράπεζα επισημαίνει: Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της, η Εurobank δηλώνει ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να

Η αρτηριακή πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια


Οι γιατροί πρέπει να καθιερώσουν τη μέτρηση της πίεσης του αίματος και στα δύο χέρια, επειδή - σύμφωνα με βρετανική έρευνα- η τυχόν διαφορά ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό μπράτσο μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη προβλήματος υγείας και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από αγγειακή βλάβη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Κρίστοφερ Κλαρκ του Ιατρικού Κολλεγίου του πανεπιστημίου του Έξετερ, έκαναν τη δική τους έρευνα και παράλληλα επαναξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-ανάλυση) 28 προηγούμενες επιστημονικές μελέτες πάνω στην μέτρηση της πίεσης.

Ετσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια διαφορά της συστολικής πίεσης του αίματος (ο μεγαλύτερος από τους δύο αριθμούς) της τάξης των 10 χιλιοστομέτρων του υδραργύρου (mm Hg) ανάμεσα στα δύο χέρια μπορεί να δείξει ότι κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο ασυμπτωματικής περιφερικής αγγειακής νόσου.

Μια διαφορά 15 mm Hg και άνω της συστολικής πίεσης δείχνει αυξημένο αγγειακό κίνδυνο στον εγκέφαλο, αύξηση κατά 70% του κινδύνου για καρδιαγγειακό θάνατο και αυξημένο κατά 60%

Ε.Ε.: Το βιοντίζελ «χειρότερο» από τα ορυκτά καύσιμα


Η παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη χρήση βιοκαυσίμων από φοινικέλαιο, σόγια κ.λπ. είναι μεγαλύτερη από αυτήν των ορυκτών καυσίμων, καταδεικνύουν στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα οποία διέρρευσαν στην ιστοσελίδα ευρωπαϊκών θεμάτων EurActiv.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα βιοκαύσιμα ρυπαίνουν περισσότερο εάν ληφθούν υπόψη οι συνέπειες της έμμεσης αλλαγής χρήσης γης (ILUC) για την παραγωγή τους. Ο όρος αυτός σχετίζεται με την παραγωγή περισσότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά την επέκταση των καλλιεργειών για την παραγωγή αιθανόλης ή βιοντίζελ. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, η μόλυνση που προκαλείται μπορεί να συγκριθεί με αυτήν από την πετρελαιοφόρο άμμο στην Αλμπέρτα του Καναδά.

Επιστήμονες και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν κατ' επανάληψη επισημάνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτιμά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα βιοκαύσιμα, καθώς στους

Εντός του α' εξαμήνου τα ειδοποιητήρια ΕΤΑΚ, ΦΑΠ


Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα αποσταλούν στους φορολογούμενους τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009 και του ΦΑΠ του 2010 και του 2011.

Με βάση τον προγραμματισμό αυτό κινείται η Γενικη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως προανήγγειλε με δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας Χ.Θεοχάρης. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αυτών που εκκρεμούν από το παρελθόν,

Μεταβίβαση 29% του ΟΠΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ


Το 29% του μετοχικού του κεφαλαίου μεταβιβάζει ο ΟΠΑΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτική Περιουσίας του Δημοσίουου (ΤΑΙΠΕΔ). Στο εξής το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο Οργανισμού διαμορφώνεται σε 5%.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε.:
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του N.3556/2007 και την από 27.01.2012 σχετική ενημέρωση ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 §§ 4 & 5 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152/1.7.2011/Α’) και σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 193/27.10.2011 (ΦΕΚ 2501/4.11.2011/Β’) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε στην ανώνυμη

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας


Δριμύ ψύχος επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επικράτησαν συνθήκες παγετού.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενω υπό το μηδέν ήταν οι θερμοκρασίες σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τη χαμηλότερη να καταγράφεται στις Σέρρες (-5 βαθμοί Κελσίου).

Στη Δυτική Μακεδονία, σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.


Χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Πιερίας και της Ημαθίας.


Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και

Μεταβίβαση 23,3% του ΟΛΘ στο ΤΑΙΠΕΔ


Το 23,3% του μετοχικού του κεφαλαίου μεταβιβάζει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίουου (ΤΑΙΠΕΔ).

Στο εξής το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο ΟΛΘ διαμορφώνεται σε 50,97%.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΘ Α.Ε.:
Η ΟΛΘ Α.Ε. γνωστοποιεί, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και την από 27.1.2012 σχετική γνωστοποίηση, τη μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο

Έβαλαν βόμβα (πάλι) στο super market Bazzar

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, στόχος βομβιστών, με γκαζάκια, έγινε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Bazzar. Αυτή τη φορά η έκρηξη σημειώθηκε στις 12.23 τα μεσάνυχτα, στο κατάστημα της αλυσίδας, στα Πατήσια.

Οι δράστες άφησαν στην είσοδο ένα χάρτινο κουτί με δύο γκαζάκια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό. Στην συνέχεια έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.Είναι η τρίτη επίθεση με

Σε ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε τουρκική κορβέτα


Σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου εισήλθε την 29η Ιανουαρίου η τουρκική κορβέτα «Bandirma».

Στη συνέχεια, το τουρκικό πλοίο, με βόρεια πορεία, κινήθηκε μεταξύ Σίφνου και Αντίπαρου και εξήλθε την 30η Ιανουαρίου (01:15) μεταξύ Τήνου και Μυκόνου, κατευθυνόμενη στο λιμάνι της Σμύρνης.

Αρχικά η τουρκική κορβέτα είχε κινηθεί μεταξύ Κάσου και Κρήτης,

Κατηγορηματικό «όχι» Β. Κορκίδη στις απαιτήσεις της τρόικας


Την κάθετη αντίθεσή του στις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Επέμεινε στην πρότασή του για τριετές πάγωμα των μισθών και συμπλήρωσε ότι σε συνδυασμό με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το εργατικό κόστος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω κατά 15% έως 20%. Δεν ικανοποιεί αυτό την τρόικα;, διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Κορκίδης τάχθηκε κατά ενδεχόμενης μείωσης των μισθών με νομοθετική πράξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οποιος έχει τα άντερα ας πάει στη Βουλή να ψηφίσει. Δεν ψήφισαν για το ωράριο των φαρμακείων, θα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ! ! !

Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 κάποιος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να αλλάξει μια καμένη λάμπα.


Η λάμπα ήταν απ αυτές τις καινούριες οικονομίας που έχουν υδράργυρο μέσα (γι΄ αυτό και πρέπει να ανακυκλώνονται όταν καίγονται.
Η λάμπα ήταν ζεστή ακόμα και προφανώς του γλίστρησε και πέφτοντας στο πάτωμα έγινε κομμάτια (κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας).

Κατεβαίνοντας από τη καρεκλά ο τύπος έκανε το λάθος και πάτησε τα γυαλιά ενώ ήταν ξυπόλητος!!!

Το αποτέλεσμα ήταν να... δηλητηριαστεί το πόδι

Με προβλήματα οι θαλάσσιες συγκοινωνίες


Mικροπροβλήματα παρατηρούνται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στην πορθειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας, ενώ από Πειραιά δεν θα γίνει το πρωϊνό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες.

Επίσης δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του πλοίου «Πανόραμα»

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Σαντορίνη


Νέος σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο- σημειώθηκε στις 00.46 μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και αποδίδουν τη

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ


Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες ατόμων που βγήκαν από διάφορες κερκίδες του σταδίου επιτέθηκαν με κροτίδες, πέτρες και σιδερένια αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας φθορές σε εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας

Στο άρθρο 99 η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. του ΚΚΕ

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011. Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών